... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
mmracing.sk

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: ako ste zarobili na M :)

Nedeľa, 22. Mája 2011, 18:19

Ja som zvedavy, kedy ludia zacnu chodit na vysoku skolu nie pre titul, ale pre vedomosti...
Je priam smutne ze vacsina ludi bere vysoku skolu ako par rokov prazdnin naviac, odklad povinnosti a nastup skutocneho zivota, beru to ako chlastacku a neviem co podobne.

Ak clovek chce, urcite sa nauci, a vacsinu sa clovek nauci sam. Titul nedava len 3 pismena pred meno, ale dava potencionalnemu zamestnavatelovi informaciu o tom, ze by ste uz nieco mohli vediet.

Ja som si na prve auto, teda na jeho vacsiu cast zarobil sam, ostatne mi dolozili rodicia. Mal som 17 rokov a zarobil som cca 150,000 SK , co bol slusny peniaz, vdacim zato pocitacovim hram a internetu.

Užívateľov profilový obrázok
TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 22. Mája 2011, 22:17

presne tak cely problem vidim hlavne v tom ze vela ludi berie VS ako urcitu istotu v zivote, spravim VS nejak, dostanem titul a potom to uz je totalna pohoda budem chodit vysmiaty. Lenze ono je to presne opacne ta VS nezarucuje nic, jasne pohlad na cloveka s titulom je vacsinou vzdy iny ako na toho bez, ale velmi rychlo za par minut sa da zistit ci ta skola co ten clovek skoncil ho bavila a studoval ju preto alebo len preto aby mu nieco pred menom svietilo. Ja som mal to stastie ze som trafil presne skolu ktoru som chcel a studujem to co som vzdy chcel, teda studoval uz cakam len na statnice :) Potom je to o tom ze ta skola skor cloveka posunie v tom smere dalej a je to radost studovat, ale len ked to ten clovek chce, ked nechce nemusi mu to dat skoro nic. A to je potom skoda ze stat vyhodi tolko penazi zbytocne len aby dany jedinec mal nejaky titul. Bohuzial dneska je to skor o tych vseobecnych skolach typu manazment, a technickych skol sa coraz viac ludia boja lebo ziskat titul je tam tazsie ;) Ono plat neni az taky podstatny, v prvom rade by mal byt clovek totalne zapaleny preto co robi, iba to zarucuje to ze to bude robit tak aby to zato stalo. Radsej zarabat menej ale chodit do roboty rad a s nadsenim ze robim to co ma bavi ako zarabat brutalne prachy ale nemat s toho radost a robit to len kvoli peniazom ;). Dufam ze som sa nikoho nedotkol netreba to brat osobne ;)
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Nedeľa, 22. Mája 2011, 22:22

zrovna dnes som to aj s nasimi rozoberal, ze, a to je problem hlavne bab, niektori ludia sa asi boja pracovat, a tak len chodia zo skoly na skolu a naberaju tituly...presne mam take kamaratky, ktore skoncili pravo a teraz studuju zase nieco ine lebo sak preco ne...len neviem dokedy chcu fungovat ako vecny student....ludia, ktori beru VS len ako nutne zlo alebo preto ze ho do toho donutili rodicia by tam podla mna nemali co robit, len znizuju kvalitu a zavadzaju....ako som povedal, ja studujem pravo a bavi ma to najviac na svete... v rocniku by ste ale takych ako ja naratali na prstoch oboch ruk...to ne ze by som sa nejak chvalil ale proste, vidim koho to bavi a koho ne...
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 23. Mája 2011, 00:36

Vzhladom na to, na aku skolu chodis ty, ci ja , tam budu dovtedy, dokym ich budu rodicia dotovat... bojim sa ze vo vacsine pripadov to bude velmi dlho.

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Pondelok, 23. Mája 2011, 00:58

ja neviem moc to berete vazne , ten kto by nechcel chodit ten by podla mna nechodil , je minimum takych co musia , ale to je skor tiez hlupost , ja tam chodim lebo chcem , nie z donutenia , aj by som siel pracovat , ale viem ze na vyske ziskam , neico do zivota a tak .. a inak ano mas pravdu nemusia to byt len 3 pismenka pred menom , aj 4 mozu byt :D to vlastne mozete byt vy nie ? Judr ? ak sa nemylim to je doktor prav , no kazdopadne vela ludi to bere len kvoli titulu a potom mame vela ludi s titulmi co nemaju prax , rozum , ludsku dravost , komunikativnost :)

kazdopadne moje prve bmw som si zarobil troskou aj sam ale povacsinu , za iste uspechy som dostal do UZIVANIA iba ..

