Maco napísal:Kazdych tisic km to by bola somarina kedze to auto robi na nadrz 1200km cca. Auto vzdy vie kedy treba spustit regeneraciu podla zaplnenia a tvojho stylu jazdy. Ked jazdis cisto mesto dva tzydne a len po meste nabehas 2000km tak prvy vylet na dialnicu a regeneracia fici. Aj v manuali je ze priemerne sa spusta kazdych 3tis km. Hodnotu tych senzorov si nepamatam, ked to potom napojime na diag tak ti to mozem kuknut. Preto by som to mal najradsej vyriesene lebo teraz som mal furt prilezitost na vypalenie a furt nic

no najlepsie sa to da odsledovat podla tych tlakov na kolko mas zaplneny filter, takze ked ich budes mat, napis to tu, zaujima ma to celkom :) Ja hovorim za seba skusenost (sice mam m57 a nie n47 ale podstata je rovnaka), mam nabehanych 125tisic km a regeneracia mi prebieha urcite aspon raz za 1000km (mam to odsledovane, napojeny obd, takze viem presne kedy sa to deje, zivotnost filtra odhaduje BC este na 110tisic km), aj ked je pravda ze vacsinou jazdim teraz po meste...
cptObvious popravde prvy krat pocujem o DPF filtri, ktory by sa spaloval aktivne kontinualne pocas chodu motora a to sa o tuto tematiku zaujimam intenzivnejsie dlhsiu dobu a zda sa mi to trochu zvlastne, kedze teplota na filtri pri spalovani sadzi je oproti beznym 250-300 stupnom az 550-600 stupnov (odsledovane, nie len domnienka :) ), co sa v dieslovom motore neda dosiahnut nijak inac, len pridanim paliva...Spisovatelia na stranke BMW mali zrejme na mysli pasivnu regeneraciu filtra (300-500 stupnov), ktora prebieha stale, ale nie je to ta o ktorej sa bavime, ja som mal na mysli regeneraciu aktivnu s pristrekom paliva na zvysenie teploty (precitat si o tom mozes napriklad
http://www.autorubik.sk/technika/ako-fu ... chapter/2/ )...bez toho ani tvoja F30 by sa nezaobisla, to ze si si nevsimol ze by sa filter aktivne regeneroval neznamena, ze sa to nedialo (taky filter este asi nevymysleli) - tiez si to nevsimnem ak to nesledujem cez obd, jedinym ukazovatelom je zvysena spotreba...