... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 25
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E90 320d Teplota chladiacej kvapaliny

Streda, 23. Novembra 2011, 18:20

asi by to chcelo vymenit aj EGR termostat...
ja som na E91 menil oba [teda aj hlavny aj EGR..] a bolo potom secko oka...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

millano
Auto: BMW 320D E90
Kraj: Nitriansky

Streda, 23. Novembra 2011, 19:29

v BMW mi tvrdili,že ten EGR termostat nema nič spolocne s teplotou chladiacej kvapaliny, tak neviem ako ich presvedčím aby mi vymenili aj ten.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 23. Novembra 2011, 20:16

niektori tu pisali, ze im pomhla vymena EGR...a hlavny nemenili...
ja som menil pre istotu oba...

v BMW povedz [ak to mas v zaruke], ze ich uloha je odstranit zavadu..co evidentne neurobili...musis na nich pritvrdit...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

millano

Streda, 23. Novembra 2011, 20:51

ano mam to v zaruke / pracu a novy diel /, menili mi to v marci tohto roku,ale iba ten hlavny termostat a bolo vsetko o.k. a teraz je problem znova. Zajtra skocim k Norikovi do Hurbanova,videl som na jeho stranke ,že ma ten EGR termostat pre moj motor za 39 euro skusim ho vymenit či to pomože. Zvladnem to aj sam alebo to mam dat niekomu vymenit?????, alebo čo je dolezite pri demontazi a montazi ??? A treba to odvzdušnit po namontovaní nového EGR a ako sa to odvzdušnuje ????? Chalani,dik za rady vopred.

millano

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 13:56

Konečne je teplota O.K. vymenil som EGR termostat a hned bola teplota okolo 88 až 92 stup., dakujem za rady chalani.

BrunoSoprano

Pondelok, 28. Novembra 2011, 20:33

ss.sigma napísal:
Ahoj pretekáry 8) ,

chcem sa s vami poradiť, lebo som toho názoru čím viac hláv, tým viac rozumu.
Na mojej 320d E90 som mal vždy problém s meraním teploty chladiacej kvapaliny motora. Nikde sa nedá zistiť, 5-kove baworáčiky majú aspoň orientačný teplomer na otáčkomery ale E90 nič!
Potom som sa samozrejme dozvedel o tom skrytom menu kde sa to dá zistiť. Tak po dlhodobom skúmaní som prišiel na to ako sa tam dostanem, a rozbehnem všetky zamknuté časti (sú tam inak celkom zaujímave veci a myslím si, že by mohli byť aj v klasickom palubnom počítači...).
Tak nakoniec som to rozbehal a nechal si na displeji dlhšiu dobu aktuálnu teplotu motora (chladiacej kvapaliny). Sledoval som to na trase Jihlava - Praha čo je cca 110km po diaľnici. Priemernú spotrebu som mal 4,7 a priemernú rýchlosť 122 km/h, tak že som išiel v pohode na spotrebu. Teplota motora sa pohybovala tak od 77 do 81°C, podľa toho jak som mal zošliapnutý plyn. Najčastejšie 78°C.
Preto sa chcem opýtať, či niekto vie v akom rozmedzí sa má pohybovať teplota chladiacej kvapaliny, či to nie je málo... alebo je to normálka. Ak s tým máte niekto skúsenosti, tak sem s nimi... ja som tu teplotu nenašiel ani v návode...
Už teraz ďakujem za všetky rady =D>

egr termostat trosíčka prepúšťa malo by sa to pohybovať okolo 84-90 stupňov

Devil
Auto: BMW 320d e90
Kraj: Prešovský

Piatok, 9. Decembra 2011, 16:38

Thomy1967 napísal:
Áno sám som to menil....trvalo to asi tak hodinu...

Treba tam pri výmene aj nejaké tesnenia, lebo som akurát kúpil obidva termostaty len neviem ci k nim treba nejaké tesnenia alebo nie, na tom hlavnom nejaké gumené tesnenie je ale na tom egr termostate nie je. Ak treba kde si kúpil????

Driffter
Auto: 535d LCI
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 11:08

Caute,tak vcera jsem si taky diagnostikoval vadne termostaty. Zajel do bmw,koupil nove,u znameho v servisu jsem si je vymenil sam. Cca 3hodiny prace. Bez zvedaku a vybaveni bych se do toho sam nepoustel! Nevim jak u 320d ale u moji 330d musela jit ven i komplet sahara,intercooler kvuli vypusteni chladice. Testeni je treba si k egr termostatu dokoupit, u vodniho je v cene,aspon u orig.dilu. Musel jsem i vymenit o krouzek co je hadice ktera vede z chladice do termostatu,byla uz natahla.
Provozni teplota motoru je hodne dulezita,takze kdo ma problem at to resi co nejdrive!

unknown
Auto: BMW e91 320d
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Decembra 2011, 20:52

...tak asi som aj ja ten (ne)stasny, co mam na prd termostat :) autu sa nechce nejak zahriat

asi by som najradsej uz dal vymenit oba (aj EGR termo)

kolko vyjde termostat aj egr termo priamo v BMW ?
resp. viete mi poradit odkial objednat novy ?

jedna sa o e91 320d (8/2007)

dik

bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Decembra 2011, 21:30

dnes som tam bol a pytal som sa... sa ma opytal ze ako som si diagnostikoval nizku teplotu motora ked tam nieje merak :D neviem ci ma skusal alebo fakt nevedel, a vravel ze este nemali problem s termostatom na E90-tke... som mu povedal ze sa necudujem ked niekto kto ma auto na ''z bodu A do bodu B'' a kedze nieje merak teploty tak si mysli ze je vsetko ook...

hlavny ma cenu cca 50 € a EGR 36 € uz aj s DPH, idem to aj ja vymenit, ale teraz som cital ze aj tesnenie tak sa musim aj nato opytat, snad budu vediet o co ide :) inak ja mam teplotu takmer ustalenu na 68 stupnov teraz v zime co je uz fest na prd, takze cim skor

unknown
Auto: BMW e91 320d

Streda, 21. Decembra 2011, 21:41

bmwbanan napísal:
dnes som tam bol a pytal som sa... sa ma opytal ze ako som si diagnostikoval nizku teplotu motora ked tam nieje merak :D neviem ci ma skusal alebo fakt nevedel, a vravel ze este nemali problem s termostatom na E90-tke... som mu povedal ze sa necudujem ked niekto kto ma auto na ''z bodu A do bodu B'' a kedze nieje merak teploty tak si mysli ze je vsetko ook...

hlavny ma cenu cca 50 € a EGR 36 € uz aj s DPH, idem to aj ja vymenit, ale teraz som cital ze aj tesnenie tak sa musim aj nato opytat, snad budu vediet o co ide :) inak ja mam teplotu takmer ustalenu na 68 stupnov teraz v zime co je uz fest na prd, takze cim skor

dik moc za odpoved ... to si neni jediny s takou teplotou :) ... po cca 25 km som mal maximalnu teplotu 72 c. tiez to musim cim skor poriesit.

este jedna otazka. aj ti nejak badatelne stupla spotreba? lebo ja si myslim, ze mne aj hej (ale to je asi v zime normalne)

bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Decembra 2011, 22:12

no ja som to teraz nenuloval tak neviem ako, jazdim väcsinu casu mesto, alebo medzi mesto 10km a sem tam dilanica, no na km je to asi vyrovnane a svieti mi tam 6,5L/100km co si myslim ze nieje neprimerane vela, tak budem dufat, ze ked to vymenim tak pojde dole, potom budem prijemne prekvapeny... a este predtym ako som bol v bmw tak som dal zistit kamaratovi cenu v elite a im vyhodilo iba jeden termostat a s cenou 80 € co nechapem, kedze su urcite 2 a v bmw na sklade ich maju

Devil
Auto: BMW 320d e90
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 16:37

obidva termostaty vymene a auticko sa pekne zahrieva, termostat otvara pri 91 a potom klesne na 89 az 90 drzi cely cas, pred vymenou bola teplota max. 72, checkoval som to cestou (takych 80 km), v mojom pripade bol chybny egr termostat ale ked uz som to mal rozobrane tak som vymenil obidva pre istotu, co sa tyka toho tesnenia tak chyba len na egr termostate (19x2,5 mm) ktore som ale nezohnal len 19x3,5 ale na starom bolo silikonove tak som nechal to stare. akurat co trocha stve ze vypustanie chladica nedoriesili cez vypustny ventil, mozno tam je ale pod chladicom je este intercooler ktory som nerozoberal

dedkac
Auto: 320d e91

Streda, 28. Decembra 2011, 23:51

Čaute mňa by zaujímalo ako rýchlo sa vám chladiaca kvapalina zahreje na tých cca 90°C. Dnes som prešiel 35 km a po hodine ďalšich 23 km a teplota chladiacej kvapaliny bola max 80°C, aj to iba keď som mu viac nakladal(obiehanie, cesta do kopca) potom znovu začala pozvoľna klesať pri 90km/h na cca 77°C. Vonku dnes bolo okolo 3°C. Ďakujem.

Thomy1967
Auto: 318 d E91
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 13:50

dedkac napísal:
Čaute mňa by zaujímalo ako rýchlo sa vám chladiaca kvapalina zahreje na tých cca 90°C. Dnes som prešiel 35 km a po hodine ďalšich 23 km a teplota chladiacej kvapaliny bola max 80°C, aj to iba keď som mu viac nakladal(obiehanie, cesta do kopca) potom znovu začala pozvoľna klesať pri 90km/h na cca 77°C. Vonku dnes bolo okolo 3°C. Ďakujem.

Cca po 20 km sa zohreje na 90°C. Aj mne sa teplota držala na 77-78 °C, max. 81 pri predbiehaní. Po výmene termostatov bolo všetko OK. V mojom prípade bol zlý hlavný termostat. Dúfam že som ti nepokazil deň.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 25

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných