... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd
Kraj: Bratislavský

Re: ako ste zarobili na M :)

Sobota, 21. Mája 2011, 23:36

ja napriklad studujem pravo, co je v dnesnom svete uprimne povedane na picu, ale ad1 bavi ma to ad2 mam otca pravnika, sestru pravnicku, cize je to v rodine a viem co chcem robit po dostudovania nie som na tej skole ako niektori moji spoluziaci ktori bud pravo nechcu robit a su tam len kvoli titulu alebo taki co sa bud rozhodovat na poslednu minutu....

inak, stale je najlepsou moznostou zarobenia penazi zalozenie firmy a na to vysku netreba ked je clovek street smart, ale je lepsie ju mat, vzdy to tak bolo aj to tak bude
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 22. Mája 2011, 00:29

z vysky ma vyhodili preto lebo v praxi som bol lepsi ako v teorii :|
E36 compact 316i           (||||)(||||)

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Nedeľa, 22. Mája 2011, 01:37

Maco napísal:
Len ste vsetci mudri :) Je diametralny rozdiel stredoskolak gymnazista bez uplatnenia lebo ma len nadstavbu zakladky a je ine stredoskolak s dokoncenym ucnovskym a maturitnym studiom ktory ma dva odbory vystudovane a ovela vacsiu moznost sa zamestnat ako nejaky gymnazista ekonom ktorych je vela :) Ale tak vsak vsetci nech robia ekonomov a socialne hovadiny, aspon si ludia znova zacnu vazit odborne skoly ;) Ono by som bol dost zvedavy jak by to fungovalo bez tychto ludi, ktory si niekedy vedia aj viac zarobit ako vysokoskolaci s tromi vyskami. ;) Ale jak to vidim tak sa tu do mna niekto obuje ze som nevzdelany dement a ze to neni pravda :)

Heh, ja som gymnazista a nemozem sa stazovat :D
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

BMino
Auto: modre

Nedeľa, 22. Mája 2011, 07:17

salat napísal:
PS- PhD nie je spasa sama o sebe, zamestnavatelia dobre vedia ako sa PhD "studuje" a ver tomu ze casto je to pre prax skor nevyhoda. PhD maju casto za "vedatorov" a to su s prepacenim zvacsa neprakticki ludia, teoretici (nehovoriac o ich vyssich platovych ocakavaniach pri rovnakom vykone)

nie je, ale je ma treba aj doma a bola to najlepsia sanca ako ostat doma a dalej na sebe pracovat
bohuzial zacina to byt tak, pretoze sa hodnoti podla poctu clankov :lol: (preto ma to aj patricne nebavi, nesiel som na strojarinu aby som slohoval), ale tiez sa spoluracuje s mnozstvom firiem (ich vedenie tiez nie je blbe a vidi kto na tom ako je), minule som sa dost nasmial ked som bol v jednej firme v konstrukcnom oddeleni co chceli modelovat vymennik tepla a previest niaku tu simulaciu a neboli schopny spravit ani 3D model a to ho mali v sklade lebo chceli kopirovat konkurencny vyrobok len "lepsie"
PhD je super pre tych, co nemaju osobny zivot a vsetko chcu podriatit "kariere v skole", len skoda ze som na to prisiel az teraz :lol: nepocuval by som aspon kazdy den par kolegov, ze s ktorou postavickou v lineage sa vcera dostali do levelu 80 a ako zabijali zorkov pomocou skilov ](*,)
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Nedeľa, 22. Mája 2011, 08:50

ked sa ide na vysku tak radsej na taku ktora vas bude bavit, ak nie, po strednej treba vypadnut a za tych cca 5 rokov zarobite slusne peniaze. ja mam zajtra statnice a viem ze ten titul (ak ho ziskam:DD ) mi bude dobry na to ze na urade ma budu pekne oslovovat. odbor zly nie je, ale nebavi ma to, nie vsak preto lebo som si taky vybral, okolnosti ma prinutili a hlavne skola je na vine, ale to je jedno, viem ze este raz by som na vysku nesiel, ale siel von, nadobudol prax, teraz by som mal zarobene na byt, vedel dobre po anglicky a mal 5-6rocnu prax s ktorou sa ovela skor clovek uplatni ako s titulom.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Nedeľa, 22. Mája 2011, 08:56

Hehe, no ja som po skonceni SjF tiez isiel externe na PhD, ale videl som ze to nikam nesmeruje. Dnes robim vo vyvoji prevodoviek a ked sme pred pol rokom prijmali noveho konstruktera, bolo vidno ze pani s PhD boli na tom casto v rieseni problemu horsie ako "cisty ing". Mali ale kopu fundovanych dristov ako sa treba k rieseniu postavit :mrgreen:

