... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 25. Októbra 2017, 21:05

Myslím že už hľadáte akúkoľvek zámienku aby bol Apple zlý...

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Októbra 2017, 21:15

Nie nutne zlý, ale ani zďaleka nie tak dobrý, ako hlása miestna sekta jablčných fanatikov.
A už vôbec nie vyladený.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Streda, 25. Októbra 2017, 21:21

mexican napísal:
Kde som písal, že si ho pripájam doma cez hotspot?
Ja si ho tak pripájam keď som mimo domu, často aj mimo Slovenska.
A to čo píšeš s tým nabíjaním a Wifi, tak to je kokotina, ktorá nikoho normálneho nenapadlo. Keď ipadu dochádzajú baterky a chcem na ňom robiť, tak ho dám nabíjať. Ale aby som sa každý raz strachoval, či ten chuj náhodou niečo nezačne na tajňáša sťahovať, to je úplne choré

#dokonalevyladene
Čítaj s porozumením. Je to do detailu premyslené. Pokial potrebuješ s iPadom pracovať a máš ho vybitý tak samozrejme ho môžeš nabíjať a pracovať na ňom (pripojený k wifi). V tom prípade by sa ti nič nemalo sťahovať. Tvoj iPad ale začne sťahovať pripadne zálohovať veci na iCloud až od momentu kedy snim dopracuješ a odložíš ho ale necháš ho pripojený k nabijacke a stále pripojený k wifi. Tým pádom sa ti nikdy nestane aby ti svojvoľne vybil veľkú časť batérie lebo napr. hodinu zálohoval dáta nakoľko musia byt splnené tieto podmienky aby k tomu došlo. V tvojom prípade ho teda odpájaj od wifi ked ho nabíjaš a nepoužívaš a problém vyriešený. Ale nie som si 100% istý či toto platí aj pre update iOS ale malo by.

PS : keď iPad považuješ za nevyladeny čo je potom nejaký tablet na Androide s XYZ nadstavbami? :D Ako beriem že treba ešte vydržať než vychytaju iOS 11 ale stále je to za mna HW najlepšie vyladený k SW na trhu. Na iPade Pro 12.9 mi vadila len už moc veľká obrazovka na tablet ale lepší tablet som v živote nemal a nemôžem naň povedať ani pól slova, bezchybný produkt (Bol na iOS 10)
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 25. Októbra 2017, 21:31, upravené celkom 2 krát.

voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 25. Októbra 2017, 21:23

Podla mna je Bened kokot.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican

Streda, 25. Októbra 2017, 21:31

//MPower napísal:
Čítaj s porozumením. Je to do detailu premyslené. Pokial potrebuješ s iPadom pracovať a máš ho vybitý tak samozrejme ho môžeš nabíjať a pracovať na ňom (pripojený k wifi). V tom prípade by sa ti nič nemalo sťahovať. Tvoj iPad ale začne sťahovať pripadne zálohovať veci na iCloud až od momentu kedy snim dopracuješ a odložíš ho ale necháš ho pripojený k nabijacke a stále pripojený k wifi. Tým pádom sa ti nikdy nestane aby ti svojvoľne vybil veľkú časť batérie lebo napr. hodinu zálohoval dáta nakoľko musia byt splnené tieto podmienky aby k tomu došlo. V tvojom prípade ho teda odpájaj od wifi ked ho nabíjaš a nepoužívaš a problém vyriešený. Ale nie som si 100% istý či toto platí aj pre update iOS ale malo by.

To je trochu veľa zbytočných starostí na ktoré človek musí myslieť a dávať si pozor deň čo deň. Však treba robiť veci komplikované aby mal užívateľ čo najviac starostí a musel si dávať pozor na to kedy môže dať taplet nabíjať a kedy môže a nemôže nechať zapnuté wifi, namiesto aby sa to dalo spraviť jednoducho tak, že sa automatické sťahovanie apdejtov dá vypnúť v nastaveniach.
Však keď sa dá vypnúť automatické sťahovanie aktualizácií appiek, prečo sa to nedá aj pre aktualizácie iOS.

A nie som si istý či by to vôbec pomohlo, keď je tam teraz tá chujovina s automatickým zapínaním wifi ráno o piatej.

#dokonalevyladene
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 21:43

No je to preto lebo Apple si maximálne zakladá na bezpečnosti svojich produktov. Aj vďaka tomu má 90% ich produktov najaktuálnejší systém narozdiel od Androidu kde najnovší Android má tak 10% s pomedzi Androidov. Je to výborná stratégia ktorá im funguje a udržuje ich produkty bezpečne a preto ich oceňujem za toto. Odpojiť tablet od wifi keď ho nabíjam a viem že som pripojený na hotspot nie je až taká starosť :) A wifi sa ti automaticky pripojí o 5:00 iba keď wifi odpojiš v CC (tam sa nedá vypnúť, iba odpojiť) pokial ale zavítaš do nastavení tak tam wifi trvalo vypneš.
# pokrok network setting

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 21:44

voMacK napísal:
Podla mna je Bened kokot.