BMWpositiv

Pondelok, 23. Mája 2011, 01:13

...kua titul/netitul, ked si raz vsetci budeme v truhle gule vyvalovat, tak si aspon na nahrobnom kameni budeme vsetci rovni (bez titulu), ale urcite sa najde par pacientov, ktori si na titul potrpia aj po smrti :mrgreen:

LOKI

Pondelok, 23. Mája 2011, 08:28

:arrow: speq kedze chodis na tu istu skolu co ja, vies očom to je :wink: nieco ako tí co chodia na socialnu pracu do BA/TT :lol:

Inak ten nazov temy uz treba zmenit, zvrhlo sa to na študium na VS apod...Ja len poviem, ze vacsinou ti je titul na 2 veci, su aj firmy, ktore maju tabulkove platy(verejna sprava, slovenska sporitelna) ale vacsina to neriesi podla tabuliek.
Studium na VS versus vyssi plat s titulom = napr. kamarat ma vystudovane UK pravo...robi na sude a plat? cca 600 v cistom, 5 rokov si musi odmuklovat aby sa mu plat zvysil minimalne dvojnasobne. Byt sudcom je šanca čistá 0, nema znamosti ani kopec penazi aby sa tam pretlačil, takze jedine ist do nejakej firmy robit obchodne pravo, ktore ho nebavi, kedze trestne nema kte uplatnit/nikto mu to nezaplati. Vyštudujem EU a učtovnictvo, čo teraz ? dostanem 700e v cistom ako uctovnik a mozem byt rad...to iste aj UK Manazment a auditorstvo...behas po Slovensku, muklis od rana do vecera a dostanes 800e v cistom.
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

Peter92

Pondelok, 23. Mája 2011, 09:12

sopeko napísal:
:arrow: speq kedze chodis na tu istu skolu co ja, vies očom to je :wink: nieco ako tí co chodia na socialnu pracu do BA/TT :lol:

Inak ten nazov temy uz treba zmenit, zvrhlo sa to na študium na VS apod...Ja len poviem, ze vacsinou ti je titul na 2 veci, su aj firmy, ktore maju tabulkove platy(verejna sprava, slovenska sporitelna) ale vacsina to neriesi podla tabuliek.
Studium na VS versus vyssi plat s titulom = napr. kamarat ma vystudovane UK pravo...robi na sude a plat? cca 600 v cistom, 5 rokov si musi odmuklovat aby sa mu plat zvysil minimalne dvojnasobne. Byt sudcom je šanca čistá 0, nema znamosti ani kopec penazi aby sa tam pretlačil, takze jedine ist do nejakej firmy robit obchodne pravo, ktore ho nebavi, kedze trestne nema kte uplatnit/nikto mu to nezaplati. Vyštudujem EU a učtovnictvo, čo teraz ? dostanem 700e v cistom ako uctovnik a mozem byt rad...to iste aj UK Manazment a auditorstvo...behas po Slovensku, muklis od rana do vecera a dostanes 800e v cistom.

minule bol v SME clanok, ze "titul vam moze zdvihnut plat o 200€" alebo tak nejak...ci je to pravda neviem.... u nas je to s pravom, uz podobne ako v amerike, pokial nemas znamosti ani nezacinaj studovat lebo je taky velky pretlak, ze proste nemas sancu sa uplatnit. Ja kebyze nemam v rodine advokata tak velmi zvazujem ci ist na pravo, aj ked ma bavi... ja by som bol celkovo za to, aby sa aj statne skolstvo spoplatnilo...nedostal by sa na VS kazdy magor a aspon trocha by sa to precistilo....ja viem, ze nie kazdy ma na to platit si rocne povedzme 600€ za skolu, ale tak nech sa snazi na motivacne stipko, alebo proste nech na VS nejde ked na to nema vedomosti ani cash....je to trochu krute ale ked to bude tak ako to je dnes tak to bude furt na picu s pokokot ludmi s titulom....