Ale to vobec nie je problem SR, to boli aj adepti z AT, DE, CZ...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 22. Mája 2011, 10:21

moje skusenosti su take ze ci mas titul alebo nie, je to skor o sikovnosti, a clovek bez titulu je natom casto krat lepsie ako ten s titulom, len preto ze je sikovny, ale treba povedat ze clovek rovnako sikovny s titulom sa moze mat este lepsie.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Nedeľa, 22. Mája 2011, 10:22

poprosime adminov premenovat temu na: "chcem ist na vysku, oplati sa?" :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Nedeľa, 22. Mája 2011, 10:52

prečo sa nevedia zamestnať absolventi vš? poprvé sa treba trochu zamyslieť nad tým na akú školu idem, aký odbor a či to má vôbec význam, takže veci typu manažment toho manažment hentoho atď. a taká a onaká enviromentalistika a ešte čo ja viem čo, znie to pekne ale je to skoro nanič, lepšie sa dá uplatniť s nejakou strojarinou, elektrotechnikou, atď., a po druhé nestačí tú školu len skončiť a dostať titul treba sa dačo tam aj naučiť, študujem strojarinu, a ovládam pár cad/cam programov, ale poznám takých čo sami nevedia ani nakresliť čiaru v autocade, potom skončia školu a nadávajú že strojarina je nanič lebo sa nevedia s tým nikde normálne zamestnať a skončia niekde na linke medzi tými čo majú len maturitu
takže je rozdiel kto ako tú výšku skončil a čo sa tam naučil
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 22. Mája 2011, 10:56

Viktor to presne vystihol ako moje dva predchadzajuce prispevky. Ak je clovek jelito, nezamestna sa dobre ani s vyskou ani bez nej. Ak je sikovny tak s vyskou sa bude mat lepsie ako bez nej. Su samozrejme vynimky potvrdzujuce pravidlo ale tych je minimum.
Nur Original ist Legal.

Maco
Auto: visavytena pajta

Nedeľa, 22. Mája 2011, 11:02

Hlavne nasi vysokoskolaci si myslai ze ked vychodia vysku ze im kazdy da do huby penaze, tak jak mi jeden znamy vravel ze otvarali obchod s pc so servisom a dali ze hladaju niekoho kto sa do toho rozumia tak a ze prisiel novovyjdeny absolvent VS a chcel nastupny plat 5500€, potom prisiel clovek ktory v tom mal prax, vychodenu SPŠE mal to zmaknute od A po Z a pvoedal ze ci neni vela plat 1000e, tak ho s usmevom na tvari prijali a ten clovek im dajaco zaraba a hlavne sa do toho vyzna. To je to ze vacsina absolventov si myslia ze hmmm mam titul tak pridem aj do samosky robit pokladnika a plat nad 1000e mam zaruceny minimalne. Ale pravda ze cest vynimkam ktory to fakt studovali a uplatnili sa bud doma alebo v zahranici a robiato co ich bavi.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 22. Mája 2011, 11:06

chlapci, VS, k vasemu uplatneniu:

u nas na firme mame programatorov, niektori su ING, niektori maju len SS. a aky je roydiel medzi nimi z mojho pohladu?

pri pohovore: ING mi naspieva kopu teoretickych veci, ktore v praxi nevyuzijeme, SS hovori len o tom, coho sa chytil
nastupny plat: ING chce vzdy viac ako ten z SS s praxou
programovanie: ING musi stale daco analyzovat, nejaky problem a dosledky, ktore ani nemusia nastat
ked mam tychto chlapcov priamo na linke, a poviem, treba tam dorobit kabel, tak ING mi picuje, ze on je ING, preco by to mal robit, to ma robit elektrikar. Chlapec zo strednej sa hodi pod stroj a spravi to, nevidi v tom problem.

Proste, kym nepotrebujem robit nejky kozmicky vyvoj, tam mi je ten inzinier zbytocny, a kludne mozete pisat k tym dovod, ze to tak nieje, ale ja som mal statistiku 5 z 5tich.

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 22. Mája 2011, 11:07

Maco napísal:
Hlavne nasi vysokoskolaci si myslai ze ked vychodia vysku ze im kazdy da do huby penaze, tak jak mi jeden znamy vravel ze otvarali obchod s pc so servisom a dali ze hladaju niekoho kto sa do toho rozumia tak a ze prisiel novovyjdeny absolvent VS a chcel nastupny plat 5500€, potom prisiel clovek ktory v tom mal prax, vychodenu SPŠE mal to zmaknute od A po Z a pvoedal ze ci neni vela plat 1000e, tak ho s usmevom na tvari prijali a ten clovek im dajaco zaraba a hlavne sa do toho vyzna. To je to ze vacsina absolventov si myslia ze hmmm mam titul tak pridem aj do samosky robit pokladnika a plat nad 1000e mam zaruceny minimalne. Ale pravda ze cest vynimkam ktory to fakt studovali a uplatnili sa bud doma alebo v zahranici a robiato co ich bavi.

si ma predbehol :D

chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 22. Mája 2011, 11:09

jannci dobre hovoris :wink:

aj ja som bol na VS, ale dostal som ponuku do prace, ktoru som chcel viac menej robit aj dobuducna, tak som siel... a tytul je mi nanic....
mozno keby ostanem studovat dalej, tak taku pracu vobec nezozeniem

a na Mko si za rok nezarobim, ale kazde auto ma nieco doseba :D
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 22. Mája 2011, 16:18

Rottwa napísal:
sikovny si cestu najde

:thumbup: asi tak by sme to mohli zhrnut... aj s tou vyskou
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných