... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
F!z:k
Auto: E36, E32
Kraj: Bratislavský

Re: BMW FAIL-s!

Utorok, 26. Novembra 2013, 12:05

Dendo napísal:
Prispejem troskou do mlyna, aj ked neviem co by som nejak vycital ale tak dajme tomu aspon volaco.
E30 - ak treba nedajboze odmontovat/ menit olejovu vanu, treba pridvihovat motor :D

No ale nejak neviem co viac by som napisal :-D lebo vsetky drobnosti ktore by mi vadili su sposobene len tym ze to auto ma 25 rokov.

A to montovanie diferaku, koli ktoremu je asi najlepsie prevrtat kufor? :D

Ja mozem povedat tiez k e36:
- ostrekovace neviem, tie nepouzivam :D
- rucna brzda, si myslim ze postrach starsich bmw narozdiel od napr. 200sx kde funguje vraj jak hydronada vzdy
- neni tam miesto na flasu ale aspon energy drinky sa zmestia do priehradky vedla rucnej
- ventily kurenia.. dalsia choroba :D
+ mam 318i a myslim, ze je to docela spolahlive auto s nizkymi nakladmi, za 70tkm som domov nedosiel len raz ked sa mi rozpadla plastova priruba na vodu z motora.. skoda uz to neni m20 kde su taketo priruby z kovu. Inak len vymenit sviecky, olej a jazdit
+ davam aj za digi klimu ktora je fakt inteligentne spravena a stara sa o vsetko pokial sa nedojebu ventily kurenia :D

Este mam e32:
- rucna brzda
- ventily kurenia
- docela dost mi chyba softclose na dverach, ktory sudoba w140 mala
- odtok sibru vyvedeny do prahu aby naahodou neostal zdravy
- aj + za (ne)spolahlive motory.. spolahlive tym ze su povacsine neznicitelne ci m30 alebo m60. m60 je pekne uhladne navrhnuta ale tie presakujuce veka.. no dobre tam sa proste vymeni tesnenie ale to povolujuce sa olejove cerpadlo to je fatalne :D Aj ked asi aj na to mysleli lebo to cerpadlo drzi na mieste aj uplne bez srobov.. tak nevim ci to je + alebo - za navrh :D
+ by som dal za neuveritelnu vydrz tych aut
+ automaticka klima s detektorom smradu je tiez docela zaujimava aj pouzitelna zas pokial sa nedojebu ventily kurenia
+ paci sa mi riesenie tempomatu, ruka na laktovke, nohy v tureckom sede a auto si viem z laktovky ovladat.. nemusim mat ruku vystretu na volante a tukat tlacitka :D

este edit, ten soft close na dverach e32 mi chyba viac nez len dost!
Preco je havran ako pisaci stol?
Obrázok
Obrázok

Dendo
Auto: E30 325i

Utorok, 26. Novembra 2013, 12:30

Hej nad tym diffom som tiez uvazoval ze sem napisem ake je to napicu :D . Ale tak to su take veci co ako bezny uzivatel auta ani nezistis :D
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

VK-Tomas

Utorok, 26. Novembra 2013, 14:13

a ked budes mat to stastie vymenit diferak este par krat prides nato ze je to uplne jednoduche len to robis napicu :wink:

a aby som nebol OT
e46
-mechanizmus otvarania zadnych okien
-blatovy podvozok na 30d
-zatekanie cez zadne dvere
-bude telefon alebo odkladaci priestor alebo drziak na pohare
-malo odkladacich priestorov
-5 korunovy automat pri 30d
e91
-osuchana farba na cuvacich senzoroch (zatial mala kazda e91/e90/atd co som videl)
-minimum odkladacich priestorov
ale inac som bol spokojny , nic nevrzgalo akurat ked som si sadol do kamosovho Ccka tak mi moja e91 pripadala ako o triedu lacnejsie auto
e30
-este som nevidel ani jednu kde by fungovalo origo nastavovanie svetiel
ale inac najlepsie BMW co som zatial mal
e53
-elektrika si zije vlastny svet
-tvrdsia jak byvala e91 ktora mala sportpaket podvozok
-mechanizmus otvarania okien na zadnych dverach
-zatekanie cez zadne dvere
https://www.facebook.com/teamdriftgarage

e53 4,6is
e30 344i coupe
KTM exc 450 six days
e30 318is - ex
e91 320dA - ex
e46 330dA - ex

Dendo
Auto: E30 325i

Utorok, 26. Novembra 2013, 14:24

Hmm uz som diff parkrat menil ale stale mi nejak nedoslo co robim zle :shock:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:01

Hosi,dalsia zbytocna tema o nicom... riesite uplne blbosti a malickosti...a poviem len tolko,a urcite mi da kazdy mechanik za pravdu,, ze bmw ma este velmi dobre a premyslene veci...este ze nemate nejakych francuzov,japoncov a pod.ale kludne aj inych nemcov... napr.opel, to by ste este len mali nervy...pocnuc neskutocni debilnymi konstrukciami motora,biednou a poruchovou elektroinstalaciou,zlozitymi nepremyslenymi servisnymi postupmi,nutnostou rozoberat casto vela veci kvoli zlemu pristupu k niektorym veciam,velmi drahe diely a konciac niekedy velmi dlhou dodacou dobou na niektore specialne diely... budte radi ze BMW je najlepsia a najhodnotnejsia znacka aut na svete...

ptz
Auto: E60 540i man

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:07

ked uz sa spominaju "zlozite nepremyslene servisne postupy, nutnost rozoberat casto vela veci kvoli zlemu pristupu k niektorym veciam.." na inych znackach, neda mi nespomenut vymenu O-kruzku v BMW motoroch N62B.., kedy musi ist kvoli 30 eurovej suciastke von cely motor ](*,) :mrgreen:

PetoK

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:11

Nemusi... :mrgreen:

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:21

alebo na e39 pri vymene predneho naboja rozobrat tehlicu a zhodit ju aj z tlmica. keby bol tlmic o 2mm vzadu tak tam vojde orech.

PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:22

PetoK napísal:
Hosi,dalsia zbytocna tema o nicom... riesite uplne blbosti a malickosti...a poviem len tolko,a urcite mi da kazdy mechanik za pravdu,, ze bmw ma este velmi dobre a premyslene veci...este ze nemate nejakych francuzov,japoncov a pod.ale kludne aj inych nemcov... napr.opel, to by ste este len mali nervy...pocnuc neskutocni debilnymi konstrukciami motora,biednou a poruchovou elektroinstalaciou,zlozitymi nepremyslenymi servisnymi postupmi,nutnostou rozoberat casto vela veci kvoli zlemu pristupu k niektorym veciam,velmi drahe diely a konciac niekedy velmi dlhou dodacou dobou na niektore specialne diely... budte radi ze BMW je najlepsia a najhodnotnejsia znacka aut na svete...

ale ja som vobec nechcel riesit servisne zalezitosti, ale veci, ktore maju dopad na bezneho uzivatela, ako napriklad tie mokre ruky v oknach
tema je v bmw pokec, tu su vacsinou len zbytocne temy :D

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:49

To som tu asi jediny, ktoremu na e46 nevadi skroro nic ?

Odkladacie priestory...no neviem, do gloveboxu strcis od okuliarov po penazenku. Do laktovky tiez vojde par veci. Do dveri taktiez,aj do priehradky (s/bez roletky).
Mam touring, takze do kufra pod plato napcham cokolvek, nosim tam dost vela veci, taktiez do kufra. Po sklopeni sedaciek odveziem pol bytu cez celu republiku.

Okna ? Nic nevrzga, stahovanie funguje bez problemov.
Nikde mi nezateka. Automat funguje bezchybne a podvozok ? Ked som auto kupil, bolo tam vsetko povodne. Okrem klepania prednych silentov bolo vsetko ok.

Jedine, co by som vyktol je klima (chcelo by to dvojzonovu) a problem s GM (treba prepajkovat nove rele). K e46 ako takej nemam ziadne vyhrady, teda nic vazne, co by mi vadilo.
Mozno mam len dobry kus. =P~
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

jkk
Auto: E91 330xd

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:58

mas vadny kus ked ide vsetko ako ma :mrgreen:
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:05

Ano Mišo maš určite zly kus.... inak ale suhlas s tebou na e46tke mi ako take nevadi nic... premyslene auto podla mna oprotiinym znackam.... :-k
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:35

jozko2828 napísal:
premyslene auto podla mna oprotiinym znackam.... :-k

by ma zaujimalo, ze v com konkretne :)
garantujem ti, ze po mesiaci s w203 by si inak hovoril :)

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:42

PeqpeK napísal:
by ma zaujimalo, ze v com konkretne :)
garantujem ti, ze po mesiaci s w203 by si inak hovoril :)

Aj ked je to mozno premyslenejsie auto, ale vzhladom na vzhlad toho auta (interier/exterier) radsej strpim neduhy v e46tke. Ved ked sa pozriem do w203 tak ma napne.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Dogg88
Auto: n/a

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:46

F!z:k napísal:
- docela dost mi chyba softclose na dverach, ktory sudoba w140 mala
...

sudobe bolo W126
W140 je generacne s e38

W126 - 1979-1993
e32 - 1986-1994
Naposledy upravil/-a Dogg88 v Utorok, 26. Novembra 2013, 16:53, upravené celkom 1 krát.
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 243 neregistrovaných