... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525i Touring] ...a motor stale hneva

Pondelok, 17. Septembra 2012, 14:34

Zohnat dobru M50B25 s vanosom si myslim je utopia, narobim sa s tym ako dabel a aj tak mi to v konecnom dosledku nepomoze, hovorim si ze radsej spravit poriadne jeden motor ako kupovat macku vo vreci, ktorej nakladal niekto za studena do obmedzovaca. Jedine co by mohlo byt je motor co jazdil s automatom, lenze ten zase bude mat cez 300k.

Kompresie som meral za tepla a plusminus boli rovnake okolo 12.5-13bar. Lenze uz fakt neviem co tam hneva...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 17. Septembra 2012, 14:48

a olej ti to hádže cez tú hadicu čo sa rovno napája do sania? lebo to by tak malo fungovať že do ventilového viečka je pripojený taký separátor oleja a do sania má ísť len vzduch a olej má stekať v druhej hadičke do vane, ten si neskúšal vymeniť?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

darklord
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 14:56

Separator? Jedna (hruba, cislo 3) hadica ide pred klapku do kolena sania, druha (tenka, spodna, cislo 5) je pripojena do sania za klapku, v mieste kde sa pripaja plastovy konektor volnobezneho ventilu. Viz schema A kedze som to tak videl zapojene aj na kamosovej E36 tak to bude podla mna spravne. A oleja je tolko ze ked som to cistil prvy krat tak bol olejovy film az vo filterboxe.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 17. Septembra 2012, 15:23

Ja som na M50ke separátor nemal, pochybujem že na TU bude, ani ETK o ňom nič nepíše. A olej až vo filterboxe je extrémne veľa, ja keď som si čistil sanie som tam mal dosť malý povlak oleja a podľa stavu auta si myslím že to nikto predomnou nerobil. Nieto mať olej až vo filterboxe.
Ak by si si zohnal kľúč a mal odvahu, tak zhodiť hlavu je rana na istotu, ak bude vrch v prdely, tak či tak musí ísť hlava dole, a ak bude spodok, tak po zložení hlavy von sa naleje do valca nejaký petrolej či keru mariu, a máš jasný dôkaz, čo tomu naozaj je. A ak to bude všetko OK, tak si kúpiš akurát nove tesnenie a olej a máš istotu, že po mechanickej stránke je to OK.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 15:27

No na skodovackom OHV zhodit hlavu, je otazka na tristvrte hodky a tesnenie stoji stovku, ale ked vidim ze na toto stoji tesnenie pod hlavu 2500 korun, to uz je celkom darda... Takze nerad by som vrazat prachy niekam kde to neni nutne. Nehovoriac o tom ze este bude treba riesit minimalne vyfuk, rozvody... A boh vie kolko este budu stat do nasady na golu (ake treba?), momentak diky bohu mam, ale aj tak sa mi moc do toho nechce ked mam v garazi ine auto uzemnene a robit tesnenie pod hlavou na parkovisku neni bohvieco :D

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 17. Septembra 2012, 16:06

aha tak som sa pomýlil, vychádzal som tiež z tej schémy a myslel som si že 1. je ten separátor a hadička 5 vedie do vane
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

darklord
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 18:00

Nie nie, M50 separator nema, a myslim ze aj keby som nabastlil separator z M52 tak tomu asi nepomozem. Kua, aspon vediet cim to je...

darklord
Autor témy

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 19:11

Ked po otvoreni vicka oleja motor fuka miesto podtlaku, zrejme budu kruzky uz davno po smrti, je tak? Kua ked mne sa nechce davat dolu hlavu len tak pre nic za nic :/

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 19:45

Po otvoreni ma motor mat take kolisave otacky ze az zdochne a ma mat mierny podtlak. Takze hlavu musis zhodit tak ci tak :wink:

darklord
Autor témy

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 19:50

No sak prave ze motor ani nevie ze som dal dole vicko na olej. Co je ale horsie, ked uplne odpojim odvetranie a vyvediem ho do flase, hadice do sania zaslepim tak tiez ziadna zmena (aby to nefukalo do sania a neblblo vahu, ale zase je mozne ze to ma uz adaptovane hodnoty a takato docasna uprava tomu nepomoze). Chcem este raz poriadne premerat tlaky ako za studena tak za tepla, aj s pridavanim oleja a podla toho sa rozhodne.

Keby som nahodou do toho isiel, ake diely mam kupovat? Staci kruzky Goetze alebo mam ist do bavoraka a kupovat za dvojnasobok ceny? Tesnenie pod hlavu asi jedine z BMW?

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 19:51

a čo také motory ktorým nič nie je a po otvorení nezdochnú? aj také sú ;) Ono podľa toho viečka sa dá niečo ale zaručené to nie je :)
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

darklord
Autor témy

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 19:57

To ze vypadaju ze im nic nieje je schopnost jednotky urcite veci korigovat. Lenze ked sa to dostane za hranicu moznosti korekcie, ide to celkom rychlo z kopca. Vsetci tvrdia ze OK motor by mal otvorenie vicka pocitit ihned aspon zakolisanim otacok.

Borisss

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 20:00

Ked to uz budes rozoberat, tak z toho postav vysokokompresnu 2.8 :mrgreen:

darklord
Autor témy

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 20:06

Na 2.8 serem, radsej dam dokopy tento motor poriadne ako nakupovat zase nejake vylietane haraburdy

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Nedeľa, 30. Septembra 2012, 20:08

Ja by som kruzky a tesnenie siel kupit do BMW, origo je origo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných