Sobota, 10. Júla 2021, 23:31
Na jednu stranu každý plače o obmedzení slobody pri kontrolách na hraniciach (pričom toto nechápem, keďže nie je zakázané ísť cez hranice, iba treba splniť podmienky), na druhú stranu keď vidím tie komentáre ľudí jak chcú ojebat systém, zháňajú QR kódy do greenpasu a pičoviny, tak sa prísnejším kontrolam ani nečudujem....
My sme šli do Chorvatska a pohoda, svk-hun-slo nič, akurat zo Slovinska do Chorvatska obrovská kolóna a hodinové čakanie.
Pred odchodom som vyplnil formulár Visit Croatia, nahral tam covidpasy, takze na prechode už bez zdržania. Akurát nám nepochopiteľne robili 'namatkovu kontrolu' že mi otvoril dvere a mal som ukázať čo mám v odkladacích priestoroch dverí 😁 v druhom okne sa spýtali či ideme do rovnakej destinácie ako bolo uvedené vo formulári a pohoda, šli sme ďalej. Za 3 minúty vybavený. Vo vedľajšom pruhu auta stali aj desiatky minút, neviem kvôli čomu.
Btw tu dole si chorvati/turisti moc z toho nerobia, obsluha na pumpach Ruska pod nosom, niektorí ľudia v obchodoch vôbec. Ulice a pláže celkom preplnené. Tak dúfam že domov nedotiahnem neželaný suvenír, ale keď vidím ten prístup tuna a štatistiky delty, stále viac sa obávam jesene
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)