... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: ako ste zarobili na M :)

Sobota, 21. Mája 2011, 20:14

v dnesnej dobe je problem najst si dobru pracu aj s titulom...titul ma dnes skoro kazdy druhy clovek..uz ich je vela a malo prac miest :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Sobota, 21. Mája 2011, 20:24

Tak tak, maj na pamati ze kupou auta to len zacina ;-) vydavky pridu potom, hlavne ak kupis jazdene.

Ja si pamatam jednu mudrost: peniaze sa nesetria, ale zarabaju 8)

Takze ak mas na to bunky a pevnu volu, studuj. Hlavne jazyky ( a nemyslim tym jaxyk spoluziacky :mrgreen: ) Tak ci onak, odporucal by som po skole na par rokov vypadnut robit von ( ci uz s titulom, alebo bez neho), lebo nemyslim ze sa za par rokov situacia v SR nejako dramaticky znormalizuje. Zo 700 hrubeho sa totiz na zanovnu M5 setri dost blbo #-o

A k VS len tolko, nejde o to ci dostanes nejaky titul, na ten ti kazdy (rozumny) zamestnavatel prdi, zaujima ho co vies. Prazdna hlava s diplomom je cenna ako kozuch v lete.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Sobota, 21. Mája 2011, 20:30

Jannci napísal:

chlapce, jeb na Mko, v tvojom veku som aj ja chcel supersportiak, aby som sa mohol ukazat. potom som aj jeden mal, nebolo to sice Mko, ale aj tak to vyzeralo, ked neboli prachy na servis. Kup si potom radsi nieco normalne. Babu zbalis aj na sarm, stejne pre vacsinu z nich to bude aj tak stary kybel. A poviem ti tak, jest suche rozky na ukor auta nema vyznam

Presne.

A za 10tisic Mko by som nechcel :D
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Olo*
Auto: 320d 110kw

Sobota, 21. Mája 2011, 20:39

Ja si myslim ze dnesna doba ani moc nieje o nejakych vysokych skolach,
poznam X ludi co su vystudovany Ing. a su vyse roka na urade prace tak potom ocom to je?
Moj nazor ja taky pokial nemas nejaku dobru znamost tak to neni ako sa hovori prachadza ruzovym sadom...
V celom tomto prasivom state si bez znamosti strateny.
Keby bola moznost tak ihned by som siel niekam von, len zase nejaka ta znamost, ci mozno skusenost.
Lebo ist niekde len tak na blind ze mozno sa podari asi nieje 3x rozumne...

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Sobota, 21. Mája 2011, 20:42

poznam riaditelku co ma len strednu a zije si ako prasiatko v zite :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Sobota, 21. Mája 2011, 20:47

ono nestaci mat len titul....dnesni ludia su castokrat malo priebojni a to je ich problem...samozrejme, ze ludi je vela a miest je malo a aj to je problem, ale kto chce sa presadi....a je sice par ludi bez titulu co si ziju dobre, ale to su skor vynimky potvrdzujuce pravidlo
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

jararak
Auto: skodofka 120l

Sobota, 21. Mája 2011, 20:59

peter92

tym ze som sa dal na vysku (ja viem, v mojom veku som ju mohol mat uz skoro 2.krat), taktiez si na univerzitnej pode odsieram uz 6.rok a zatial ani bc, kebyze sa vybodnem na skolu, uz davno som v nemecku u mojich kolegov a netocil by som pri e36 a e39 ale zjavne by bola uz aj f11 na dvore, asi tolko.

vysku ma dnes kazdy kto ma dieru v riti (popripade ju robi/ bude robit), otazne je ci ju vies pouzit alebo vies co s nou chces, ja s nou chcem dosiahnut len tie 3 blbe pismenka, na obzivu mam svoju hlavu ale aj 10 zdravych prstov, ked mi je to malo, pouzijem aj tie prepoje medzi prstami a telom zvane ruky. peniaze dnes nieje problem zarobyt, horsie je si ich udrzat pretoze kazda charitativna organizacia (citaj tento skurveny stat) ta o ne pripravuje a duplom ma serie to, ze cim viac robim, tym menej zarobim lebo sa to statu tak paci.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 21. Mája 2011, 21:07

jararak: a aku vysku robis? Ak by si si nemohol najst uplatnenie? Nehovorim ze situacia je ruzova, ale zas nehovorme si ze vyska je napikacu, vykaslime sa na nu zavrime ich a predsa nam stacia stredne a vsetci budeme milionari. Ak si priebojny, a na vyske sa naucis co potrebujes, tak si vyhral. Co si teda nesiel do toho nemecka? Myslis ze tam je to ruzove? tam ta zoberu obycajneho slovaka s maturitou, uz pri hraniciach budes mat welcome plagaty a nastupny plat 3000€? Sa ludia spamatajte vonku to neni len o tom. Ked mas moznost slusnej roboty ze je jasne ze mas po znamosti vybavenu, kludne nezazlievam, kazdy je inac sikovny, ale clovek co ukonci strednu a chce sa obycjane zamestnat oproti cloveku co ma normalnu vysku, podotykam normalnu, a presiel nou pravoplatne, cele si to odsral, a naucil sa co to, a ma odbor, ktory ho uzivi, tak snad je jasne ze ma lepsie vyhliadky na pracu a lepsie platenu. tento posotj ludi k vyskam si vybudovali tie desiatky vysokych skol, co chrlia len vysokoskolakov bez rozumu s titulom, ktori prd vedia, maju vsetko vybavene a ked maju dojst sa uplatnit tak padne kosa na kamen. A pak zacneme nadavat naco nam je vyska. Holt taka je tu mentalita.
Nur Original ist Legal.

BMino
Auto: modre

Sobota, 21. Mája 2011, 21:08

Peter92 napísal:
ono nestaci mat len titul....dnesni ludia su castokrat malo priebojni a to je ich problem...samozrejme, ze ludi je vela a miest je malo a aj to je problem, ale kto chce sa presadi....a je sice par ludi bez titulu co si ziju dobre, ale to su skor vynimky potvrdzujuce pravidlo

plne suhlasim, z vysky si odnesies tolko kolko chces, samozrejme je rozdiel studovat opticke siete a studovat manazment (ako dalsich 10000 ludi a na konci maju ten isty titul no uplatneni za par korun)

vysku som skoncil, teraz dorabam este dalsi titul, nemam problem ist do zahranicia a zamestnat sa (v odbore alebo jemu blizkom ci v tom comu rozumiem)
vidim aj zmenu pristupu firiem, ked som koncil Ing. a hladal si robotu, tak nikto nic a zrazu ako som na PhD. tak uz maju zaujem...
teraz je mojou najvacsou starostou v praci to, kedy pojdem na obed a kde splasit nove mapy do CS :mrgreen: urcite je to lepsie ako driet niekde vo fabrike ako kon 8-12 hodin, alebo sa tahat po stavbach, prespavat po ubytovnach a prosit sa sefovi o zalohu
pridem kedy sa zobudim, odidem podla potreby a mam kopu casu na dalsie aktivity...
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

jararak
Auto: skodofka 120l

Sobota, 21. Mája 2011, 21:31

miloss - studujem externe TUKE fei, ziadna vyhra ale nieje to bezpecnostny manazment :), som admin na Solarisoch, bohuzial co som chodil kade tade po konkurzoch v ba tak je to tam sami hajzel ktory sa ani neunuvaju poslat ani odpoved, takze tam uz ani nehladam. Btw v nemecku je nastupny plat pre absolventa 3500 pre upresnenie, nie admina ktory ma 4 roky praxe.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 21. Mája 2011, 21:37

Pre absolventa coho? Nehovor ze ti da hocikto v DE 3500 nastupny plat s obycajnou odbornou strednou skolou, to ti neuverim.
Ono ide o to ze kedysik existovala tak strojarina, nejaka ta doprava, medicina, ucitelstvo a mozno este nieco a to bolo vsetko, kdo chcel tieto odbory, budis, siel, a mal uplatnenie, kdo nemal zaujem ostal muklovat. Dnes kazdy chce vysku, vznikaju vselijake odbory, kolkokrat nezmyselne, nikoho teraz neurazam ani nenarazm na nikoho, ale je to tak. A potom je tu xy vysokoskolakov, co nemaju robotu, lebo ich odbor nema uplatnenie.
Nur Original ist Legal.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 21. Mája 2011, 21:43

jaro, co tu este robis, zober mladu a vypadnite von... ved tam zachvilku zarobis na vlastny dom a tu spominanu f11ku :smile:

Maco
Auto: visavytena pajta

Sobota, 21. Mája 2011, 22:00

Len ste vsetci mudri :) Je diametralny rozdiel stredoskolak gymnazista bez uplatnenia lebo ma len nadstavbu zakladky a je ine stredoskolak s dokoncenym ucnovskym a maturitnym studiom ktory ma dva odbory vystudovane a ovela vacsiu moznost sa zamestnat ako nejaky gymnazista ekonom ktorych je vela :) Ale tak vsak vsetci nech robia ekonomov a socialne hovadiny, aspon si ludia znova zacnu vazit odborne skoly ;) Ono by som bol dost zvedavy jak by to fungovalo bez tychto ludi, ktory si niekedy vedia aj viac zarobit ako vysokoskolaci s tromi vyskami. ;) Ale jak to vidim tak sa tu do mna niekto obuje ze som nevzdelany dement a ze to neni pravda :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Sobota, 21. Mája 2011, 22:10

jararak, zas neprehanaj :)) 3,5 nastupny v DE? Pre absolventa s "master degree" nerealne. Netreba mat velke oci, 3,5 dostanes mozno po par rokoch praxe. Ako systemadministrator, novacik do 5 rokov praxe, nastupak v "zapadnej casti" mas okolo 2800. A z toho ti este zoberu cca 40% na daniach a odvodoch. (kukni si sam> http://www.lohnspiegel.de )

iste, vzdy lepsie ako par stoviek v SR, ale zas aj pritomnost domova, rodiny a priatelov ma svoju cenu.

PS- PhD nie je spasa sama o sebe, zamestnavatelia dobre vedia ako sa PhD "studuje" a ver tomu ze casto je to pre prax skor nevyhoda. PhD maju casto za "vedatorov" a to su s prepacenim zvacsa neprakticki ludia, teoretici (nehovoriac o ich vyssich platovych ocakavaniach pri rovnakom vykone)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Sobota, 21. Mája 2011, 22:31

sikovny si cestu najde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných