... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 29. Decembra 2017, 17:15

To uz mohli zatiahnut rovno celu opravu a nie len zlavu.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Sobota, 30. Decembra 2017, 10:39

Maco, ukáž mi jedného výrobcu na svete ktorý ti dá na starý telefón dávno po záruke 50$ zľavu na výmenu novej batérie keď vôbec nemusí? Keby dávali rovno zadarmo nové iPhony tak zase by sa nepáčilo lebo nedali ochranné puzdra nie? Veď nová batéria za 29$ je ako zadarmo.

pistacik11
Autor témy
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Sobota, 30. Decembra 2017, 11:00

Tak, ja mam aktuálne už 2 roky z5., asi šťastie na kus, ale prehrial som ju asi iba 2x, raz tocenim videa na priamom slnku asi v 40° ukazoval teplomer v tieni, a raz prehrávala videa položená na vyhrievanej podlahe hodena v nabíjačke.
Pádov si užila tiež dosť (má odbite všetky plastové rohy, pokriveny jeden hliníkový panel) ale stále je vodotesná, aj keď potom trošku blázni Jack (imituje pripájanie a odpajanie sluchátiek). Ináč fičí skoro ako nová. Zatiaľ má Sony nenúti opúšťať značku.
Uvažujem o kúpe xperie xz premium, ale kým z5 fachci není dôvod meniť. Časy keď som chcel mať každý rok najnovší mobil sú už asi za mnou.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

//MPower

Sobota, 30. Decembra 2017, 11:23

Killo napísal:
eMpau dal som ti jedoduchu otazku, cakam jednoducho rovnaku odpoved. Nic viac. Ci nevies si pri tej mojej lahkej otazke vykonstruovat obhajobu Eplu a zdrbanie Samsungu, tak sa radsej nevyjadrujes ? :D
a ukaz mi prosim, co za blud som napisal.

Stary co je zle na Z5? Skoda ze sony od Z2/Z3 rady klesalo s bateriou :(

Ice.blade :D :D :D ja by som mu doprial vylet do ciny, par dni do fabriky, nech si svoje milovane ajfony moze poskladat sam, eMPauer individual

Ja mám vyštudovanú elektrotechnickú školu, viem o tom viac než si myslíš ale nemienim sa stebou hádať a rátať tu tvoje príklady..
A na čo píšeš totálne bludy? :D

1. Že po roku každodenného nabíjania je kapacita batérie na 80%.

Nie je to pravda ani zďaleka! Je preukázané že napr. na 3 ročnom iPhone 6 pri každodennom používaní je pokles napr iba 10% kapacity, čo svedčí o veľmi kvalitnej batérie.

2. Porovnávaš nejaké Apple zariadenie s 1500Mha batériou s Androidom s 3000Mha batériou

Nie je možné porovnávať kapacitu batérie v iPhone a Androide. iPhone vydrží so svojou batériou rovnako ako priemer väčšiny Androidov tým pádom po 2 rokoch budú mat aj veľmi podobný počet cyklov. Pre tvoju info ale nie je počet cyklov na batérii A to iste ako na batérii B.

3. Poukazuješ že batérie s väčšou kapacitou pri údajnom menšom počte cyklov menej degradujú.

Ako som ti tu už raz napísal batéria degraduje každá bez ohľadu na kapacitu! Degraduje napr. aj časom bez ohľadu počtom nabíjacích cyklov ako si ty mylne myslíš.. Rovnako ako si mylne myslíš že iPhony sú výrazne viacej dobíjané ako Androidy preto im skorej odíde batéria..

PS: myslíš že tvoj telefón bol vyrobený kde v 5* hotely? Takmer všetko ide s činy, keď máš pocit že tam zneužívajú ľudí sťažuj sa na FoxConn nie na Apple, ako si mylne myslíš.. A pre tvoju info Apple spravil pre zlepšenie pracovnej úrovne v Číne 10x viac ako ostatne spoločnosti ale viem nemáš odkiaľ otom vedieť ale písať dopredu nezmysli vieš.

//MPower

Sobota, 30. Decembra 2017, 11:28

pistacik11 napísal:
Tak, ja mam aktuálne už 2 roky z5., asi šťastie na kus, ale prehrial som ju asi iba 2x, raz tocenim videa na priamom slnku asi v 40° ukazoval teplomer v tieni, a raz prehrávala videa položená na vyhrievanej podlahe hodena v nabíjačke.
Pádov si užila tiež dosť (má odbite všetky plastové rohy, pokriveny jeden hliníkový panel) ale stále je vodotesná, aj keď potom trošku blázni Jack (imituje pripájanie a odpajanie sluchátiek). Ináč fičí skoro ako nová. Zatiaľ má Sony nenúti opúšťať značku.
Uvažujem o kúpe xperie xz premium, ale kým z5 fachci není dôvod meniť. Časy keď som chcel mať každý rok najnovší mobil sú už asi za mnou.

