... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: Novinky vo svete automobilizmu, testy automobilov!

Piatok, 25. Októbra 2019, 10:32

Ked si jebnuty bmvboi v penazoch tak nech je na kapote aj 2m dildo, kupis. Asi tak ako ludia kupuju studnicne 5torky alebo Xka vrzgajuce dojebane ked mas plnohodnotne alternativy ktore su radovo spolahlivejsie, proste ne.. Boi bude boi. Ale to nieje o autach, vid fuxxo vs. Iphone.. Nech tam rolak vykuzli sebavacsiu picovinu povie, ze uz ho ma predobjednany a je to popici, androida ani keby mal SMS posielat postou. Asi tolko k umere aut na ceste a ich kvalitam. :D

Observer
Auto: naftove

Piatok, 25. Októbra 2019, 10:41

Fuxxo, zdaleka nie som sam, co sa mi ten "bobri outlook / beaver style" X7, novej 4er, G11 LCI (a vysoko pravdepodobne aj G30 LCI) silne nepaci... pozri si aj Ty zahranicne fora :wink:
nepavazujem za ziadnu vyhru, ze nove BMW vyzeraju spredu ako hlodavec a zozadu ako Lexus skrizeny s Kiou... a nahradenie klasickych okruhlych budikov hentym neprehladnym PlayStation ala Peugeot mi u premiovej znacky, ktorou BMW stale chce byt tiez vadi viac ako dost.... :roll: - nic proti digi-kokpitu, v F10 ho mam a aj ten, ktory sa daval do G11 pre-LCI a do G30 do 07/2019 bol skvely a ten z VW Group sa mi tiez celkom paci... ja od auta nepozadujem, aby vyzeralo ako z inej galaxie (to by som si kupil Hondu Civic :mrgreen:), ja pozadujem vykonne a bezpecne auto s dobrymi jazdnymi vlastnostami a modernou vybavou, oku lahodiaci mierne agresivny sporotvy design zvonku a pohodlny ergonomicky interier z hodnotnych materialov - az doteraz mi BMW vsetky tieto poziadavky vyborne splnalo, ale uz zial prestava....
vzhladom na to, ako F40 vyzera zvonku (nieco medzi Merc A-Klasse a Kiou Ceed) a ake motorizacie a techniku ponuka by som si (pokial by som mal zaujem o auto z tejto triedy) naozaj radsej kupil toho Golfa a este by mi ostalo dost penazi na to aby som si urobil radost niecim inym... proste BMW so 4-valcom ulozenym napriec a FWD ma nelaka a unika mi aku vyhodu mi prave toto auto v porovani so stadom ostatnych hatch-backov poskytuje...
za mna, ak bude znacka BMW nadalej pokracovat v tomto kurze, tak pravdepodobne G30 pre-LCI bude asi posledne BMW, ktore si kupim...
BTW, taky slusne nakonfigurovany VW Tuareg vobec nevyzera narne, akurat, ze cenou vratane vybavy uz pomaly atakuje cenu X5 G05...

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 25. Októbra 2019, 10:52

Uplny suhlas s tym, ze kombinacia FWD, 4valec a vrzgajuci interier nema v “premiovke” co robit. Preto novu 1er nebrat. Oproti konkurencnym non- premiovym znackam neponuka ziadne benefity. To si clovek kupi, len aby susedia “zavideli” ze baworak na dvore. (I ked realne si ti susedia pomyslia, ze vedla nich byva kkt, co si kupi pozlatene hovno).
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Piatok, 25. Októbra 2019, 11:10

A akú výhodu mala stará jednotka oproti konkurencii l? Menej miesta kvôli pohonu? Vždy to bol aj bude lowcost v rámci značky, nikdy nemal nič navyše, čo by si nemal aj v golfe, pokiaľ ide o výbavu. A pochybujem, žeby niekto kupoval jednotku kvôli pohonu zadných kolies. 4valce bude už dávať Mercedes aj do c63ky, takže premiovosť v tomto ohľade sa vytráca všade, nie len v Bmw., a môžu za to EÚ normy, a nie vývojári. Mníchov ešte zatiaľ ponúka aj bude 6valce aj v bežných modeloch.

Ináč ak si navoliš nie 118i ale 120i automaticky máš xdrvie, čiže 4kolku.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Piatok, 25. Októbra 2019, 11:14

vomack citim sa dotknuto tvojim prispevkom.
ale ako hovori maznavy Glvac, "Majko, cmuk!"

