Neviem ako presne to chodi v BMW ale pri Kii ci Forde (s tym mam realne skusenosti) je normalna cakacia doba 3 mesiace ked si auto skladas a neberies zo skladu.
Logika je jednoducha.
Vyroba sa planuje mesiac dopredu, cize odkedy tvoj predajca posle tvoju objednavku do vyroby, uplynie mesiac kym vyrobna linka naplanuje presny datum vyroby tvojho auta. Ten byva stanoveny v priebehu nasledujuceho mesiaca. Samozrejme vzdy to nemusi byt hned prveho

takze povedzme ze auto vyrobia 15teho. Potom musi prejst vystupnou kontrolou. Na centralny sklad, tam caka kedy ho logistika pripravi na prevoz ku tvojmu dealerovi. Co moze tiez trvat kludne dalsi mesiac. Takze mame 3 a to cakas napriklad na Fiestu bez klimy, lebo skladom mali len s klimou

Samozrejme dodacia doba je zavisla aj od miesta kde sa nachadza vyrobny zavod. Fiesta sa robi v Nemecku takze realne si ju niekedy mal aj o daky ten tyzden dva skor ako uplynuli 3 mesiace. Ale napriklad Kuga vyrabana v Španielsku ma 3 mesiace a viac zarucene. Ranger vyrabany v JAR 6 mesiacov a viac...len kvoli preprave.
Takze mysliet si ze to ze cakate na auto dlho je tym ze je niecim vynimocne je milne

Este sa vyjadrim k tomu dupaniu ceny.
Samozrejme je to narodny sport na Slovensku. Vo Forde sme sa s takymi ludmi stretali bezne. Ci uz formou mailov alebo chodili osobne. Niektori dali 100€ na benzin aby precestovali Slovensko a dostali zlavu 100€ pretoze napriklad na spominanu Fiestu ktora je uz aj tak v akcii sa viac dat neda...hlavne ked pracujete s marzou 400-500€ (plati pre spominanu akciovu verziu)
Pri neakciovych alebo drahych modeloch sa da samozrejme vydupat aj vacsia zlava...ALE
Tu zas plati ze si budte na 99% isty ze ked navstivite viac showroomov jednej znacky, predajcovia si o vas medzi sebou povedia a budu na vas pripraveny.
V tom pripade sa mozu stat 2 veci.
Prva (ta lepsia) trafite dealera ktoremu chyba 1 auto do splnenia planu a vy ste mu prisli vhod tak vam to auto preda co i za nakup len aby splnil plan, mal premie a bol potlapkany po pleci.
Druha (pravdepodobnejsia) trafite dealera ktory ma za a) stare auto, vybehovy model, auto ktore zaregistroval aby splnil plan a uz mu teda bezi zaruka (pozor taketo auto nemusi mat cisla a teda vy ste prvy majitel) alebo za b) auto ktore bolo nejak poskodene, ci uz prepravou alebo zlym skladovanim (auta stoja von...krupy, kuny, vandalizmus...) auto bude samozrejme opravene a vy sa nic nedozviete...ale...

Fuxxo na tvojom mieste by som pri preberani auta odmeral lak

Pre tych co by chceli zas "krivat" toto co som pisal nie su teorie ale veci ktore som za 5 rokov zazil

Klub tvoria ľudia, nie autá...