... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Re: BMW FAIL-s!

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:48

Porovnavam porovnatelne... mrkni si auta z tej doby tzn roky 98 - 04 a daj mi adekvatnu nahradu.... v tej kategorii... ja netvrdim ze e46tka je top auto ale je pravda ze ma viacero fajn premyslenych veci.... napr. Pristrojovka a vodic... ak si porovnak z tej doby napr. Ford, opel alebo inu strednu triedu tak bmw vyhrava... moj nazor... mercedes,bmw alebo audi su pre mna autas porovnatelnou urovnou.... 8)
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:52

Dogg88 napísal:
suboba balo W126
W140 je generacne s e38

126 je hlavne ina trieda...

michaltt napísal:

Aj ked je to mozno premyslenejsie auto, ale vzhladom na vzhlad toho auta (interier/exterier) radsej strpim neduhy v e46tke. Ved ked sa pozriem do w203 tak ma napne.

to je kazdeho subjektivny nazor myslim, mne sa 203 velmi paci, hlavne vo facelifte...ale riesim to, co ma na aute serie z pohladu uzivatela, a ver, ze na tom aute som chybu nenasiel, vlastne som 2 mesiace nadaval na bmw kym som si zvykol...ale e60 to u mna zachranila, bohuzial nemam moznost porovnat s priamou konkurenciou w211

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 26. Novembra 2013, 16:58

Jasne, to ako auto vyzera je subjektivny nazor. Tak isto ako aj pohlad na funkcnost auta (co mi chyba/nechyba). Tym padom je cela tato tema "zbytocna", ak to berieme z tvojho pohladu.
Mne osobne by vadilo uz len to, ako ten MB vyzera, takze by som si ho urcite nekupil. Kazdopadne to ber s rezervou prave koli tomu, co som pisal vyssie.

Mozno by sa nasiel niekto, kto by skusil obe auta a jemu by najviac vyhovoval G4.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 26. Novembra 2013, 17:08

Ja som som (resp. v pripade E39 - bol som) so svojim BMW v zasade spokojny, najde sa zopar hluposti, ale celkovy dojem 1-

E90 318d
- nepohodlne zakladne sedacky
- motor pri rozbehu na 2-ku skapina (nie, ja nie som nesika, zdochyna to aj inym ludom a na inych autach mam vyskusane, ze sa dalo v pohode rozbehnut aj na 2-ku....), proste je to blbo sprevodovane a nevie to vyuzit krutak
- velmi tuhy volant s neschopne fungujucim posilovacom - to uz nie je spatna vazba, to je bitka s volantom
- design palubky

E60 530xd
- uz vyssie opisane spravanie sa ostrekovaca (jazdim sice so zatvorenymi oknami, ale zase mi vzdy zasere bocne okno...)
- neergonomicke umiestnenie tlacitok na hmlovky (vzdy ich hladam po pamati)
- zle nastavena citlivost: automatickeho zapinania svetiel, dazdoveho senzora, asistenta dialkovych svetiel - svetla sa zapinaju aj ked je na oblohe 1 mracik, stierace bud stieraju furt alebo mam cele sklo mokre, vzdy to spusti asi 5 s potom , ako by som to potreboval, asistent dialkovych zapina dialkove neskoro a vypina ich aj ked idem okolo reflexnej znacky...
- navigacny mi hlasi odbocku neskoro (ak by som sa mal spoliehat len na neho, tak to presvihnem)
- najst nejaky konkretny POI na navigagnom je casto nadludska uloha, BMW zvolilo velmi osobity sytem zaradovania POI do kategorii, ani prasa sa v tom nevyzna a neviem vyhladavat podla mena (napr. ZOO Zlin som v navigacnom hladal asi 1/2 hodinu)

E60 + E90 a vsetky "Bangloviny"
- chybajuci ukazatel teploty chladiacej kvapaliny
- design palubnej dosky (O.K. to je vec vkusu)
- umiestnenie packy tempomatu

v BMW sa ovladanie tempomatu stale niekam stahuje: z volantu napravo (E39) na packu vlavo pod volant (E60) a potom naspat na volant nalavo (F10)

ovladace jazdnych asistentov (ked uz konecne dostali logicke miesto pri ovladaci svietiel a boli pekne zoskupene) v F15 zrusili a prestahovali do iDrive.... ](*,)

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 26. Novembra 2013, 17:30

Naozaj mi vyhovuje veľa vecí, mal som e34 a teraz na e39 je minimum, čo by som našiel že nie je super spravené. Je pravda, že kopec vecí je premyslených do detailov.
Každopádne existujú 2 veľké -
1. Ručná brzda. Snáď som sa nestretol s BMW, na ktorom by fungovala od nejakého 3. zubu, prípadne by po nejakom čase pomaly neodchádzala až by sa musela nanovo nastavovať. Áno, novým autám to určite funguje super, ale ak to funguje od nejakého 3. zubu na hocijakej plečke, prečo by to nemohlo fungovať aj u BMW tak dlhodobo.
Dobre, ručnú kašlem, to je o ničom vec, takže naozaj čo ma trápi je bod 2.
2. Hrdza. BMW v živote nevyrobilo auto, ktoré by nezačalo hrdzavieť rýchlejšie ako koncern. Záruka na prehrdzavenie 6 rokov donedávna dávaná tomu len nasvedčuje. V dnešnej dobe sa už nepoadrí vyrobiť auto, ktoré by po približne 6 rokoch nezačalo hrdzavieť kvôli ekofarbám a životnému prostrediu, antikorózna úroveň ide dole, ale aby to autá vyrobené na prelome milénia a pár rokov po už hrdzaveli, to naozaj nie.
To že existuje pár kúskov, ktoré nehrdzavejú, či šťastím alebo stálym garážovaním, neznamená, že BMW spravilo auto s dobrou antikoróznou ochranou.
Ako sa hovorí, motor sa vymení, podvozok sa vymení, ale akonáhle sa začne niečo riešiť s karosériou, tak to bude donekonečna problém.
Nur Original ist Legal.

F!z:k
Auto: E36, E32

Utorok, 26. Novembra 2013, 17:34

Dogg88 napísal:
sudobe bolo W126
W140 je generacne s e38

W126 - 1979-1993
e32 - 1986-1994

Ano ano, w140 ale bola uz od 91 ak dobre citam na wiki a teda mali 3 roky na to, mohli to popri tych chromovych kluckach, facelift dreve a inych facelift veciach co postupne prirabali dako dorobit :D Neviem vsak o tom, ze by napr. e38 mala soft close na dverach co uz teda je generacne so 140tkou. Ak ma, pardon e38 som este nemal :smile:
Preco je havran ako pisaci stol?
Obrázok
Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 26. Novembra 2013, 17:36

zopár e38 z posledných rokov výroby to malo

že W126ka je iná trieda to som nepochopil, W126 je predchodca W140, takže rovnaká trieda ako 7er od BMW
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

F!z:k
Auto: E36, E32

Utorok, 26. Novembra 2013, 17:40

ViktorDDD napísal:

že W126ka je iná trieda to som nepochopil, W126 je predchodca W140, takže rovnaká trieda ako 7er od BMW

Vdaka, to ma potesilo :D
Preco je havran ako pisaci stol?
Obrázok
Obrázok

PeqpeK
Autor témy
Auto: povacsine BMW

Utorok, 26. Novembra 2013, 18:49

bruno75 napísal:
- zle nastavena citlivost: automatickeho zapinania svetiel, dazdoveho senzora, asistenta dialkovych svetiel - svetla sa zapinaju aj ked je na oblohe 1 mracik, stierace bud stieraju furt alebo mam cele sklo mokre, vzdy to spusti asi 5 s potom , ako by som to potreboval, asistent dialkovych zapina dialkove neskoro a vypina ich aj ked idem okolo reflexnej znacky...

v tomto ti musim dat zapravdu, snad niekedy pridem na to ako tu citlivost riadne nastavit

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Utorok, 26. Novembra 2013, 20:19

a na mojej e46 ma sere slaba ale velmi slaba hudba...v posranej fabke to hra lepsie...a tie kocky v oknachani nevravim...raz ide okno pekne raz mu treba pomoct..a to uz tam su nove kocky...

michaltt

Utorok, 26. Novembra 2013, 21:11

lovec31 napísal:
a na mojej e46 ma sere slaba ale velmi slaba hudba...v posranej fabke to hra lepsie...a tie kocky v oknachani nevravim...raz ide okno pekne raz mu treba pomoct..a to uz tam su nove kocky...

Mam basic audio + Siemens VDO origo e46tkove radio na mp3 a nemam pocit ze to hra vo fabke lepsie.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 26. Novembra 2013, 21:40

Ja mam Logic7 a tiez nemam ten pocit :lol:

michaltt

Utorok, 26. Novembra 2013, 21:43

PetoK napísal:
Ja mam Logic7 a tiez nemam ten pocit :lol:

Nechvastaj sa.
Lowered wagon - pribeh

Pežot

Utorok, 26. Novembra 2013, 21:59

ViktorDDD napísal:

Netvrdil by som to. E38 soft nemala ani ako retrofit. Dorabal sa prave prerobenim zamkov z Medaku.

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Novembra 2013, 23:50

Soft close - SA323
http://www.e38.org/OptionCodes.pdf

bruno75 napísal:

E60 + E90 a vsetky "Bangloviny"
- chybajuci ukazatel teploty chladiacej kvapaliny
Citlivost aut. zapinania svetiel sa da nastavit cez diag, mozno aj dialkove, no taku feature som nemal u auta, tak neviem.
Ukazatel teploty by mal byt ten pasik v budikoch, ktory pri zohrievani motora ubuda + svietia budiky a ked je auto zohriate tak pasik zmizne a budiky zhasnu. Za beznej premavky je absencia ukazovatela nepodstatna, kedze auto zahlasi, keby bola vyssia teplota ako je zdrave.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných