... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 16:32

naco ti je parameter?? :-D ktora zrkadlovka ma opticku stabilizaciu obrazu? ked maju vsetky, tak som nic nepovedal :-O
na druhej strane, tiez neviem ktora toci superslo-mo s 260fps, sice 720p zatial, ale predsa je tam ta moznost
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 16:46

Presne to nešpecifikoval zrejme kvôli lajckej verejnosti, ale netajil obrovské nadšenie. Vraj farby a detaily su presne také ako ich oko fotografa v skutočnosti videlo, kvalita textur je vraj uplne užasná a ako celok kde je ešte lepší portrétny režim a rozne svetelné efekty je iPhone 8 Plus "neprekonatelný". Apple vdaka novým vykonným procesorom A11 a algoritmom dokaže s malého 12 mpx čipu spracovávat obraz v tak vysokej kvalite, kde zaostávajú aj velmi drahé profesionálne riešenie. Napokon každý nech posúdi sám (upozornujem fotky su po silnej kompresii už, nie v plnej kvalite) :
Prílohy
peter-paul.jpg
special-project-1158.jpg
zephyr.jpg
saxophone.jpg

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 16:54

Fuxxo napísal:
naco ti je parameter?? :-D ktora zrkadlovka ma opticku stabilizaciu obrazu? ked maju vsetky, tak som nic nepovedal :-O
na druhej strane, tiez neviem ktora toci superslo-mo s 260fps, sice 720p zatial, ale predsa je tam ta moznost

Parameter mi je na to, lebo bez neho je to také isté nič nehovoriace tvrdenie ako to, že je nejaký telefón najpokrokovejší.

U zrkadloviek máš buď optickú stabilizáciu v objektíve, alebo na senzore (napr. Sony A7, A9). Z užívateľkého hľadiska je to asi za jedno, z pohľadu technológií je to iba marketingový boj výrobcov medzi sebou či je lepšie ju mať v tele alebo v objektíve.
Pri profi videoprodukcii si profík radšej zoberie profi kameru / foťák a zavesí ju na nejaký bazmek typu DJI Ronin a nebude na to používať iphone s mizerným obrazovým výstupom.

Ku maximálnemu FPS sa moc vyjadriť neviem, keďže video ma celkovo nejako moc neberie.
Ale zase pochybujem, že ak chce profík natáčať nejakú akčnú scénu, kde treba super slo-mo, tak ju natočí iphonom.
Mne tých 240fps príde ako parameter z kategórie "kto má väčší".
Čo myslíš, pre koľkých užívateľov je tento parameter rozhodujúci pri výbere telefénu?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 16:58

//MPower napísal:
Btw. Vedeli ste že nový čip A11 bionic je tak brutálne výkonný že nie len že tamtung a spol necháva ďaleko za sebou ale je dokonca výkonnejší ako niektoré procesory Intel v Macbookch Pro! Jeho neurónový engine zvláda 600 miliard operácii za sekundu! Za mna aj toto je revolúcia.
tak toto je uz na diagnozu...
Takto sa ta spytam - ktorym slovam z tvojho marketingoveho pokriku aj vyznamovo rozumies?
Paci sa mi ta eplovska schizofrenia - "iP nepotrebuje vykonne procesory, lebo je vsetko optimalizovane, vsetko ide na 100%, chapes ?!?!?!?" - ale na druhu stranu "Tento mega vega procesor je 1000x rychlejsi nez konkurencia, to je pokrok, revolucia!!!"

Ak na starsom HW vsetko bezi plynulo (argument pouzivany ako nepriestrelny pri debate, preco iP ma vzdy generacne slabsi hw od konkurencie), naco do boha ti je novy CPU o 100% vykonnejsi? Jedine na strih videa (ano niektori ludia to robia priamo na iP, v tomto sa Droid nechyta), a na hry. Na nic ine... Aspon konecne zvysili velkost RAM, ktora ma realne dost velky dopad na uzivatelsky komfort (preto ani 6GB na Droide nie je az taka uplna blbost, hlavne v porovnani s 3-4GB telefonom).
A garantujem, ze najvyuzivanejsia funkcia prevratneho a revolucneho iFonu bude to, ze sa mozes pozret ako sa to hovno na displeji ksichti rovnako ako ty. Epic

Inak androidaci - Ja som vcul objavil Xiaomi Mi A1, za 2kilecka nadpriemerne vykonny HW, cisty android, uplne bez problemov. Ak bude tak dobry ako ho ospevuju recenzie (vzhladom na cenu), tak fakt vaham naco mi bude HTC za 600 (teda ovsem ak sa vobec vrati z poistnej opravy, uz tyzden mlcia). To vyzera byt este lepsia volba nez 1+
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

//MPower

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 17:08

Všetko? :D Lebo si sem nenapísal skoro nič zmysluplné, skorej hlúposti ktorým sa radšej nebudem vyjadrovat..

