Štvrtok, 2. Augusta 2012, 13:14
Dnes vymenena a sparovana jednotka motoru. Auto startuje, avsak problem sa nezmenil, stale nahovno spravanie na volnobeh, vibracie v otackach. Zajtra ide teda vyfuk dolu a zistit ci nieje pripchaty ci uz kat alebo druhy diel vyfuku. Napada ma moznost zeby sa kat vysypal a upchal druhu cast, tym padom zacal fukat spoj za katalyzatorom a preto motor netaha ako by mal. Ach, nekonecne trapenie. Ani v bmw servise v Ziline mi s tym nevedeli pomoct... Zahada storocia toto moje auto.
Dalsi napad co sa mi ohrieva v hlave - nemohlo nejak ujst casovanie motoru? Predsalen to ma na krku 260tkm (a asi aj viac kedze nesedelo vin v budikoch) tak ci napr nieje natiahnuta retaz, pripadne cele casovanie skocene o zub. Na druhu stranu je otazka, aky by to malo vplyv na kompresne tlaky, kedze som nameral celkom prijatelne hodnoty (a to som zabudol slapnut plny plyn aby bola otvorena klapka) a ci by to nechadzalo nejaku chybu v jednotke.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."