... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
obchodna sekcia

miskopisko
Autor témy
Auto: 525tds
Kraj: Bratislavský

Re: starty,teplota,prehrievanie a viac..525tds

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 21:02

Juhuuuu dik moc, to je teda ten, co je pri 4valci? Mam najprv radsej zhodit sanie a overit si to ci tam urcite je? Alebo mozem objednavat? :thumbup:

starynovy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 21:06

Byt tam musi, a sanie davat dole nemusis, len kryt motora, a potom uz pohladom uvidis,

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 21:18

super :thumbup: dakujem, dam vediet co to potom spravilo.
A aky je rozdiel medzi tim co si dal ty a timto: http://www.fifoautoshop.sk/versiune/5053/tree/10434/articol/46854034/piesa/nahradne-diely-525-tds_SpnacSenzor.html#focus
a objednam rovno aj ten co je v chladici zasrobovany, nech je to komplet, este by som ta poprosil o link na ten, lebo som z tich snimacov trosku mimo. :thumbup:

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 21:41

ten dvojpinový spína vetrák
ten s kruhovým konektorom (pri 4. valci) je na budíky a RJ
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 21:43

V tom ze nieje dvojity, ma hranaty konektor, a je to pravdepodobne spinac pre klimu/roletku. Ja nemam E39 takze neviem ktory tam je, pozri si, ale mal by to byt ten spinac ventilatora chladenia. http://www.fifoautoshop.sk/versiune/505 ... html#focus

miskopisko
Autor témy

Piatok, 10. Januára 2014, 18:44

ahojte..taka otazka, neviem ci v tejto teme mi to pisal niekto alebo v inej teme. Je pravda ze ak som ten moj motor uz par krat prehrial aj s tim, ze sa mi sam od seba vypol (a niekolko krat bol v cervenom poli a voda fakt vrela ale nevyvrela..), tak ten motor uz je na hovno? Alebo oplati sa tomu vymenit hlavu,tesnenie atd....? dik.lebo mam dilemu ci sa vobec mam do niecoho takeho pustat alebo je to zbytocne a nesnazit sa.

miskopisko
Autor témy

Pondelok, 13. Januára 2014, 20:33

nikto nic? :( dik

sineDko

Pondelok, 13. Januára 2014, 21:20

je to velmi individualne. zalezi od celkoveho stavu motora, kolko a ako dlho bol prehrievany. myslim ze to nevie nikto povedat na isto. ale urcite by pomohlo odmerat tlaky a podla toho sa riadit.

miskopisko
Autor témy

Pondelok, 13. Januára 2014, 21:26

Tlaky coho konkretne? Odmeraju mi to v akom kolvek servise alebo nie je to take jednoduche? Financne narocne ci? No motor bol jazdeny v tich horucavach ked sa prehrieval, takze dost casto :( ale inac si myslim ze je v dobrom stave, na to aky je rozladeny, nenastaveny atd...ide slusne, chod ma dobry, ale to viem len takymto laickym posudkom povedat. Pretoze som rozmyslal uz nad predajom, no kedze do auta uz bolo dost investovane a predal by som ho za strasne smiesnu cenu /ak vobec/ koli stavu...tak sa mi to neoplati a radsej by som ho porobil, ak by to bolo mozne. Ale zase take velke zasahy ako menit motor nechcem davat robit.

sineDko

Pondelok, 13. Januára 2014, 22:44

kompresne tlaky valcov. najdes aj tu na fore rozne temy v ktorych sa otmu venovali tak popozeraj.

k servisom: odmeraju ti to v kazdom dobrom servise. vymienaci podla chyb na diagnostike ale nie. kedysi sa to robilo jak na pase na starych unach vyhonenych atd takze kazdy kto uz vtedy fungoval a bol dobry ti to dnes odmera

starynovy

Utorok, 14. Januára 2014, 18:52

A co ma tlak vo valcoch spolocne s poskodenim prehriatim? Pokial ti to jazdi, a netlakuje sa chladiaci system, nedostava voda do oleja, a naopak, tak je to v pohode, a uzivaj. M51 ma pri 130°C cutoff switch, takze ho neprehrejes tak aby sa fatalne znicil.

sineDko

Utorok, 14. Januára 2014, 18:58

ako ze co. ved ti kruzky zmeknu ked ich poriadne povaris, prestanu drzat tlak. tak mi to povedal otec co ma servis. ze ked to par krat uvaris dobre tak to prestane mat kompresiu a je po probleme

dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Streda, 15. Januára 2014, 00:18

Vetrák na e39 TDS spina snimač na chladici 3-pin.dvojrychlosne spinanie vrtule chladiča. je na spolujazdcovej strane hore. Snimač pre ecu a budíky je na hlave pod sanim.

ViktorDDD napísal:
ten dvojpinový spína vetrák
ten s kruhovým konektorom (pri 4. valci) je na budíky a RJ

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 15. Januára 2014, 07:17

keď nafťák nemá tlaky tak pri teplotách blízko nuly má problém naštartovať na šupu aj s novými žhavičmi, a hlavne predkomôrky keď nemá tlaky neštartuje
takže kým to v zime štartuje na šupu netreba sa strachovať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

miskopisko
Autor témy

Štvrtok, 16. Januára 2014, 13:33

ako som tu uz spominal, hadice sa mi netlakuju, voda sa mi nestraca, olej do vody sa mi myslim ze nedostava, v zime startuje na supu (cim studensi tim lepsie startuje :D) ked je uz zohriaty, 99% x sa mi stane to, ze prvy krat toci (keby som ho nehal dlho tocit tak naskoci) a ked vypnem a zas zapnem a otocim tak uz zas na supu, ale o tom sme sa tu uz bavili ze je nenastaveny motor atd...len ide mi o to ze aj v tejto zime sa mi rucicka vysplha az na skoro tristvrte, ked bola zima a prsalo tak som si vsimol ze sa mi dymilo z pod kapoty a hlavne este ked mi aj ta voda vyvrela niekolko krat..tak neviem, a ked sa to aj stane a zastavim, popridavma trosku plyn tak sa to zas dostanem do par sekund na polovicu, alebo keby som v momente vypol kluc a zas zapol tak je znova na polovici... A ten cutoff switch, to je to, co sa mi stalo ze sa mi vypol motor ked uz bol fakt ze dost prehriaty? Takze asi to nemam riesit moc? Len v lete to bude zase problem, preto sa tim zaoberam, a preto neviem ci sa mi oplati menit tu hlavu alebo nie
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných