... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Killo napísal:tak na slovinskych hraniciach boli vzdy kolony cez sezonu, davno davno pred kovidom..Na jednu stranu každý plače o obmedzení slobody pri kontrolách na hraniciach (pričom toto nechápem, keďže nie je zakázané ísť cez hranice, iba treba splniť podmienky), na druhú stranu keď vidím tie komentáre ľudí jak chcú ojebat systém, zháňajú QR kódy do greenpasu a pičoviny, tak sa prísnejším kontrolam ani nečudujem....
My sme šli do Chorvatska a pohoda, svk-hun-slo nič, akurat zo Slovinska do Chorvatska obrovská kolóna a hodinové čakanie.
Pred odchodom som vyplnil formulár Visit Croatia, nahral tam covidpasy, takze na prechode už bez zdržania. Akurát nám nepochopiteľne robili 'namatkovu kontrolu' že mi otvoril dvere a mal som ukázať čo mám v odkladacích priestoroch dverí 😁 v druhom okne sa spýtali či ideme do rovnakej destinácie ako bolo uvedené vo formulári a pohoda, šli sme ďalej. Za 3 minúty vybavený. Vo vedľajšom pruhu auta stali aj desiatky minút, neviem kvôli čomu.
Btw tu dole si chorvati/turisti moc z toho nerobia, obsluha na pumpach Ruska pod nosom, niektorí ľudia v obchodoch vôbec. Ulice a pláže celkom preplnené. Tak dúfam že domov nedotiahnem neželaný suvenír, ale keď vidím ten prístup tuna a štatistiky delty, stále viac sa obávam jesene
boborjelotor napísal:A co je na tom zle odist niekam pocas produktivneho zivota? Kazdy by si mal natiahnut snurku 2km okolo bydliska a ostat v hometown ci ako? Z mojich spoluziakov zo strednej ostalo v rodnom meste mozno ak prezeniem 15 percent ludi. Vsetci ostatni sli do BA/do zahranicia atd atd. Ale ked sa stretneme tak kazdy jeden hovori, ze sa raz domov vrati, pretoze to je jeho DOMOV. Su mesta, kde nie su pracovne miesta pre kvalifikovanych ludi a pokial nechces robit vo fabrike, alebo si sa nenarodil so zlatou lyzickou v hube tak sa postavis a ides, zit z niecoho musis. A konkretne ked hovoris o mozgoch tak moja spoluziacka ktora robi doktorku v Berline, ma tam hypo na milion euro a zije tam uplne plnohodnotne tak aj ta povedala, ze raz sa stopercentne vrati.Musis mat na to aj mentalitu, aby si dokazal zit v inej krajine, obzvlast dolezite je to, pokial tam nejdes len koli peniazom. Pripadne tam nejdes vobec koli peniazom. To je mozno 1 z 10 ludi, ktori sa vystahuju, co dokaze splynut s prostredim. Ak niekto aj po rokoch zivota v zahranici hovori ze ide "domov" na Slovensko, to znamena, ze nie je doma 48 tyzdnov v roku. To by ma jeblo. Jeblo by ma z takeho zivota, pokial by som tam nemusel zit z existencnych dovodov. Nahanat nejake lokalne ceskoslovenske obchody a tesit sa, ze som si kupil horalky a tresku v majoneze, a hovorit si "este 5 rokov potiahnem, a pojdem domov" toto nerobia tie mozgy, ktorych odlev by nas vyrazne zasiahol. Lebo tie mozgy, ktore odidu, aj ked sa tu dokazu uchytit, uspokojit svoje materialne potreby, tie neodchadzaju na 5 rokov, za lepsim byvanim, autom, dovolenkami. Odchadzaju za lepsim systemom.