... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Re: [E34 525i Touring] ...a motor stale hneva

Piatok, 15. Júna 2012, 15:34

12 14 1 740 959 vacka cca 55,- BOSCH
12 14 1 726 066 kluka cca 37,- FACET

darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Júna 2012, 16:49

Kurna keby som aspon zohnal niekoho co ma v aute rovnaky motor, az to mozem pichnut na diagnostiku a porovnat... Hned by sa lepsie zistovalo kde hladat chybu
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 15. Júna 2012, 17:23

Ale tak ja myslím, že poriadna diagnostika toto odhaliť musí a nech mi nikto nehovorí že nie. Nehovorím origo BMW servis ale človek čo má nejaké vybavenie a rozumie sa tomu. Si z brna, skús kontaktovať člena Mattyx či ako sa píše s čiernou e30, má servis pri Brne a určite by vedel niečo poradiť naživo, lebo od monitora je to oničom.
Ináč čo sa týka čidiel, pokiaľ viem, čidlo kľuky sa správa tak že najprv sem tam, potom častejšie motor nenaskočí, prípadne naskočí a hneď zdochne. Až nakoniec nenaštartuješ vôbec. Proste hocijaké pridusávanie spôsobuje najviac falošný vzduch, hocikde a hocijak prisávaný. Tiež výfuk nikde nefučí?
Proste aj tak, meniť tak veci že diel nevymením, len si myslím že je OK nie je riešenie, ak môže byť viac príčin a nedá sa odhaliť diagnostikou, holt ostáva jedine meniť od lacnejších po najdrahšie. Nič iné neostáva. Ja som tiež pri mojom špekuloval špekuloval, ale nakoniec som menil lambdu a váhu a motor začal fungovať tak, ako mal. Je to dosť primitívny motor, fakt veľa tam z elektronického ani mechanického hľadiska nie je.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Sobota, 16. Júna 2012, 06:06

Vyfuk prdi az za katom, tomu by som nejaky vyznam neprisudzoval, to budem riesit az motor pojde ako ma, nechcem vrazat do nicoho ineho teraz az ma nakoniec nenasere ak to pojde z domu. Skusim to sanie pretesnit, nakupit hadice a pomenit. A tiez ma napadlo rozbehat nejak original diagnostiku (GT1) a skusit to prebehnut tym, INPA je asi fakt nahovno :lol:
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

darklord
Autor témy

Nedeľa, 24. Júna 2012, 16:38

Ja to uz fakt rozkopem. Skusil som dneska vymenit vsetkych 6 cievok zaraz - ziadna zmena. Ked uz som bol pod kapotou tak som vratil nazad povodnu vstrekovaciu listu - ta co som ju mal ako nahradnu ma ale biele vstreky a inak uchyteny regulator (sponou na srob), zeby z 2.0? Moja original ma zelene a regulator chyteny segrovkou. Kazdopadne, volnobeh furt chodi hore dole, s klimou este viac, a ked na neutral slapnem na plyn tak to do cca 3000 ot vibruje a potom uz vrci normalne, snazil som sa to natocit ale videa stoja za uplne hovno, neni tam poriadne ani poznat kedy ide motor dobre a kedy nie... Co som si ale vsimol, ze ked len jemne tuknem po skrtiacej klapke (resp pake) tak otacky padnu a az potom letia hore.

http://www.youtube.com/watch?v=cnl2M9Qh ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=8bemLg7C ... e=youtu.be

Musim nekde zohnat nejaky normalny mobil co pobere aspon vizualne tie vibracie

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 24. Júna 2012, 18:37

Na mobil sa vykašli a napíš tomu klubákovi čo som ti hovoril. Nikto ti to tu od PC nebude vedieť zhodnotiť tak, hoci aj keby si to nahral filmárskou kamerou s 3D efektom, ako človek, čo tomu rozumie a bude nad tým stáť. Zbytočne to tu riešiš už ako dlho a nič si nevyriešil.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Utorok, 26. Júna 2012, 18:19

MattyX nejak nekomunikuje, ale pribeh nekonci, dnes som vymenil spinac na brzdove svetla, stary sa uz nadobro rozsypal a svietili brzdovky stale a prislo aj prave spodne rameno takze vymenene, auto uz konecne nehrkoce, nevibruje pri 90km/h. To stare malo gulovy cap pekne na maderu. Kym pride notas a nahodim DIS tak skusim este prist na pricinu buchotu pri pohnuti auta (bude asi nejaky silentblok vzadu volny) a tiez je v plane vymenit zadne loziska plus zatesnit nanovo spoj vyfuku za katom. Kua len ten motor keby bol, no nebudem sa zdrzovat a budem aspon robit veci okolo...

darklord
Autor témy

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:12

Tak, dnes dorazil balicek na sitzheizung dozadu a bedrove opierky dopredu. Ach, zase ta elektrika :lol: Hadam sa mi podari to vymyslet, pozapajat a rozbehat :)

Obrázok

bassspencer
Auto: BMW e53 x5 3.0d160AT
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 21:13

s tými radiatormi bude robota si myslím :lol: a sťažuješ sa že hjej máš dosť a toto si dopraceš :smile: ale bude to super pekne mu dávaš :smile:
Now BMW X5 E53 "03 , 3.0d R6 160kW
Now Chevrolet camaro "98 3.8i V6 142kW
Ex Jeep Grand cherokee WG "02 , 2.7crd R5 120kW
Ex Audi A6 C5 "98 , 2.5TDI V6 110kW
Ex Ford Cougar "98 , 2.5i V6 125kW
Ex Opel Tigra "95 , R4 1.4i 66kW
Ex Fiat Punto 2 sporting "01, R4 1.2i 59kW
Ex BMW E39 525TDS "96 , R6 105kW
Ex VolksWagen passat B5 "98 , R4 1.8i 92kW
Ex BMW E34 , 524TD "88 , R6 85kW

darklord
Autor témy

Sobota, 30. Júna 2012, 19:34

Tak bedrovky dnes nahodene, este ostava zapojit spolujazdcovu (nejak som musel odbehnut z garaze odtiahnut kamosove 1000MB, zasrany stary benzin zrusil palivovy filter - ale prislo sa na to samozrejme az v garazi) a mozem sa pustit do toho vyhrievania zadku. Akurat ma teda prekvapilo ze konketory pod sedackami mam obsadene naplno, a do sedacky idu len tri kable (plus, kostra a plus od osvetlenia) - tie ostatne su ako priprava na pamat alebo co? A konecne sa tesim na nejaku dlhu cestu, az teraz maju predne sedacky ten tvar na ktory som zvyknuty, ani nemusi byt bedrovka vysunuta a je to hned prijemnejsie. A vlastne ked uz bola sedacka dolu tak som vymeil roztrhnute lanko od nastavovaca pasu.

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Sobota, 30. Júna 2012, 22:06

Skus vymenit hlavnu riadiacu motora ,na tychto motoroch dost casto odchadzaju ,chybu to nevyhadzuje ziadnu a predsa nejde vsetko ako ma :-k
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

darklord
Autor témy

Sobota, 30. Júna 2012, 22:10

No lenze zohnat tu jednotku je celkom nerealne, kedze mam 96 a to uz ma EWS II, okrem toho aby som to vobec nastartoval treba nakodovat imobilizer, a to stoji celkom dost prachov :/ Tiez uz ma to napadlo ale ked som si spocital cenu jednotky z ebay a nakodovanie IMO, tak si to nechavam az ako poslednu moznost, buduci tyzden vymenim vsetky podtlaky aj co sa zdaju dobre, volnobezny ventil, pretesnim sanie a uvidim. Este vzdy to mozu byt tie cidla otacok, cidla klepania. Jednotku fakt az ako poslednu moznost.

darklord
Autor témy

Nedeľa, 1. Júla 2012, 17:56

Taaaak hotovo, predne sedacky uz sa pekne prehybaju podla chuti sediaceho, a na zadne som teda aspon pripravil kabelaz, az sa budem niekedy nudit tak do nich zasijem vyhrievanie a potom uz to staci len pripnut a bude teplo pod prdelou aj pre cestujucich vzadu.

Obrázok Obrázok

darklord
Autor témy

Pondelok, 2. Júla 2012, 11:17

Rano pride snimac na vacku Hella, hadam ze to bude kvalita porovnatelna s originalom. A hlavne by to uz konecne mohlo prestat hnevat :) Dnes prisiel volnobezny ventil, ale ten budem menit az v pripade ze to nebude cidlo vacky, predsalen je tam pristup naprd a v tomto teple hocico robit je na infarkt...

A dalsia vec ad teplo, nemate niekto v E34 skusenost s 'park ventilation' ? Vraj sa na ovladanie pouziva velky BC, ale predpokladam ze k tomu treba este nieco (nejaku jednotku). Co vsetko k tomu treba ked mam IHKA? V katalogu som nasiel tieto veci:
- rele http://bmwfans.info/parts/catalog/61358359086/
- modul http://bmwfans.info/parts/catalog/61311379737/
- kabelaz byva predpripravena alebo ju bude treba kupit tiez? ako to poznam?

Heeej a ono to ma aj denne svietenie ako E39! Parada, kupim toto a malo by to behat, co?

darklord
Autor témy

Utorok, 3. Júla 2012, 12:18

Cidlo vacky vymenene, uvidime co to bude robit, zatial mam pocit ze sa to zlepsilo len tak na 50%
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných