... všetko o BMW ...
miskopisko napísal:To neviem, ale tu ste mi pisali, ze ak funguje dobre obeh vody (ze teda strieka z tej tenkej hadicky prud do expanzky) takze je to OK, a aj to OK je, funguje to ako ma. Hmmm alebo mam vyskusat este tu vodnu pumpu vymenit?
Mne hlavne nejde do hlavy to, ako extremne ale naozaj EXTREMNE rychlo sa ten motor zohreje na tu prevadzkovu teplotu. Priznam sa ze tie nove snimace teploty mi este lezia v garazi, nevymienal som ich tak este neviem povedat ci to nie je tim, ale skor asi nie ci? Totizto po 1km mam uz rucicku v strede a uz aj dost slusne kuri, co mi sice v zime vyhovujeale tak...no takze ja s tim autom jazdim bezne, ako teraz v zime sa to fakt len obcas malokedy stane ze mi vybehne rucicka za polku, vacsinou ked tomu nakladam, ale znepokojuje ma to rychle zohriatie motora. Lebo aj ked je to sice od nejakej teploty po nejaku, ten stred, tak aj ked otvorim motor a dajme tomu odsrobujem expanzku, uz sa z nej dost dymy co by som povedal ze uz ma dost velku teplotu akosi mooooooc rychlo..
miskopisko napísal:takze?mam to presne tak ako pise dufusko, 1km a rucicka v strede, ale pokial si dobre pamatam, pisali ste tu ze rucicka na e39 ked je v strede, je to od nejakej teploty po nejaku, cize nie rovno prevadzkova.. ze sa hybat nebude kym sa dostane naozaj na tu prevadzkovu teplotu, ale v strede bude, ak si dobre pamatam, tusim od 60stupnov? tak neviem. Aj keby...po tak kratkom useku aby sa zohrial motor na 60stupnov? Nechcem to porovnavat s inymi motormi,prevodovkami a rovno autami, ale na mojej byvalej vectre 2.2dti mi trvalo riaaaadne dlho kym sa naozaj dostal na tu prevadzkovu na ktorej ostaval, a na 1.9cdti ani nehovorim..to sa mi casto krat ani nezohrialo ked som isiel iba do centra..
dufusko-tak isto mi hadice netlakuje, mam novy termostat, novy chladic (zanovny, ale funkcny), novu visco.......ako sa ti to auto sprava v lete? dostane sa ti niekedy palicka aj za polovicu resp. za tristvrte alebo rovno do cerveneho pola?
ViktorDDD napísal:mal som všetko čo sa týka chladenia nové na TDS, fungel nový termostat a motor nebol zahriaty po 1km ani v lete pri 30st., to sa jednoducho nedá, jedine že prvý kilometer spraviť na jednotke-dvojke na obmedzovači
bežne v týchto teplotách potrebuje ten motor 5-6km aby sa zahrial podľa budíku na prevádzkovú teplotu, a min. ešte raz toľko aby sa poriadne zohrial aj olej a všetka voda aj v chladiči a tak
dufusko napísal:Ale da,treba mat funkcne EGR a nie zaslepene.....