... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Maco napísal:Len ste vsetci mudri :) Je diametralny rozdiel stredoskolak gymnazista bez uplatnenia lebo ma len nadstavbu zakladky a je ine stredoskolak s dokoncenym ucnovskym a maturitnym studiom ktory ma dva odbory vystudovane a ovela vacsiu moznost sa zamestnat ako nejaky gymnazista ekonom ktorych je vela :) Ale tak vsak vsetci nech robia ekonomov a socialne hovadiny, aspon si ludia znova zacnu vazit odborne skolyOno by som bol dost zvedavy jak by to fungovalo bez tychto ludi, ktory si niekedy vedia aj viac zarobit ako vysokoskolaci s tromi vyskami.
Ale jak to vidim tak sa tu do mna niekto obuje ze som nevzdelany dement a ze to neni pravda :)
salat napísal:PS- PhD nie je spasa sama o sebe, zamestnavatelia dobre vedia ako sa PhD "studuje" a ver tomu ze casto je to pre prax skor nevyhoda. PhD maju casto za "vedatorov" a to su s prepacenim zvacsa neprakticki ludia, teoretici (nehovoriac o ich vyssich platovych ocakavaniach pri rovnakom vykone)
Maco napísal:Hlavne nasi vysokoskolaci si myslai ze ked vychodia vysku ze im kazdy da do huby penaze, tak jak mi jeden znamy vravel ze otvarali obchod s pc so servisom a dali ze hladaju niekoho kto sa do toho rozumia tak a ze prisiel novovyjdeny absolvent VS a chcel nastupny plat 5500€, potom prisiel clovek ktory v tom mal prax, vychodenu SPŠE mal to zmaknute od A po Z a pvoedal ze ci neni vela plat 1000e, tak ho s usmevom na tvari prijali a ten clovek im dajaco zaraba a hlavne sa do toho vyzna. To je to ze vacsina absolventov si myslia ze hmmm mam titul tak pridem aj do samosky robit pokladnika a plat nad 1000e mam zaruceny minimalne. Ale pravda ze cest vynimkam ktory to fakt studovali a uplatnili sa bud doma alebo v zahranici a robiato co ich bavi.
Rottwa napísal:sikovny si cestu najde