KecyTak, moje v poradi tretie auto nemeckeho vyrobcu BMW. Tretie z rady E34. Treti dvaapolliter. Sice som chcel M5 E34 kombika, jedneho z 891 vyrobenych kusov, avsak ceny tychto aut niesu uplne najnizsie a stav aut zo spodneho konca cenoveho rebricka nieje nijak lichotivy, nakoniec som si vybral radsej obycajne kombi. Aspon bude menej problemov s montazou alternativneho pohonu LPG - servisy vacsinou nemaju typove schvalenie pre M5. 192 konikov vykonu sice neni najviac, ale na druhu stranu postacuje na rychlu a bezpecnu prepravu s miesta A do B, a stale zaistuje aj nejaku tu radost z jazdy, v tomto pripade este podciarknutu pritomnostou sportoveho podvozku. Vzhladom na novsi motor s technologiou variabilneho casovania ventilov je predpokladany zasadny pokles spotreby, faceliftovy exterier zase viac lichoti mojmu oku. Oproti minulemu kombiku ma trochu mrzi absencia elektrickeho ovladania zadnych okien a pritomnost kozeneho interieru, ale myslim si ze to nebude neriesitelny problem - okna sa dorobia a na interier si zvyknem (dufam). Povodne som si myslel ze najdem auto so vsetkou vybavou co by som chcel, ale zase na druhu stranu radsej zachovalu karoseriu do ktorej nebude skoda nejaku vybavu dokupit, ako plnu vybavu v karoserii ktora uz 'to ma za sebou'. K cene sa vyjadrovat nebudem, viem ze sa za tie prachy dalo kupit novsie auto, ale zase by stav nebol porovnatelny. Dufam ze mi ako tretiemu majitelovi bude este dlho sluzit k spokojnosti.
Technika- vyrobene 05/1996, zavod Dingolfing
-
motor M50TUB25/256S2 (Vanos), 141kW@5900, 245Nm@4200- motor M52B28, 142kW@5300, 280Nm@3950
- prevodovka manual 5° ZF S5D 320Z
- diferencial 2.93:1
- M5 podvozok
- niveauregulierung - automaticky regulovana svetla vyska zadnej napravy
- imobilizer
- ABS
- airbag 2x
Vybava Alias co fabrika namontovala k pocitu pohodlia- farba Cosmoschwartz metaliza
- cierny kozeny interier
- automaticka dvojzonova klimatizacia
- elektricky dvojity siber
- elektricky ovladane, vyhrievane spatne zrkadla
- elektricky ovladane predne okna
- vyhrievane zamky
- vyhrievane predne sedacky
- skibag
- otvaracie okno na 5 dverach
- servotronic - posilovac riadenia s premenlivou citlivostou
- odnimatelne tazne zariadenie
- maly palubny PC