... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 22. Septembra 2017, 13:00

//MPower napísal:
Maco tak prr, ja som predsa produkt marketing manager Samsungu dpč! A čo bi sy očakával od Samsungu?

#Samsung nebrať!
Veru! Samsung nebrat!
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Piatok, 22. Septembra 2017, 13:01

mexican napísal:
áno, porovnáva

ajfon.jpg

To čo píšeš platí tak možno pre dovolenkárov alebo kokodkov ktorí si kúpia prvú zrkadlovku a hneď si na FB založia fanpage že sú akože profi fotografovia, ale to je úplne iná kategória. To môže síce byť dominantná skupina majiteľov iphonov, ktorí s ním fotia, ale nie profíkov o ktorých bola pôvodne reč.

Okrem dovolenkových foto je kopec iných žánrov, kde sa to nedá ojebať.

- šport - typicky potrebuješ nejaký teleobjektív a keď fotíš v interiéri tak aj niečo čo zvláda aj fotenie pri vyššej citlivosti. Aj keď na zmenšenine na FB možno nebude vidieť ako je to zašumené kvôli vyššiemu ISO, tak na to potrebuješ fotiť s krátkymi časmi a s telefénom sa na tie hodnoty ktoré potrebuješ ani nedostaneš. Takisto budeš vpiči kvôli kontinuálnemu zaostrovaniu, ktoré sa zrkadlovke nevyrovná.

- wildlife - v podstate platí to isté čo pri športe

- portrét v prirodzenom svetle - typicky sa fotí s malou hĺbkou ostrosti a to foťák s malým čypom neojebe žiadnym hyper mega ultra obrazovým procesorom. A to nehovorím o tom že kvôli širokému uhlu záberu musíš ísť bližšie ku fotografovanej osobe a dochádza tam ku deformácii tváre.

- makro a produktové foto - do určitej miery sa trochu dá, ale veľmi rýchlo narazíš na hranice. Tam je zase problém ten, že ten objektív na iphone nevieš pricloniť a zrazu zistíš že aj pri malom čype máš na to malú hĺbku ostrosti a keby si to chcel nafotiť poriadne, tak je s tým zrazu toľko roboty že sa s tým nikomu nebude chcieť márniť čas.

Nejaké okrajové žánre ako astrofoto moc ani nespomínam.

Popri tom existuje kopec iných aspektov, ktoré sa mi nechce rozpisovať.
pohoda, len musim uviest na pravu mieru, ze ja niesom ten co tvrdi ze ajfon pouzivaju profesionali :-) nikdy by som to ani netvrdil, mam doma zrkadlo so sklami za par tisic eur, takze rozdiely velice dobre viem, a suhlasim s tym co pises cely cas ;-) jednoducho je to nenahraditelne, to je jak keby kureri rozvazali baliky na smarte. da sa to, ale ked mas dodavku ktora je vacsia a rychlejsia a nalozis do nej viac, smart nedava zmysel :-D

kazdopadne jedna hypateticka.
mam kamosa (ktory je mimochodom profesionalny fotograf niekolko rokov, fotil aj pre markizu atd, teraz zijje v norsku a tiez sa zivi focenim), ale vo volnom case zacal riesit video, uz si kupil dronisa, dji mavic pro, toci to fantasticke videa :-O a teraz rozmysla ze na tie "pozemne" zabery co by bolo vhodnejsie. ci ajfon X alebo dji osmo.
a troska som sa do toho zapozeral a zistili sme, ze ta kamera v ajfone ma absolutne vo vsetkom navrch. a to vratane velkosti senzora :-O co ma riadne prekvapilo. a druhy kamos to osmo ma a videl som z neho videa a vyzeraju dost dobre. ale mam podozrenie ze z toho ajfonu pojdu videa v lepsej kvalite :-O
- osmo vie 4K iba v 30fps, X - 60fps
- osmo vie slomo iba fullhd 100fps, X - 240fps
- opticku stabilizaciu maju obidve (aj ked ano, osmo ma gimbal
- plus osmo nema ziadny system za sebou ked dobre viem, ako ios, ktore dokaze on-the-fly upravovat, zaostrovat, a celkovo vylepsovat ten obraz

takze tazko povedat, ale chcel by som vidiet taketo porovnanie, rovnake video keby natocili s tymi zariadeniami a este by som tam pridal note8 alebo S8..

voMacK napísal:
Boha, riesite tu hluposti, ale ja furt nedokazem predychat to, ze CC v iOS 11 naozaj nevypne BT a Wi-Fi kurva tam, ja dufam, ze za toto niekoho zavesia za gule do prievanu. Kmari ma to viac, ako ukradnute maslo dva roki49 dozadu.
Kto ma pozna vie, ze ja naozaj len velmi zriedkakedy pouzijem hrubsi vyraz, ci nadavku, ale tutok som fakt musel..
tebe dnes ide :-D :-D :-D

undy napísal:
MPower, ak mám povedať pravdu, ja v tom skoro žiadny rozdiel nevidím, pre mňa fotka ako fotka...ona v tom videla veľký rozdiel / asi profes. deformácia.../ pre mňa ozaj nepodstatné. Porovnávali sme jej fotky z nejakého Canonu 5-nepamätám si presne a fotky z S8 a iP 7+.
najskor 5D fullframe, kedze je profesionalka a ocakava sa ze ma fullframe :-) a rozdiely tam bez debaty su, hlavne ked to porovnava s takym zelezom :-D a par sto eur za objektivy si velmi povedal, to aj ja mam v mojich viac, a to niesu profi skla :-)
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 22. Septembra 2017, 13:17

Vomack a vedel si aj že v iOS 11 chýba 3D touch gesto na prepínanie aplikácii? :) Ale už sa Apple zaviazal že v aktualizácii ho pridajú späť!

