... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 24
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: BMW F10 M5 - velke sklamanie

Utorok, 21. Októbra 2014, 23:16

voMacK napísal:
Povedat, ze by som si nove BMW nekupil iba preto, ze ponukaju "nezmysly" typu E84, F16, ci F45 je teda riadne padnute na gebulu. ](*,)
Nech si robia aj Octavky, ale kurva ked maju urcity produkt ktory sa mi paci a mi vyhovuje tak nebudem jak nejaky pozer riesit ine modely ne?
MB vyraba aj smetiarske auta a vie rboit aj supy tipu SLS...
Inak MEdvede sa teraz konecne pochlapili a zacali robit plnu prdel asistentov. Nova C-class ich ma viac ako F30, doteraz bol medved v tomto dost prispaty. V kazdom pripade moj milovany HUd sa do E-class ani CLS stale nerobi, cize preto som tieto auta zo zoznamu potencialnych dalsich pleciek skrtol. :mrgreen:

A inak v tejto detabe ani tak nejde o to, co sa komu paci a co nie..to snad akceptovat vieme vsetci, ze kazdeho oslovuje nieco ine. To ide o to, ze picung na nove modely sa zaklada na "argumentoch" ktore su povedzme smiesne :)

Vyborne napisane :D ale pri tych smetarskych autach som sa zasimal dobre :mrgreen: Ale co SLS ale AMG GT to bude len supa..

banned

Streda, 22. Októbra 2014, 00:36

Vomack a tebe na KOcke nezistili, ze mas anglana prerobeneho na lavostranne? Neboli z toho problemy?
banned... ...connecting people :)

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Streda, 22. Októbra 2014, 07:07

//MPower napísal:
... Ale petoK to vystihol presne a tam bude asi problem ...

ano, nekupujem si auta na lizing a netaham potom 12ky aby som ich splacal, kupujem si ich v hotovosti...tebe je to mozno smiesne, mne normalne :wink:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Rottwa
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Streda, 22. Októbra 2014, 07:36

banned zasa zabil :lol: :thumbup:

Inak potom co sme chceli nazor od niekoho s naozajstnymi skusenostami tu je prispevkov na 6 stran od ludi, co maju vacsiu potrebu vyjadrit nazor, ako mali moznost odskusat si to nazivo. A to ako sa tu odsudzujete za nazor...no a nemaj to tu rad :lol: :bmwball:

pre anglicky hovoriacich, tu je clanok ex majitela E60 M5 a sucasneho majitela F10 M5, kde pekne opisuje, ako si radsej priplatil predlzenu zaruku ale po 100 000 km sa toho uz bude musiet zbavit

http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=806291

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Streda, 22. Októbra 2014, 07:47

hlavne si treba uvedomiť že BMW robí autá pre prvých majiteľov lebo marketing...ich nezaujíma 4tý majiteľ po 12tich rokoch to im žiadne peniaze už nezarobí... reálne koľko z vás chodí do BMW servisu so starším autom? 1%? proste urobia auto ktoré vydrží tie 3-4 roky a počet km a dalej sa nestarajú lebo zisk im už nejde...

či to bude sklamanie sa ukáže až o 7-9 rokov ked to bude "bežne" dostupné auto
sám sa vozím v starej pičovine a hovoril som kedysi že nové autá už niesu to pravé..avšak ak sa v tom preveziete tak dokážu veľmi rýchlo zmeniť názor aj všetkými osočovaný interier e60 naživo nevyzerá až tak brutálne zle na moje prekvapenie :-k :-k
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

cptObvious

Streda, 22. Októbra 2014, 08:02

Rottwa napísal:

Inak potom co sme chceli nazor od niekoho s naozajstnymi skusenostami tu je prispevkov na 6 stran od ludi, co maju vacsiu potrebu vyjadrit nazor, ako mali moznost odskusat si to nazivo. A to ako sa tu odsudzujete za nazor...no a nemaj to tu rad :lol: :bmwball:

Rotwa, zo sucasnej ponuky bmw som jazdil vsetko okrem i8. Jazdil som aj Eckove series. Ono to chce trosku nadhladu, tvoj nazor bol presne taky ako vsetkych ostatnych ktori jazdia na autach v realnej hodnote 4-5 plnych nadrzi 98oktanoveho benzinu a uz len z principu to nove musi byt na chuja. Od teba clovek mozno ocakaval trosku reality do prvych dojmov (vynecham slovo naozajstne skusenosti, ktore si pouzil ty).
Ak si nenajazdil na tej M5 aspon 15000km v premavke a na okruhu ani omylom nemas "naozajstne skusenosti", zato mas plne usta demagogickych reci ktore ti tu mozu zrat akurat masturbatori nad e34 e39 a e38...

Ak dokazes hodnotit moderne automaty podla jasne zadanych metrik, nebolo by odveci aplikovat to aj na tvoje fresh prve dojmy z M5. Inak naozaj skoncis na oltarikoch honicov ako sadrova figurka oblozeny tesneniami pod hlavou a fake AE a budu ta vzyvat, no ostatni sa na teba budu pozerat cez prsty.

jo?

PS: stale sa bavim na tom, ako sa masturbacia nad modelmi pomalinky posuva vyssie a vyssie ako ceny v bazaroch padaju nadol.(svetovo, neriesim len slovensku mikroklimu)
Volakedy bolo pure BMW E30 (kde majoritu ponuky a biznisu tvorili 4valce, pri f30 je to uz fail?), potom bolo pure bmw e36/34, potom padli ceny e46/39 ktore uz mali a maju zastancov aj tu na fore. Bangle kary boli moderny grc a nie pravoverne BMW, zrazu sa docitavam, ze vlastne posledne e series (60 aj 90) su este prave auta a az F series su moderne hnusy...

Za par rokov nas tu par bude mat mozno G series, budete ich hateovat a jazdit na nasich hated Fseries a mastit si brucha ze vy mate to posledne true BMW. Hovorte si co chcete toto je realita.

Rottwa
Autor témy

Streda, 22. Októbra 2014, 08:11

No naco pises nazor bez toho, aby si si vobec precital uvod :lol: Vrat sa na uplne prvy prispevok prosim ta, kde hodnotim vsetko okrem samotneho pocitu auta v superlativoch (neda mi zas nespomenut arkadovy zvuk z repro a tu pokozku na sedackach). Auto ako celok je na spici pyramidy. Ale zimomriavky mi zial nesposobilo a to je pre mna velke sklamanie.

To ze sa to zmenilo na klasicky flame old vs new je uz klasika dnesnych BMW fanusikov. Kde niektori ludia povazuju auto za neico viac, ako dopravny prostriedok z bodu A do bodu B.

PS: Cize okrem sucasjnej ponuky si jazdil aj F10 M5 a vies to porovnat so starsimi M-kami ?
Naposledy upravil/-a Rottwa v Streda, 22. Októbra 2014, 08:17, upravené celkom 1 krát.

cptObvious

Streda, 22. Októbra 2014, 08:16

Rottwa napísal:
No naco pises nazor bez toho, aby si si vobec precital uvod :lol: Vrat sa na uplne prvy prispevok prosim ta, kde hodnotim vsetko okrem samotneho pocitu auta v superlativoch. Auto ako celok je na spici pyramidy. Ale zimomriavky mi zial nesposobilo a to je pre mna velke sklamanie.

To ze sa to zmenilo na klasicky flame old vs new je uz klasika dnesnych BMW fanusikov. Kde niektori ludia povazuju auto za neico viac, ako dopravny prostriedok z bodu A do bodu B.

PS: Cize okrem sucasjnej ponuky si jazdil aj F10 M5 a vies to porovnat so starsimi M-kami ?

ja som si to precital niekolko krat...lebo sa mi nechcelo verit co citam...takisto ako viacerym...naozaj ekokoza? naozaj smrad ako v toyote/korejskych autach? sorry rotwa, wake up a pozri sa do zrkadla a precitaj si to sam znova aku znosku nezmyslov si napisal.

clovek, co si nevie priznat chybu sa nikdy dalej neposunie, staci byt chlap a povedat, kurva prehnal som to, fakt je to dobre auto...that's all

poucovat ma nemusis, a btw zimomriavky ti mozno M5 nesposobilo pretoze si ho nevyuzil na plno (poistka/budget by asi nehradili skody vsak?) :mrgreen:

Ja si dovolim povedat ze tlacim f30 na hranu, pretoze viem, ze ak sa nieco stane, mam na nahradu skody...a dovolim si povedat ze aj 4valcovy diesel a xdrive vytvori usmev na tvari a mnohi z klubu by uz grcali z toho ako to auto dokaze ist na hrane fyzikalnych zakonov a upratalo by ich uzastnu e39 a pod ktore predsa museli byt lepsie...
Naposledy upravil/-a cptObvious v Streda, 22. Októbra 2014, 08:19, upravené celkom 1 krát.

Rottwa
Autor témy

Streda, 22. Októbra 2014, 08:18

Niesom hmotne zodpovedny, tam problem nebol. Kazdym prispevkom silne utocis a snazis sa tahat dalsich so sebou. No naco ? Skus aj trocha konstruktivne. Na co tu siris hejt...

cptObvious

Streda, 22. Októbra 2014, 08:21

Rottwa napísal:
Niesom hmotne zodpovedny, tam problem nebol. Kazdym prispevkom silne utocis a snazis sa tahat dalsich so sebou. No naco ? Skus aj trocha konstruktivne.

tak v com bol problem Rotwa? v podstate uz hovoris ze to auto je spicka a je to top toho co sa da vo vyssej strednej triede kupit.

...a nie neutocim, nastavujem ti zrkadlo na tvoj hate na F10 M5 ak to nevidis, asi to chce este jednu kavu a pretriet si oci.

peace.

Rottwa
Autor témy

Streda, 22. Októbra 2014, 08:23

Problem bol v tom, ze sa tesim ako maly 2 dni ked mi bolo oznamene ze idem testovat slavnu novu F10 M5, vidim ju tam nalestenu ako si buble a caka na mna, sadnem dnu a prvych 5 minut sa vytesujem aka je to pecka a zrazu cely zvysok dna zistujem ze to vobec nie je ono a ze som sklamany. Ano zataca to ako na kolajniciach, opiera to do sedadla, radi to skvelo, ale nakoniec som sa v tom citil ako v kazdom inom beznom aute.

Ako si sa v nej citil ty ? Lepsie ako v starsich ?

cptObvious

Streda, 22. Októbra 2014, 08:33

Rottwa napísal:
Problem bol v tom, ze sa tesim ako maly 2 dni ked mi bolo oznamene ze idem testovat slavnu novu F10 M5, vidim ju tam nalestenu ako si buble a caka na mna, sadnem dnu a prvych 5 minut sa vytesujem aka je to pecka a zrazu cely zvysok dna zistujem ze to vobec nie je ono a ze som sklamany. Ano zataca to ako na kolajniciach, opiera to do sedadla, radi to skvelo, ale nakoniec som sa v tom citil ako v kazdom inom beznom aute.

Ako si sa v nej citil ty ? Lepsie ako v starsich ?

pohodlnejsie... ano nevrieska ako raneny pterodaktyl ako e39 m5, ale treba si uvedomit, ze to auto uz mieri inam... daily dialnicne presuvadlo pre management

mne sa m3/4 pacilo pravdu poviem.

este viac m235i, to je fun car :mrgreen:

Rottwa
Autor témy

Streda, 22. Októbra 2014, 08:38

No a si presne trafil klinec po hlave teraz o tom ze sa ani nemozeme zhodnut, prave to ze nevrieska ako pterodaktyl MNE vadi a chyba :lol: Aj ked striela to slusne. Ved ked nechcem aby to vrieskalo ale nech to ma podobne dynamicke vlastnosti, tak si kupim ten dizel. Ale sto ludi, sto chuti.