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 17:13

//MPower napísal:
Presne to nešpecifikoval zrejme kvôli lajckej verejnosti, ale netajil obrovské nadšenie. Vraj farby a detaily su presne také ako ich oko fotografa v skutočnosti videlo, kvalita textur je vraj uplne užasná a ako celok kde je ešte lepší portrétny režim a rozne svetelné efekty je iPhone 8 Plus "neprekonatelný". Apple vdaka novým vykonným procesorom A11 a algoritmom dokaže s malého 12 mpx čipu spracovávat obraz v tak vysokej kvalite, kde zaostávajú aj velmi drahé profesionálne riešenie. Napokon každý nech posúdi sám (upozornujem fotky su po silnej kompresii už, nie v plnej kvalite) :
To mi príde ako marketingové bláboly z prospektu. Hlavne tá časť o "rôznych svetelných efektoch" - čo strácame na kvalite obrazu ktorý lezie zo senzora o veľkosti nechta na malíčku, to doženieme efektami a filtrami. Užívatelia nás za to budú milovať.

Pasáž o "farbách ako ich oko videlo" je už totálna blbosť. Jedna vec je to, čo oko v skutočnosti vidí, druhá vec je to ako to interpretuje mozog, čo je niečo čo sa dosť ťažko exaktne popisuje. Potom tu existuje kopec teórií ohľadom colormanagementu, ktorému rozumie poriadne iba zopár ľudí. Väčšina "pekných" fotiek, ktoré sú na internetoch, v časopisoch, knihách je prikrášlených tak, aby vyzerali lepšie než bola skutočnosť, ktorá je v skutočnosti mdlá a šedivá. Čiže ak sa doteraz výrobcovia telefónov predháňali v tom, kto má žiarivejšie a živšie farby displejov a foťákov, tak zrazu sa tu objaví nejaký apple, ktorý celý hype o žiarivých farbách postaví na hlavu a odteraz tu budeme mať farby vyblité reálne ako to oko videlo.

Predpokladám, že ten kto tie fotky zmenšil a použil silnú kompresiu, tak to robil účelovo aby tým zakryl nedostatky, ktoré by boli v plnej veľkosti lepšie viditeľné.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

ice.blade

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 17:31

mne smakuje aj obycajny telefon pre pozemskych tvorov za par evricok co sa neseka nemrzne a foti taketo oblvane obrazky

//MPower

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 17:42

Mexican, to už každý nech si spraví obraz sám.. každopádne nič to nezmení na tom že fotí proste na mobil dost dobre až kompakty za 200 - 300€ nedávajú zmysel.

IceBlade nerob nám tu kurva chuť na palacinky :D

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 18:53

Danej problematike nerozumiem, ale tie palacinky by som si KURVA, ze teraz dal!!!
Inak s tymi buttonmi Wi Fi a BT v novom conntrol centre, to je picovina jak voda v kosi. napr ten BT - mam jedine aktvine spojenie - auto. Z auta vystupim a odidem z jeho dosahu. Vytiahnem si control centre a tam bluetooth "vypnem". Lenze BT sa vlastne nevypne a ani neukonci aktivne spojenie [kedze ziadne neni]. Tak co to vlastne kurva spravi? Iba button zhasne, ale nic realne sa nezmeni ne?. Akoze fakt, takato ficura nam je platna, jak mrtvemu bunda dpc.
Inak sa mi iOS 11 luba, ale s tymto ma Epl totalne lucki sklamau..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 19:18

voMacK napísal:
to je picovina jak voda v kosi.
:D Tak to som ešte nepočul :mrgreen:

Inak Apple sa k tomu oficiálne vyjadril a zistili sme že tam je niekto viac jebnuty ako sme si mysleli, najme s ohľadom času 5:00 proste nemôžem nájsť logiku :D

Pokud přes Ovládací centrum Wi-Fi vypnete, odpojí se od sítě a ikona zšedne. V tom momentě se deaktivuje i automatické připojování na nedaleké sítě, které je však vypnuté jen do doby, než:
  • Dojdete nebo dojdete do jiné lokality, kde je další známá síť

• Restartujete své zařízení

• Manuálně se na síť připojíte v Nastavení –> Wi-Fi

• Znovu nezapnete Wi-Fi v Ovládacím centru

• Je 5 hodin ráno místního času
Právě poslední zmiňované není zrovna nejideálnější volba ze strany Applu, protože uživatelům se pak snadno stane, že večer před spaním vypnou skrze Ovládací centrum Wi-Fi v domnění, že je skutečně vypnutá. Nicméně následně se jim v 5 hodin ráno iPhone k síti automaticky připojí a rázem jim přijdou všechna upozornění z Messengeru, WhatsAppu, iMessage atd., která je probudí

Fuxxo

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 20:17

mexican napísal:
Parameter mi je na to, lebo bez neho je to také isté nič nehovoriace tvrdenie ako to, že je nejaký telefón najpokrokovejší.

U zrkadloviek máš buď optickú stabilizáciu v objektíve, alebo na senzore (napr. Sony A7, A9). Z užívateľkého hľadiska je to asi za jedno, z pohľadu technológií je to iba marketingový boj výrobcov medzi sebou či je lepšie ju mať v tele alebo v objektíve.
Pri profi videoprodukcii si profík radšej zoberie profi kameru / foťák a zavesí ju na nejaký bazmek typu DJI Ronin a nebude na to používať iphone s mizerným obrazovým výstupom.

Ku maximálnemu FPS sa moc vyjadriť neviem, keďže video ma celkovo nejako moc neberie.
Ale zase pochybujem, že ak chce profík natáčať nejakú akčnú scénu, kde treba super slo-mo, tak ju natočí iphonom.
Mne tých 240fps príde ako parameter z kategórie "kto má väčší".
Čo myslíš, pre koľkých užívateľov je tento parameter rozhodujúci pri výbere telefénu?
okej berem speť tedy. kazdopadne porovnava sa tu ifon s profi fotakmi? :-O to je uspech :-D ale ide o to, ze vpodstate ked sa posnazis tak dokazes spravit minimalne rovnako dobre fotky jak s nadpriemernym zelezom od nikonu alebo canonu. jasne ze pri 18mpix to bude rozdiel vdaka velkym cipom tych zrkadloviek, lenze kto pouziva take rozlisenie? dnes to jebes na facetuby, instaresty a podobne stranky, kde ti to drbe 600x600px a serus. pri takom rozliseni sa tazko hlada vyhoda zrkadlofky a hlavne takej za 400-500€. lebo uz tam ziadna nieje.
myslim si ze je logicke, ze profik nebude tocit a fotit ifonom, preco by mal, to jak ja keby som isiel robit navrhy na tablete namiesto nejakeho vykonneho zeleza, ale to nieje pointa, pointa je ta, ze ked zoberem finalny produkt zo zrkadla, a od amatera s ajfonom, tak sa kurevsky priblizuju (nakoniec, ale toto neplati iba pre ajfon, ale aj vrcholove samsungy, lg a podobne, kazdy ma nejaku svoju ficurku). 240fps je asi rozhodujuci, ale tak v tomto pripade naozaj plati cim viac tym lepsie, kedze ked si dobre pamatam, tak tie profi filmove kamery robia vo filmoch slomo okolo 1000fps.. a urcite je rozdiel ked spravis 240fps alebo 80-100fps s nejakym lacakom.

mexican napísal:
Čiže ak sa doteraz výrobcovia telefónov predháňali v tom, kto má žiarivejšie a živšie farby displejov a foťákov, tak zrazu sa tu objaví nejaký apple, ktorý celý hype o žiarivých farbách postaví na hlavu a odteraz tu budeme mať farby vyblité reálne ako to oko videlo.
s tymto nesuhlasim, a z vlastnej skusenosti viem, ze apple VZDY isiel po realistickych farbach, aby tie fotky, videa a vsetko vyzeralo ako real, podobne ako to maju zrkadlovky. tie ziarive farby si tam potom uz editujes, a bez problemov ich to zobrazi, ale vsetky booky a hlavne imac, maju neskutocne podanie farieb, a kazdou generaciou sa to zlepsuje, vid P3 gamut co pouzivaju poslednych par rokov, a maju to aj posledne ifony, myslim ze od 7micky. vedla imaku mam 28" 4K Samsung za 350€ a ten je absolutne katastrofalny oproti imacu, podsvietenie je tak o 30% slabsie, a farby su uplne ine. takze viditelny rozdiel.. tie ziarive farby v reale niesu vobec vyblite, na vyblite musis ist k samsungu :-D co bola dost kritika ked som pozeral recenzie na tie prve samoled displeje ze to je jak duhovy bicigľík a.k.a. technicolor rainbow :-D proste presaturovane farby maximalne az neprijemne. toto si myslim ze apple robi dobre.
palacinky mozu byt ale jedine raw paleo z kokosovej muky. :-D

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 20:26

možno budem za blbca keď to tu tak čítam bo 2/3 vecí nerozumiem čo sa tu píše,ale :
mám asi problem na mojom iP6 s mikrofónom (moc ma ľudia nečujú) a aj tak rozmýšľam kúpiť iný iP. Vsetko čo mám v tom tel sa mi nejakým zázrakom prenesie do nového? S nejakými iCloudmi a pod na mna moc nechoďte bo ani neviem čvo to je.
Ďakujem za rady

Fuxxo

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 20:31

fred, to musis vacej hucat do toho :-D :-D

inak keby si mal icloud aktivovany, tak ti staci naozaj iba pripojenie, ja som to uz s dvoma ajfonmi takto riesil. sa to samo postahovalo komplet vsetko

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 20:48

huľákam do toho a ništ,a vraj aj hluchátkami sú problémy

//MPower

Štvrtok, 21. Septembra 2017, 20:59

Inak ja mám taký dojem že Apple ako začal dávať Intel modem do iP tak to išlo dole. Dokonca som reklamoval svoj iP7 lebo mi vypadával zvuk počas hovoru.. dostal som nový ale aj známy viacerí majú problém s týmto.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 223 neregistrovaných