... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Re: Nova 5er - G30

Piatok, 21. Októbra 2016, 03:28

pistacik zasa raz citanie s porozumenim...
ja som bleskovi oponoval v tom, ze vybava s tym nema nic spolocne a zakaznik nezmeni na vrzgavosti auta nic ak si namiesto laserlichtu kupi o 30 koni viac pod kapotou.

ak ty nevidis rozumny argument preco nebrat namiesto 5er Superb, tak to potom naozaj nema cenu ani diskutovat, dusickarske flejmy necham pre inych

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Októbra 2016, 04:11

Čítať s porozumením môžeš potom aj ty, písal som o tých, čo si kúpia sociálnu 520 v základnej výbave, a tam mi už napíš rozumný dôvod prečo za tu cenu nebrať vybaveného superba

A neboj sa nesom zarity dusičkar, ale ani buržuj tak si jazdím na starom vraku.
Naposledy upravil/-a pistacik11 v Piatok, 21. Októbra 2016, 04:16, upravené celkom 1 krát.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

PristineShip

Piatok, 21. Októbra 2016, 04:14

jazdil si novy Superb?
ak nie tak sa chod povozit.
potom si urob nazor sam.

pistacik11

Piatok, 21. Októbra 2016, 04:17

Áno jazdil síce len možno 200 km diaľničných, a nebolo tam prakticky nič čo by mi vadilo, možno preto, že normálne jazdím "stoka" auta
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

PristineShip

Piatok, 21. Októbra 2016, 06:05

cize ti nevadilo ani to, ze mediz volantom a kolesami je vakuum, a motor pocujes tak o 30% viac ako ked presadnes do Golfu alebo Passatu, ze ergonomia ovladacich prvkov je uplne v kokote lebo za polovicou veci sa natahujes jak DiCaprio za dverami nad titanikom, ze ked si pustis zasumene FM radio tak to staci na to, aby sa spatne zrkadlo roztriaslo.
Superb je dobre auto, ale porovnavat ho s 5er mozes tak mozno s jazdenou E60.
A ten cenovy rozdiel teda nie je "nasobny" ako to vela ludi rado prezentuje, novy Superb kombi 2.0tdi 150k s automatom v ambiente za 31k , nech ma aspon elektrony a nejaku tu vybavu je porovnatelny s f11 518d v automate, cennikovo za 48k, akurat, ze tu f11 das na cene dole aj ked neberies vela vybavy aspon o tych 12%, ak beries vybavu vies sa dostat ovela vyssie, kym toho Superba teda dostat nad 8% zlavu moze byt problem, a tych dajme tomu 15000 v rozdielnej cene v tej f11 bude teda kurva citit za volantom (nechcem teraz brat do uvahy specifika toho, ze konci vyroba F10, kedze za 45k teraz predavaju celkom dobre nalozene auta).
Ja to neviem vysvetlit nejako dobre, lebo to proste clovek najlepsie porovna dlhodobym jazdenim. Presadol som z auta na MQB platforme s celkom dobrou vybavou, dobrym automatom a pouzitelnym malym motorom do prekapotovaneho MINI a predsa je tam rozdiel obrovsky. Posledne roky uz tolko necestujem ale stale mam premium loyalty status u 3 velkych autopozicovni a vacsinou ma upgradnu na premiove auta za cenu Octavie, a zakazdym ten rozdiel citim, aj ked presadnem po tyzdnoch jazdenia na svojom aute do lepsieho a samozrejme aj ked potom zas pridem domov a sadnem do horsieho. Ked som cestoval viac bolo to niekedy az depresivne, clovek si moze sam sebe chciet vsugerovat, ze sa v aute za 20k vozi rovnako ako ten v aute za 40k,ale nie je to tak, a nie je to primarne o vybave, ktora tomu komfortu samozrejme pomaha, je to o tom, ze aj ked kvalitativne to upada napriec spektrom, prave viac toho tlmiaceho materialu, lepsie materialy, presnejsie riadenie robia z celkoveho jazdneho zazitku uplne iny level. Za ktory si musis draho zaplatit.
A aj vrzgajuca 5er bude lepsia ako vrzgajuci Superb.
Vo svete, kde su momentalne najvazenejsi zakaznici automobiliek z Ciny a celkovo Azie sa nejake to vrzganie absolutne neberie na zretel, lebo tam na takych veciach nezalezi. Mozno o dalsich 20 rokov, ked sa aj tam stanu premiove auta beznou sucastou ciest a nie status symbol si to budu ludia vsimat.

mexican
Auto: modré géčko

Piatok, 21. Októbra 2016, 08:06

Už som to sem raz v minulosti dával, ale opakovanie je matkou múdrosti.
Auto (BMW) nemusí mať najazdené ani tisíc km a vŕzga už keď je u predajcu v showroome.

Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Piatok, 21. Októbra 2016, 08:22

Blesk má čistú pravdu, bohužiaľ je to tak.. Inak treba byt fanúšik ale nie fanatik. Kvalita aút je úmerná počtu kusov a zisku - čiže napiču. Najväčší fail je že keď si človek kúpi BMW 7 alebo 5 to iste platí o drahých A6 či MB a pod. tak má človek pocit že za ty ťažké peniaze dostane naviac nejakú kvalitu. A to sa bavíme kľudne o 100tis autách. Pravda je taká kto vidí do tých aút aj hlbšie nie len po volant ale aj za ten volant tak vie že je to rovnaká plecka za 100k ako za 20.. Do aút za 100k výrobci objednávajú druhotriedne/treťotriedne komponenty u dodávateľov za minimálne ceny a predávajú/prezentujú to ako nejaký nadštandart luxusný za taške peniaze vyrobený v najvyššej kvalite, toto je ten najväčší ojeb a ///Marketing. Hlavne káblové zväzky v Rumunsku vyrábané polepene všelijako krížom krážom.. RJ v Polsku a môžem pokračovať.. Všetko za minimálne peniaze v najluxusnejších triedach aút. Viem napr. o reklamácii svetiel výrobcom dosť drahého auta že im chodia vzduchové bubliny v plexi čo im to posielajú a dodávateľ ich vyfakoval že akú kvalitu a výrobu si (zmluvne) objednali a zaplatili takú majú! :D Jediný rozdiel v tých drahých autách je že sú obalené pozlátkom zvonka ale zvnútra je to rovnaká šopa ako obyčajne auto za štvrtinovú cenu. Preto BMW X6 po čase vŕzga rovnako ako BMW 1 či Octavia.. A dá sa pokračovať.. Ale stym uz nenarobíme nič. Automobilky chcú vyrábať len kuse a kuse za hranicou minimálnych nákladov. Taká KIA či Hyundai za posledné desaťročie doslova raketovo napredovali a Nemecké automobilky len prešľapuju.. Som zvedaví dokedy.

Btw. Superb sa samozrejme nemôže rovnať G30 ani sockovej.. ale to nič nemení na tom že táto tretia generácia je celkom podarena. Bez debaty je to kus pekného manažérskeho auta vyrobeného v rovnakej kvalite ako Audi za podstatne väčšiu cenu :) Nejazdil som ho síce len sedel, ale čo som pozeral testy tak odhlučnenie tam veľmi chválili, spracovanie tak isto. Tak že pre niekoho je určite atraktívnejší naložený Superb ako socka 5er.. Ľudí je veľa a každému iné chuti.. :)

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Piatok, 21. Októbra 2016, 08:33

Skoda a "kvalita" mi v jednej vete fakt nejde dokopy. SKody by boli fajn auta, keby stali o 20-30% menej. Na ich autach je velmi citit, ze sluzia ako technologicke smetisko VW group. Taka je hold koncernova filozofia aby Skoda nahodou nemohla ohrozit predaje VW.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Piatok, 21. Októbra 2016, 08:49

mate kus pravdy vsetci (zial ci nastastie).
Ja tiez takzko niekoho presviedcam preco som nekupil CX5, X-Trail, RAV4, CRV, Tucson, Santa Fee, Tiguan... a viem preco som vybral tu X1 a som nadalej spokojny a presvedceny ze som si vybral spravne danym mojim kriteriem a preferenciam-kazdy nejake mame. To plati aj o Superb/Passat/Audi A4,6, Mazda 6, MB C,E ci BMW 3,5 co si kto a preco vyberie je velmi subjektivne. Akurat mam problem s tou mierou skutocne vyrazne vyssej pocetnosti reklamacii na vady rozneho druhu.
Videl som reporty BMW vcitane ich analyz EBIDTA, poctov predanych kusov v ktorych krajinach a ziskov za posledne roky. Kopiruju v podstate stav svetovej ekonomiky (obrovske prepady v roku 2009 a zaroven narast skoro vsetkych ukazovatelov od roku 2009) Tiez ze Cina, USA a UK su najvacsie trhy pre BMW, ale aj ze Cina mala v 2015 tom najmensie medzirocne narasty (nieco okolo 2%)) Z toho pohladu by im mohlo vyjst ze rast trhu v Cine sa uz spomaluje a naopak svoju nekvalitu natlacili najviac na trhy USA a UK ktore im to najblizssie roky vratia ak budu s autami nespokojni a je to kratkozrake uvazovanie ich ekonom ktori to na rok 2015 proste vyratali zle. Uvidime ake budu vysledky 2016. Inak aby som nezabudol na F10 praskaju predne svetla (u aut pod 100tis km) ak som uz teda bol konkretny u inych modelov a aby to nebolo len o tom ze kde tu nieco vrzne. VoMack: V pripade Kodjaku VW intervenovalo na zvysenie jeho ceny. Co sa udialo oen kozmeticky a to auto bude trhovo urcite velmi uspesne aj vdaka agresivne nastavenej cene. Cas ukaze ich kvalitu. Aktualny Superb je hlavne zvonku atraktivny, zvnutra priestorovo skutocne stedry ale co som postrehol tiez vidno setrenie a pocut vrzanie u noveho auta.

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Piatok, 21. Októbra 2016, 09:08

U BMW dost pozorujem zmeny kvality vyhotovenia v introsi pocas zivotnosti modelu. Pamatam si, ked som bol osahavat tlacitka [bruno75 approved] v F30 pocas jej predstavenia, tak mi prislo za predajcu normalne kokotno - to auto bol total lacny plastak. Potom neskor ked sa mi do ruk dostali neskorie rocniky, mal som pocit, ze kvalita interieru sla postupne hore. F32 uz bola kvalitou introsu na velmi slusnej urovni.

Problem s novinarskymi autami je ten, ze jednak su to prave povacsinou tieto nulte rocniky a druhak, ze su to strasne trapene auta, z kt. si kazdy chuj urobi na kratky cas svoju slapku.
Taketo auta sa potom predavaju dalej zakaznikom za "vyhodne ceny" vid RejserDip junior a jeho utrapena 2er....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

blesk

Piatok, 21. Októbra 2016, 09:46

VoMack schvalne som napisal km a schvalne ze to je moj kamarat (dobry) vidi rozdiel medzi autami a vidim ho aj ja kedze ked ma nieco zaujimave narokujem si to skusit:-) 2tis km je nic aj v novinarskom aute, mimochodom GTR malo 11tis km a malo uz druhu sadu gum (tiez uz zjazdenu) a to auto mali v rukach a na okruhoch asi vsetci (absolvovala Most, TN letisko aj SK ring aj Babu, Jankov Vrsok-nie mnou ja len bezna cesta..) to auto bolo ticho, nic nehrkalo, nebuchalo a ma dost tuhy podvozok a robi to ine veci ako Dizlova F30...

bruno75

Piatok, 21. Októbra 2016, 09:55

Tak, hadam vsetci tu vieme, preco sme si kupili take auta, ake mame... ako tu uz mnohokrat odznelo, auta su cim dalej tym vacsi konzum (aky dlhy bol zivotny cyklus auta v casoch nasich otcov a kolko je teraz...?!) a vyrobcovia sa len prisposobili poziadavke trhu - vyrabat vela a lacno...
Omacka, neviem, kedy si naposledy sedel v Schade, ale myslim, ze od casov Fabie_I sa uz "trochu" posunuli, IMHO nova Octa alebo Sup vo vybave vobec nie su marne auta pre bezneho priemerneho uzivatela....
vyberat dnes nove auto mi pripada narocnejsie ako v minulosti, maly priklad:
nedavno som asistoval pri vybere noveho auta kategorie male SUV / MPV s automatom, motorizacia +/- 100 kW, so zakladnymi asistentami a cenou do 30t, vyber bol BMW F48 X1, BMW F45 2er AT, Merc GLA, VW Tiguan a Seat Ateca (viem, ze velmi roznorody, ale to nie je podstatne...)
obe BMW sa diskvalifikovali cenou, ani so zlavami nodokazali podliezt 30t, Tiguan to iste... Sejacka Ateca bola za 30t v top vybave a vobec na mna neposobila zle (4x4, 6st DSG, balik asistentov, ACC, kamery okolo celeho auta...+ 6-rocna zaruka) a od rovnako vybaveneho Tiguana bola min. o 8-10t lacnejsia (myslim, ze Ateca je aj tak len prekapotovany Tiguan, ktora bude Tiguana v ramci koncernu silne kanibalizovat) a Merc dal akciu, takze ako FWD a bez asistentov a ACC tiez podliezol 30t... bez ohladu na to, co si dotycny nakoniec vybral, z tohoto prikladu je zrejme, ze rozdiely medzi tzv. low-costom a tzv. premiovkou sa (pri aute rovnakej kategorie) vyrazne zmensuju... opakujem, ze z Atecy som bol prijemne prekvapeny a neposobila na mna nekvalitne a naviac, bez ohladu na to co kupi, ak by nieco odislo, ma 6 rokov na to, aby to predajcovi obuchal o hlavu... a po uplynuti zaruky uz asi bude kvalita a stav auta trapit niekoho ineho... ak by som ja chcel take auto s takym rozpoctom (akoze naozaj nechcem), velmi dlho by som uvazoval co vybrat...
len tak na okraj, ak som spravne pocital, tak za cenu toho stredne-lepsie vybaveneho Tiguanu by bol Merc GLA bez kompromisov a myslim, ze v este lepsej vybave nez VW, zaujimavy svet, kde ludove vozidlo je drahsie ako Mercedes :mrgreen:

blesk, nemyslim ze mozes porovnavat GTR a dizlovu F30... v ziadnom ohlade... F30 je kozum a GTR pre fajnsmekrov a tomu zodpoveda aj sposob vyroby...

blesk

Piatok, 21. Októbra 2016, 10:22

ok dobre sakra to je nahovno cela onternetova komunikacia, vzdy sa najde niekto a jeho nazor, aj ked mam pocit ze ludia necitate poriadne. Tie texty budu potom necitatelne dlhe ked to ma byt nepriestrelne. Staci ze Tucson, i30, Santa Fee... (vsetko nove auta s najazdom par km) NEVRZGALI (Superb inak mimochodom vrzgalo rovnako ako BMW).
Vyberat auto podla cennikov v ruke bude vzdy nahovno. Musis sa ist s tym clovekom v tom previezt a vypocut si jeho pohlad na vec. (tabulkovo mi suoer vysiel Outlander nazivo prisla manzelka ns skusobnu jazdu a ze je to velke a nazivo ze sa jej uz nepaci s ze sa v tom neciti dobre, do X1 sadla s hned som videl ze je v pohode, dokonca sa zacala hrabat v infotainmente co nikdy nerobi lebo auto je pre nu uzitkova vec na premiestnovanie...)
Ja som si komplet vsetky odjazdil a vybral 3 (Outlander, X1 a CX5 pritom v tabulke bolo 20 SUV ktore papierovo vyzerali uplne inak na zaciatku) z ktorych si ona vybrala X1. Inak uplne mimochodom co vsetci naskocili na vlnu "bez asistentov ani ranu" radsej nech to ma chciply motor ale key less, asistenti a M paket musi byt a cim vacsie aj ked v tom vozim vzduch
Naposledy upravil/-a blesk v Piatok, 21. Októbra 2016, 11:11, upravené celkom 1 krát.

blesk

Piatok, 21. Októbra 2016, 10:31

poviem to na plnu hubu: tym autam chybaju tesnenia medzi dielmi interieru a skrutky (vsade klipy) plus gumove tesnenia zjavne vybrali LEN podla ceny od najlacnejsieho dodavata. Su to pre mnohych chujovinky mne (aj mnohxm inynm) vadi ze na ti aby si sa zbavil pukotania okolo okien na vela zistivani maju v BMW teflonovu pasku ktoru lepia na karoseriu v mieste kontaktu s tesnenim, dva spolu vrzgajuce diely demontuju a maju na to spreje a nastriekaju to, na tesnenia detto nejaka pasta (s origo BMW part number). listy zvonku su za 2-3mesiace sedadte jak na E46 z roku 2000... Neobhajujme to ja do BMW tlacim ze robia super auta ale ked budu zakaznikov ojebavat tak im postupne utecu. Treba sa vyhradit voci takemuto tabulkovemu inzinierstvu ekonomiv, nech prepustia par analytikov a konzultantov a pridaju oar centov na tesniace pasky a lepsiu kvalitu gumennych casti a par inych veci a bude to znovu o hodne lepsie. Je to nezmyselne centove vyjebavanie so zakaznikmi a to sa nevyplaca

pistacik11

Piatok, 21. Októbra 2016, 12:18

bruno75 napísal:
blesk, nemyslim ze mozes porovnavat GTR a dizlovu F30... v ziadnom ohlade... F30 je kozum a GTR pre fajnsmekrov a tomu zodpoveda aj sposob vyroby...

Tak ale už v takom ///M modele či x5,6 6,7- klasse by si už čakal že sa za tie peniaze objaví aj trošiku lepšia kvalita. Aspoň, že si tam vieš natlačiť hračky, čo v tých lacňakoch nevieš.

Btw ten superb bol len príklad, osobne v tejto triede by som volil genesis. Títo ktorejčania sa hrabú celkom pekne hore, (ináč Opel, Renault či Citroen tiež), ale nechcem tym povedat že su konkurencie schopne, ešte stale su oblasti kde zaostavaju, ale vedia to pekne kompenzovat cenovkou.
A celkovo si myslím, že s takýmto trendom kvality v BMW AG, čoskoro môžu zavrieť kram, lebo kým nechceš nafullovať konfigurátor tak jediné auta ktorým tu nekvalitu odpustiš (respektíve zavroeš oči uši) sú m2,3,4 a i-modely

(áno musím sa priznať sám občas poškulujem po jazdenej f11, a sen je f06)
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 247 neregistrovaných