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 22. Septembra 2017, 13:46

To mam pici..nejaky tri dá tač ani neviem, co je...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Piatok, 22. Septembra 2017, 14:16

a čvo to je ? Prosim o vysvetlenie.

//MPower

Piatok, 22. Septembra 2017, 15:15

speedfred napísal:
a čvo to je ? Prosim o vysvetlenie.
To fakt nevieš? Pokial nemáš iPhone 6S a novší tak ta to ani zaujímať nemusí. Je to funkcia, vďaka ktorej je display iPhonu citlivý na tlak.

voMacK napísal:
To mam pici..nejaky tri dá tač ani neviem, co je...
Presne! 3dé tač NEBRAŤ!

speedfred

Piatok, 22. Septembra 2017, 15:53

som socka mám iba 6 ,ale rozmýšľam nad SE,perfektne mi sadne do ruky. Ceny už celkom slušné. Čo ty na to??

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 22. Septembra 2017, 16:22

fuxxo: ja som si tiež prednedávnom kúpil mavika, video to točí pekné, ale stále platí to že točenie videa ma nejako neberie, takže s ním väčšinou iba fotím. Ale DJI má celkovo dosť vychytané tie systémy stabilizácie obrazu a videl som už týpkov ktorí točil pozemné videá Mavicom tým spôsobom, že ho držali v rukách pred sebou a on im stabilizoval obraz.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

//MPower

Piatok, 22. Septembra 2017, 16:39

IPhone SE má komplet čreva z iPhonu 6S (čo je aj po 2 rokoch veľmi výkonný HW) aj keď 3D Touch nemá. Je to bezkonkurenčne najlepší a najvýkonnejší maličký mobil s 4” LCD ktorý bude mat minimálne ešte 2 roky plnú podporu. Cena je naviac veľmi dobrá tak že nedá sa než doporučiť a chybu určite nespravíš. Aj keď ja by som asi počkal do nového roka je dosť možné že bude jeho nový nástupca ktorý bude určite dosť vylepšený a aj asi drahší, predsa SE tu už chvíľu je. Tak aby si potom neľutoval, musíš sa rozhodnúť ty.

speedfred

Piatok, 22. Septembra 2017, 16:48

ja nepotrebujem nič super extra ultra novinky som predsa skromný :-) a pozerám že tie ceny sú už normalnejšie. Ja som stále v teréne a preto chcem aby sa mi tel aj dobre držal a nepadal z mojich grambľavých rúk. Vďaka za info
Žena má SE a všimol som si,že fotky má nejaké pohyblivé na mikrosekundu.

Lipo69

Piatok, 22. Septembra 2017, 16:58

Maco napísal:
Veru! Samsung nebrat!
chalani nenuťte ma oneee, sem nieco pisat :D
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

Maco
Auto: visavytena pajta

Piatok, 22. Septembra 2017, 17:16

Lipo69 napísal:
chalani nenuťte ma oneee, sem nieco pisat :D
Pjepac. (srdieckovy smajlik)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

//MPower

Piatok, 22. Septembra 2017, 17:42

speedfred napísal:
ja nepotrebujem nič super extra ultra novinky som predsa skromný :-) a pozerám že tie ceny sú už normalnejšie. Ja som stále v teréne a preto chcem aby sa mi tel aj dobre držal a nepadal z mojich grambľavých rúk. Vďaka za info
Žena má SE a všimol som si,že fotky má nejaké pohyblivé na mikrosekundu.
Tie pohyblivé fotky sa volajú live photo. Keby si mal 3D touch tak vždy keď stlačíš fotku tak vidíš video cca 1.5s pred fotkou :) Pokial ale si menej náročný tak smelo chod doňho, Alza ho má v zľave za 380€ čo je super cena.

//MPower

Piatok, 22. Septembra 2017, 20:04

Tak to je vážne sila! Priznám sa že toto som nečakal ani ja..iPhone 8 doslova totálne rozsekal výkonom Galaxy S8+ aj Note 8. Rendering rovnakého videa zvládol iPhone 8 iba za 42s pričom to iste na Galaxy S8+ trvalo 4 minuty 7 sekúnd. Stále sa mi nechce tomu veriť rozdiel výkonu TOP smartfónov v 100vkách % to je doslova brutál :)
Prílohy
1E82FF3B-841F-4823-8974-F4CE1D97EDC6.jpeg
1E82FF3B-841F-4823-8974-F4CE1D97EDC6.jpeg (92.45 KiB) 541 zobrazení

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 22. Septembra 2017, 21:04

No a ja kokot som si dnes kúpil Galaxy S8. To si sem nemohol postnúť skôr?
Ako som už vyššie spomínal točenie videa mám síce v piči a už vôbec nie telefénom, ale ten pocit že ak by som to náhodou potreboval, tak nejakú minutu času ušetrím, je na nezaplatenie.
A keď tak nad tým ďalej rozmýšlam mohol som si predsalen kúpiť iphone, lebo by som mohol pedať celú svoju fotovýbavu. To by bolo doma ušetreného miesta a isto by som si trochu aj finančne prilepšil :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 252 neregistrovaných