... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 13. Júla 2021, 20:22

felipe to len slovaci su viac uzkoprsi v tomto smere nez zvysok zapadnej europy. Tu je tolko cudzincov vsetkych narodnosti ze to tu nikto neriesi. Apropo, cudzinec co 12 rokov pracuje,ovlada rec, adaptoval sa a zije si pokojny zivot vo vlastnom VS. domaci, co je vkuse nalozeny v liehu v malom prenajatom kambaliku. No neviem
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

filipe46
Kraj: Žilinský

Utorok, 13. Júla 2021, 20:50

No tak ti poviem teraz príklad ktorý tu konkrétne vidím.
Videl si na západe niekoho manuálne pracovať s VŠ? Jedine ak by robil ausbildung, ale to sa konkrétne v tomto prípade nekoná vidím dvoch chalanov, obidvaja VŠ, už tu žijú cez 8 rokov, majú tu založené rodiny. nepošlú ich vyššie na inú pozíciu, vieš prečo? Mňa to zaujímalo, opýtal som sa ich jeden je Chorvát a druhý je Slovínec.
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 13. Júla 2021, 20:59

felipe, ale toto bol ozaj trosku nizkoprahovy argument, taky obranny :)
to je sucast tej mentalnej schopnosti, ktoru musis mat - neriesis, ci ta niekto berie za cudzinca. Skus sa na Slovensku prestahovat na dedinu, je jedno odkial. Este tvoji pravnuci budu "cudzari, priselci" a ina chamrad.
Ak budes v Taliansku rano v kaviarni chciet "americano" kyblik kavy, ku ktorej si sadnes, tak ta v zivote talos nevystiska ani ked ta tam uvidi 5 rokov kazde rano. "when in Rome, do as the romans do". Ak niekomu zalezi na tom, aby nebol vnimany ako cudzak, tak splynie s davom. Ako spoznas Slovaka v prihranicnych rakuskych dedinach? Nepozravi ta.
Chces splynut, nauc sa jazyk. Nie tak krugerovsky "jazyk ovladam!", ale tak, ze rozumiem lokalnemu nareciu, snazim sa zbavit tvrdeho slovjenskeho prizvuku, budem sa obliekat ako ludia v okoli, budem sa spravat, ako ludia v okoli. Ked zijes v tureckej stvrti, tak teplaky musia byt, all day, every day.
V nemeckej centrale spoznas cechoslovaka aj z okna ked kraca na parkovisku, lebo kraca v rozgajdanych zle padnucich rifliach, vypratom tricku bez limca s nejakym vtipnym haha napisom - alebo trickom s logom nejakeho Babisa, ktore rozdavali zadarmo, neupraveny, 2 mesiace neostrihany, trci ako chory palec, vsade kam sa pohne. Je tam tyzden na sluzobke dobre, pride na 3 mesiace, tak ho zoberes bokom, ze dopici zajtra pridu zakaznici na audit, tak choj aspon do C&A a kup si koselu. Pozera na teba vyjavene ako odberatelia kanala Koza Bobkov. A kazdy vecer bude riesit, ze zarabaju 2x tolko. Bude zatrpknuty mozno do konca zivota, ze jeho nikto nezavolal aby sa presunul do centraly. Lebo nerobi v monterkach, a softskills nie su len o tom neposlat cloveka do pice. Takito ludia nikdy ani len nechceli nebyt cudzincami v cudzej krajine. Aj keby dostal moznost ist na 5 rokov robit do Nemecka, 5 rokov bude trcat z davu.

ad ten druhy koment co si teraz pridal, to je uz fakt krcmova kokotina :)
neviem co robis a co robia ti juhosi, ale nieco robia zle :). Toto je ozaj chujovina 4000.
Obzvlast v Nemecku, kde prekvita tabulkovy socializmus a odbory si urcuju tbaulky napriec odvetviami a realne mas problem najst ludi, co budu robit za 12tku triedu, lebo 13tku to uz nemozes dat beznemu zamestnancovi, len v riadicej funkcii a musis mu tym padom dat indivindi zmluvu, co je este vacsia pica a firmy to nechcu, najst ludi, obzvlast ludi napr. do priemyselneho inzinieringu je mega kurva problem a kazdy treti nehovori nemecky. Proste no way Chose, s takymito bachorkami, ze Jozko z valalu bude v Nemecku len za pasom robit, to je historka z cias ked bol este Kovac Caputovou.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 13. Júla 2021, 21:23

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:24, upravené celkom 1 krát.

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 13. Júla 2021, 21:40

bobor dokaze nebrat jednotlivca kokota a aplikovat skusenostn s nim na narodnej urovni, ale mr. kauzalita korelacia samozrejme vie lepsie ;)

starynovy

Streda, 14. Júla 2021, 13:42

:lol: vynika ako sprosto to znie.
Prílohy
SmartSelect_20210714-144129_Chrome.jpg

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Streda, 14. Júla 2021, 14:27

Počkaj, keď ti undy začne kaziť kšefty
Prílohy
_20210714_133208.JPG
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

starynovy

Streda, 14. Júla 2021, 14:41

To je skor hocijaky sockot bez penazi. Akurat známy s 2016 prasatom, pozri mi na tie brzdy lebo ide STK, aby dobre bolo.. V predu rantle 2mm, v zadu 2/3 brzdnej plochy hniloba. "ze ci by nestacilo platnicky len, som rozmyslal". Hovorim, v predu to mas srot uz davno a v zadu je to prehnite, na co nove platne? Akurat to bude piskat ako vlak. "ale brzdi to dobre, myslis, ze by nestacili platnicky? ". :D Spiknutie, kokoti by iba diely menili, vsak to funguje, co chces menit. Prapovod 90% spekulacii je sockovanie.

pistacik11

Streda, 14. Júla 2021, 18:20

Na mňa tiež pozerali v servise jak na chuja, keď som doniesol nové gumy na výmenu, že čomu mením, reku majú 5-6r. Oni noa, ale majú skoro 5mm, šak sú skoro nové. Hovorím mu, že na tom nejazdím len do kostola a na nákup, tak len kývol s plecami.

Ako z časti mali pravdu, neboli zlé, ale na tej m3 bol rozdiel po prejazdeni cca 100km hneď cítiť aj, keď až na limite. Nová guma, je nová guma. Len škoda, že už skoro žiadne nové modely pneu sa nevyrábajú v požadovanom rozmere. Našťastie aspoň Hankook ešte nevzdal výrobu k117 keď už k127 v tom rozmere nedáva. Pirelli P zero taktiež 🤦🏻‍♂️
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Streda, 14. Júla 2021, 18:23

Robim v rakuskej firme kontrolu kvality a VS nemam. Chcel som to robit lebo vo vyrobe je to monotonne. Vyroba inak samy rumun, madar srb, ziaden rakusan. Vravim, kde nie je vola, nieje cesta. A zivot tu je kapitola sama o sebe no keby sa tu necitime, tak tu nezijeme.
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

pablohablo

Streda, 14. Júla 2021, 20:23

Rozdelil by som Slovensko v kontexte tejto diskusie na Bratislavu a Zvysok. V Blave sa vies relativne dobre uplatnit a mimo ekonomickych vyhod ponuka aj celkom dobru kvalitu zivota (ak na to mas). Ak si samozrejme v hornej dolnej kde mas jednu krivajucu fabriku tak v rakusku budes mat ovela lepsi zivot pretoze do tych 18000 brutto mas kolko dan z prijmu, 8% ? to ta zo slovenskej chudoby automaticky teleportne do komfortneho zivota a nemusis volit medzi zodratim sa v robote alebo zivotom v skromnosti.
Osobne poznam aj vela ludi z hornej dolnej ktory sa vracaju/planuju ale do BA kde ich uz “caka” splateny byt. Uplne mi unika ta mentalita kde ludia postavia v hornej dolnej barak za vsetky prachy zarobene a zuzlene za hranicami a potom co ? horna dolna ostava stale dedinou z ktorej utekali za lepsim zivotom.

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Júla 2021, 21:03

starynovy napísal:
To je skor hocijaky sockot bez penazi. Akurat známy s 2016 prasatom, pozri mi na tie brzdy lebo ide STK, aby dobre bolo.. V predu rantle 2mm, v zadu 2/3 brzdnej plochy hniloba. "ze ci by nestacilo platnicky len, som rozmyslal". Hovorim, v predu to mas srot uz davno a v zadu je to prehnite, na co nove platne? Akurat to bude piskat ako vlak. "ale brzdi to dobre, myslis, ze by nestacili platnicky? ". :D Spiknutie, kokoti by iba diely menili, vsak to funguje, co chces menit. Prapovod 90% spekulacii je sockovanie.
To ľuďom nevysvetlis, treba im čo najlepšie auto (pašerati v dieselu), za čo najmenej penazi, servis max za dvacku. Viď môj popis.

Ja si pamätám asi 5r dozadu, keď som ti písal ohľadom TDI audiny. Spomenul si celkom v pohode cenu za to, potom tatko doma mi vypicoval ze či mi nejebe toľko peňazí do servisu dať (z fabie naučený že to nepýta nič). Tak som na to jebal, dal som vymeniť hadicu od chladiča miestnemu garazmajstrovi, ten mi vrátil auto so zadretym čerpadlom. Poradil ďalšieho skvelého odborníka, za 4kila repas čerpadla ktoré odvtedy aj tak klepalo. Plus ešte kokot zabuchol v aute kľúče tak som sa musel jebat s náhradnými.
Toto ti ludia nechápu, že všetko treba servisovat a pomaly koncia časy, kedy aj 'jednoduchsie' auta dokázali fungovať so zanedbaným servisom. Snazit sa ojebat systém vo všetkom je predsa základ, gro fungovania tejto spoločnosti.
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

starynovy

Streda, 14. Júla 2021, 22:17

pablohablo napísal:
Uplne mi unika ta mentalita kde ludia postavia v hornej dolnej barak za vsetky prachy zarobene a zuzlene za hranicami a potom co ? horna dolna ostava stale dedinou z ktorej utekali za lepsim zivotom.

:D toto.. Alebo ludia ktori tam vyrastli, poznaju ako na picu to je. 30km do najblizsej velkej dediny kde je aspon tesco a gate. O 9 rano v jednote uz nemaju pecivo. Jeden jebly obvodak u ktorého cakas 7h lebo koncept objednat sa este nedorazil, mlady nema narok byt chory, stary je stary. A nevyludnuje sa to ani omylom. Stavaju sa tam dalej nove kokotske domy s 5m2 dvormi a oknami suseda do dvora, tak ako za bolsevika, s vchodom na ceste pre konské povozy. Neviem ci je to pohodlnost alebo prijebanost.. Ale napr. v zuberci su stavebné pozemky drahe ako v ziline. Tak na co do pice.. Robota tam nieje, vybavenost nieje, ani na tu lyzovacku na spalenej nemas. Aspoň tam je fajny horsky vzduch.. Lol nie, iba smrad z plastov co horia v kazdej peci lebo nemas na zetony na vyvoz smeti navyse.

pistacik11

Štvrtok, 15. Júla 2021, 05:24

pablohablo napísal:
Uplne mi unika ta mentalita kde ludia postavia v hornej dolnej barak za vsetky prachy zarobene a zuzlene za hranicami a potom co ? horna dolna ostava stale dedinou z ktorej utekali za lepsim zivotom.

Neuteka za lepším životom, ide aby zarobil na ten Barak, ktorý by si ináč nemohol dovoliť postaviť. Takto odrobí desaťročnicu na západe, postavy dom, nemusí nič splácať. Maximálne zaplatí raz do roka dve tatrovky dreva a baví sa stým celé leto.
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

kkt1
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 15. Júla 2021, 05:31

Mozu za to 2 faktory.
1. je neskutocny problem so stavebnymi pozemkami. VSADE. Je ich brutalne malo a tak ludia beru co pride ked sa to nachadza aspon +- v oblasti ich cieleneho zivota.
2. V dedinkach aj tak povacsine stavaju ludia, ktori tam pozemky zdedili + zvysok chudobnejsich/menej stastnych ktorym sa neusiel pozemok v meste alebo nan jednoducho nemaju.

Uplne jednoducha uloha. Chodte kupit pozemok v nejakom okresnom meste a garantujem Vam, ze mate o frustraciu postarane pretoze v MESTE sa uvolnia nejake pozemky raz za 5 rokov v pocte kusov max 20, z toho 15 si rozchyta miestna smotanka a zvysnych 5 ma nejaku vadu alebo musite reagovat extremne rychlo aby ste sa k nim dostali. Doslova podpultovky, ktore sa predaju este vo faze bez sieti a aj po kupe este x rokov cakate kym tam dobuduju cesty a siete. Kupa pozemku je uplne iny level problemov ako kupa bytu.

A na druhej strane neodsudzoval by som az tak ludi, ktori stavaju v dedinkach na konci sveta, niekto proste chce mat klud a cisty vzduch aj ked ma kazdy den dochadzat 10-15km do prace. Ja osobne mam priority nastavene tak, ze pozemok hladam idealne priamo v meste alebo v nejakej dedinke +-3km od mesta, ze tam viem prebehnut aj na bicykli. Predstava zivota na totalnom vidieku v panenskej prirode v dedinke s 100 domami ma zatial dost frustruje, ale ktovie mozno s vekom zmenim priority :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 235 neregistrovaných