Termostaty oba vysli na nejakych 1900 czk + chladiaca 500 czk. Ja som si to menil sam- nic komplikovane. Jedine co ma pri vymene zaskocilo bolo naradie (orechy na tie skrutky co vyzeraju ako opacne torx-sada v zeleziarstve 400 czk).
Postup bol jednoduchy
1) vytiahol som chladiacu z nadrzky, aby som jej vytiahol viac tak som odpojil prepadovu hadicku a kompresorom natlacil jemne vzduch aby som pretlacil kvapalinu do nadrzky.toto som zopakoval este dva krat.vytiahol som takto cca 3l az 4l chladiacej.
2) odmotujes plastove kryty a hned su termostaty na dohlad
3) odpojil som EGR myslim ze to drzi na 4roch skrutkach plus objimky.samozrejme hdice odpojit od EGR, co je velmo jednoduche s tymi super sponami co su pouzite.
5) odpojil som hadicu co ide z hlavneho termostatu-tu sa mi vylialo asi 0, 5l kvapaliny, ale ked si pripravis sedmicku flasku tak tomu preides. Tymto som sa dostal pohodlne k styrom skrutkam co drzia hlavny termostat.
6) vymenil som termostat- tu bola dalsia strata asi jedneho deci.
7) spatnym postupom som poskladal.
Kedze som nemenil EGR termost pri vymene hlavneho tak som neriesil ale ten som vymienal samostatne, a kedze pri vymene hlavneho termostatu davas dole EGR tak je to uplne jednoduche.

doplnil som kvapalinu, startol motor. Hladina samozrejme spadla tak som dolieval kym sa pokles neustalil.
Tot vsio. S tym ze som si musel skocit do zeleziarstva kupit naradie mi to trvalo cca 2h volnym tempom:) a to niesom mechanik.
Skoda ze som nerobil foto:(
Takze suma sumarum 2800czk co je pri sucasnom kurze cca 110eciek