... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 25. Októbra 2017, 22:19

Maco napísal:
A ma to zmysel mat na ajfone 4 ios 11? to mi pripada ako keby si chcel na historickom pocitaci rozfachat win 10...
iOS 11 podporuje max najstarší iPhone 5S (model 2013). Je síce ten telefón oproti iOS 10 máličko spomalený, čo je logické keď že tie systémi sú čoraz náročnejšie ale Apple to má vyladené a je plne použiteľný. Ale radšej plne zabezpečený a pomalší ako opačne. Ono v princípe iPhone je vždy najrýchlejší stym systémom s ktorým prišiel na trh, ale pokial máš 2 ročný iPhone plne aktualizovaný tak prakticky to nemáš šancu pozorovať okom, až ozaj pri tých najstarších.

ice.blade

Streda, 25. Októbra 2017, 22:22

no neviem neviem, odkedy sa ájOS zrozpravkovel aby nebol konzervativny 256 farebny odvtedy vela ludi vymenilo iphony za novsie modely lebo to islo uplne nahovno :) a co mam zakaznikov tak preto ze su nauceni na diktaturu épl pravidelne trenuju penazenku a nakupuju novsie telefony aj za cenu ze 6+ ma kazdy druhy ohnuty

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 25. Októbra 2017, 22:23

Ale to mas aj pri vyrobcoch s androidom. Zas neporovnavajme low end s ajfonom. Ajfon je flagship, ci je to 5 5s 6 atd vzdy to bol v tej dobe flagship tak to porovnavaj s vlajkovou lodu z toho obdobia. A nemyslim si ze dvojrocna vlajkova lod alebo stredny level bude po 2 rokoch bez bezpecnostnych aktualizacii. Entry modely s androidom co si nove kupis za 120e ani do tohto netahajme, tam to pouzivaju ludia co si v zivote aktualizovat softver nebudu a maju to tak max na volanie.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 25. Októbra 2017, 22:26

Minule si mi tu aj na moj komentar kde som pisal ze ajfon ma modelovu radu dva a pol telefona povedal ze je to somarina ze ich ma viac. To ze predava stare telefony neznamena ze to je modelova rada. Ajfon 6 alebo 7 bol ked ho predstavili vlajkova lod. to ze ho predavaju doteraz dako nezmenilo tento status.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 22:30

mexican napísal:
empauer aspoň netrep hlúposti o 5-ročnej podpore / aktualizáciach.

Prvý ipad (predstavený na jar 2010) som si kúpil v novembri 2010. Posledná aktualizácia na ňom bola na ios 5.1.1 na jar 2012. Odvtedy ani prd. Celkovo podporu preň ukončili na jeseň 2012. T.j. aktualizácie OS sotva dva roky. Celková podpora 2 a pol roka.

No že napíš presný model čo si si to v 2010 kúpil. Apple má zväčša 4/5 rokov podporu svojich produktov to je všeobecný známy fakt.

Zoznam kompatibilných produktov s iOS 11 :

iPhone
  • iPhone 7 Plus

• iPhone 7

• iPhone 6s

• iPhone 6s Plus

• iPhone 6

• iPhone 6 Plus

• iPhone SE

• iPhone 5s
iPad
  • 12,9-palcový iPad Pro (první generace)

• 12,9-palcový iPad Pro (druhé generace)

• 9,7-palcový iPad Pro

• 10,5-palcový iPad Pro

• iPad (páté generace)

• iPad Air 2

• iPad Air

• iPad mini 4

• iPad mini 3

• iPad mini 2
Ako vidno najstarší je iPad mini 2 vydaný v roku 2013 ktorý má garantovanú podporu minimálne do septembra 2018, podľa mna je to 5 rokov tak je neviem teda :) Netreba sa snažiť hľadať problém za každú cenu..

ice.blade

Streda, 25. Októbra 2017, 22:34

pise o 1 generacii nie o 2 mini, netreba sa snazit obhajit épl za kazadu cenu

ano, wiki sem tam klame ale https://en.wikipedia.org/wiki/IPad_(1st_generation) je tam pekne rozpisane ake OS maju ake iPrdy :)

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Októbra 2017, 22:39

Čítaj s porozumením. Písal som, že sa jednalo o iPad ktorý je v predaji od jari 2010 (konkrétne od apríla). To bol úplne samý prvý ipad. Podpora bola oficiálne ukončená v septembri 2012, t.j. po 2,5 roku.

Musím ho pochváliť, že ešte stále funguje. Ale nie je to pôvodný kus, lebo po pol roku umrel a musel som ho reklamovať. Nový kus ktorý som dostal tak ten mal od novoty problém s displejom. No a vlastne ten posledný kus je ten ktorý funguje doteraz. Daroval som ho mame a jediný problém ktorý s ním máva je ten, že každú chvíľu na ňom padá Safari. Niekedy pomôže reboot, niekedy ani to nie.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

ice.blade

Streda, 25. Októbra 2017, 22:41

takze uz vieme ze iPrdy nemaju vzdy najnovsiu dostupnu verziu ájOS, jakto? staci preklikat wiki a neiktore maju 2roky a finito, bezne 4 roky, niektore 5... preco si ich épl neupdatuje? kto by potom kupoval nove hracky ze jo...

a kto ma radost z empauera moze pokracovat aj v jabkofonoch https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_(1st_generation)
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 25. Októbra 2017, 22:43, upravené celkom 1 krát.

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 22:43

IceBlade ja sa nesnažím obhájiť za každú cenu, ale dal som tu všetkých 10 posledných modelov iPadov od roku 2013 ktoré budú podporované min do 2018 až 2022 :) O takejto rozprávkovej podpore môže 10 posledných Android Samsung tabletov len snívať.. iPad 1.gen už neviem ako na tom bol ale ako to zväčša u Apple je je tu jasne dane. V 2010 pre nich nebol zrejme iPad taká priorita ako iPhone.. Je to skorej výnimka. A áno jeden krát nemal za posledných 8 rokov iPad podporu 5 rokov a už všetci vieme že Apple nedáva 5 ročnú podporu na každý iPad :D Pritom každý kto si v súčasnosti kúpi ich nový produkt tam tu podporu 5 rokov na 95% má. Neviem komu to dnes vadí že model z 2010 mal podporu len 2,5 roka..
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 25. Októbra 2017, 22:55, upravené celkom 1 krát.

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 22:48

mexican napísal:
Čítaj s porozumením. Písal som, že sa jednalo o iPad ktorý je v predaji od jari 2010 (konkrétne od apríla). To bol úplne samý prvý ipad. Podpora bola oficiálne ukončená v septembri 2012, t.j. po 2,5 roku.

Musím ho pochváliť, že ešte stále funguje. Ale nie je to pôvodný kus, lebo po pol roku umrel a musel som ho reklamovať. Nový kus ktorý som dostal tak ten mal od novoty problém s displejom. No a vlastne ten posledný kus je ten ktorý funguje doteraz. Daroval som ho mame a jediný problém ktorý s ním máva je ten, že každú chvíľu na ňom padá Safari. Niekedy pomôže reboot, niekedy ani to nie.
No nemám v hlave každý dátum podľa generácii :) Ale viem že prvý iPad bol predstavený 2009 pokial sa neklamem. Ale ako vidíš je to výnimka a nestáva sa to u Apple. Pokial máš problém že ti tam padá safari na ňom bude to len SW vec a na 99% ju vyriešiš reinštaláciou iOS s DFU módu. A bude behať zase ako voľakedy :)

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 23:06

Maco napísal:
Minule si mi tu aj na moj komentar kde som pisal ze ajfon ma modelovu radu dva a pol telefona povedal ze je to somarina ze ich ma viac. To ze predava stare telefony neznamena ze to je modelova rada. Ajfon 6 alebo 7 bol ked ho predstavili vlajkova lod. to ze ho predavaju doteraz dako nezmenilo tento status.
Toto si tuším s Fuxom preberal sa mi zdá.
A podľa mna každý nový iP je nová modelová rada. A zákazník má potom možnosť si podľa potrieb vybrať s ktorej modelovej rady chce (staršej alebo novšej) v akej cene a podobne mu jeho nový iP vyhovuje.

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Streda, 25. Októbra 2017, 23:08

meheecan, ked uz si si zaobstaral uPad taplet, tak Apple tak nejako predpoklada, ze nejsi hola bosa socka rozjeban* a mozes si dovolit zaplatit si poriadny datovy balicke v roumingu, nech mozes apdejtovat do aleluja :D na ktoreho chuja by tam predsa robili tlacitko, ktorym by sa to stahovanie dalo aspon 3x oddialit, ze az potom by sa to realne stiahlo... Ked su programatori vytazeni pridavanim kokockych animacii do kalkulacky.

eMPau, Dzony Ive ti slubil nove X-ko pod stromcek, ak budes appla obhajovat v 300 prispevkoch ? :D :D :D
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 23:16

Killo napísal:
meheecan, ked uz si si zaobstaral uPad taplet, tak Apple tak nejako predpoklada, ze nejsi hola bosa socka rozjeban* a mozes si dovolit zaplatit si poriadny datovy balicke v roumingu, nech mozes apdejtovat do aleluja :D
:D presne tak, keď máš na opicu musíš mať aj na banány.

Džony Ajv by si to tu mohol prečítať, možno by mi dal job snov a nemusel by som sa jak kokot každé ráno legitimovať s 7mu na vrátnici.. :(

mexican

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 07:29

//MPower napísal:
No nemám v hlave každý dátum podľa generácii :) Ale viem že prvý iPad bol predstavený 2009 pokial sa neklamem. Ale ako vidíš je to výnimka a nestáva sa to u Apple. Pokial máš problém že ti tam padá safari na ňom bude to len SW vec a na 99% ju vyriešiš reinštaláciou iOS s DFU módu. A bude behať zase ako voľakedy :)
No tak to by si mal tie dátumy v hlave pokiaľ sa chceš k tomu vyjadrovať. Keď ich nemáš tak napíš že to nevieš a netáraj tu nemiesto toho nezmysly, že apple má podporu 5 rokov keď ju nemá.
A čo na tom, že ten ipad predstavili koncom 2009? To ako chceš povedať, že doba odkedy bol produkt predstavený ale nepredával sa a žiaden zákazník ho reálne nemal by sa mala rátať do obdobia ako dlho je produkt podporovaný? Čiže ja si vymyslím dnes produkt, predstavím ho, začnem ho predávať po 4 rokoch a po jednom roku skončím naň podporu a budem tvrdiť že som ho podporoval 5 rokov?
A to s tou reinštaláciou OS snáď nemyslíš vážne? Naozaj treba celý dokonalý neprekonaný vyladený OS reinštalovať keď začne padať webový prehliadač?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

mexican

Štvrtok, 26. Októbra 2017, 07:31

Killo napísal:
meheecan, ked uz si si zaobstaral uPad taplet, tak Apple tak nejako predpoklada, ze nejsi hola bosa socka rozjeban* a mozes si dovolit zaplatit si poriadny datovy balicke v roumingu, nech mozes apdejtovat do aleluja :D na ktoreho chuja by tam predsa robili tlacitko, ktorym by sa to stahovanie dalo aspon 3x oddialit, ze az potom by sa to realne stiahlo... Ked su programatori vytazeni pridavanim kokockych animacii do kalkulacky.

eMPau, Dzony Ive ti slubil nove X-ko pod stromcek, ak budes appla obhajovat v 300 prispevkoch ? :D :D :D

To je spiknutie sionistov, iluminátov, buzíka cooka, telko operátorov, holupa75 a empauera. Spravili kartelovú dohodu že jablká budú na tajňáša prejebávať mobilné dáta aby zarobili úplne všetci. Za zarobené peniaze si holup kúpi maslo a bude ho voziť schované v skivaku.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 220 neregistrovaných