100RM napísal:Bolo to fajn. Už máme 2 kúsky predobjednane. Dúfam že to budú 256ky, ale nebudem nasrany ani za 64ku
To kde si predobjednal? Predobjednávky majú začat predsa až 27.10 a predaj až 3.11 čo je dost neskoro.. Vela ludom sa na vianoce proste neujde. Ja napíšem obchodníčke v alze nech mi osobne rezervuje X aj keby mala frontu celu noc stáť lebo ju vymjenim

EDIT: už si stihol napísat :)
Inak X ma desing a hardware popiči, Apple jasne ukazal že je absolutná špička ale ma podla mna aj vady a sere ma viac vecí :
1. Nechápem kapacity pamätí čo drbnuto traduju, 64GB alebo až nezmyselných 256GB ktoré je 95% ludom na kokot?? Prečo nie je ked už rozumných 128 a 256? Teraz budem musiet prechádzat s 128GB na 64GB lebo su proste kkti..
2. Display je určite užasny a verím čo sa kavality tyka že to bude uplne to najlepšie čo sa da kúpit. Velkosť má síce večšiu 5.8palca oproti 7 Plus 5.5palca čo je pre mna velké plus a hlavne pri menšom tele, ale mám taký dojem že ten display je len natiahnuty do hora a užší od 5.5palcoveho na 7plus, čiže má sice večšiu uhlopriečku ale horšiu využitelnost ked že internet a videa či hry pozerám na šírku nie výšku, čiže ked to bude pravda, je to u mna dost fail aby pri väčšej uhlopriečke som videl menej užitočného obsahu.
3. Nepáči sa mi že ovládacie centrum sa vysuva hore. Tam proste je nutné použit obe ruky a zase čo na podstatne väčšom 7 plus sa da ovladať pohodlne v jednej ruke tak paradoxne pri menšom X na to treba dve, to je další fail pre mna. Mali to vymysliet lepšie, ovladacie centrum použivam velmi často a je to nepraktické takto. Snad update to dorieši
4. Tlačidlo home ako gesto s dola. Chapem že inak to asi nešlo ale skuste si na telefone krčit palec až dole k okraju. Na mojom 7 Plus mi to prišlo značne nepohodlne, uvidíme ako to bude v reale na X. Ale asi to bude len o zvyku, a za 10 min si na to zvyknem ako na "nemačkaci" home button v iP7.
5. s FaceID mam trocha obavu a som velmi zvedavy na prax :) Verím že to bude zmaknute.