... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
pablohablo napísal:Ja som zacal prenajimat tento rok, tiez to chcem robit poctivo, tusim od teba potaham nejake rozumy :)Mne to pride mega zabavne ale tak pomedzi slzy toto citat, lebo tu mam pred sebou potvrdenie o zaplateni dane kde som priznaval zisk z predaja nehnutelnosti a doslo mi zaplatit 13000 na dani z prijmu a 9000 na zdravotnych odvodoch, to je mimo tych 18000 co som zaplatil na dani z prijmu a odvodoch normalne zo zamestnania a mimo 32000 ktore som zaplatil na DPH za kupu toho bytu na prenajom, takze tento rok som len ja osobne poslal 73000 statu. A uz teraz viem ze o 2 roky budem calovat 93k na DPH za dalsi byt, ak to pan minister financi nezvysi medzi casom, a ak zrusi vynimku na oslobodenie dane z nehnutelnosti pri predaji po 5 rokoch tak budem uplne v kokote. Na druhej strane stola mam papiere na registraciu na dan z prenajmu z nehnutelnosti k bytu co som nedavno prenajal, lebo vzdy sa najde daky sused-undy udavac, jedna danova kontrola mi uz prisla takto. A potom si tu citas ako bojovnik za danovu spravodlivost si jebe minimalkuNo nic, jebnem si za pohar sumiveho magnezia nech ma nevyjebe.
RTG napísal:To som pisal 2-3 tyzdne dozadu.RTG: Dane z nehnutelnosti sa velmi neobavam, lebo zo skusenosti tejto vlady to bud bude nepriechodna zmes kokotin a po milione pripomienok to mozno o 10 rokov bude mat hlavu a petu. Dan sa kludne moze zvysit aj na trojnasobok, stale to bude smiesna suma, ale aby do toho vstupovala nejaka "realna" trhova cena, je neuskutocnitelne a podla mna tazko priechodne aj pre koaliciu.
Len pre priklad: 3izbak, 72m, v strede bytovky, na komplet prerobeny, v bytovke s vlastnou spravou a kotolnou, kde je minimalny problem s parkovanim ohodnotila banka na nejakych 82% hodnoty nakupnej ceny pred prerabkou, ktoru som realizoval. Teda ak zapocitam naklady na prerabku a za co sa dal ten byt hned predat po prerobeni, tak znalecka hodnota bola 63% realnej trhovej ceny.
Oproti tomu o rok na to sme prerabali rodicom o2 bytovky vedla a brali si na to tiez hypo: 3i byt na prizemi, 60m, v povodnom stave,v mieste kde mas problem po piatej zaparkovat, ziadna vlastna kotolna ci sprava, bola hodnota bytu vyssia o 10% vyssia nez mojho. Jediny rozdiel co spravilo cenu bolo zateplenie bytovky ako celku, lebo nasi mali 2roky stare zateplenie, moja bytovka 10r.
Pri takychto "cenovych" mapach a brani takychto udajov v potaz to budu v konecnom dosledku take hausnumera, ze jednoducho neverim, ze to prejde.
Killo napísal:no v tej hale som myslel presne.. ked som tam bol tak 3 tyzdne dozadu, tak za 10 minut sme boli hotovi + 15 minut cakania po akcii, a dovidopo.. som zvedavy druha jak bude, dufam ze tak istohej v Trnave. Ale mali to tu divno urobene, lebo sa ockovalo vo sportovej Hale Druzba, ktoru pripravilo mesto, ale pokial viem TTSK zase ockovalo na zdravotnickej skole, kde to absolutne nebolo pripravene na taky napor. Takze trosku bordel, ako vzdy. V hale druzba to bolo celkom fajn, tam to islo rychlo, aj ked druhe kolo som tam cakal 45min, mali prietahy. A teda nebolo to moc bohvieco nedelu o 12tej cakat vonku na asfalte, dochodci tam kolabovali.
Na druhu stranu, mohol som sa jebat aj na madare alebo krizom cez pol republiky, tak asi to nebolo take hrozne pockat si par minut v Trnave
pablohablo napísal:No ďakujem pekne! To naserie, snáď to nebude také zlé, ktovie, čo bude o dva roky. Nepísal som, že milujem tento štát, že je to nejaká extaza platiť mu dane, keď na druhej strane vidieť, kde končia. Vsade, len nie tam, kde by mal štát dotovať a plniť si ostatné povinnosti. A pri tých sumách, ktoré tocis ty, to zabolí omnoho viac.Mne to pride mega zabavne ale tak pomedzi slzy toto citat, lebo tu mam pred sebou potvrdenie o zaplateni dane kde som priznaval zisk z predaja nehnutelnosti a doslo mi zaplatit 13000 na dani z prijmu a 9000 na zdravotnych odvodoch, to je mimo tych 18000 co som zaplatil na dani z prijmu a odvodoch normalne zo zamestnania a mimo 32000 ktore som zaplatil na DPH za kupu toho bytu na prenajom, takze tento rok som len ja osobne poslal 73000 statu. A uz teraz viem ze o 2 roky budem calovat 93k na DPH za dalsi byt, ak to pan minister financi nezvysi medzi casom, a ak zrusi vynimku na oslobodenie dane z nehnutelnosti pri predaji po 5 rokoch tak budem uplne v kokote. Na druhej strane stola mam papiere na registraciu na dan z prenajmu z nehnutelnosti k bytu co som nedavno prenajal, lebo vzdy sa najde daky sused-undy udavac, jedna danova kontrola mi uz prisla takto. A potom si tu citas ako bojovnik za danovu spravodlivost si jebe minimalkuNo nic, jebnem si za pohar sumiveho magnezia nech ma nevyjebe.