Tak, hadam vsetci tu vieme, preco sme si kupili take auta, ake mame... ako tu uz mnohokrat odznelo, auta su cim dalej tym vacsi konzum (aky dlhy bol zivotny cyklus auta v casoch nasich otcov a kolko je teraz...?!) a vyrobcovia sa len prisposobili poziadavke trhu - vyrabat vela a lacno...
Omacka, neviem, kedy si naposledy sedel v Schade, ale myslim, ze od casov Fabie_I sa uz "trochu" posunuli, IMHO nova Octa alebo Sup vo vybave vobec nie su marne auta pre bezneho priemerneho uzivatela....
vyberat dnes nove auto mi pripada narocnejsie ako v minulosti, maly priklad:
nedavno som asistoval pri vybere noveho auta kategorie male SUV / MPV s automatom, motorizacia +/- 100 kW, so zakladnymi asistentami a cenou do 30t, vyber bol BMW F48 X1, BMW F45 2er AT, Merc GLA, VW Tiguan a Seat Ateca (viem, ze velmi roznorody, ale to nie je podstatne...)
obe BMW sa diskvalifikovali cenou, ani so zlavami nodokazali podliezt 30t, Tiguan to iste... Sejacka Ateca bola za 30t v top vybave a vobec na mna neposobila zle (4x4, 6st DSG, balik asistentov, ACC, kamery okolo celeho auta...+ 6-rocna zaruka) a od rovnako vybaveneho Tiguana bola min. o 8-10t lacnejsia (myslim, ze Ateca je aj tak len prekapotovany Tiguan, ktora bude Tiguana v ramci koncernu silne kanibalizovat) a Merc dal akciu, takze ako FWD a bez asistentov a ACC tiez podliezol 30t... bez ohladu na to, co si dotycny nakoniec vybral, z tohoto prikladu je zrejme, ze rozdiely medzi tzv. low-costom a tzv. premiovkou sa (pri aute rovnakej kategorie) vyrazne zmensuju... opakujem, ze z Atecy som bol prijemne prekvapeny a neposobila na mna nekvalitne a naviac, bez ohladu na to co kupi, ak by nieco odislo, ma 6 rokov na to, aby to predajcovi obuchal o hlavu... a po uplynuti zaruky uz asi bude kvalita a stav auta trapit niekoho ineho... ak by som ja chcel take auto s takym rozpoctom (akoze naozaj nechcem), velmi dlho by som uvazoval co vybrat...
len tak na okraj, ak som spravne pocital, tak za cenu toho stredne-lepsie vybaveneho Tiguanu by bol Merc GLA bez kompromisov a myslim, ze v este lepsej vybave nez VW, zaujimavy svet, kde ludove vozidlo je drahsie ako Mercedes

blesk, nemyslim ze mozes porovnavat GTR a dizlovu F30... v ziadnom ohlade... F30 je kozum a GTR pre fajnsmekrov a tomu zodpoveda aj sposob vyroby...