... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

BMW FAIL-s!

Pondelok, 25. Novembra 2013, 19:19

alebo nazov pre skalnych clenov klubu "za<>ujte si na svojho bavora!"

tema pre tych, co nie su natvrdli, BMW pre nch nie je modla a hlavne uz jazdili dlhodobo aj na niecom inom!

zapicujte co maju ine automobilky riesene lepsie (respektujte rok vyroby)

ja by som zacal s par postrehmi z E46 face a E61 LCI

E46:
- snad najtupsi palubak aky som kedy videl, okrem toho, ze ako spotrebu ukazuje totalne hovadiny sa strane zle nastavuje cas a celkovo si myslim, ze toto je vec, za ktoru sa v roku 200x (rozumej do 2005) moze BMW naozaj hanbit! (teraz ale nehovorim o palubaku, co je vo velkej navi)
- osvetlenie noh namiesto svetla...what the fuck is this? na keru mariu osvetluju pedale ked po vystupeni slapnes do zasrane hlbokej mlaky???
- nema TRIPLING!!? boha sak to ma aj fabia a polo
- nekonecne vrzganie okien, z toho moze cloveka, co dal za novu 3er snad aj jebnut, ostuda strasna
- absencia dvojzonovej klimy - no comment
- 20d 110kW pri 1500rpm uplne mrtve - typova situacia, idem si cez mesto 60kmh + tempomat na 4ke...na svetlach skoci oranzova, zvyknuty z inych aut, ze staci trosku pritlacit plyn a idem...<>, nejdem...musim brzdit alebo rychlo podradit aby sa to rozbehlo!
- tempomat na tlacitkach na to som tiez riadne nadaval, hlavne to, ze je to na pravu ruku
- odkladacie priestory, odkladacie priestory, odkladacie priestory..aaaa este som zabudol odkladacie priestory
- autolock fail, zvyknuty na autolock z inych aut som si ho aktivoval, ale ked sa chces dostat z auta, tak musis tahat klucku na 2x jak taky.... nedajboze sa na tom aute vydrbat, au
- prazdna laktovka...? to co je? nemozem si do nej nic dat
- zakladne radio je sracka

E60/E61
- vrzganie v interieri + zase to pukanie okien!!!
- system el. otvarania piatych dveri u E61- to musel vymyslet fakt daky jebo, sak to je brutalne labilne, poddymenzovane, slabunke...staci sa trosku priucit u bratov v Stuttgarte ako sa to ma robit...
- kable do piatych dveri u E61 - no comment
- termostaty, ktore odchadzaju po 3rokoch a fakt, ze chybu DPF ukaze az ked je uz velmi zle (to je celkovo chyba BMW, nie len E60/E61)
- ODKLADACIE PRIESTORY!!! k tomu pridam este, ze v kufri chyba SIETKA a organizatory (stale sa nepoucili)
- zakladne radio o daco lepsie, ale za tie prachy fakt nic moc zvuk (riesenie - pridat vyskove repro)
- zase E61 a zatekanie do anteny DO - shame on you BMW! shame on you!!
- dazdovy senzor je proti E46 uplne hovno

EDIT: a cenu za najvacsi BMW fail vyhrava........ MOKRA RUKA V OKNE!!!!!!!!!!!!! aby som si vzdy zavrel okno predtym ako chcem umyt celne sklo to kde smeeeee???? v praveku? /EDIT

samozrejme, ze som na kopec veci zabudol a samozrejme, ze moje BMW maju (a mali) aj velmi vela pozitiv, preto som pri BMW aj ostal, ale o nich tato tema nebude :)

tak co, co vas na svojom BMW serie a najdete to napriklad aj u kamosa v octavke social paket? :))
Naposledy upravil/-a PeqpeK v Pondelok, 25. Novembra 2013, 19:44, upravené celkom 2 krát.

ROKI49
Auto: G20 330i

Re: BMW FAIL-s!

Pondelok, 25. Novembra 2013, 19:38

no skusim, budem mozno trochu porovnavat s koncernom.

BMW jednoznacne prehrava antikoroznu ochranu, tu mali a stale maju co dohanat. V e39 mi ale v interieri inak nic nevadi, aj ten tempomat na volante kvitujem, nemam rad tie packy a navyse tu minipacku na Cancel, tu mi je prijemnejsie stlacit I/O tlacitko. Za co by som ale dolamal dakomu ruky je drziak na pohare, na ten by som sa bal aj naplut, aby sa nezlomil, ten plast je neskutocne makky, labilny a cela konstrukcia je ako domcek z karat, radsej tam ani nic nedavam, lebo to bude zase zlomene a zavrete to bude drzat len papierik.

Taktiez ostrekovace by mohli byt pod kapotou rovno pri okne a nie na kapote ako u debilov, ked idem 180 tak to ledva dosti na okno :D
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

PeqpeK
Autor témy

Pondelok, 25. Novembra 2013, 19:42

pridavam este jednu velmi zasadnu vec ako si mi spomenul tie ostrekovace

tak si pekne ficim s otvorenym oknom na svojej E61, ofrckam si celne sklo a JEEEEEB mokra cela ruka a natecene v aute!!! to co je? to je snad najvacsi bmw fail....sak toto ma poriesene aj FIAT!

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 25. Novembra 2013, 19:45

:lol: :lol: zaujímavá téma to bude . . .

pridám aj ja niečo,
e34:
- stretávacie svetá, vidno s nimi <>
- TDS, nebol to zlý motor, ale predsa len, tds, užil som si . . .
- sťahovanie okien - na iných autách bez problémov funguje aj po 30rokoch, na e34 sa to serie ako na páse (tie biele kocky)
- odkladacie priestory - do priehradky na dverovom tapeci sa zmesí max. peňaženka, nič viac, do priestoru v tuneli pár drobných, a nič viac, schránka pred spolujazdcom tiež neni bohviečo

e39:
-držiaky na poháre, neviem načo mysleli keď to navrhovali, nič sa do nich poriadne nezmestí a keď aj hej tak do nich radšej nič nedám lebo sa bojím že sa rozpadnú . . .
-ostrekovače, resp. stierače, ostriekam okno, zotriem, a krásne to steká na bočné sklo, keď je stiahnuté tak rovno do xichtu, fakt príjemné, keď sa tomu chcem vyhnúť tak musím stáť alebo ísť aspoň 120
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

a

Pondelok, 25. Novembra 2013, 20:24

BMW e61:

- základná hudba je oničom, do auta za 60tis € nedat v základe výškové reproduktory je na zamyslenie ](*,)
- základné sedačky su dobre dovtedy, kým človek necestuje viac ako hodinku bez prestávky, vystupovat z BMW dolámaný ako z Felície je dosť napiču :-k
- lámajúce sa káble v 5.dverách je problém asi od začiatku výroby, bohužial tento problém nevierišili ani v LCI modeloch
Jano

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 25. Novembra 2013, 20:48

e36 - vsetky dvere maju kontakty zavretia ale kde su vyvedene? odpoved - nikam
- umiestnenie peloveho filtra

e39 - drziaky napojov, ziadne
- kable opravene vzadu opravene na 3x, snad konecne
- led-ky, ano su fajn, dokonca sa da ziarovka vybrat z petice, ale co z toho, ked musi clovek rozbit svetlo aby ju vybral?
- umiestnenie brzdoveho posilovaca
- a hned pod nim webasto
- speci stierace

e53 - drziaky napojov - vpredu 2 kavy, vzadu 2 piva, konecne nieco uzitocne
- samozrejme kable preseknute aj tu
- zadnym svetlam zajebava aj na tomto aute

edit - inac nechapem preco by mal byt tempomat na lavej strane - tam je miesto na hlasitost radia, na pravej strane je to naprd, to si rovno nastavis na radiu
e46 tripling mala od cca 2004 roku
autolock funguje zhodne aj napr u volva, btw ked sa natom vysekas, tak sa to odomkne
Naposledy upravil/-a jararak v Štvrtok, 28. Novembra 2013, 09:12, upravené celkom 4 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Pondelok, 25. Novembra 2013, 20:49

Aj na e36 ked utriem predne okno so stieračmi, tak musím mať zatvorené okno, lebo tu vodu to hodí rovno dnu.
Za celý čas výroby E36 nevedeli vyriešiť tie krytky na vnútorných kľučkách.
Systém uchytenia brzdových čeľústí na ručnú brzdu je škandál. Celkovo ručna brzda (ked je kotuč vzadu) je škandál. Po nastavení to funguje tak 3 dni.

PeqpeK
Autor témy

Pondelok, 25. Novembra 2013, 21:11

jararak napísal:
e36 - vsetky dvere maju kontakty zavretia ale kde su vyvedene? odpoved - nikam

e39 - drizaky napojov, ziadne
- kable opravene vzadu opravene na 3x, snad konecne
- led-ky, ano su fajn, dokonca sa da ziarovka vybrat z petice, ale co z toho, ked musi clovek rozbit svetlo aby ju vybral?

e53 - drziaky napojov - vpredu 2 kavy, vzadu 2 piva, konecne nieco uzitocne
- samozrejme kable preseknute aj tu
- zadnym svetlam zajebava aj na tomto aute

edit - inac nechapem preco by mal byt tempomat na lavej strane - tam je miesto na hlasitost radia, na pravej strane je to naprd, to si rovno nastavis na radiu
e46 tripling mala od cca 2004 roku
autolock funguje zhodne aj napr u volva, btw ked sa natom vysekas, tak sa to odomkne

k tomu tempomatu...sadni do medveda a uvidis :) staci ti kerovat auto jednou rukou, kedze napravo od volantu sa ziadna packa nenachadza :)
e46 2004 tripling nema (aspon ta, co ma kolega)
spoliehat sa na to, ci sa to odomkne...ale tak, ci tak je to neprakticke odomykat na 2x, u medvedov to bolo velmi dobre vyriesene

Lil_Ego
Auto: Hrdzavý kýbeľ
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Novembra 2013, 21:12

S poslednou vecou nesuhlasim nakolko ked sa postaras o plechy na rucke a dobre ju nastavis tak drzi ja som to urobil a je to parada ale pravda je to s tou rucnou a tym ochrannym plechom sudruhovia z NSR to moc nedomysleli jak sa u nas vravi nasrat im do ruk...
LSD hrkalka

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 25. Novembra 2013, 21:27

e36:
- odhlucnenie je na urovni Š120 ktora je o 10 rokov starsia
- odkladacie priestory
- ako uz bolo spominane - ostrekovace
- odkladacie priestory v kufri... wtf? to si mam naradie prilepit o podlahu?

e39
- drziaky na pohare... co ja viem, ja tam davam vsetko a zatial to drzi :mrgreen:
ostrekovace.. ale na druhej strane stierace zaberaju snad 95% skla.
- na to, ze to je 5er ja vzadu dost malo miesta.
- svetla su kapitola sama o sebe.
- ODKLADACIE PRIESTORY
](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
- neskutocne vrzganie snad kazdej umelohmotnej casti.

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 25. Novembra 2013, 21:55

Mne najviac vadia:

e36:
-Nema odkladanie na pohare-flasky
-prazdna loketka
-ked hned nevypnem svetla tak ma ide jednut ked pocujem ten buzzer z roku 5
-kocky v oknach ktore aj po vymene nejdu poriadne
-dazdovy krokovac sa neda stelovat. Už na felde sa dal.
-dvojzonova klima wtf aby som furt dvoma prstami pridaval alebo uberal teplotu

+ clonitka so zrkadlom a cavovskym svetielkom
+ ukazuje spotrebu aj bez BC
+ ten system "studena hlava" na vrchne fukare
+ antena v skle

e46:
-ten dvojlock je shit
-nema miesto na flasky a pohare
-okna! tretie bmw a onka nejdu poriadne ani na jednom a este sa to ani neda vymenit

+ pohodlne soferovanie
+ dost odkladacieho priestoru - aj v loketke je miesto
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 25. Novembra 2013, 22:05

E46 touring: Na zadnom kufrovom okne na mieste kde dochádza ku styku skla s tesnením sa po čase prerušili vodivé "čiary" na vyhrevanie okna.
Neviem ako to má vyriešené E91 resp. F30, ale na F11 mám po obvode okna taký rám, takže do styku s tesnením prichádza ten a nie sklo.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

ice.blade

Pondelok, 25. Novembra 2013, 22:08

som sa rozpisal o E46 co vsetko mi na nich leze na nervy ale radsej som to zmazal, kto by to cital :D v skratke by som to okomentoval ze som si kupil poslednu E46 v zivote, uvidime ake chyby budu mat dalsie novsie modely...

Borisss

Pondelok, 25. Novembra 2013, 22:11

Poslednu E46 napriek tomu, ze je to M3 ? Ci prave vdaka tomu? :mrgreen:

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Pondelok, 25. Novembra 2013, 23:12

Borisss napísal:
Poslednu E46 napriek tomu, ze je to M3 ? Ci prave vdaka tomu? :mrgreen:

Hej a este predtym ich mal zo dve :lol:
Jack Daniels + Coca Cola :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 220 neregistrovaných