Jaka vasniva diskusia sa strhla

Siel som v nedelu na autosalon v nitre, ze omkrnut nejaku plechovku, lebo sa usetrene smeti zacinaju splhat k hodnotam co za to kupim aj funglac. Sli sme na kamosovom superbe ten predchadzajuci model. Keby nemal bezovy interier, tak ani nie je poznat, ze to uz cosi za sebou ma (na margo toho porovnavania).
Ale hyundai ci uz genesis, alebo tucson popripade kia sportage (ateca sa nechyta ani omylom - tiez som skusal) ma oslovili - vnutri fajn sedenie, spracovanie, tazko povedat co to bude robit po x km. Sadol si do konkurencie - focus sa rozpadaval po 4dnoch na autosalone. Mondeo za 45k az trapne lacny plast na pristrojovke. Mazdy mali intros o poznanie lepsi, lenze mali ine vazne chyby - zle sa v tom sedelo ci uz v predu alebo vzadu. z MPV fajn tak S-max a este kia carens. Seat vyslovene tragedia a to som mal leona na zozname, teiz nerozumiem ako moze byt nova vitara taka oblubena, lebo stale je to len vyssia a raz tak draha fabia.
Trapna skodovka - rapid, vobec nebolo zle, akurat, ze je to lowcost a nic sa do nej neda dat, superb je aspon velky a volil by som ho skor ako vecsinu bmw a to ako fanusik bmw.
Kolega ma F10 530d za 75k, dalsi ma F34 520d za 50 a treti ma X1(som sa musel vyfackat ci sa mi to nesniva co to ma za super social edition interier packet), F34 ma oslovuje napriklad viac ako F10 - ta chodi kultivovanejsie kvoli 6valcu, ale inak som ju vnimal ako obycajne presuvadlo ten cenovy rozdiel by mi voci superbu napriklad nestal. A mimo to - 8% dali kolegovi zlavu len po telefone na skodovku, ze ma poslat do mailu co chce a 8% si moze hned odratat z cennika, takze da sa ist aj dalej.
Aby som teda zhrnul moj nepodstatny prispevok - korejcania sli kvalitativne hore aspon na prvy dojem, ale inak som siel z autosalonu rozcarovany, lebo bez vynimky tie nove auta citit z nich lacny material po nasadnuti a kvalita spracovania je uz len historicky pojem, vsetko sa robi na spotrebu.