Pozrám, že zas dlhodobo príbeh bez upgrejdu.....
Tak som začal vojnu proti hrdzi, ešte minulého roku na začiatku zimy, to je inak moje obľúbené obdobie na nákup náhradných dielov z druhej ruky. A to z jedného dôvodu, plno nevybúrených "násťročných" sopliakov natankuje za výdavok, čo im mamka nechala keď sa vrátili z obchodu a naštartujú svoje kupéčka aby išli pofrajeriť na zasneženú cestu..... samozrejme najlepšie na 10 ročných prémiových zimákoch s dezénom rovnajúcim sa zostatku na účte po tankovaní

. A vtedy prichádza môj čas

, ako správny sup potom stalkujem bazary a facebookove skupiny aby som zohnal čo mi treba.
Zima roku 2016/17 bola celkom plodná = 3 čierne e46 coupečka plus ďalšie dve v iných farbách

, žiadne ale saphireblack metla takže som sa uspojkojil s dverami a dvoma blatníkmi z cosmosblack tuším...... nie striekať už nikdy nič nebudem dávať, a to z troch dôvodov 1. že to aj tak zhrdzavie za cca 2 roky 2. že to oprem hneď prvý týžďen po nastriekaní

3. že pri 16 ročnom aute to proste nemá význam ak to nemá byť show car. Škoda že žiadne z tých áut nemalo vyhrievané sportsitze v krémovej koži. To mi celkom chýba

. Uvidíme ďalšiu zimu.
Ešte by som potreboval pomôcť s dopasovaním dverí lebo trošku nesedia navchu a na spodku (
topic112570.html ) ..... napadlo ma ešte skúsiť prehodiť pánty zo starých dverí... možno sa to pri výrobe nejako ohýba alebo čo....
Ďalej som poplašil LSZ2 s CI35, aby som nastavil DRL plus BFD plus neviem čo ešte, samozrejme kvôli svojej blbosti som kúpil z auta bez xenónov

, a ako som neskôr zistil autoleveling na ňom proste nenastavím.... Takže ak niekto má záujem posuniem ho ďalej alebo vymením za LSZ2 pre xenóny s automatickým zasvecovaním svetiel.
Samozrejme som už dávnejšie zohnal aj slimáka do volantu, takže multifunkcia a všetko hrá ďalej. Manželka mi zlomila páčku na ovládanie okna

to som splašil tiež a pri rozoberaní som zistil ako spraviť jednoduchý upgrade na tlačítka tak aby som nemusel držať tlačítko zadného okna až kým sa zavrie. V podstate som to zistil tak že som zapojil tlačítka zo sedanu...... ale keď som ich rozobral zistil som, že sú rovnaké a v podstate treba len odrezať kúsok plastu na kupéčkových tak aby to fungovalo

.
Ďalšie čo nás čaká je veľmi veľký servis čo sa týka podvozku a ďalších vecí. A to ma doviedlo k tomu, že som začal rozmýšľať či náhodou nekúpim niečo iné......
Kritéria boli jasné:
do 10k euri, benzín, coupe (sedan), výbava minimálne taká ako mám ja, novšie, rwd, v prípade jazdenky manuál,
No a výsledok??? Na nete samé hrkálky horšie ako mám ja, nič za normálne peniaze, bol som pozrieť s kamošom jednu e90 330i celkom naloženku, musím úprimne povedať že auto tuti fruti spĺňalo by všetko čo by som chcel. Ale malo jednu zásadnú chybu - veľa dverí
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
, na to som prišiel až neskôr, večer, doma, proste chodil som okolo neho dookola pozeral ale furt mi tam niečo nehralo - dvere navyše proste.......

, takže som zo svojimi kritériami došiel na e63 630i a tie teda pod 10k nejdú, aspoň nie v normálnom stave......
Takže som spokojne dolial piatu flašku oleja do motora a cvakám si ďalej

keby sa niekto divil že mám divoké intervaly výmeny oleja, tak ja ho za 15k km vymením v podstate dva krát

.
Plus nejaká tá momentka hrkálky