... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Re: Politika a ine sr*cky

Nedeľa, 11. Júla 2021, 08:40

Killo napísal:
Na jednu stranu každý plače o obmedzení slobody pri kontrolách na hraniciach (pričom toto nechápem, keďže nie je zakázané ísť cez hranice, iba treba splniť podmienky), na druhú stranu keď vidím tie komentáre ľudí jak chcú ojebat systém, zháňajú QR kódy do greenpasu a pičoviny, tak sa prísnejším kontrolam ani nečudujem....

My sme šli do Chorvatska a pohoda, svk-hun-slo nič, akurat zo Slovinska do Chorvatska obrovská kolóna a hodinové čakanie.
Pred odchodom som vyplnil formulár Visit Croatia, nahral tam covidpasy, takze na prechode už bez zdržania. Akurát nám nepochopiteľne robili 'namatkovu kontrolu' že mi otvoril dvere a mal som ukázať čo mám v odkladacích priestoroch dverí 😁 v druhom okne sa spýtali či ideme do rovnakej destinácie ako bolo uvedené vo formulári a pohoda, šli sme ďalej. Za 3 minúty vybavený. Vo vedľajšom pruhu auta stali aj desiatky minút, neviem kvôli čomu.

Btw tu dole si chorvati/turisti moc z toho nerobia, obsluha na pumpach Ruska pod nosom, niektorí ľudia v obchodoch vôbec. Ulice a pláže celkom preplnené. Tak dúfam že domov nedotiahnem neželaný suvenír, ale keď vidím ten prístup tuna a štatistiky delty, stále viac sa obávam jesene
tak na slovinskych hraniciach boli vzdy kolony cez sezonu, davno davno pred kovidom..
ale dik za echo, svrbelo ma vybehnut niekam na par dni k vode, ale ked to tam je preplnene, mampici radsej
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 11. Júla 2021, 10:41

Killo vybehni niekde k vode na svk a uvidíš obsluhu bez rúška a milión ľudí na sebe tak isto. Na námestí a pod. ľudia tak isto bez rušok. Viac menej kým nejdem do obchodu a na pumpu rúško skoro vôbec nepoužívam. Tak isto nestretnem nikoho s rúškom na papuli.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

starynovy

Nedeľa, 11. Júla 2021, 12:50

Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 11. Júla 2021, 13:04

Pred tyzdnom v rakusku ma casnik ani nenechal posadit sa kym som neukazal potvrdenie o ockovani ci teste, a nikomu to nevadilo, ziadne protesty ci picungy, u nas sa nic take nerobi ale keby hej tak kazdy druhy zakaznik by mal silne reci
No budeme to mat s deltou tazke . . .
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 11. Júla 2021, 13:38

a aj hinta hrdinka, co pouzila pokemon sneak attack 4000, very effective a zobrala si len pas a nie OP (ucel tohto uskoku mi stale unika), ked sa nenahrava na fejsbucik, poctivo ukazuje dokumenty, a ak robi v gastre alebo sluzbach napr. kadernicku, tak ich od kazdeho jedneho pyta, pretoze tam sa nejebu, kazdy obecny urad posiela kontroly denne vo svojom rajone, neobsluzia ta nikde pokial neukazes ockovaci/testovaci doklad, a nevyplnis registraciu, pretoze majitelia gastro prevadzok sa s tym vysporiadai jednoducho - ak bude pokuta, je to preto, ze vy ste to neskontrolovali. A pokuty nie su 50 ecka. Nejebu sa. Najviac picuju madarski zamestnanci. Su sice ockovani, ale sputnikom, takze sa musia stale testovat, kazdy treti den.
Tu to fungovalo kolko, 2 tyzdne, ze si musel pisat na papier kto a kedy sedel pri akom stole v restauracii, ale u nas je to zbytocne, pretoze spatne dohladavanie u nas nemal kto robit, bolo treba kupit sputniky a nosove testy, ktore nikto nechcel a nepouzil, a kloktacie testy, ktore pouzili na natacanie propaganda videi - zabery ako sa kazdy druhy doblval ked videl ako pluju do kyblika spolocneho vystrihli.
To bola ale tiez pistova argumentacia - ze sa nedohladavaju kontakty, tka virus zoslabol. Nie, on zosilnel vtedy natolko, ze jednoducho nemal kto dohladavat, kedze aj samotny kontakt RUVZ po pozitivnom teste trval 5 dni, kym mal niekto cas 5 minut s tebou hovorit.
A prave preto, ze sme bananova republika, je dovod dodzriavat elemtnarne pravidla pre vlastnu ochranu zdravia, aj ochranu druhych, nepouzivat to ako dovod k bezduchej rebelii, lebo "nie som ouca". Hlavne tie vyklady zakonov pod tymito videami od ludi, co nezvladli ucivo 1. stupna zakladnej skoly, su vzdy utechou na dusi.

pablohablo

Nedeľa, 11. Júla 2021, 14:31

Ja som uz na toto mentalne rezignoval s tym ze sme proste jebnuty narod, podla toho tu vyzera politika aj spolocnost a kultura, toto vsetko su len zrkadla spolocnosti. 2000 rokov malo jódu, potom 40 rokov komunizmu, teraz 30 rokov odlevu mozgov, nijak inak to dopadnut nemohlo. darwinizmus ktory preferuje zmrdov.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 11. Júla 2021, 14:42

Kedze tento jebnuty narod nepochopi nikdy ze tie opatrenia nie su v prvom rade na buzeraciu ale na ochranu zdravia, od septembra zas vsetko zavru a neostane nam nic ine len postavat s otvorenou kapotou na parkoviskach
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

boborjelotor

Nedeľa, 11. Júla 2021, 14:53

ja si len tak empauericky myslim, ze odlev mozgov este len pride. a to nie mladych. ale aj ludi, ktori emigrovali vo veku 40, 45, 50+ prakticky len za komanca, ak sa bavime naozaj o mozgoch a nie populacnom mediane, tak sa bavime prakticky asi len o lekaroch, ktori boli ochotni zdvihnut kotvy aj vo vyssom veku aj pocas poslednych 2 dekad.
Musis mat na to aj mentalitu, aby si dokazal zit v inej krajine, obzvlast dolezite je to, pokial tam nejdes len koli peniazom. Pripadne tam nejdes vobec koli peniazom. To je mozno 1 z 10 ludi, ktori sa vystahuju, co dokaze splynut s prostredim. Ak niekto aj po rokoch zivota v zahranici hovori ze ide "domov" na Slovensko, to znamena, ze nie je doma 48 tyzdnov v roku. To by ma jeblo. Jeblo by ma z takeho zivota, pokial by som tam nemusel zit z existencnych dovodov. Nahanat nejake lokalne ceskoslovenske obchody a tesit sa, ze som si kupil horalky a tresku v majoneze, a hovorit si "este 5 rokov potiahnem, a pojdem domov" toto nerobia tie mozgy, ktorych odlev by nas vyrazne zasiahol. Lebo tie mozgy, ktore odidu, aj ked sa tu dokazu uchytit, uspokojit svoje materialne potreby, tie neodchadzaju na 5 rokov, za lepsim byvanim, autom, dovolenkami. Odchadzaju za lepsim systemom. Korona v tomto pomohla aj trosku morbidne, doslova - mnozstvu ludi, ktorych tu drzalo len to, ze musia doopatrovat rodicov, korona tych rodicov vzala.

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Utorok, 13. Júla 2021, 13:43

EU neakceptuje pozitivny vysledok antigenoveho testu ako dokaz prekonania Covidu LOL
Igor?

kkt1

Utorok, 13. Júla 2021, 13:57

boborjelotor napísal:
Musis mat na to aj mentalitu, aby si dokazal zit v inej krajine, obzvlast dolezite je to, pokial tam nejdes len koli peniazom. Pripadne tam nejdes vobec koli peniazom. To je mozno 1 z 10 ludi, ktori sa vystahuju, co dokaze splynut s prostredim. Ak niekto aj po rokoch zivota v zahranici hovori ze ide "domov" na Slovensko, to znamena, ze nie je doma 48 tyzdnov v roku. To by ma jeblo. Jeblo by ma z takeho zivota, pokial by som tam nemusel zit z existencnych dovodov. Nahanat nejake lokalne ceskoslovenske obchody a tesit sa, ze som si kupil horalky a tresku v majoneze, a hovorit si "este 5 rokov potiahnem, a pojdem domov" toto nerobia tie mozgy, ktorych odlev by nas vyrazne zasiahol. Lebo tie mozgy, ktore odidu, aj ked sa tu dokazu uchytit, uspokojit svoje materialne potreby, tie neodchadzaju na 5 rokov, za lepsim byvanim, autom, dovolenkami. Odchadzaju za lepsim systemom.
A co je na tom zle odist niekam pocas produktivneho zivota? Kazdy by si mal natiahnut snurku 2km okolo bydliska a ostat v hometown ci ako? Z mojich spoluziakov zo strednej ostalo v rodnom meste mozno ak prezeniem 15 percent ludi. Vsetci ostatni sli do BA/do zahranicia atd atd. Ale ked sa stretneme tak kazdy jeden hovori, ze sa raz domov vrati, pretoze to je jeho DOMOV. Su mesta, kde nie su pracovne miesta pre kvalifikovanych ludi a pokial nechces robit vo fabrike, alebo si sa nenarodil so zlatou lyzickou v hube tak sa postavis a ides, zit z niecoho musis. A konkretne ked hovoris o mozgoch tak moja spoluziacka ktora robi doktorku v Berline, ma tam hypo na milion euro a zije tam uplne plnohodnotne tak aj ta povedala, ze raz sa stopercentne vrati.

