... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 07:41

apple od nejakeho roku 2011 slubuje - negarantuje, ze bude davat 4 updaty na kazdy device, najstarsi model, ktory dostal ios11 je iphone 5s, ktory vysiel s ios 7 a dostal 4.
Prvy ipad mal zufalo malo ramky a preto aj bol rychlo odpisany, dostal len 2 aktualizacie. ipad 2 ich dostal dokonca 5 ale to len preto, ze bol predstaveny este na konci cyklu ios4, vsetky dalsie ipady od ipadu 3 az po air dostali/budu dostavat 4 aktualizacie, cize celkovo 5 verzii iosu = 5 rokov apdejtov.
toto zial gugel nerobil ani pre nexus, ani pre nove verzie telefonov, prve verzie pixelov z 2016 dostanu poslednu aktualizaciu 2018, cize 3 roky a hotovo.

pistacik11
Autor témy
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 09:19

A veď aj načo ti tak dlho podporovať? Teb kto si potrpí na niejaké aktualizácie, ten už po roku dvoch si to zariadenie vymení za niejaký aktuálny model, a ten kto ho bude po 5 rokoch používať, tak na 99% ani nebude vedieť, či tam má os8 alebo 11
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

PristineShip

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 09:43

tu nejde o to, kto si potrpi na aktualizacie. tie aktualizacie su nutnost pre firmy. ked mas 220 000 telefonov a viac ako milion tabletov (pouzivaju sa ako skenery vo vyrobe, nepotrebujes ich menit kazdy rok, ani kazde dva. Mas na to provisioning, ked sa device pojebe tak mas rezervny, vytiahnes z krabice a nasetupujes to za 10 minut, toto ma apple osetrene uz od iosu 3 alebo 4. Rovnako nemusis aktualiazovat ani zasoby, ked mas povedzme na jednej lokacii 2000 zariadeni tak budes drzat 10 kusov rezervy, moze sa stat, ze ich za 3 roky nebudes potrebovat. Napriek tomu ich mozes pouzit ako nahradu hoci v produkcii uz mas o tri verzie vyssi software.
Bezny uzivatel co si na telefone schovava akurat tak broskyne pokecovych kuriev moze mat aktualizacie v ..broskyni,
ale trosku inak sa na to diva firma, ktora ma 100+ tisic telefonov s pristupom priamo do ich intranetu a na tie zariadenia je remote exec exploit a aktualizacia v nedohladne..
vtedy to mozes vyriesit jak Kalinak, a vypnut kazdemu pristup k mailom a datam v telefone a vratit ich do doby kamennej.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 09:58

mexican napísal:
No tak to by si mal tie dátumy v hlave pokiaľ sa chceš k tomu vyjadrovať. Keď ich nemáš tak napíš že to nevieš a netáraj tu nemiesto toho nezmysly, že apple má podporu 5 rokov keď ju nemá.
A čo na tom, že ten ipad predstavili koncom 2009? To ako chceš povedať, že doba odkedy bol produkt predstavený ale nepredával sa a žiaden zákazník ho reálne nemal by sa mala rátať do obdobia ako dlho je produkt podporovaný? Čiže ja si vymyslím dnes produkt, predstavím ho, začnem ho predávať po 4 rokoch a po jednom roku skončím naň podporu a budem tvrdiť že som ho podporoval 5 rokov?
A to s tou reinštaláciou OS snáď nemyslíš vážne? Naozaj treba celý dokonalý neprekonaný vyladený OS reinštalovať keď začne padať webový prehliadač?

To mi chceš do pici tvrdiť že mám mat v hlave dátum predaja každého jedného Apple produktu od 2007? :D Mne stačí vedieť to že skoro každý ich produkt má dlhotrvajúcu podporu približne 5 rokov! Na keru picu mám kvoli tomu držať v hlave desiatky dátumov? Ja som písal niekde že viem kedy každý ich produkt sa začal predávať keď tu o tom píšeš? Ja som písal iba o ČASE ako dlho sú zväčša tie produkty podporované.

iOS 11 :

iPhone

• iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
iPad

• 12,9-palcový iPad Pro
    2. generácie
  • 12,9-palcový iPad Pro
    1. generácie
  • 10,5-palcový iPad Pro
  • 9,7-palcový iPad Pro
  • iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad
    5. generácie
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
iOS 10 :

iPhone

• iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5
iPad

• iPad Pro 12,9″
  • iPad Pro 9,7″
  • iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad 4
  • iPad Mini 4
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 2
iOS 9 :

iPhone

• iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5
  • iPhone 4S
iPad

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad 4 gen
  • iPad 3 gen
  • iPad 2
  • iPad Mini 4
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini

Tu máš pici čierne na bielom že naprostá väčšina ich produktov ZA POSLEDNÉ ROKY ma naprosto ukážkovú podporu cca 5 rokov tak prestaň trolit a kvôli jednému produktu trepať hlúposti lebo pici 1 iPad zo 100 nemal podporu 5 rokov :D Tak už všetko ostatne čo Apple predstavil za posledných 7 rokov na základe iba jedného iPadu nemá podporu 5 rokov nie? :) To že s milión Android tabletov neexistuje ani 1 ktorý by mal podporu 5 rokov (alebo čo sa k nej i priblížil) to ta nenapadne spomenúť :D Ale to že za posledných 7 rokov všetkých vyrobených iPadov jeden nemal podporu 5 rokov to vieš pici :D
A čo si týka reinstalacie toho tvojho starého iPadu, tak to bola len rada, nemusíš to robiť. Ale potom neplač a nesťažuj sa že ti to nefunguje keď ti človek dá radu a namiesto jej aplikácie to necháš tak a vkuse sa budeš na to sťažovať..

//MPower

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 10:14

PristineShip napísal:
toto zial gugel nerobil ani pre nexus, ani pre nove verzie telefonov, prve verzie pixelov z 2016 dostanu poslednu aktualizaciu 2018, cize 3 roky a hotovo.

A to treba podotknúť že google fony sú na tom s aktualizáciami najlepšie zo všetkých niekoľko tisíc výrobcov Androidov.. A to majú minimálny podial na trhu.. Dnes ked má Android telefón podporu 2 roky je úspech bez ohľadu na to či stál 800€ alebo 150€.

Lipo69
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 10:19

//MPower napísal:
Áno, Apple okamžite zareagoval a fix už je súčasťou iOS 11.1 beta 5 čiže čoskoro pôjde von medzi všetkých užívateľov. Trvalo im to len pár dni. Toto je ich silná stránka. Za to majitelia Androidov (drvivá väčšina) ten update dostane za pól roka, rok niektorý nikdy nakoľko výrobcovia ich smartfonov na nich seru ako si spomenul :) Pre nich je (zväčša) dôležité predať telefón a tým to u nich hasne, keď chceš novší Android kúp si nový telefón :) Za to nesmierne oceňujem na jablcku že aj 5 rokov po predaji telefónu sa o teba starajú a stále aktualizujú tak starý produkt na najnovší systém. To pri takom Samsungu môžeš snívať aby si za 5 rokov dostal najnovší (najbezpečnejší) Android..

Bohaca tak na toto musim reagovat, to co su za Ruskove polopravdy
Tak apple reaguje okamzite, ich podpora je mnohorocna pre vsetky produkty
a andriod ma rocne updaty len na par modelov a po roku ho mozem vyhodit ??!

vies co je ironia ze jediny mobil co som po roku MUSEL zahodit bol iphone lebo sa mi ohol vo vrecku (viem moja vinna, aj keby nie)
zato s Skovou radou nemam ziadne vacsie ani stredne problemy, toto je uz divne co si tu neprecitam uvedom si ze raz sa pozicia iphonu zmeni a uz nebude #1 je to len otazka casu a nic netrva vecne (podla mna tam uz rok nie je) tak tu prestan kydad len na jednu stranu kazdy system ma svoje pro a proti, deal with it
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

//MPower

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 10:27

Akú výpovednú hodnotu má tvoj príspevok? V podstate si mi dal len za pravdu, ano Android dostáva bezpečnostné aktualizácie s velmi velkým oneskorením vdaka tomu že na vás výrobcovia seru a niektoré VÔBEC! a po roku max dvoch je to odpísaný telefon... Používať ho môžeš naďalej keď ti nevadí že beží na starom systéme :)

Maco
Auto: visavytena pajta

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 10:34

Ja uz len cakam kedy empauer napise ze ked si kupite mobil s androidom o mozte rovno zahodit lebo uz nikdy nedostane aktualizaciu.

empauer uz sa ukludni. To ze vacsina fonov nema novy anroid neznamena ze nedostava aktualizacie. Aktualizacie aj bezpecnostne aktualizacie sa vydavaju v nadstavbach. Tie chodia tak ako treba. Je rozdiel verzia androidu aj e rozdiel verzia firmveru, teda nadstavby. V 95perc pripadoch su v tych aktualizaciach aj bezpecnostne aktualizacie. To ze sa zrazu nevola android 7,0,0,025 je ine ako ked mas ios 11,0,0,02
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

100RM
Auto: e61 550i

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:09

//MPower napísal:
iOS 11 podporuje max najstarší iPhone 5S (model 2013). Je síce ten telefón oproti iOS 10 máličko spomalený, čo je logické keď že tie systémi sú čoraz náročnejšie ale Apple to má vyladené a je plne použiteľný. Ale radšej plne zabezpečený a pomalší ako opačne. Ono v princípe iPhone je vždy najrýchlejší stym systémom s ktorým prišiel na trh, ale pokial máš 2 ročný iPhone plne aktualizovaný tak prakticky to nemáš šancu pozorovať okom, až ozaj pri tých najstarších.

Myslim ze ak by Apple siel cestou Androidu a podporoval aktualizacie len pre jednu/dve generacie dozadu, tak by aj ten iOS bol podstatne premakanejsi a lepsi. Kedze musi byt kompatibilny so starymi kramami, je taky aky je.

Maco

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:17

Tiez si myslim ze podporovat 5s s ios 11 je trosku zbytocnost. Lebo ten kto si kupi 5s kvoli tomu ze to podporuje ios 11 tak to je klasicky uzivatel ajfonu co si to kupil lebo ma ajfon. Ten telefon uz je zastaraly ci sa to niekomu paci alebo nie. 2-3roky je idealne.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:19

Maco, viem že vás tu je 90% androistov a nepáčia sa vám niektoré veci čo tu píšem ale žiaľ je to tak, môžte tu zo mna robiť teraz neviem akého Apple fanatika tým to nijako nezmeníte, a ako tu už bolo napísané už sa tu nič iné nepíše len hľadá špina na Apple aby bol Apple za každú cenu zlý a Android pre zaľúbené hrdličky k dobru celému svetu :) Pozri na Mexičana, furt je nespokojný s niečim na jablcku ale aj tak opakovane si kúpil iPad :) Ja som mal niekoľko vlajok Samsungu Maco (za dosť peňazí) a viem ako to bolo.. Za rok som dostal iba 2 aktualizácie a keď som chcel nový Android (zabezpečený a s novými funkciami) musel som si kúpiť nový Samsung.. To ako tomu telefónu začalo jebat a mrznut a pomohla až druha reklamácia ani nehovorím.. A v mojom okolí tiež bol každý jeden s niečim nespokojný na Androide.. To ale bolo dávno, ako je to aktuálne nemám odvahu skúšať ale podľa toho čo čítam na nete sa veľa toho neopomenilo. Ale je pravda že Android 7 je už aspoň použiteľný (v mojich očiach) ale s aktualizáciami je to stále biedne na tej platforme pokial nemáš Google Phone.

Lipo69
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:45

Ja som ti vobec nedal za pravdu, ale nebavi ma sa ti rozpisovat a polemizovat v tvojom style takze to balim. Viva la iPhone, peace.
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:53

To že som si po prvom ajpete kúpil aj druhý nie je tým, že by som bol nejakým extrémnym zástancom toho.
Ale keď raz mám pokupované appky na iOS, tak nebudem prechádzať na novú platformu kam si tie licencie nemôžem preniesť.
Druhá vec je tá, že kopec problémov, ktoré som tu spomínal som nemal na prvom ajpete ale až na tom druhom.

Posledné 4 telefény mám androidové a neviem čo by sa muselo stať aby som prešiel na ajfény.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Maco

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:55

Mozna keby empaeur odhalil svoje zamestnanie ako spolumajitel eplu. Vzdal by som holt a objednal mobil za 1300ecka.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 11:57

Maco napísal:
Mozna keby empaeur odhalil svoje zamestnanie ako spolumajitel eplu. Vzdal by som holt a objednal mobil za 1300ecka.

Myslíš tú novú emoji-machine?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 234 neregistrovaných