Observer - turek vs x5 30d s podobnymi motorizaciami 260 vs 280k, v zaklade kozka, velka navi, elektricke fotele a picovinky obe cennikovo 70k. ale pokial nemas popici fleetovu zlavu na VAG tak ti tu pajtu aj ako koncovemu zakaznikovi - fyzickej osobe predaju lacnejsie. ked zacnes do oboch aut klikat headupy a adaptivne svetla, luft, tak sa cena pri bmw bude vzdalovat, ale aj tak by po vyslednych zlavach asi daleko neusla. Napr. ani nie uplne nabombeny tychujan atakuje 50k a si rad, ked ti daju 5k dole, ked si pozries dealerske skladovky u bmw tak tam maju od 44 do 50 plny dvor X3 a nie uplne socialnych.
Co sa 1er tyka, hlavne po oznameni folcvakenu, ze budu pouzivat model pay2win, ze hardver ti tam nainstaluju a budes si unlockovat funkcie za priplatok - ta cena sa niekde prejavit musi, ked ti tam radar nainstaluju, ale acc si aktivovat nemusis atd. Pouzitene naklikany Golf s comfort ficurami vzdy stal 30k, a to uz si na cene, kde si vies kupit aj 1er. To nie je auto pre die hard rwd bmw for life zakaznikov, co si z platu vo fabrike kupia 15 rocne pokladnicky, to auto je cielene na ludi, ktori predtym BMW nikdy nemali.
a vzdy by som radsej soferoval 30 tisicove ukulele fwd 1er ako 30 tisicovy Golf - a oboje viem do istej miery porovnat aj na zaklade mk7 golfu a f48 X1 porovnat.

kkt1
Kraj: Žilinský

Piatok, 25. Októbra 2019, 11:35

30k to uz je terirorium menej premiovych "hot aut". Asi by som volil i30N performance. Alebo GTI v zaklade, alebo oktavku RS. 30 000 za golfa s 1.5tsi a komfortnymi ficurami no neviem neviem..Tam by som ocakaval cenu omnoho nizsie aby to bolo nejakym sposobom zaujimave. 1tka s nejakym +-200konovym motorom a sport paketom by snad tiez mohla vydat, alebo nie?

starynovy

Piatok, 25. Októbra 2019, 12:12

No kedze novy turek pokracuje a dostáva 4.0TDI to porovnanie by malo ist skor z druhej strany.. Preco je neschopna rozsypajuca sa X5 tak draha. :D

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Piatok, 25. Októbra 2019, 12:57

starynovy napísal:
Ked si jebnuty bmvboi v penazoch tak nech je na kapote aj 2m dildo, kupis. Asi tak ako ludia kupuju studnicne 5torky alebo Xka vrzgajuce dojebane ked mas plnohodnotne alternativy ktore su radovo spolahlivejsie, proste ne.. Boi bude boi. Ale to nieje o autach, vid fuxxo vs. Iphone.. Nech tam rolak vykuzli sebavacsiu picovinu povie, ze uz ho ma predobjednany a je to popici, androida ani keby mal SMS posielat postou. Asi tolko k umere aut na ceste a ich kvalitam. :D
tebe nejak prepina v poslednej dobe ze? :-D tak daj plnohodnotnu alternativu.. a netusim co sem jebes mna vs iphone, ked mam stale staru 7 plus a niesom ochotny zaplatit za novu picovinu ktora vyzera rovnako jak 6ka spred x rokov dozadu. androida si ale fakt neprosim ani vpici nikdy v zivote.
ale tie alternativy by ma velmi zaujimali, tak skus.. mam x ludi okolo seba ktori jazdia novsie auta, vratane Gckovych modelov a nikomu nic nevrzga, vsetko funguje jak ma, ziadne problemy, vratane mojho auta. plus ty si najskor novu 1er a 2er ani nehovorim, nazivo najskor ani nevidel, ale vynasas tu sudy nad tym jake to bude napicu uz len z fotiek, gratulujem :-D a tak isto sa dostavas len k druhym, tretim, desiatym majitelom tychto aut, s ktovie jakym najazdom atd. alebo k tebe chodia ludia servisovat aj nove auta v zaruke?

