... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
//MPower napísal:Veru! Samsung nebrat!Maco tak prr, ja som predsa produkt marketing manager Samsungu dpč! A čo bi sy očakával od Samsungu?
#Samsung nebrať!
mexican napísal:pohoda, len musim uviest na pravu mieru, ze ja niesom ten co tvrdi ze ajfon pouzivaju profesionali :-) nikdy by som to ani netvrdil, mam doma zrkadlo so sklami za par tisic eur, takze rozdiely velice dobre viem, a suhlasim s tym co pises cely casáno, porovnáva
ajfon.jpg
To čo píšeš platí tak možno pre dovolenkárov alebo kokodkov ktorí si kúpia prvú zrkadlovku a hneď si na FB založia fanpage že sú akože profi fotografovia, ale to je úplne iná kategória. To môže síce byť dominantná skupina majiteľov iphonov, ktorí s ním fotia, ale nie profíkov o ktorých bola pôvodne reč.
Okrem dovolenkových foto je kopec iných žánrov, kde sa to nedá ojebať.
- šport - typicky potrebuješ nejaký teleobjektív a keď fotíš v interiéri tak aj niečo čo zvláda aj fotenie pri vyššej citlivosti. Aj keď na zmenšenine na FB možno nebude vidieť ako je to zašumené kvôli vyššiemu ISO, tak na to potrebuješ fotiť s krátkymi časmi a s telefénom sa na tie hodnoty ktoré potrebuješ ani nedostaneš. Takisto budeš vpiči kvôli kontinuálnemu zaostrovaniu, ktoré sa zrkadlovke nevyrovná.
- wildlife - v podstate platí to isté čo pri športe
- portrét v prirodzenom svetle - typicky sa fotí s malou hĺbkou ostrosti a to foťák s malým čypom neojebe žiadnym hyper mega ultra obrazovým procesorom. A to nehovorím o tom že kvôli širokému uhlu záberu musíš ísť bližšie ku fotografovanej osobe a dochádza tam ku deformácii tváre.
- makro a produktové foto - do určitej miery sa trochu dá, ale veľmi rýchlo narazíš na hranice. Tam je zase problém ten, že ten objektív na iphone nevieš pricloniť a zrazu zistíš že aj pri malom čype máš na to malú hĺbku ostrosti a keby si to chcel nafotiť poriadne, tak je s tým zrazu toľko roboty že sa s tým nikomu nebude chcieť márniť čas.
Nejaké okrajové žánre ako astrofoto moc ani nespomínam.
Popri tom existuje kopec iných aspektov, ktoré sa mi nechce rozpisovať.
voMacK napísal:tebe dnes ideBoha, riesite tu hluposti, ale ja furt nedokazem predychat to, ze CC v iOS 11 naozaj nevypne BT a Wi-Fi kurva tam, ja dufam, ze za toto niekoho zavesia za gule do prievanu. Kmari ma to viac, ako ukradnute maslo dva roki49 dozadu.
Kto ma pozna vie, ze ja naozaj len velmi zriedkakedy pouzijem hrubsi vyraz, ci nadavku, ale tutok som fakt musel..
undy napísal:najskor 5D fullframe, kedze je profesionalka a ocakava sa ze ma fullframe :-) a rozdiely tam bez debaty su, hlavne ked to porovnava s takym zelezomMPower, ak mám povedať pravdu, ja v tom skoro žiadny rozdiel nevidím, pre mňa fotka ako fotka...ona v tom videla veľký rozdiel / asi profes. deformácia.../ pre mňa ozaj nepodstatné. Porovnávali sme jej fotky z nejakého Canonu 5-nepamätám si presne a fotky z S8 a iP 7+.
speedfred napísal:To fakt nevieš? Pokial nemáš iPhone 6S a novší tak ta to ani zaujímať nemusí. Je to funkcia, vďaka ktorej je display iPhonu citlivý na tlak.a čvo to je ? Prosim o vysvetlenie.
voMacK napísal:Presne! 3dé tač NEBRAŤ!To mam pici..nejaky tri dá tač ani neviem, co je...
Maco napísal:chalani nenuťte ma oneee, sem nieco pisatVeru! Samsung nebrat!
Lipo69 napísal:Pjepac. (srdieckovy smajlik)chalani nenuťte ma oneee, sem nieco pisat
speedfred napísal:Tie pohyblivé fotky sa volajú live photo. Keby si mal 3D touch tak vždy keď stlačíš fotku tak vidíš video cca 1.5s pred fotkou :) Pokial ale si menej náročný tak smelo chod doňho, Alza ho má v zľave za 380€ čo je super cena.ja nepotrebujem nič super extra ultra novinky som predsa skromný :-) a pozerám že tie ceny sú už normalnejšie. Ja som stále v teréne a preto chcem aby sa mi tel aj dobre držal a nepadal z mojich grambľavých rúk. Vďaka za info
Žena má SE a všimol som si,že fotky má nejaké pohyblivé na mikrosekundu.