P.S. JUDr. uz dnes nema taku hodnotu ako kedysi. JUDr. sa da ziskat hned po Mgr. len treba obhajit pracu :)
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Pondelok, 23. Mája 2011, 09:22

Tak dam este aj ja nieco :wink:

Ako bolo povedane, dnes socialnu pracu koncia snad vsetci, problem je ze vyoke skolstvo ide do muky milovymi krokmi.
Osobne koncim medzinarodne vztahy - externe, kde nam bolo na zaciatku povedane ze ich nezaujima ze sme externi, budeme jednoducho mat vsetko to co denni. Vola sa to distancne studium, cize si musim vsetko dostudvat sam (kniznica pod.). Konci nas toho roku 12, a to su 2 novi co pribudli po bakalarovi.
A preco? Pretoze ma to bavi.
A robim vo svojom obore? Samozrejme ze nie, skuste sa dostat do adminstrativnych struktur EU, ak nemas znamosti tak sa tam nedostanes. Mam pracu? Mam, celkom ma bavi a som rad. A ked som zacinal pracovat (hned po strednej skole) tak som si presiel od poistovaka, cez recepcneho, manazera CK, predajcu elektroniky, reklamacneho pracovnika, predajcu ND na auta az po terajsiu poziciu. A urobil by som takiso keby so mal vysoku skolu? Urbil, prace sa totizto nebojim ziadnej, nerobi mi problem pokladat krytinu a na vyplatnej paske mat Mgr. 8)

A som pevne rozhodnuty na titul PhDr., pretoze moj Mgr. sa ani scasti nemoze rovna s nejakou socialnou pracou v RK. :twisted:
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

zdenko
Auto: e30 320i, e30 325ic

Pondelok, 23. Mája 2011, 21:41

jebat titul, mam vyucny list: mam bmw na kazdodennu jazdu, mam kabrio, mam motorku, stavam dom a stale mam usmev na tvari O:) :smile: a to som len pojebany pumpar, staci vyuzit par sanci v zivote
Fuck new model cars (little psycho je narkoman)

BMWpositiv

Utorok, 24. Mája 2011, 01:39

...vzdy som to vedel, ze pumpari ktori nemaju v hlave nasrate sa nemozu mat zas tak zle, sak na takej lepsejsej pumpe sa premele po chuja ludi :D

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Utorok, 24. Mája 2011, 07:37

zdenko napísal:
jebat titul, mam vyucny list: mam bmw na kazdodennu jazdu, mam kabrio, mam motorku, stavam dom a stale mam usmev na tvari O:) :smile: a to som len pojebany pumpar, staci vyuzit par sanci v zivote

Sak ty ten dostavas :twisted:

Ale plne suhlasim. Treba sa k tomu postavit priamo a ide to. Mimochodom, pumpari to su ina kasta. A hlavne ked aj sef je taky alebo sa tomu nerozumie.... 8)
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

minco
Auto: BMW E46 330ci

Utorok, 24. Mája 2011, 13:17

Ja mám firmu na umývanie áuť, chodím na Stavebnú fakultu, titul sa vždy hodí v tejto skurvenej spoločnosti...

A Mko a 18 ročný? Hmm, to nejde dokopy, ajkeď si našporíš, živiť by som to nechcel :-)
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

Peter92

Utorok, 24. Mája 2011, 15:34

minco napísal:
Ja mám firmu na umývanie áuť, chodím na Stavebnú fakultu, titul sa vždy hodí v tejto skurvenej spoločnosti...

A Mko a 18 ročný? Hmm, to nejde dokopy, ajkeď si našporíš, živiť by som to nechcel :-)

no a + premotivovanost a zaroven neskusenost za volantom...myslim, ze Mko by malo byt tak 25+ zalezitost :D

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 24. Mája 2011, 17:05

peter92 - neviem ci po 25 uz ma clovek rozum, poukladane to ma lepsie ako v 18, ale rozum by som minimalne u seba nehladal este stale :D (srandujem)

treba chytit kazdu prilezitost v zivote za gule, raz sa ti to prida, napriklad ked som montoval internet, niekedy mi bolo zle ked som stal na stolicke, teraz nemam problem chodit po streche a ukladat krytinu. Robil som s drevom - vstavana skrina tu, kuchynska linka tam, aspon nemusim nikoho otravovat, montoval som zabezpecovacky, niezeby som bol elektrotechnik, hoc z tejto VS nato papier mam, ale nebojim sa rozobrat auto a namontovat tam radio. Jednoducho povedane, vzdelanie je dolezite, ale normalne, mozno ma naozaj deformuju na tej univerzite, minimlane teraz ked odovzdavam zadania a uz som nespal poriadne tyzden :(.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných