... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Re: [E63 650i] Black WidowMaker: biggest news

Pondelok, 26. Septembra 2016, 10:12

Pristine, ale ty si zjavne nepochopil, ze dealer musi brat aj zakaznikov-ocumovacov, lebo stale existuje, sice nie velka, ale predsa sanca, ze raz z toho bude kseft... poznam ludi, ktori sa (aj na tomto fore) vychvaluju, ze kazdy jeden model, ktory pride do showroomu si musia ist oslintat a osahat na nom tlacitka, aby boli "up-to-date" a doteraz u dealera nekupili ziadne auto a asi ani tak skoro nekupia.... a nie Pristine, ja to naozaj nie som... :mrgreen:
ak by vsetci boli ako ty, tak by showroomy a autosalony (vystavy) vlastne ani nemuseli byt... z netu by si si stiahol info material, vybral 1 znacku a typ auta, urobil si konfiguraciu, zavolal dovozcovi, aby ti ho ukazal a hned by si spisal objednavku... ty kupujes auta priblizne tak, ako ten starsi pan tvoju Alteu...
naco robia importeri / dealeri rozne promotion akcie? vcera som bol na skole smyku na letisku, okrem mna same predokolky, da sa povedat low-cost: Octa II, Pazout 307 SW, 308, Kia Ceed a pod... kazdy si jazdil na svojom aute, however, importer dal organizatorovi do placu vonavucku F31 330d xDrive, aj ked mu muselo byt nad slnko jasnejsie, ze 90% ucastnikov ani nepomysla nad kupou auta tejto cenovej a technickej kategorie...
napriek tomu ho tam dal a cuduj sa svete vsetci ucastnici sa takmer trhali o to, aby sa mohli v tej F31 povozit a trochu posmykat na klznej ploche...
podla tvojej teorie importer uplne zbytocne poslal nicit svoj majetok, lebo ziadny deal mu z tejto akcie nekuka...
ak by som sa z casu na cas nepreviezol u dealera na novom modeli, nikdy by som sa napr. nedozvedel ako v praxi funguje ACC, na co je dobry HUD a ako xDrive sedi na ceste...
Pristine, ak ti to nedoslo, vsetky predvadzacky sa robia na podporu predaja a ziadny dealer nie je tak naivny, ze ihned po akci sa mu nahrnie plno objednavok na novy model, aj zakaznik, ktory si to auto kupi o rok-dva je pre nich uspech...

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Autor témy
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 26. Septembra 2016, 10:40

v tomto aj zcasti suhlasim s obidvoma :-D lebo pozri sa, ja som neplanoval kupit funglovicu, chcel som dalsie auto, ale mala to byt 118d alebo 120d v zaruke, a niekedy na jar 2017. medzitym ma ale (ako cloveka co som u nich kupil maximalne par dielov na 650i a na E46), pozvali na akciu so 100 vyrocim, vyskusal som si 225d (active tourer, blah), a potom 435i, z ktorej sme so zenou padli na prdel proste.. tak som si povedal ze na co 1er, ked rovno kupim 4er a bude vystarane na niekolko rokov. zacal som pozerat jazdenky, opytal som sa predajcu ze jak je to zo zarukou, a on ze ci nechcem radsej nove, presne podla mojej predstavy. a takto to cele bolo, on ma vpodstate svojim sposobom natlacil do toho tak nenapadne, ale ja som aj vdacny, lebo si myslim ze teraz obidve strany su spokojne.. cize z ocumovaca spravili noveho zakaznika.
na druhej strane predtym mi bolo blbe tam ist do toho salonu a sadnut si do toho auta, len som to vacsinou ocumoval kym mi prinesu diely ktore som si objednal. takze nemozme to definovat cierne a biele, vzdy je medzi tym siva skala :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

PristineShip

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:04

bruno bruno... zasa to pleties dohromady. Nie vystavy, a specialne akcie na podporu predaja nemozes pliest so showroomom. Prave pre ocumovacov su vystavy a specialne eventy. Predajne su pre ludi, co prisli kupit. Predajne nepatria vyrobcovi ani importerovi ale dealerom, a ti maju v pici ci si sa ty prisiel pozriet na auto, ktore si kupis ako jazdene, pretoze pokial im nezaplatis marzu na novom aute alebo servis si pre nich uplne zbytocny clovek. A to ze MUSIA zobrat kazdeho ocumovaca je to co ty nechapes - musia, to neznamena ze to tak chcu, to neznamnea ze im vyhovuje, ze tam pride ocumovac a mozno jeden zo sto urobi biznis. MUSIA to robit lebo nemaju na vyber. Nemaju na vyber, lebo ludia su sedlaci.

Idem teraz na obed, dufam, ze nebudem musiet prilis dlho cakat kym casnik obsluzi niekoho, kto potom ziaden obed nebude chciet zaplatit :).

bruno75

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:11

Idealny a krasny svet podla Pristina: do obchodu moze vojst len ten, kto si nieco realne kupi a vsetci ostatni ktori prijdu, pokukaju (nedajboze, nechaju si to od predavaca ukazat) a nic nekupia su sedlaci... :-({|= a predajcovia sa mozu rekvalifikovat na vymetacov pavucin, lebo v takomto idealnom svete denne obsluzia mozno 1-2 zakaznikov, ktori si skutocne prisli kupit auto... a obavm sa, ze u premioviek by to boli tak 3-4 zakaznici....tyzdenne...

auta nie su rozky...

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:18

nebolo to myslene nahodou tak ze sedlak je ten co ide do obchodu s jasnym umyslom nic nekupit len postlacat tlacitka? to je ako ist do samoobsluznych potravin, zavolat si predavacku nech vam ukaze vsetky druhy masla a pritom od zaciatku vediet ze ziadne maslo nechcem kupit...takto chapem to co pise PristineShip
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:21

no on asi ani nechodi ani do predajne topanok, bez toho aby si pozrel najprv topanky, vyskusal, nevidel ake maju v predajni na proti, len vojde kupi prve co mu vojdu pod ruku a vybavene, a pouzivanie testerov roznych voni tiez nema vyznam, lebo 99/100 ludi co privonia k voni, si ju aj tak nekupi
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:24

chodis si skusat topanky ked ziadne nepotrebujes ani neplanujes kupit? mozno za 2-4roky? ja veru nie :D
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:30

Oto, podla mňa by si sa mal zamyslieť čo hovoríš, a skús si to premietnuť na seba. Ty tiež neriešiš v práci ľudí len tak, bez nároku na odmenu. Ale sú dva typy očumovačov, jeden je prekticky "neškodný", to sú tichí snílci, a potom sú tí druhí, čo si nechajú vytlačiť ponuku,človek s nimi strávi hodinu, a je z toho iba strata času a penazí. A musia to robiť, lebo nikto z nich nie je priamy a nepovie, môj život je taký prázdny, že vypĺňam voľný čas chodním po showroomoch a osahávam tlačítka, tak som prišiel skúsiť, aké by to mohlo byť, keby som teoreticky vo viac alebo menej vzdialenej budúcnosti kupoval auto, a je celkom reálne že ho nakoniec aj tak kúpim niekde úplne inde. Tichý to aspon povie na rovinu, iba sa pozerám.

PS: Maslo sa berie z chaty, nekupuje. To by si mohol vedieť
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

pistacik11

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:37

Ty ked ides s niekym (zena,, frajerka, kamarat, surodenec) niekde sa prejst do mesta, neskocite si aj do nakupneho centra, zaujimaveho obchodu, aj ked si nic neplanujes kupit? Ci uz len do obchodu s elektronikou? Zeny to stiahne tiez do obchodou z oblecenim, tak co budem robit solnu sochu, aj ked nic neplanujem kupit, prejdem sa tiez po panskom oddeleni, popozeram nieco, ked sa mi zapaci, si vyskusam ako by mi to sedelo, obcas sa stane, ze si tu vec aj kupim. Vacsina mojho satniku je kupena tak, ze som isiel s niekym z nudy na prechadzku po meste, alebo na "kavu"
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

bruno75

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:53

Pistacik: :thumbup:

Plesinka: zial porovnavas neporovnatelne, nakup sluzieb je nieco uplne ine ako nakup tovaru... sluzbu ti niekto dost tazko "predvedie"....
naviac, Pristine (ak som spravne pochopil) odsudzuje akykolvek druh "ocumovaca", samozrejme je sedlacke urobit si plnu kofiguraciu, zabavit predajcu viac nez hodinu, pomaly zadat auto do vyroby (stale s vedomim, ze aj tak nekupi) a potom na poslednu chvilu povedat, "jaj sorry, rozmyslel som si to..."
ale nevidim nic odsudeniahodneho na tom, ze sa pridem pozriet na novy model a opytam sa ake nove technologie pribudli, co sa zmenilo a vyskusam si ci by to auto sadlo alebo nie... a mozem to robit aj preto, ze povedzme nejaky model tejto znacky vlastnim a pokial ma novy model oslovi, tak potencionalne bude na poprednych miestach mojho buduceho vyberu...
a samozrejme nebudem chodit ocumovat a osahavat Renaulty, Dacie, ale ani Maybachy a Lamba, lebo viem, ze ani o jedno z nich nemam (z roznych dovodov) zaujem...

PristineShip

Pondelok, 26. Septembra 2016, 14:10

kolkym urazenym detom clovek stupi na otlak...
Bruno daj vediet, ked nebuduce budes predavat auto, ja k tebe poslem zo 15 ludi len tak poobzerat sa ;)

Milosss

Pondelok, 26. Septembra 2016, 14:58

Pristine: a teraz otázka, ak si chceš kúpiť auto, ideš do BMW, vyskúšaš 2 alebo 3, ideš do MB, to isté , ideš do Audi, to isté a nakoniec sa rozhodneš pre Jaguara. Teda si pre ľudí z BMW očumovač, lebo na teba vynaložili čas, úsilie, robili s tebou konfiguráciu a ty si to auto chcel kúpiť, ale nekúpil u nich, teda pre nich si rovnaký, ako ten spomínaný očumovač? Pretože vo výsledku má z teba BMW to isté, nulový zárobok a stratený čas. A teda to tvoje "nútené zlo" že musia to vysvetlovať aj keď z teba nič nemajú, je vlastne o čom potom? Pretože tvoju podmienku: rozhodnutie o kúpe auta, si splnil, lebo si ho v konečnom výsledku kúpiš. Len inde.
Tak ako za komančov, mototechny a predajne áut vlastne slúžili len na predaj, lebo bolo v ponuke 5 áut a čo prišlo sa muselo brať. Žiadne rozhodovanie. Z tohto pohľadu ja vidím showroom ako miesto, kde sa potom o konkrétnom aute rozhodneš, chceš alebo nie.
Ak narážaš stále na nejakých očumovačov, čo naozaj celý život jazdia Daciou, BMW si nikdy nekúpia a predsa sú tam dvakrát mesačne, tak okej, to je jasne blbosť tých ľudí. Ale nemôžeš ich hádzať do rovnakej sorty, ako tí, čo majú záujem a nakoniec si to auto nekúpia lebo... napr ten Jaguar. Pretože o 4 roky si možno to BMW kúpia.
Nur Original ist Legal.

pistacik11

Pondelok, 26. Septembra 2016, 15:11

pristine ono si to zas trochu zvelicil, ako mas vo zvyku, ty predavaci tam su od toho aby s tym ocumovacom ked poziada stravili aj hodinku casu pri konfiguracii a aj ked si to nekupi, od toho je tam a je za to plateny. Uz aj v posratom mekaci sa ma na teba predavac usmievat byt mily atd, a to ma rozhodne horsiu napln prace ako si z niekym dat kavu a hodinku skladat auto. A mne ako majitelovi showroomu to moze byt ukradnute, ci ten predavac zabije cas s ocumvacom alebo na fejsbuku. Zas tam nemas rady ako v kauflande, ze kvoli jednemu dvom takym typkom denne prides o zakaznika, naopak nikdy nevies, ktory z nich sa moze vratit a nieco si kupit
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 26. Septembra 2016, 15:30

Milosss napísal:
Pristine: a teraz otázka, ak si chceš kúpiť auto, ideš do BMW, vyskúšaš 2 alebo 3, ideš do MB, to isté , ideš do Audi, to isté a nakoniec sa rozhodneš pre Jaguara. Teda si pre ľudí z BMW očumovač, lebo na teba vynaložili čas, úsilie, robili s tebou konfiguráciu a ty si to auto chcel kúpiť, ale nekúpil u nich, teda pre nich si rovnaký, ako ten spomínaný očumovač? Pretože vo výsledku má z teba BMW to isté, nulový zárobok a stratený čas. A teda to tvoje "nútené zlo" že musia to vysvetlovať aj keď z teba nič nemajú, je vlastne o čom potom? Pretože tvoju podmienku: rozhodnutie o kúpe auta, si splnil, lebo si ho v konečnom výsledku kúpiš. Len inde.
Tak ako za komančov, mototechny a predajne áut vlastne slúžili len na predaj, lebo bolo v ponuke 5 áut a čo prišlo sa muselo brať. Žiadne rozhodovanie. Z tohto pohľadu ja vidím showroom ako miesto, kde sa potom o konkrétnom aute rozhodneš, chceš alebo nie.
Ak narážaš stále na nejakých očumovačov, čo naozaj celý život jazdia Daciou, BMW si nikdy nekúpia a predsa sú tam dvakrát mesačne, tak okej, to je jasne blbosť tých ľudí. Ale nemôžeš ich hádzať do rovnakej sorty, ako tí, čo majú záujem a nakoniec si to auto nekúpia lebo... napr ten Jaguar. Pretože o 4 roky si možno to BMW kúpia.

Pravda jest. Musím však povedať, že predajcovia v showroomoch oveľa ľahšie znášajú keď namiesto funglovky od nich nakoniec zobereš fungel u konkurencie než keď rovnaké auto ako si očumoval nakoniec dovezieš ročné z vonku.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

revenge

Pondelok, 26. Septembra 2016, 18:11

Ludia vy tu píšete ako keby boli tí predajcovia v showromoch neviem aká trieda.Má robotu može byť rád že robí vôbec cenové ponuky ak sa mu nepáči nech ide k lopate.
Pristine u teba s tvojím prístupom by som si ani tu lopatu bez násady nekupil a chodil na nu čumieť celý rok...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných