Nejdem dalej zasierat pribeh, urobim si tu zvlast vlakno ktore bude hadam aj viac na ociach.
525i E34 touring, M50B25TU s EWS II, 05/1996
K problemu:
- na volnobeh ma maly vykon - kolisu otacky napriklad pri toceni volantom na mieste (so zapnutou klimou sa da motor s trochou cviku aj uplne udusit)
- vibruje v otackach (aj na neutral) cca 1500-2200, cim vacsia zataz tym je to horsie (myslim ze ide pomalsie do otacok prave diky tym vibraciam)
- cca od 4500-5000 otacok ide pocitovo pravidelne (alebo sa vibracie proste stratia diky vyssim otackam)ale slabsi tah
Co uz som riesil a vobec nepomohlo:
- vymenene sviecky
- pretesneny ventildekel
- pamat zavad motoru bez chyby
- teplotne cidla udavaju spravne hodnoty
- rozsypane podtlakove hadicky - vymenene za original bmw nove
- pretesnene sanie vcetne tesnenia skrtiacej klapky a vsetkych O-kruzkov
- vymenene tesnenie vo vanose (beisansystems.com sada na single vanos)
- kompresne tlaky vyrovnane, 12.5-13bar
- skusana ina vaha vzduchu z funkcneho auta
- skusane zapalovacie civeky z funkcneho auta
- skusany senzor skrtiacej klapky z ineho auta
- novy volnobezny ventil
- ina riadiaca jednotka (prebijal altik, mal som podozrenie zeby mohla byt povodna KO)
- nove cidla otacok klukovky a vacky
- zhodeny komplet vyfuk (okrem hluku ziadny rozdiel v kolisani otacok alebo vibraciach)
- nova original lambda sonda
- vymenene palivove cerpadlo aj s palivovym filtrom
- skusana cela ina vstrekovacia lista vcetne regulatoru tlaku paliva
- skontrolovana funkcnost odvetravacieho ventilu nadrze
- novy original bmw regulator tlaku paliva
- sviecky su vypalene vsetky rovnako, maju zdravu tehlovu farbu, ziadna neni zahadzana bordelom ci nejak inak odlisna od ostatnych - tym by som asi vylucil problem v zapalovani, ci piestnych kruzkoch.
Co mam najblizsie v plane:
Skontrolovat nastavenie rozvodov, pretoze uz mi dochadzaju napady co som mohol prehliadnut

Napada niekoho co dalej skontrolovat? V servise v Ziline kde robia BMW mi akurat napichli motor na diagnostiku (co si urobim aj sam, mam ten isty SW), zasrali cely motor od cistica brzd a neprisli na nic. Odporucili vymenit riadiacu jednotku ked prebijal altik, ale to mi v konecnom dosledku vobec nepomohlo...