... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
ss.sigma napísal:Ahoj pretekáry,
chcem sa s vami poradiť, lebo som toho názoru čím viac hláv, tým viac rozumu.
Na mojej 320d E90 som mal vždy problém s meraním teploty chladiacej kvapaliny motora. Nikde sa nedá zistiť, 5-kove baworáčiky majú aspoň orientačný teplomer na otáčkomery ale E90 nič!
Potom som sa samozrejme dozvedel o tom skrytom menu kde sa to dá zistiť. Tak po dlhodobom skúmaní som prišiel na to ako sa tam dostanem, a rozbehnem všetky zamknuté časti (sú tam inak celkom zaujímave veci a myslím si, že by mohli byť aj v klasickom palubnom počítači...).
Tak nakoniec som to rozbehal a nechal si na displeji dlhšiu dobu aktuálnu teplotu motora (chladiacej kvapaliny). Sledoval som to na trase Jihlava - Praha čo je cca 110km po diaľnici. Priemernú spotrebu som mal 4,7 a priemernú rýchlosť 122 km/h, tak že som išiel v pohode na spotrebu. Teplota motora sa pohybovala tak od 77 do 81°C, podľa toho jak som mal zošliapnutý plyn. Najčastejšie 78°C.
Preto sa chcem opýtať, či niekto vie v akom rozmedzí sa má pohybovať teplota chladiacej kvapaliny, či to nie je málo... alebo je to normálka. Ak s tým máte niekto skúsenosti, tak sem s nimi... ja som tu teplotu nenašiel ani v návode...
Už teraz ďakujem za všetky rady
Thomy1967 napísal:Áno sám som to menil....trvalo to asi tak hodinu...
bmwbanan napísal:dnes som tam bol a pytal som sa... sa ma opytal ze ako som si diagnostikoval nizku teplotu motora ked tam nieje merakneviem ci ma skusal alebo fakt nevedel, a vravel ze este nemali problem s termostatom na E90-tke... som mu povedal ze sa necudujem ked niekto kto ma auto na ''z bodu A do bodu B'' a kedze nieje merak teploty tak si mysli ze je vsetko ook...
hlavny ma cenu cca 50 € a EGR 36 € uz aj s DPH, idem to aj ja vymenit, ale teraz som cital ze aj tesnenie tak sa musim aj nato opytat, snad budu vediet o co ide :) inak ja mam teplotu takmer ustalenu na 68 stupnov teraz v zime co je uz fest na prd, takze cim skor
dedkac napísal:Čaute mňa by zaujímalo ako rýchlo sa vám chladiaca kvapalina zahreje na tých cca 90°C. Dnes som prešiel 35 km a po hodine ďalšich 23 km a teplota chladiacej kvapaliny bola max 80°C, aj to iba keď som mu viac nakladal(obiehanie, cesta do kopca) potom znovu začala pozvoľna klesať pri 90km/h na cca 77°C. Vonku dnes bolo okolo 3°C. Ďakujem.