boborjelotor

Utorok, 13. Júla 2021, 14:13

citanie s porozumenim nic?
kde som ja napisal, ze je na tom nieco zle?
Ja som pisal, ze pokial tam nejdes koli peniazom, ale koli lepsiemu systemu, musis na to mat aj mentalitu, ak tam chces zit, ak chces byt TAM doma. Musis sa adaptovat, a neplakat furt za treskou v majoneze
Ak sa citim doma tu, preco by som sa odstahoval 4000km daleko, aby som sa tam ako doma necitil.

6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 13. Júla 2021, 16:02

Musim dat bobrovi za pravdu. To co pise ma hlavu i patu. Odzili sme si este vtedy s priatelkou teraz uz zenou co to na slovensku. Nemam IQ matelka ci magiana, mam o sebe dost mienku ale sakra som sa musel obracat aby sme sa ako tak mali. Peniaze sice problem nebol no skoro sa nam to cele rozpadlo lebo sme sa temer nevideli a vravim toto nieje zivot. Odisli sme do AT, sme tu cez 12 rokov, obaja stale zamestnanie nie v gastre ci za pasom. Poobede mame cas jeden na druheho a nemusime obracat kazde euro. No a preco nas to tu stale bavi je prave ten system ci sposob zivota. Pianko, ziaden stres, clovek sa nikdy nikam neponahla. Ak idem doktorovi ci hoc kam na urad nemusim si brat pol dna dovolenky a kybel nerovov. Este som tu za ten cas nikdy na nic necakal dlhsie nez 15 min a to sa riesilo uz i hypo a vlastne byvanie. Potom pocuvam svokrovcov ked volaju so zenou a z telefonu len negativita, ti ludia nemaju byt z coho stastni. Pocas celej korony som nepostrehol ziadne obmedzenia v nasom zivote. Max tak masky v obchode a nemenili sa tu pravidla nonstop 793 krat mesacne kazdy pol den. Vzdy ma to na rodnu zem tahat i ked len niekde v kutiku duse bude ale momentalne mi zena vytvara domov tu. A kde mam zenu ci deti, tam je moj domov.
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Utorok, 13. Júla 2021, 17:48

Ja za seba môžem povedať, že problém z adaptáciou v Nemecku nebol, ak som bol na svk, a išiel do nemecká povedal som, že idem domov, ak som bol v Nemecku, išiel som na svk tak isto som povedal, že idem domov. Mal som plnohodnotný život tam aj tuná, domov bol aj tam aj tu. Plno kamarátov hoc akých národnosti, o program na víkend bolo vždy postarané.

Ak vie človek jazyk, není nejak nacionalne/ rasovo/ náboženský obmedzený a je ochotný sa trochu socializovať tak kamarátov si nájde všade.

Ak má to tu raz prestane baviť, omrzí zvolím zase zahraničie, ale nejaký iný štát, nech je čo spoznávať.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

starynovy

Utorok, 13. Júla 2021, 17:58

:lol:

filipe46

Utorok, 13. Júla 2021, 20:10

Bobor, keď nejde o peniaze, tak prečo všetci nejdú na východ? Tam neexistuje žiadny systém, tam môžeš mať maximálne u piči 😀

A druhá sloha, nikdy nebudeš v cudzine doma, pre domácich budeš stále len cudzinec a mentalitu môžeš mať akú chceš.

Takže, za mňa tak.
Naposledy upravil/-a filipe46 v Utorok, 13. Júla 2021, 20:22, upravené celkom 1 krát.
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 207 neregistrovaných