Len tak preventívne? :D

ice.blade

Streda, 25. Októbra 2017, 21:48

android si tiez na bezpecnost potrpi ale vyrobcovia fonov na to seru jak ja na épl produkty :D jak musis mat sikovneho nadsenca na épl aby si s tym vydrzal rovnako ak si nadsenca androidu si vzdy maximalne zabezpeceny, iphone uz dostal fix na handshake WPA2? mas nainstalovany?

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 21:58

Áno, Apple okamžite zareagoval a fix už je súčasťou iOS 11.1 beta 5 čiže čoskoro pôjde von medzi všetkých užívateľov. Trvalo im to len pár dni. Toto je ich silná stránka. Za to majitelia Androidov (drvivá väčšina) ten update dostane za pól roka, rok niektorý nikdy nakoľko výrobcovia ich smartfonov na nich seru ako si spomenul :) Pre nich je (zväčša) dôležité predať telefón a tým to u nich hasne, keď chceš novší Android kúp si nový telefón :) Za to nesmierne oceňujem na jablcku že aj 5 rokov po predaji telefónu sa o teba starajú a stále aktualizujú tak starý produkt na najnovší systém. To pri takom Samsungu môžeš snívať aby si za 5 rokov dostal najnovší (najbezpečnejší) Android..

ice.blade

Streda, 25. Októbra 2017, 22:03

ano to by bola hanba predat telefon za 1200€ a po 5 rokoch povedat kup si novy, u debilneho tamtungu alebo este lepsie ineho cinskeho vyrobcu kde za 200€ si mozes kazdy rok kupit novy tutenfon a budes na tom bezpecnostne rovnako ako épl a vlajkove lode su aktualizovane dost dlho na to aby si taky telefon hodil do kosa dal dcere psovi na hranie a kupil si dalsi a je ti to jedno

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 25. Októbra 2017, 22:05

A ma to zmysel mat na ajfone 4 ios 11? to mi pripada ako keby si chcel na historickom pocitaci rozfachat win 10...
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

ice.blade

Streda, 25. Októbra 2017, 22:07

neviem ci ma zmysel to uz je na zvazeni pacienta ale moj 3 rocny android telefon co som ho ako spravna socka nekupil novy ma poslednu aktualizaciu na Android nougat 13.10.2017 a uz je ruch okolo oreo update, pockame este 2 roky a uvidime ci empauer klame :) inak beta romky mas snad vsade aj cinsky redmi co stoji 100€ mas weekly update beta rom, divne ze
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 25. Októbra 2017, 22:09, upravené celkom 1 krát.

//MPower

Streda, 25. Októbra 2017, 22:09

IceBlade, no tak to pozor, iPhone si vieš kúpiť od 350€ a máš ho 5 rokov plne aktualizovaný. Apple nerobí rozdieli.. Za to z vlastnej skúsenosti viem že za Samsung vydrbes 700€ a po roku som ho mohol jebnut do koša.. Keď si mám každý rok kupovať Android za 500+ € len kvôli tomu aby som mal aktualizácie tak to ďakujem pekne, to pri jablcku si zaplatím dovolenku za to čo ušetrím :) A zrazu cena tých iPhonov nie je ani taká vysoká pri takýchto službách..

mexican

Streda, 25. Októbra 2017, 22:12

//MPower napísal:
Za to nesmierne oceňujem na jablcku že aj 5 rokov po predaji telefónu sa o teba starajú a stále aktualizujú tak starý produkt na najnovší systém. To pri takom Samsungu môžeš snívať aby si za 5 rokov dostal najnovší (najbezpečnejší) Android..
empauer aspoň netrep hlúposti o 5-ročnej podpore / aktualizáciach.

Prvý ipad (predstavený na jar 2010) som si kúpil v novembri 2010. Posledná aktualizácia na ňom bola na ios 5.1.1 na jar 2012. Odvtedy ani prd. Celkovo podporu preň ukončili na jeseň 2012. T.j. aktualizácie OS sotva dva roky. Celková podpora 2 a pol roka.
Obrázok

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 25. Októbra 2017, 22:12

Lebo jedna vec je ze 3-4rocny ajfon funguje. Druha vec je ze je cely rozjebany, baterka pici, slaba vybava, maly displej. Vacsinou si ludia kupuju mobil po 2 rokoch tak aky ma vyznam zivit 4+rocne mobily? Lebo niekto si nechce kupit novy lebo stary je malicky?
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 219 neregistrovaných