Observer napísal:
Fuxxo, zdaleka nie som sam, co sa mi ten "bobri outlook / beaver style" X7, novej 4er, G11 LCI (a vysoko pravdepodobne aj G30 LCI) silne nepaci... pozri si aj Ty zahranicne fora :wink:
nepavazujem za ziadnu vyhru, ze nove BMW vyzeraju spredu ako hlodavec a zozadu ako Lexus skrizeny s Kiou... a nahradenie klasickych okruhlych budikov hentym neprehladnym PlayStation ala Peugeot mi u premiovej znacky, ktorou BMW stale chce byt tiez vadi viac ako dost.... :roll: - nic proti digi-kokpitu, v F10 ho mam a aj ten, ktory sa daval do G11 pre-LCI a do G30 do 07/2019 bol skvely a ten z VW Group sa mi tiez celkom paci... ja od auta nepozadujem, aby vyzeralo ako z inej galaxie (to by som si kupil Hondu Civic :mrgreen:), ja pozadujem vykonne a bezpecne auto s dobrymi jazdnymi vlastnostami a modernou vybavou, oku lahodiaci mierne agresivny sporotvy design zvonku a pohodlny ergonomicky interier z hodnotnych materialov - az doteraz mi BMW vsetky tieto poziadavky vyborne splnalo, ale uz zial prestava....
vzhladom na to, ako F40 vyzera zvonku (nieco medzi Merc A-Klasse a Kiou Ceed) a ake motorizacie a techniku ponuka by som si (pokial by som mal zaujem o auto z tejto triedy) naozaj radsej kupil toho Golfa a este by mi ostalo dost penazi na to aby som si urobil radost niecim inym... proste BMW so 4-valcom ulozenym napriec a FWD ma nelaka a unika mi aku vyhodu mi prave toto auto v porovani so stadom ostatnych hatch-backov poskytuje...
za mna, ak bude znacka BMW nadalej pokracovat v tomto kurze, tak pravdepodobne G30 pre-LCI bude asi posledne BMW, ktore si kupim...
BTW, taky slusne nakonfigurovany VW Tuareg vobec nevyzera narne, akurat, ze cenou vratane vybavy uz pomaly atakuje cenu X5 G05...
jasneze niesi sam, to som vobec nepovedal, ten vzhlad je velmi polarizujuci a je to relativne radikalna zmena, ale tvrdit ze to je designovo uplne zly smer len z tvojich pocitov je velmi zcestne. a tak isto interier sa nevyvija spravnym smerom? pozri sa na konkurenciu prosim ta, mercedes? o audi ani nehovorim, tam uz nenajdes ziadne normalne tlacitko, to je v poriadku? a toto su jedine dve znacky este relativne schopne konkurovat infotainmentu bmw, taky jaguar alebo lexus je uplne mimo a pozadu tak 5+ rokov.. o pouzitelnosti a rozhrani ani nehovorim. predajca v bmw ti moze hovorit co chce, ti vacsinou ani nevedia aku vybavu tie auta mozu mat a co vlastne ktora vec robi. s tymi klasickymi budikmi "ala pezot" si to ale zabil, lebo fakt by som chcel vidiet premiovu znacku ktora dnes nejde touto cestou.. kazdopadne v bmw si stale nemusis priplatit za digi kokpit ale mozes mat klasicke budiky, ked dobre viem tak aj v poslednych modeloch to stale je za priplatok.

a vw by som sem ale fakt netahal, jak tu uz zaznelo, ked si to zacnes konfigurovat tak sa ta cena velice vyrovna a s prichodom noveho golfa tie ceny ti garantujem ze budu vyssie jak predchadzajuca generacia, lebo to je trend VAGu poslednych par rokov od dieselgate (prekvapivo) ja by som si napriklad urcite radsej priplatil aj tych 5000€ za porovnatelnu 1er, uz len zato jak vyzera a v jakej kvalite je spraveny ten interier, na jakom leveli je cely infotainment atd. plus jazdil som aj nove A35 AMG, a aj napriklad obycajne Bcko 180ku benzin, a absolutne ma sokovalo jaky hluk je vnutri v tom aute aj pri rychlostiach do 100kmh. a jak je to cele srackovo lacno postavene, tapacire tvrde tenke, dvere lahke jak fakt na nejakom golfe, vobec mi to neprislo premiove, narozdiel od F40, a toto som nepocitoval ani v odislej F20. plus premiove motory od renoltu aj v Cclasse su asi v poriadku ze? a 4valec v AMG Ccku a v dalsich modeloch je tiez v poriadku asi, a je to dostatocne premiove?
slusne nakonfigurovany tuareg, jak tu bobor poznamenal aj prekonava cenu X5 G05, a v zivote nikdy by som mu nedal prednost, neverim absolutne ze to auto je schopne pytat si taku cenovku..

pista, bobor: :thumbup: aspon trocha logiky do diskuzije :-D

starynovy napísal:
No kedze novy turek pokracuje a dostáva 4.0TDI to porovnanie by malo ist skor z druhej strany.. Preco je neschopna rozsypajuca sa X5 tak draha. :D
a co je take vynimocne na V8 tdi? a este by som fakt rad vedel ze jak mozes vediet ze G05 je neschopna a rozsypajuca? ja som si ju aspon vyskusal, v niekolkych motorizaciach a verim tomu ze touareg tak jazdit nebude. a kolko bude stat ta zazracna V8tdi? tolko ze si za nu kupim M50d X5? alebo M50i X5? to dakujem neprosim
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

starynovy

Piatok, 25. Októbra 2019, 13:14

Pfu ako vies.. No ako, uz to je dost tradicne, ze sa rozsypa. Takze si dovolim takyto tip bez strachu, ze budem totalne vedla minimalne s xdrive. Also ked nevies aky je rozdiel mat v aute V8 vs. na hranu vyhoneny R6 tak skoda reci, zvlast pri tom opovrhujucom tone "a C0 jE nA toM v8 tAkE uZaSNe" to sa automobilovy enthusiasta ani nespyta, iba boi co uz slinta nad bzuciacov polozadretou M50d. :D

rapidwinner
Kraj: Prešovský

Piatok, 25. Októbra 2019, 13:25

Co je na V8 uzasne? Nic, sak aj trojvalec ma vykon. Ale.... :lol:

boborjelotor

Piatok, 25. Októbra 2019, 14:38

starynovy si sa v posledne dni akosi opustil :)
ved turek mal v prvej generaci aj V10 a W12, tak ako pokracuje, cuva! v buducej generacii len V6 a x5 len R4 s 8 turbami.

starynovy

Piatok, 25. Októbra 2019, 19:03

J cize V8 vs. R6, neskor V6 vs. R4 alebo R3 hybrid.. cize co chces vlastne povedat? :D Znamy ktory testuje SW pre ZF uz hovoril, ze 4.0TDI pojde aj do A8, uz na to maju procedury. Takze skor by som povedal, ze VAG v emisnom pekle deceleruje na neutrali zatial co ostatni tam jebli dvojku v 140.

Edit: A s tymi vyhlaseniami by som narabal opatrne, povodne mal byt ten motor len v SQ7, uz ho ma turek a A8 bude dalsia. Novinari pisali, ze vyvoj za miliardy a motor bude len 2 roky v SQ7 a poputuje do dejin.. hovno. Asi take ako koniec diesla v europe, zaplava lacnych dieslov zo zapadu atd. atd.

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 25. Októbra 2019, 19:25

boborjelotor napísal:
vomack citim sa dotknuto tvojim prispevkom.
ale ako hovori maznavy Glvac, "Majko, cmuk!"
Lenze ja to hovorim z vlastnej skusenosti, kedze som na tych unter-bmw najazdil zopar tisic km v ramci nahradneho vozidla, ked moja plecka bola v servise po poistnych udalostiach.
Ked mi niekto chce tvrdit, ze stara X1, ci aktualne 2er active tourer su hodne svojej ceny, tak s nim budem prudko nesuhlasit. Ja som v tych autach nenasiel jedinu vec, lepsiu od konkurencnych aut inych non premiovych znaciek, ktore stoja o 20-30% menej.
cafte logika...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Piatok, 25. Októbra 2019, 20:06

voMacK napísal:
Niekde v pribehoch by si podla mna nejakeho majitela E60ky basnit nasiel...

Som tu jediný komu sa E60 M5 LCI veľmi páči ako zberateľský kúsok do garáže? :lol:

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Piatok, 25. Októbra 2019, 21:25

Rad by si pocul ze nie vsak? :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných