Utorok, 5. Januára 2021, 09:39
cloveka uz nerozhodia jednobunkovce, co siria kokotiny, na to si za posledny rok uz vacsina zvykla, aj sebaopustaci bober, ale este vzdy mna osobne vedia rozhodit ludia, ktorych som povazoval za rozumnych. Najnovsie znama, s ktorou som volal vcera, riaditelka strednej skoly, vysoko ambiciozna, cely zivot studuje, pcha sa do kazdej aktivity, organizuje skolenia, seminare, vystavy, blablabla proste clovek, co sa pohybuje vo velmi sirokom diapazone ludi a ma okolo seba aj mnozstvo inteligentnych ludi, nezije v nejakej malej bubline. Od niekoho, kto pravidelne organizuje zajazdy do CERNu a prednasky s roznymi vedcami proste necakas, ze ti povie "vakcina je jed, SILNEJSI PREZIJE, musime sa spolahnut na prirodu, treba sa co najviac vystavovat slnecnemu ziareniu, vitamin D nas ochrani"
Pri ludoch s jednoduchym zmyslanim, tam mas sancu, ze mozno 20% z nich dokazes presvedcit - nie o svojej pravde, ale o tom, aby sami zapojili nejake kriticke zmyslanie, zaujimali sa o zdroje informacii a..precitali si definiciu dunningkrugera. Ludia, ktori "v zivote nieco dosiahli", tych nepresvedci nic, pri korone mozno len to ak dostanu sami tazku formu alebo niekto z ich blizkych. A aj to len v pripade, ze ich nikto po narodeni netopil v svatenej vode, lebo v tom pripade jednoducho povedia "bozia vola, boch to tak chcel, uz bol jeho cas"