... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
patres napísal:Neviem ako ostatnym ale mne sa nestava, ze by ma buzerovali! Dost casto stavaju hliadky v nasej obci a meraju alebo kontroluju. Pokial jazdim tak ako mam ani si ma nevsimaju a ja ich tiez nie, doslova ignoracia. Dokonca sa mi nedavno stalo ze isla cez obec hliadka (na tachaci som mal cca49, tesne pod 50) a v pohode bez ziadnych stresov som ich predbehol cca 65km/h a zaradil sa zase na cca 55km/h. Ziadna buzeracia, nejake majaky a kontrola a pod. len z dlhej chvile. Kedze mam aj nejake tie upravy co zmenili charakteristiku zvuku motora aj vyfuk, cakal by som ze ma preventivne zastavia ale uz asi rok a pol nic.
Jednoducho povedane ako sa spravas ty, tak sa spravaju aj oni. Moj nazor.
MuadDeeb napísal:Suhlasim s heroeom, aj dalsimi. Ja mam s policajtami super skusenosti, zatial ziaden problem v komunikacii, aj ked som platil pokutu. Lenze poznam aj pripady, ked si hlavne mladi policajti dovoluju, a to hlavne na ludi co su si nie velmi isti sami sebou (napr. manzelka za volantom ked ide sama). Skor ma hneva to, ze namiesto prevencie ti radsej daju pokutu. O rychlosti v obci tiez mozme polemizovat. Aky vyznam ma 50ka napriklad na konci Zavadky/Hronom (kto to pozna) alebo v poslednej obci pred Donovalmi v smere od BB? Preco napr. na takychto usekoch (kde naozaj ne je nic, napr. len fabrika) nedaju 70?
Zakladnym pravidlom by mala byt prevencia, nie represia, a na to sa u nas zabuda.
salat napísal:tak tak, tiez mam skusenost ze ak si k policajtom slusny a nerobis z nich debilov, prejdes lahsie...
sice nie od nas, ale v AT dostal nedavno kolega pokutu za rychlost. Merali na vjazde do obce, zastrceny ze ich nebolo vidno, ale oni videli a merali aj asi 300m usek pred dedinou. Zastavili ho a povedali mu, ze mu pred obcou namerali 140km/h, co by bolo za 60-70EUR. Ale za to, ze pred vjazdom zabrzdil a do obce vosiel 50km/h, tak mu to daju za 10EUR. (vraj by ho aj pustil, ale nemoze, lebo uz bol zamerany a odfoteny, 10EUR je minimum)Tomu mozem len fandit, lebo mam rovnaky nazor... mimo obce nebuzerovat, aj tak tam nikoho neohrozujem, ale v obci opatrne a primerane.
heroe napísal:Ja mám taký pocit, že tú vyslovenú buzeráciu na slovensku zažívajú len niektorí členovia BMWklubu, boh vie prečo.......
K alkoholu - keď raz kurva vieš že ideš autom tak NECHLASTAJ..... A nepíšte mi tu výhovorky typu večer som si dal pivo ale moje dieťa sa hralo z nožmi a prepichlo si brucho tak som ho musel odviezť do nemocnice - sami dobre viete že je to chujovina
Na ceste má každý jazdiť tak ako sa cíti bezpečne, keď ide dedulo, puberťák alebo aj muž v strednom veku (ak isto aj žena) 70, tak by ste mohli usúdiť že si sebou nie je na toľko istý, aby mohol ísť rýchlejšie, keď sa mu následne začne tlačiť na nárazník debilko v BMW čo si myslí že je dokonalý šofér tak ničomu nepomôže.
Sviatoční vodiči sú bohužiaľ kapitolou samou o sebe, bohužiaľ je táto skupina vodičov nepostihnnuteľná (nepatria tam len dedulovia).
Najradšej mám ľudí čo napíšu: ....... išiel som v obci 80km/h, lebo je to bezpečné miesto a situácia to dovoľuje......... - chcel by som také miesto vidieť, v obci máš chodiť kurva 50 tak choď toľko (potom ťa možno nebudú toľko buzerovať), keď ideš viac tak sa nevyhováraj na nejakú situáciu a rovno povedz išiel som ako kokot (ja to tak robím), lebo neviem čo by si spravil keby pri ceste začal kurva horieť dom a z neho by vybehla pojašená rodinka rovno pred teba, keď ideš tých tvojich bezpečných 80, veď sa už spamätajte trochu.......
Tak tu to máte aj s émóciami, trošku som sa rozčertil, ale nič z postu nebolo myslené na nikoho konkrétneho.
Roman804 napísal:....daľšia vec je že vodú kážu a víno piju,oni môžu poviem to slušne takmer všetko,či v službe či v civile-ved len ukážu preukaz, inak je pravda ak je človek ku nim slušný tak aj oni