Serus
po dlhej dobe novy pribeh

povodny postup bol taky, ze vymenim M340 a potom vymenim E53.. samozrejme ze M340 sa predava dlhsie a tazsie, tak som sa zameral na X5, kazdopadne uz som od leta sledoval trh aj s E70kami, ako sa to hybe. Rozmyslal som povodne aj nad F15, ale este su priliz vysoko cenovo, plus fakt neviem aky motor by som v nej chcel mat aby to bolo relativne spolahlive, hadam len 35i. Tak som sa vratil k E70, ktora sa mi vzdy pacila. Tiez som rozmyslal ze dobry by bol facelift, ale zase, N57 som urcite nechcel, a jedine 35i tym padom, a tych aut je tak strasidelne malo, ze nehrozi. Takze vo finale ostala volba na predfacelift, lebo som urcite chcel M57, a uvidi sa ze co sa podari.
Podmienky neboli narocne, vpodstate som chcel nemat zakladne sedacky, hlavne co som studoval neni to easy plug n play dorobit tam comforty, takze idealne keby to malo uz comforty, a idealne v kozi s vyhrevom. Dalsia podmienka bola, ze nechcem ciernu

tam to asi konci, zvysok uz bol budget, 7 tisic, bol som si vedomy ze za tie prachy nekupim cukrik, ale bral som to tak, ze si veci poriesim, hlavne nech motor a prevodovka su ok.
No a dostavam sa k aktualnemu stavu, natrafil som na tuto, ktora sa mi zdala az too good to be true, ale tak povedal som si ze idem to aspon kuknut, jasne ze som si spravil carvertical, prekvapivo vyzeralo vsetko tip top, malo to jednu poistnu udalost v hodnote 500-1500€, na predku, co mohlo byt hocico, mozno to bolo celne sklo, lebo to je vymenene, alebo naraznik predny, tazko povedat, ale nejak ma to netrapilo. cize neburane auto. Auto bolo dovezene z holandska cca ako 2-3 rocne, niekde myslim ze v spisskej, a potom to kupil majitel predomnou, cize malo to len 3 majitelov. Ma to kompletne vypisanu servisnu knizku, od nejakych 120 000km je to servisovane v jednom jedinom servise v spisskej myslim, ma to podla servisky, aj podla carvertical realnych 269 tisic km, pri 191 tisic boli robene rozvody, niekedy okolo 230-250 tisic bol meneny olej v automate, pred par kilometrami meneny kompresor, ma to predne aj zadne brzdy nove, platnicky kotuce, atd.
Pri obhliadke vpodstate vsetko sedelo, realny stav bol o trochu horsi jak na fotkach samozrejme, ale to je vsetko optika, co aj uvitam, aspon bude material na video.
Takze mame tu
02/2010 E70 173kW
Monacoblau /
Nevada Sattelbraun interierVybava je taka by som povedal ze nie mega nalozena, ale je tam toho ovela ovela viac jak som cakal aj vyzadoval, a hlavne ta kombinacia je pre mna uplne brutalna, cim dalej sa na to pozeram tym viac sa mi to paci..

Ked som tie auta pozeral, tak vzdy som sa priklanal viac k tym kusom ktore maju nalakovane plasty, a maju rozsirene blatniky, nie tie ploche, tato ma presne to, a este ako bonus ma aj aerodynamic paket, s tymi podnaraznikmi vpredu aj vzadu + koncovky vyfukových. cele auto ma nejaky sportpaket vpodstate. Interier je ale este o level vyssie, comforty su zabijacke sedacky, a ta hneda koza je taky mensi sen, lebo vzdy som chcel mat hnedu kozu v interieri, ale nikdy sa mi nezadarilo. Dalsia zaujimava vec co som zistil ked som tie auta sledoval, existuju take jednorozce, ktore su na prelome LCi/PreLCi, a toto je prave taky kus, cize ako bonus, okrem toho ze tam je M57, to ma uz CIC, co som ani nedufal ze sa podari take nieco, a tym padom nemusim ani riesit to zastarale CCC. Ma to Hi-Fi muziku ktora ma tiez maximalne prekvapila, lebo popravde hra to lepsie jak HK v mojej G20. hlavne to ma fakt kvalitne a silne basy, co ale moze byt aj tym ze proste priestor v kabine a velkost auta.. Urcite som este vynechal plno veci, ale sak je to vyssie vo vybave. A dalsi bonus je, ze 12/2024 bola robena stk, takze 2 roky mam pokoj aj s tym.
Co sa tyka stavu, urcite sa najde co to, a casom nieco vyskoci a tak, ale aktualne fakt na tom netreba riesit nic, za tie 3 dni co to mam som na tom spravil asi 800-900km a zatial motor nevybuchol, ani prevodovka, takze uvidime. Ale uvidim, ked to zoberem k simikovi na diagnozu. Kazdopadne predne svetla budem urcite potrebovat upgradovat, takze to pride skor ci neskor tento rok.
Po tych par stovkach kilometrov ale, som celkom nadseny z toho auta, az prekvapeny o aky velky skok je to civilizovanejsie jak E53 (ked si odmyslim to vrzganie interieru

). Jazdi to rovnako jak som si pamatal, samozrejme. rebrinak, ze predok uz je natoceny na jednu stranu v zakrute a zadok este ma chvilu cas, a pretoci sa az po chvilke, takze podobne jak ford transit, ALE toto som vpodstate vyzadoval a vyhovuje mi to uz v tomto veku viac jak dost tvrda a tupa (hlavne na priecnych nerovnostiach) E53. Plus predchadzajuci majitel hovoril ze je to asi chipnute, lebo to chodi najskor o dost lepsie jak by mala, ze podobne jak 30sd verzia, takze ked clovek slapne na plyn, staci od 1800 do 2500 otacok, tak to je fakt citit, ale kedze netusim uz jak ma 173kW jazdit v takejto stodole, neviem ci to je stock, alebo chip.
Co by som potreboval poradit, virive klapky tam stale su, a neviem ci ich zaslepit alebo netreba. Lebo co som tak zbezne studoval, tieto posledne revizie M57 nemali velmi problemy s tym ze by sa rozsypali. aj ked asi pre klud na dusi by som si to porobil.
Takze takto nejako som pochodil, s tym ze som si asi pockal na tu spravnu

a zadarilo sa dufajme kupit fajny voz. Cenovka samozrejme bola vyssia jak budget, ale len o tisicku, co si myslim ze v porovnani so vsetkym co sa predava pod 8 tisic aktualne, uz len kvoli tym kilometrom, je absolutne hodne toho priplatku. a to majitel v decembri zacal na 12k (aj ked ano, asi boli v cene 21" styling 128, za ktore som sa rozhodol nepriplatit 2ku)
Ale nejake fotky narychlo, interier nieje upratany absolutne, len som to oplachol na wapke.