Aj u Sony (ako u každého) sa nájde zlý kus, nedávno známi reklamoval nejakú tu Xperiu vodotesnú že sa mu normálne odlepil displej od krytu a medzi telefónom a displejom mal asi 1mm fugu. Dostal novú. A ta vodotesná krytka na porty mu odišla počas prvého pól roka

pistacik11
Autor témy
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Sobota, 30. Decembra 2017, 11:31

MPower, hej ja som čítal tiež na nete, aké problémy mala z5, preto píšem, že mám asi šťastie na kus.

A ako mohla odísť krytka? To tam menil simku či pamäťovú kartu orangutan, že to odtrhol?
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

//MPower

Sobota, 30. Decembra 2017, 11:40

No veď vždy keď to dával na nabijacku musel dať dole tu krytku a sa opotrebovala

ice.blade

Sobota, 30. Decembra 2017, 11:57

//MPower napísal:
No veď vždy keď to dával na nabijacku musel dať dole tu krytku a sa opotrebovala

Z5 nema krytku na usb konektor, mal by si sa pozerat aj na lepsie telefony do detailu nielen na obycajny épl

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Sobota, 30. Decembra 2017, 12:31

Killo napísal:
Fuxxo - nikde som sa nedocital o 3r hranici, az tak podrobne tuto issue nestudujem, preco to eMpauer nenapisal v prvom prispevku ako relevantny fakt, ale pisal bludy ze Epl hovori kolko baterka strati kapacity ? A do nicoho nekopem, vy ste tu argumentovali neprekonatelnou rychlostou Epl zariadeni, tak ak sa vynorila kauza spomalovania, tak som to tu nadhodil lebo ma zaujimala kde je pravda. Vies, ked si sa ty s niecim nestretol, neznamena to ze sa to nikomu nestalo.
P.S.: nemam odkial tusit ze 6s ma problemy s baterkami, vidis, viac faktov tak hned sa debata ubera inym smerom ;)
P.P.S.: oblubena disciplina Epl fanbois je vytahovanie "Ved Android robit toto a hento....". Nikto sa tu nebavi o androide, nikto tu o androide nehovoril ze nespomaluje, ze je dokonaly, vyladeny, a ze len Android a Google vie, co je pre uzivatela najlepsie. S takymito vyhlaseniami ste zacali vy, tak tym padom prisli aj reakcie. A nemusis mne hovorit ako Samsung spomaluje, 3 roki49 som kazdeho od Samsungu odhovaral lebo S3 sa po roku spomalila na nepouzitelnu uroven a reklamacia bola zamietnuta.
mne len islo o to ze ja nestojim za tym co mpower vypisuje a aj tak si ma hodil do jedneho vreca :-D "vy ste argumentovali", ja som nepisal nic take, vidim ze epl neni najrychlejsi na svete, ale mne to zily netrha, ani ma to netrapi, ja si to kupujem preto ze to mne osobne vyhovuje a paci sa mi to a je to maximalne spolahlive vo vsetkom co od toho chcem.. ale napriklad ten fotak v tej pixli co tu bolo video, tak ten je brutalny masaker, to sa mi velmi lubi a nechapem preco epl nevedel dat taky fotak do Xka aspon..
a tiez ked ty si sa s niecim stretol, neznamena to ze to je pravidlo a stava sa to kazdemu pri vsetkych moznych zariadeniach co apple vyrobi :-D rovnaky argument
p.s. tak ked argumentujes uz niecim, tak by to chcelo nastudovat aj fakty :-) ale vpohode, ja tiez neriesim androidy takze neviem, len to co z okolia vidim, ale skoro vsetci maju ajfony s ktorymi som v kontakte
pps: jasneze je to oblubena tema, troska sarkazmu som nadhodil, neber to tak vazne :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

//MPower

Sobota, 30. Decembra 2017, 13:33

ice.blade napísal:
Z5 nema krytku na usb konektor, mal by si sa pozerat aj na lepsie telefony do detailu nielen na obycajny épl
Veď ja som nepísal že to bola Z5 ale stal ten fon 550€ čiže niečo lepšie od Sony.

Fuxxo, pokial nesúhlasíš stym čo píšem máš možnosť poukázať na fakty a ukázať že sa mýlim, nič ti v tom nebráni...

Mne tu ide len o to aby sa tu triezvo hodnotilo a keď sa povie A aby bolo aj B.

Maco

Sobota, 30. Decembra 2017, 14:56

//MPower napísal:
Maco, ukáž mi jedného výrobcu na svete ktorý ti dá na starý telefón dávno po záruke 50$ zľavu na výmenu novej batérie keď vôbec nemusí? Keby dávali rovno zadarmo nové iPhony tak zase by sa nepáčilo lebo nedali ochranné puzdra nie? Veď nová batéria za 29$ je ako zadarmo.

Ja ti nemusim ukazovat ziadneho vyrobcu. Raz ked priznali ze nieco dojebali tak maju za to niest zodpovednost. Tak isto ako automobilky robia zvolavacky a vymenia to na svoje naklady, tak snad Apple ma financie na to aby to zatiahol cele.

Apropo ked uz sme pri tom. Nahodou ked mal Samsung vybuchujuci telefon, nezobral od zakaznikov mobily naspat a dal im nahradu?
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Sobota, 30. Decembra 2017, 15:36

Len sa smejem, chlapci porovnavate tu 7 rocne xperie beziace na 2.3 droide s 4 rocnymi zariadeniami bezicimi na najnovsom iOSe, hadam je logicke ze budu pomalsie, za mna je "spomalovanie" super tweak, lebo naozaj budem radsej pouzivat spomaleny fon ako restartujuci sa fon..... Ze niekto place ze ma spomalene zariadenie tak to su zrovna ludia, ktori o technike nemaju ani sajnu len sa priplietli k tejto kauze a myslia si ze z toho nieco vytazia.....

Moj nazor je ze ak by tato ficura bola oficialne odprezentovana pri predstaveni iOS tak by tu nikto ani len nepipol a vsetci by spievali oslavne ody, prave preto ze mozu svoje 4 rocne (5 rocne? -> 5s) zariadenia pouzivat aj nadalej s najnovsim systemom. I ked pomalsie. Mozem povedat ze 5s je s kazdym vydanim iOS pomalsia, ale ved to je hadam normalne nie? Ved system sa stale vylesuje a je len logicke ze bude mat vacsie hw naroky. Ukazte mi ktory 5 rocny telefon akehokolvek vyrobcu bezi na najnovsej oficialnej disribucii (xda a porty nemozte brat do uvahy, predsalen bezny pouzivatel to proste neda) systemu, jedno aka znacka.

Krok "zaplatime vam vymenu baterky" je pekny fail za mna, preco by som to mal akoze ako vyrobca robit? Mas 4roku staru sunku (ano vo svete mobilov je to tak) a ides si stazovat? Uplny vysmech z mojej strany. Bud rad ze ti to este vobec funguje a najeb si tam iOS 8 a pojde ti ako novy, alebo si kup novy.... To si o tom myslim ja.

Snad len spomeniem, ze ja sa mozem smelo radit a applakom, ale nie jento pre kazdeho..... Mamke sme nedavno kupili samsung galaxy a3 a nemozem povedat kriveho slova, za tie prachy super fon.

Ale tieto vykonstruovane kauzy co citam tu to je, ako ked bolo predstavene faceID a zaryti droidaci hned spustili hejt ze oni to vedia uz 5rokov, pritom je to vysostna kokotina, lebo faceID je proste uplne ina technologia, uplne iny sport, neda sa to ani len porovnavat. Ale hejty boli..... To iste teraz.... Och

Este ma celkom bavi aj vas boj vs baterie, bateria proste ide do nebicka s tym nic nenarobite, jedno ci 1500 ci 10000mah , proste sa cyklami opotrebuvava, nvm ci zrovna aplle dava 2roky a 80% skor sa mi zda ze 1000 cyklov a 80%..... A to moze byt kludne aj stvrt roka, ale ked sa nemylim tak to bude asi nejaky bezny technologicky standard ze ked vyrabas baterky tak taketo nieco musis garantovat, fakt neviem. Baterka je proste spotrebak. Samozrejme to ide do pecka aj casom. Ale urcite je vacsi predpoklad ze vacsia baterka vydrzi dlhsie ked predpokladas nizsi pocet cyklov. Ale to predsa riesis uz pri kupe ci? Preco by si to mal riesit az po 4rokoch? To mi pride ako vysostna sprostost. Nemam uplne prehlad ale predpokladam ze ked si budem stat za tym, ze akykolvek momentalny smartfon aj tak nabijas kazdy den pokial ho pouzivas ako smartfon.....

Maco

Sobota, 30. Decembra 2017, 16:01

:D :D :D jak s nimi vybehli :D
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower

Sobota, 30. Decembra 2017, 16:47

Maco napísal:
Ja ti nemusim ukazovat ziadneho vyrobcu. Raz ked priznali ze nieco dojebali tak maju za to niest zodpovednost. Tak isto ako automobilky robia zvolavacky a vymenia to na svoje naklady, tak snad Apple ma financie na to aby to zatiahol cele.

Apropo ked uz sme pri tom. Nahodou ked mal Samsung vybuchujuci telefon, nezobral od zakaznikov mobily naspat a dal im nahradu?

Maco Samsung si dojebal telefóny ktoré začali horieť na palube lietadla tak je jasne že si musel znášať následky, ale čo dojebal Apple? Však oni nič fyzicky nedojebali tak za čo si majú znášať následky? Ich staré telefóny sú stále funkčné a bezpečne ( a vraj Apple v aktualizácii upraví to “spomaľovanie”) tak že to že dávajú skoro zadarmo na staré šunky nové batérie je len ich ústretový krok ktorý vôbec nemuseli robiť...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 209 neregistrovaných