... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

sineDko
Kraj: Zahraničie

Re: starty,teplota,prehrievanie a viac..525tds

Pondelok, 7. Októbra 2013, 21:55

.
Naposledy upravil/-a sineDko v Nedeľa, 17. Apríla 2016, 14:00, upravené celkom 1 krát.

miskopisko
Autor témy
Auto: 525tds
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 7. Októbra 2013, 22:57

Aha jasne tak uz chapem.moze to byt hocijaka znacka? Pan z ape.sk mi ponuka polsku za 39e, inde idu okolo 60 a vyssie

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 8. Októbra 2013, 05:49

viscospojka ťahá studený vzduch s pred auta cez chladič
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

miskopisko
Autor témy

Utorok, 8. Októbra 2013, 16:32

No dnes otestovane, vrtula sa toci, pri studenom motore ju zastavim jedine z boku, ja ju z predu nedokazem zastavit ani pri studenom motore nejakymi novinami, ved to nejde ona sa aj tak presmykne lebo tam tak nenarvem nic. Pri zohriatom sa mi zda ze ide rovnako..neviem no zastavil som ju jedine ked som na nu pritlacil z boku novinami a zastavil som ju viac krat. Pockal som kym sa poriadne zohreje motor, pojazdil som trosku potom pridaval na mieste, naraz sa mi zdalo ako by to po vytacani otacok viac zacalo hucat (ten hukot vzduchu zrejme co tam prudi) ale ked som hned pozrel na vrtulu potom, tak sa mi zdalo ze stale rovnako a tiez som ju vedel z boku po pritlaceni novin pribrzdit. potom sa tak POMALY rozbiehala..
Tak neviem ci ju mam menit alebo nie. Ten vetnilator uplne prvy nejde, iba pri zapnutej klime ide.

Napadlo ma este ci nemoze byt nejak vadne cidlo teploty to co je na 2 alebo 4 valci pretoze ked som mal dost dlho zapnuty motor (a pred tim by sa mi dostal na cervene pole) tak teraz islo max pred tu palicku na tristvrtine, ale ked som vypol motor a zas otocil klucik tak to vybehlo az do cerveneho, potom som mal velky problem nastartovat kedze mne za tepla velmi zle startuje no dnes som prave vymienal moju 66Ah za 100Ah takze na nejaky treti pokus to nakoplo (3s start, nic, 3s start, nic, 4s start a nakoplo..)

starynovy

Utorok, 8. Októbra 2013, 16:40

Ta spojka je v prdeli, ked ju zastavis, a zostane stat, a len pomalicky sa zase roztoci, to je na nic.. mozes tam dat aj tu lacnu polsku, no stym je "problem" ze hucia stale, ak ti to nevadi, usetris, a urcite sa to uz nepreheje, inak nemaju vadu.. Cidlo nemusi byt zle, teplota motora po vypnuti este narasta zotrvacnostou, kedze uz voda neprudi, a ten teplomer ma nelinearnu stupnicu, z 3/4 do cerveneho je uz len par stupnov.

miskopisko
Autor témy

Utorok, 8. Októbra 2013, 17:23

Je nieco co aj nevies? :mrgreen: super diki moc, dost ste mi pomohli na zaklade mojho amaterskeho opisu :thumbup: :thumbup: po vymene dam vediet :smile:
a to ze huci ta polska visco nevadi, aspon to bude mat iny zvuk :D

miskopisko
Autor témy

Piatok, 8. Novembra 2013, 10:37

ok.visco vymenena a toci to jak salene dokonca ked len prilozim ku motoru ruku tak uplne citim ako tam prudi ten vzduch, pred tim absolutne nic, no a ked ju dam ku ventilatoru tak je tam riadny vietor :thumbup: az na to ze po zlozeni sa rucicka uz zas dostava na tristvrte, pred tim aspon drzala v polke ked uz je tak chladno noooo takze som nechapal a uz som sa s tim nenervoval, jazdit sa s tim da ale pri jazde (aj pri takej, ked bolo 35stupnov tak ten vietor to uchladil) sa aj tak rucicka dostane na tristvrte. No prave teraz som dosiel do roboty a pod autom kaluz vody, ked som odchadzal od domu tak tiez a az teraz po skumani "problemu" :D som zistil ze je trosku odpojena hadica od termostatu do chladica. Sama od seba sa vyvliekla ale len malicko, no je tam nejaka fuga cez ktoru voda tecie cize sa zrejme aj zavzdusnuje system, moze tento problem sposobovat zase tu rucicku v tristvrtine?? Asi som ju zle zatiahol a teraz to robi sarapatu, dam to dokopy a dam potom vediet, ci uz je vsetko na poradku :smile:

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 12:12

Caute. vsetko vymenene spojazdnene, hadica nastoknuta a zasrobovana pevne, nikde nic netecie. VODA SA NESTRACA, OLEJ VO VODE NIE JE, NEMAM PROBLEM S KURENIM, MOTOR SLAPE AKO MA, START ZA STUDENA JE PEKNY (ZA TEPLA TROSKU HORSI, treba nastavit), Z HADICKY Z CHLADICA DO EXPANZKY VODA STRIEKA PEKNE, ABSOLUTNE NEMAM NATLAKOVANE HADICE, ANI JEDNU (su take ake by mali byt). ZIADNE priznaky prasknutej hlavy/tesnenia, ale aj tak sa ta palicka dostane na tu TRISTVRTKU a ide ma uz z toho auta ........ :evil: je dost zima na to aby to tam stuplo. napadla ma jedna vec, co tak ten snimac teploty motora co je pod 4tim valcom ci kde to??? Co poviete? Rozmyslam ze by som ho vymenil. Nie je mozne aby sa mi ta rucicka tam dostal po chvilke jazdenia, a ked pridam na volnobehu plyn tak do 5sekund padne na polovicu a zas pride spat...dost nezmyslene sa hybe.
NEVIETE ako sa vola pls ten snimac? Chcel by som ho kupit a prehodit, len neviem ho ani najst nikde hmmm

este takto:
Ak je motor zohriaty(na polovicu az tristvrte) v tejto zime, je to taka normalna teplota ked prilozim ruku k nemu, nic hrozne.
Ked otvorim viecko expanzky pri zohriatom motore (na polovicu-tristvrte) tak FUKNE to a voda v expanzke je celkom dost horuca, aj ked prst tam strcim, tak ale aj tak je to dost horuce..aj voda ktora strieka tou hadickou do viecka expanzky je dost tepla, ale studena asi nebude pokial stojim..co? Podla mna je taka aj ked jazdim.
Rucicka sa do cerveneho nedostala, ani za tristvrtku, ale kto vie, mozno keby som to pojazdil a niekde zastavil v zapche tak by tam prisla. nechcem si stale dopustit ze je to ta hlava/tesnenie aj ked asi najskor ano. Len ti epriznaky ma seru, ze ziadny z nich :-k

dakujem za vsetky rady

starynovy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 13:50

Ked mas hadice makke stale, tak ta ten teplomer klame, pretoze ako prejde teplota cez stred, tlak v systeme prudko narasta aby zabranil varu, a tie hadice su uz pekne tvrde.

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 18:38

Ja som myslel ze hadice su natlakovane vtedy, ked je prasknuta hlava/tesnenie, pretoze teplota sa moze predsa obcas zdvihnut dajme tomu v lete do prudkeho dlheho kopca a tak..aj napriek tomu ze by bola prasknuta hlava alebo tesnenie alebo ina vada, nie? Stat sa to moze ci? No ja som tie hadice nemal natlakovane ani ked som mal rucicku daleko za tristvrte (resp tusim ani ked som ju mal v cervenom, ked mi najprv motor stratil vykon a potom vypol..ako som tu spominal), jemny tlak tam urcite je, ale aj tak dokazem prstami stlacit skrz na skrz hadicu, takze fakt len mierny tlak (velmi maly). A vy ste tu pisali, v inej teme, ze tie hadice su ako KAMEN v pripade vadnej hlavy/tesneni. Takze skusim to cidlo? Neviete ako sa to presne vola a kde by som to nasiel ? Furt len to cidlo na chladici viem najst. Dik :thumbup:

starynovy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 19:44

Na tomto motore ide teplota max. 1mm cez stred, aj keby traktory padali, takze je zly ten teplomer, alebo cidlo, pretoze ak je teplota cez 3/4, neexistuje stlacit prstami.

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 19:58

supis. a nevies ake cidlo je to teda? :D

starynovy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 20:31

Podla ETK neviem, http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... hed_parts/ tento obrazok je nejaky vyjebany, kedze ukazuje len bimetalove spinace, a miesto cidiel pre ECU su nakreslene zaslepovacie sroby. Ale mala by to byt ta 10tka, matie ma len ten nazov, teplotny spinac, pretoze to spinac nieje.

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 20:40

dakujem.fuha a v nejakom SK shope? nahodou? nieco z tohoto by to mohlo byt??

http://www.fifoautoshop.sk/versiune/5053/tree/10434/auto/Spinac-Senzor.html#focus

starynovy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 20:58

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných