... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Fuxxo napísal:naco ti je parameter??ktora zrkadlovka ma opticku stabilizaciu obrazu? ked maju vsetky, tak som nic nepovedal :-O
na druhej strane, tiez neviem ktora toci superslo-mo s 260fps, sice 720p zatial, ale predsa je tam ta moznost
//MPower napísal:tak toto je uz na diagnozu...Btw. Vedeli ste že nový čip A11 bionic je tak brutálne výkonný že nie len že tamtung a spol necháva ďaleko za sebou ale je dokonca výkonnejší ako niektoré procesory Intel v Macbookch Pro! Jeho neurónový engine zvláda 600 miliard operácii za sekundu! Za mna aj toto je revolúcia.
//MPower napísal:To mi príde ako marketingové bláboly z prospektu. Hlavne tá časť o "rôznych svetelných efektoch" - čo strácame na kvalite obrazu ktorý lezie zo senzora o veľkosti nechta na malíčku, to doženieme efektami a filtrami. Užívatelia nás za to budú milovať.Presne to nešpecifikoval zrejme kvôli lajckej verejnosti, ale netajil obrovské nadšenie. Vraj farby a detaily su presne také ako ich oko fotografa v skutočnosti videlo, kvalita textur je vraj uplne užasná a ako celok kde je ešte lepší portrétny režim a rozne svetelné efekty je iPhone 8 Plus "neprekonatelný". Apple vdaka novým vykonným procesorom A11 a algoritmom dokaže s malého 12 mpx čipu spracovávat obraz v tak vysokej kvalite, kde zaostávajú aj velmi drahé profesionálne riešenie. Napokon každý nech posúdi sám (upozornujem fotky su po silnej kompresii už, nie v plnej kvalite) :
voMacK napísal:to je picovina jak voda v kosi.
mexican napísal:okej berem speť tedy. kazdopadne porovnava sa tu ifon s profi fotakmi? :-O to je uspechParameter mi je na to, lebo bez neho je to také isté nič nehovoriace tvrdenie ako to, že je nejaký telefón najpokrokovejší.
U zrkadloviek máš buď optickú stabilizáciu v objektíve, alebo na senzore (napr. Sony A7, A9). Z užívateľkého hľadiska je to asi za jedno, z pohľadu technológií je to iba marketingový boj výrobcov medzi sebou či je lepšie ju mať v tele alebo v objektíve.
Pri profi videoprodukcii si profík radšej zoberie profi kameru / foťák a zavesí ju na nejaký bazmek typu DJI Ronin a nebude na to používať iphone s mizerným obrazovým výstupom.
Ku maximálnemu FPS sa moc vyjadriť neviem, keďže video ma celkovo nejako moc neberie.
Ale zase pochybujem, že ak chce profík natáčať nejakú akčnú scénu, kde treba super slo-mo, tak ju natočí iphonom.
Mne tých 240fps príde ako parameter z kategórie "kto má väčší".
Čo myslíš, pre koľkých užívateľov je tento parameter rozhodujúci pri výbere telefénu?
mexican napísal:s tymto nesuhlasim, a z vlastnej skusenosti viem, ze apple VZDY isiel po realistickych farbach, aby tie fotky, videa a vsetko vyzeralo ako real, podobne ako to maju zrkadlovky. tie ziarive farby si tam potom uz editujes, a bez problemov ich to zobrazi, ale vsetky booky a hlavne imac, maju neskutocne podanie farieb, a kazdou generaciou sa to zlepsuje, vid P3 gamut co pouzivaju poslednych par rokov, a maju to aj posledne ifony, myslim ze od 7micky. vedla imaku mam 28" 4K Samsung za 350€ a ten je absolutne katastrofalny oproti imacu, podsvietenie je tak o 30% slabsie, a farby su uplne ine. takze viditelny rozdiel.. tie ziarive farby v reale niesu vobec vyblite, na vyblite musis ist k samsunguČiže ak sa doteraz výrobcovia telefónov predháňali v tom, kto má žiarivejšie a živšie farby displejov a foťákov, tak zrazu sa tu objaví nejaký apple, ktorý celý hype o žiarivých farbách postaví na hlavu a odteraz tu budeme mať farby vyblité reálne ako to oko videlo.