... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Re: [E34 525i Touring] ...a motor stale hneva

Nedeľa, 15. Júla 2012, 15:11

a skušal si ešte raz premerať kompresiu? na voľnobeh to ide kľudne alebo to tiež trasie? mne to raz trasie raz nie... hlavne ked podradím pri svižnom obehovaní a naslednom pridaní plynu...
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 15. Júla 2012, 15:21

Netrasie, vibruje to len v tych debilnych otackach. Ale na volnobeh to ma zase problem ked zoberem za volant. Ak je zapnuta klima tak padnu otacky az tak ze sa to obcas udusi...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

darklord
Autor témy

Utorok, 17. Júla 2012, 01:53

No, a mam pocit ze je to v pici.

http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sl ... &send.y=12

Amik ma oskube o 140 dolarov, hovorim si budis, to este prezijem. A teraz toto, by ma zaujimalo kolko budu chcet colnici. PICE!

EDIT: a aby toho nebolo malo tak ma sejmul u nas v ulici cyklista iduci v protismere a zdrhol debil. A ja mozem dat lakovat blatnik. Zacina vojna, kupujem baseballku.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

S.a.L.L.y

Utorok, 17. Júla 2012, 10:05

jedna preventívne za sklo ;) :D
Prílohy
DSC01448.JPG
BMW E34 535i - ex

Obrázok

Marosqo
Auto: E30 325i+E30 318is

Utorok, 17. Júla 2012, 10:50

a preventivne niekde zaflekujes a prileti k tebe dopredu :DDD
BMW E30 318IS BembISo =)
BMW E30 325i
BMW E87 120D

Pneuservis NONSTOP

S.a.L.L.y

Utorok, 17. Júla 2012, 11:32

nehrozi... je medzi roletkou a repro a nepohne sa stamad ani o milimeter ;) roletka ju tlači dole :P
BMW E34 535i - ex

Obrázok

Borisss

Utorok, 17. Júla 2012, 12:02

Vy ste Yankees? Bejzbalky su pre chlapcov z ghetta, tu treba silne paste :mrgreen:
Inak, keby si mal ten motor v poriadku, bol by si toho nestastnika aj chytil. O to vacsia motivacia :-k

darklord
Autor témy

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 13:14

Dnes vymenena a sparovana jednotka motoru. Auto startuje, avsak problem sa nezmenil, stale nahovno spravanie na volnobeh, vibracie v otackach. Zajtra ide teda vyfuk dolu a zistit ci nieje pripchaty ci uz kat alebo druhy diel vyfuku. Napada ma moznost zeby sa kat vysypal a upchal druhu cast, tym padom zacal fukat spoj za katalyzatorom a preto motor netaha ako by mal. Ach, nekonecne trapenie. Ani v bmw servise v Ziline mi s tym nevedeli pomoct... Zahada storocia toto moje auto.

Dalsi napad co sa mi ohrieva v hlave - nemohlo nejak ujst casovanie motoru? Predsalen to ma na krku 260tkm (a asi aj viac kedze nesedelo vin v budikoch) tak ci napr nieje natiahnuta retaz, pripadne cele casovanie skocene o zub. Na druhu stranu je otazka, aky by to malo vplyv na kompresne tlaky, kedze som nameral celkom prijatelne hodnoty (a to som zabudol slapnut plny plyn aby bola otvorena klapka) a ci by to nechadzalo nejaku chybu v jednotke.

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 20:40

Také pekné auto, a taký jebnutý problém ](*,) Tieto ťažkosti sa hodia k nejakej vyhonenej starej, hrdzavej e34 o ktorú sa nikto nestará. Na toto už treba vyháňača diabla, auto je asi prekliate.

darklord
Autor témy

Piatok, 3. Augusta 2012, 19:47

Tak, vyfukom to neni. Skusili sme len s katom aj uplne bez nicoho, motor sa chova rovnako. (akurat teda uplne bez vyfuku pekny ramus, mal som strach ze vytlce okna ludom popri ceste). A tak sa dostavam na zaciatok - zeby vanos nevanosoval? Nevie niekto nejake rozsahy kedy ma byt zapnuty/vypnuty? (keby napr mal byt zpnuty na volnobeh a nieje - tym padom blby vykon na volnobeh, plus ked pridame ze by mal prepinat okolo 2000ot tak by tiez sedelo na tie vibracie...)

V nedelu bude revizia rozvodov, ci niesu nejakym sposobom ujdene vacky. Bude na to treba ist postupne jedno za druhym, lebo takto na to nikdy nepridem...

Debatu o motore odklonime sem: bmw5-e28-e34/525i-m50tu-nepravidelny-beh-motoru-slaby-vykon-t66036.html

darklord
Autor témy

Sobota, 4. Augusta 2012, 02:13

A rovno sa opytam, kedze som este nemenil olej v prevodovke ani dife, rad by som tak ucinit (dif bude potrebovat, lebo celkom vlhne okolo vstupu kardanu a bude ho asi uz aj malo). Googlim co tam a tym padom som vybral nasledovne:
- do prevodovky Castrol ATF Dex II Multivehicle 1L
- do diferencialu Castrol Syntrax Longlife 75W-90 1.8L (tzn kupit dva litre)

Ale je mi celkom divne ze ide do prevodovky polovica toho co do diferaku :shock: Je pripadne problem vymenit gufero na vstupe diferaku? (Teda ak sa to da urobit na aute len s heverom alebo najazdami)

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Sobota, 4. Augusta 2012, 08:13

Mne išlo do TDS-ky 1,2 litra toho istého oleja, tak je množstvo asi normálne.
Gufero od kardanu sa mení podľa mňa horšie a je drahšie. cca 15-18eur. Musíš odpojiť kardan a je tam veľká matka s poistným plechom kde ťažko nasadíš 6-hran orech. Vytiahneš unášač a hotovo.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 10:01

Do prevodovky podľa štítku.. ak tam máš ATF oranžový tak ten čo si si vybral.. Prípadne hociaky dexron III
Do diferencialu ten čo si si vybral.. Alebo 75W-140 - ten môže ísť aj do samosvoru aj do nesamosvoru..
Do serva dexron II alebo III

Objemy
prevodovka 1,2L
diff 1,7L
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

darklord
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 10:02

Chlapi, nerobili ste prekruzkovanie motoru niekto? Kolko to tak vyjde ked to necham urobit (nemam vercajk na povolenie hlavy, musi motor von z auta?)? Hadam ze ten mojom motor bude po smrti mechanicky, pokial s tym idem ako dochodca do 2500ot, tak spotreba oleja je nejaka prijatelna, ale ako nahle urobim 100-200km po dialnici predpisovou maximalkou tak to zozere aj pol litra. Vsetok olej nahadzany v sani, cize ide skrz odvetranie. Ked odpojim odvetranie a zaslepim hadicky do sania, tak to z tej diery celkom fuci uz aj na volnobeh - pocitam ze kruhy budu po smrti. Aj ked pri merani kompresie sa to bud neukazalo alebo ma ten merak odchylky ako rusky alkoholik.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 17. Septembra 2012, 14:06

najprv zmeraj komresiu, keď bude na niektorom valci výrazne menšia tak tam nastrekni injekčkou malinko oleja a skús ešte raz ak sa kompresia zvýši tak to budú tie krúžky ale ak bude na každom valci normálna kompresia samozrejme o niečo menšia ako z výroby tak tým to nebude
prekrúžkovanie bude dosť drahé a nie vždy pomôže, už potom je lepšie keď dáš spraviť kompletnú generálku, alebo ešte lepšie, za pár stoviek kúpiš druhú M50B25, vymena je robotka max. na deň a potom veselo jazdíš ďalej
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 10 neregistrovaných