... všetko o BMW ...
!Martin! napísal:Katy s nerezovymi trubkami sú zvarane TIG technológiou, a tepelná izolácia je ako vraví hore ALAS. Tú tepelnú izoláciu som dal tak pre istotu keďže sú katy ďalej od motora :). Robota na špičkovej úrovni či prístup.
rapidwinner napísal:Spotrebe oleja na M54 by malo ist pomoct upravou vedenia podtlaku, tzv. O2pilot mod. Pozri na YT, moze to pomoct.
ptz napísal:vyzera to super, kde to robili?
Inlajnsixbenzin napísal:No klobúk dolu, máš to pekné teda. Veľa práce za sebou, tiež to poznám. Na týchto autách je stále čo robiť všakže :)
Ak auto chceš mať ozaj pre seba na dlhšie (usudzujem podľa toho že si všetko pekne opravuješ) tak sa ti určite oplatí ten motor zgenerálkovať. Problém žrania oleja leží v stieracích piestnych krúžkoch. Detská choroba M54 motorovVymeniť ojničné ložiská tiež nie je zlý nápad keď už to budeš mať dorobené. Osobne by som aj napínak na retiazku olejoveho čerpadla dorobil + matku čerpadla zaaretovať drotom keďže máš B30 motor. Auto vypada super, myslím že som ťa aj videl po BB parkrát behať. Veľa zdaru pri opravách, nech to odsýpa!
pistacik11 napísal:Žeby preto lebo M-ko je finančne niekde inde? Či už sa jedná o obstaranie auta, samotné diely, atď...Mňa len tak napadne otázka, keď si do toho nasypal toľko € a času, prečo si si nezaobstaral radšej eMko? Tam by to predsa len viac zmyslu dávalo
pistacik11 napísal:Pretoze je rozdiel mat hned na auto volnych 25k, alebo ich nasypat v horizonte dvoch rokov. Ano, mohlo byt za to M, a aj hocico ine, ale vies ako to funguje..... prečo si si nezaobstaral radšej eMko? ....
pistacik11 napísal:Mňa len tak napadne otázka, keď si do toho nasypal toľko € a času, prečo si si nezaobstaral radšej eMko? Tam by to predsa len viac zmyslu dávalo
Zeky3 napísal:Po tom všetkom čo si na tom afte už porobil tak dať do pucu moter už je povinnosť proste!
rapidwinner napísal:Hm, dakujem za radu a vysvetlenie, ked to budem riesit urcite sa este poradim, popytamLen maticu cerpadla nearetovat dratom preboha. Tam problem nie je len ten, ze sa matica povoli pri SUVISLEJ DLHODOBEJ jazde pri obmedzovaci, coz bezne jazdenie a turovanie na McDrive fakt neni, ale strihne os rotora cerpadla.
Ak je vrtanie v cerpadle dobre, tak v nom vymenit diely, dorobit napinak retaze cerpadla, maticu zaistit zelenym Loctitom a nikdy v zivote s tym problem nebude.
Ja som si to takto spravil pomocou napinaku z 1.9 TDI a funguje to super.