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 22. Októbra 2014, 09:15

Ja osobne mám 2 E39ny. Mohol by som obe predať a mať jednu E60tku, ale nechcem novší model. A to som neostal v dobe, mám 30 rokov a takto uvažujem posledných pár rokov. Momentálne kupuje kamoš odo mňa staršiu E39nu (520i) a predávam aj 540i a kúpim za to M5 E39. Ak sa to nepodarí tak 540i si nechám a namiesto 520i kúpim nejakú E38čku. Opakujem, mohol by som mať novší model, ale nechcem. Kamoš má E60tku a fakt našlahanú. Ale nejako mi to nereže. Páči sa mi proste tá E39.

Možno veľa z vás nebude súhlasiť, ale za najkrejšie BMW by som považoval exteriér E60 a interiér E39, kde máte kokpit natočený na šoféra (pilota) a máte z toho iný pocit ako z tej vypuklej vlny. Na BMW zrazoch čo máme tak bol majiteľ 550i a chcel sa previezť v mojej staršej 540i. Povedal, že to jeho má vyšší výkon, ale že lepšie sa mu šoférovala tá E39na. Ža to je taký iný pocit. 520i má najazdených už 400 000km a to auto dennodenne chodí a štartuje na brnk. Ak nerátam podvozom, tak na aute som menil za 8 rokov iba termostat a vodnú pumpu. Nedokážem si predstaviť ako bude vyzerať KIA po 400t km a 15tich rokoch. Nejdem nikomu tlačiť názor, ale patrím medzi skupinu ľudí, ktorým sa E39 páči srdcom. Obzvlášť M. Tie krásne krivky auta, zvuk..proste bomba. Ale tie novšie už nie sú také. Hej majú vyšší výkon, bezpečnejšie, ale plasty sú iné. Sám som robil pre VW 5 rokov a videl som ako išla kvalita dole. A to čakalo každú jednu automobilku. Brat má novšiu 1ku ale ani jedna sa na staršiu E39nu nechytá ani hlučnosťou a ani vlastnosťami z jazdy. Možno budete namietať, že sa to nemá porovnávať ale chcem iba ukázať na iné materiály. Postupom času budem vlastniť E38, E39 (Mko ak sa podarí) a kúpim si E36ku alebo X5 ale nekúpim si novšie a pritom by som na to mal. Jednoducho tie nové ma neoslovili. Je to asi zase názor z trošku iného pohľadu.

P.S. kedykoľvek som išiel do DE nikdy som neriešil žiadny náhradný diel a čo urobiť pred cestou. Nikdy!! A sedačky? Majú 400t km za sebou a sú ako nové a to som si do auta sadal aj v monterkách. Volant, riadiaca páka....všetko krásne zachovalé. Nič mi v interiéry nevŕzga. Tá bratova 1ka v interiéry vŕzga napr
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 22. Októbra 2014, 09:18

cptObvious napísal:

pohodlnejsie... ano nevrieska ako raneny pterodaktyl ako e39 m5, ale treba si uvedomit, ze to auto uz mieri inam... daily dialnicne presuvadlo pre management

mne sa m3/4 pacilo pravdu poviem.

este viac m235i, to je fun car :mrgreen:

práve tam je ten problém, M5 či e34, e39, čiastočne aj taká e60 bola určená pre človeka ktorý má závodného ducha v sebe, F10 je určená pre zlatokopky a podnikateľov ktorý sa ani podpísať nevedia bez pravopisných chýb
a je to rovnako aj v ostatných modeloch, pred x rokmi BMW vyrábalo autá pre určitú sortu ľudí, teraz sa snaží vyrábať pre každého, preto ako som napísal na druhej strane, v starších BMW je pocit z jazdy iný ako v ostatných autách tej doby, v novších je ten pocit rovnaký ako v hociktorej toyote alebo hyundai z daného segmentu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 24

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných