... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Le Gend napísal:Teplota motora ta za normalnych okolnosti nema preco zaujimat. Preto ti ju sudruhovia z Mnichova nestrkaju user friendly pod nos, ale nechali ju pristupnu len technikom.
Le Gend napísal:Preco by ta mala zaujimat teplota motora ? Na starych autach ta to mohlo zaujimat, aby si setril motor za studena, ale nove auta sa vedia setrit same (napr. nepocuvnu plynovy pedal). Ak sa motor prehreje, computer ti to oznami, nepotrebujes teplomer. Je to len silny zvyk, ze v palubovke hladame rucicku teplomera (aj mne este chyba). Niektore modely tu teplotu symbolicky ukazuju, aby vyhoveli takym, co si este neodvykli
Zemo napísal:Asi velmi nema cenu ti nieco vysvetlovat, ty sa asi len potrebujes vysmievat.motor nepocuvne plynovy pedal???!!? to ako ma pri predbiehani so studenym motorom necha sa rozmlatit???!
fuserpietro napísal:poslednu dobu mi zacala liezt spotreba razantne nahor a zaroven teplota chlad. kvapaliny sa pohybuje okolo 75-77 C, predpokladam ze je chybny termostat.
mohol by niekto kto mal rovnake priznaky ako ja potvrdit ze po vymene preslo vsetko do normalu (nechce sa mi behat po diagnostikach) ?
coWon napísal:nie, ked chodim normalne... kombinovane urobim 950 a zasvieti mi rezerva... vlastne rezerva zasvieti vtedy ked palubak ukaze dojazd pod 130km
bol som na vylete v oscadnici a behal som tam po tych dedinkach hore dole a tak... no a nabehal som 640km a ukazovatel nadrze bol akurat v polovici... tak s toho vychadzam ze pri pokracovani v takomto jazdeni by sa dalo urobit v pohode cez 1200km na nádrz, néé
salat napísal:inac ja som sledoval teploty pocaj jazdy do Brna minuly tyzden, bolo uz teplejsie (asi 15-20C) a sranda je, ze pocas jazdy ci uz mestom alebo po dialnici mala chlad. kvapalina 84-86C, dokonca aj po cca 10 min jazdy okolo 200kmh.
Akonahle som ale zastavil a nebol napor vzduchu na chladic, do par sekund skocila teplota na 95C!!! V garazi som skusal dochaldzovat a cakal som cca 5 minut a na volnobehu to kleslo len na 93C...a to som nikdy este nepocul fucat chladic.
Normalne zacinam rozmyslat ci ten kram vobec funguje, alebo je tam ta vrtula len na paradu?