... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Piatok, 29. Januára 2021, 23:03

Inac to s tymi redownloadom sa uz stalo aj mne 2 krat za posledne 2 mesiace. Pocuvam hudbu v aute a zrazu nic, tak ze asi to bude tym ze som presiel hranice tak sa prepina signal, co sa aj prepinal ale ked som sa pozrel ze preco to nehra z downloadu, tak to ukazovalo ako nedostupne...

Mozno daky bug appky alebo kery fas.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Sobota, 30. Januára 2021, 02:15

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:22, upravené celkom 4 krát.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 31. Januára 2021, 09:21

bobris a co ta M1? :-O dlhodoby review? :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 31. Januára 2021, 10:20

nijak som tomu este nedaval po krizoch, viac ho pouziva jemnostpani ako ja. klavesnica ale pouzitelna, toho som sa bal najviac po tom fiasku co davali 3 roky predtym tie maslomuchy, lebo na 2017 macbooku 12 to bolo absolutne nepouzitelne. realne ho zacnem pouzivat asi az v marci trochu viac

starynovy

Pondelok, 1. Februára 2021, 01:42

https://smartmania.cz/xiaomi-odhalilo-bezdratove-nabijeni-na-dalku-telefon-dobije-po-cele-mistnosti/ kompaktna picovina, najlepsie bude sledovat tych, co doma nemaju WiFi lebo ZIARENIEEE ako to kupuju. :D

boborjelotor

Pondelok, 1. Februára 2021, 07:50

zabudli povedat, ze treba mat vonku jednu turbinu s vykonom 1mw.
ale na reddite uz bolo kokotobranie uspesne cez vikend, "and who said they don't innovate! where is your apple and samsung now! I bet the next Xiaomi Mi 12 will have this!"

starynovy

Pondelok, 1. Februára 2021, 09:30

Ked pripojim 5V 1A nabijacku tak to uz dnes nestaci ani na to aby to udziavalo % nieto pribudali.. No a samozrejme aby to realne natlacilo 5W na niekolko metrov tak to potrebuje vykon tak 100? Tazko povedat, ale masivny.. tudy cesta nevede proste. Ja sa ZIARENIAAA nebojim ale mikrovlnny vysielac s takym vykonom by som rozhodne pri gauci nechcel. Si myslim, ze to je taky proof of concept.. aha! aj my vieme. Ale nikam to nepovedie.

boborjelotor

Pondelok, 1. Februára 2021, 10:00

nie 100, pri tej ucinnosti aku dokazu dosiahnut na 5w potrebuju aspon 500w. a xiaomi tvrdi, ze chcu dosiahnut rychlost porovnatelnu s 10W kablovym nabijanim. takze kilowatt. taku peknu malu chladnicku pri gauci mozes mat, po par dnoch nabijania zacnes verit v svetlu buducnost ruskej ekonomiky.
nema to sancu niekam viest, pretoze ta energeticka strata by nepresla certifikaciami ani pred 30 rokmi ako domaci spotrebic, nieto dnes. Jedna vec je donutit vyrobcov vysavacov predavat vysavac, ktory ma prikon 500w namiesto 2500 a saci vykon aspon 200w, cuduj sa svete zrazu take vysavace boli na trhu, za rovnake peniaze, trhaju koberce z podlahy a ani nepocujes, ze su zapnute, ale pri takejto nabijacke im to este potrva nejaku dekadu. To neni jako prace s buzolou, deti!

pablohablo

Pondelok, 1. Februára 2021, 10:37

podla mna trepete kokotiny obaja, pouziva to beam forming, 500w zdrojom mikrovln sa vravi magnetron a ohrievas si nim zradlo v mikrovlnke. inak s prichodom grafenovych bateriek zbytocna a mrtva technologia

starynovy

Pondelok, 1. Februára 2021, 11:52

Kokot si sam, rozumies tomu ako koza vozu. To nieje laser ale radiove vlny-pre kokotov, neda sa to zameriavat na milimetre do kazdej suradnice v priestore. Takze na to co akoze prezentuju, nabijanie telefonu v radoch W na vziadelonost metre, potrebujes radovo stovky W, ktore sa ale rozhodne netrafia len do toho telefonu a tam presne aj zostanu. To je telefon v ruke, nie dokonale prisposobene, zamierene anteny v labaku kde by to mohlo mat aj vyssiu ucinnost nez tie pochabe jednotky % ktore to dosiahne takto.

Realne by sa to dalo spravis velkou cievkou, magneticky prenos je daleko ucinnejsi ako radiovy. Lenze to by si nemohol mat ladnicku pri gauci ale pocitat s tym pri stavbe napr. Najebat cievku pod strop, do podlahy alebo do obvodu muriva. Potom by slo odoberat realne pouzitelne vykony v tom priestore bez vysmazania vajec. Zaroven na nejakej rozumnej frekvencii v stovkach kHz. No ale to tiez nevidim, ze by malo buducnost z praktickych dovodov.

Posledna vec je EMC kompatibilita, s cim by si nedalo v dnesnej dobe rady ani jedno. Mozno tak v cine ak na to jebu tak ako na vsetko. Inak ani kdyby ses tam posral. Cim je to zaklincovane nadobro ako sen.

boborjelotor

Pondelok, 1. Februára 2021, 12:27

ale kedze mam vela roboty, tak som samozrejme radsej zajebal pol hodinu casom hladanim picovin, lebo bez stresu si clovek potom nevazi tu vyplatu,
pouzivaju mm waves, co len dokazuje tu ich "schopnost inovacie" - zobrali nieco, co ini vyrobcovia uz roky vyvijaju a testuju na 5G siete a jebu do toho na mrte.
dal som si tu namau pozriet si nejake studie efficiency. v labaku v totalne idealnych podmienkach dokazali na 60cm prenasat - v jednotkach mW - pri ucinnosti okolo 45%, pri presne zacielenych antenach, ta ista technologia, beam forminu. akonahle sa bavime o metroch, ta ucinnost je v kokote. ak dokazu z 500w urobit 5w v telefone, tak mozu spravit IPO na wolstrite a reddit ich vyzenie do takej vysky, ze sa akcie budu odtial divat na gamestop jak z matterhornu.
ale necham pabla, nech nam vysvetli, preco je to kokotina a urcite to nepotrebuje ani tych 500w aby nabijalo 5w na 2 metre.

pablohablo

Pondelok, 1. Februára 2021, 19:56

treba si nastudovat phased array antenna / steerable antenna, tam mas krasnu smerovost a beam je tenucky jak voccov penis, pisu 144 anten co je kokocky vela hoc by boli aj staticke.
hlavne 500w keby na teba svieti tak to citis ako horske slnko a ziadna krajina nema povolene aby daco jebalo len tak 500 wattov preboha do eteru v nelicencovanom pasme. 1kW mas vysielace ktore pokryvaju na FM cele okresy vsesmerovo.
co to som sa na vyske anten napocital, i ked priznam ze v skriptach bola skor ruska technika a cely obor je uz uplne niekde inde.

starynovy

Pondelok, 1. Februára 2021, 21:11

Fajne, takze s dnesnou technikou to musi ist jak hovno. Zobudte ma ked sa to bude predavat a uverejnia k tomu aj specs lebo tie nejako zamlcali, okrem toho, ze je to v mm pasme.

pablohablo

Pondelok, 1. Februára 2021, 21:37

samozrejme ze je to picovina mat doma 5G antenu meter od kokota velkosti mobilnej klimy len aby si nemusel polozit telefen na qi nabijacku alebo nesockovat s kablami

boborjelotor

Streda, 3. Februára 2021, 10:06

vcera fasovala jemnostpani v robote acer swift 3, 4700u, ktory som tiez zvazoval namiesto m1, vtedy som vahal medzi amd a intel, lebo intel robia aj s 3:2 displejom a hlavne cely ten displej je lepsi, ovela vyssi jas a farby - ale zaroven pwm flicker jak hovado, co by mne az tak nevadilo kedze mavam notebooky vysvietene nafull vacsinou.
pri tom amd je jedina slaba stranka ten nizky jas.
spracovanie ak dam macbooku 10, tak aceru 8, flex displeja je vacsi, ale to by mna tak netrapilo, dal by som 9, keby klavesnica bola pevnejsia, ale prave tam mi ten flex trochu vadi, prave v strede klavesnice, kde ukazovakom mam vacsi pritlak ak ostatnymi prstami a hlavne ked palcami bucham na spacebar tak to obcas citim. mam ale tazke ruky, niekto kto sa tak neopiera o klavesnicu mozno neciti nic. Displej sa da ale vyklopit az na 180, co je mrte vyhoda ked si chce clovek napolohovat na nejakom sikmon stojane notebook tak aby bol zarovno s monitorom na stole. Pri macbooku by som privital aspon o 10 stupnov vacsi uhol otvorenia.
vcera som tam spravil fresh windows install, nakotil o365 a zial asi tam budem musiet znova nakotit acer bloatware volajaky, pretoze ten throttling zjavne nie je (len) v biose. Mal som to vyskusat skor ako som prekotil cistym windows, lebo to co jutuberi chvalili - ze notebook sa ani za tu picu nezohreje a radsej throttluje cpu, co si pri 4700 moze dovolit, tak teraz sa deje presne to co na hociakom inom windozer notebooku - na pozadi sa spusti windows module installer alebo nejaka ina picovina, a notebook startuje jak prudove lietadlo. a 10x za minutu. aj sa zohrieva viac ako vsetci jutuberi merali teplomermi, citim to na klavesnici, a to som tam len loadol nejaky stredne dlhy spreadsheet s 2700 riadkami a 25 stlpcami, akonahle som dal nieco filtrovat, tak podkuroval. cez vikend to skusim cele prekotit na "acer stock", recovery particiu som nastastie neodjebal ako mavam vo zvyku, a uvidim, ci to bude lepsie. nech to throttluje a limituje co len chce, ak to vie nejaky acer bloatware udrzat tiche a studene, lebo ten notebook nebude robit nic ine len o365 a VPNku do firemneho uctovneho systemu. na taku robotu by s prehladom mala stacit aj zakladna verzia s 4300u, ktora sa da kupit od nejakych 600-ish eur. Prave v tej kategorii je to dobry bang4buck. Displej ked postavim vedla stareho 10" acer chromebooku, ktory ma podobne hodnoty jasu, niekde medzi 240-270 nits, chromebooku namerali o nieco lepsie srbg okolo 60%, tento amd swift ma tusim menej ako 50% nameranych, tak je to zhruba rovnake na oko - a ten chromebook pouzivam roky rokuce ako spalnovy you($1) browser, v interieri postacuje, uz mozno v kancelarii ked ho bude pouzivat pri silnejsom umelom osvetleni to bude horsie, ale tak v kancli bude vacsinou pri stole s ext. monitorom.
Na filmy to urcite nie je ak niekomu vadia fialove odtiene ciernej pri kazdej tmavej scene, nie je to 100% idealny notebook na domace pouzitie, ale je to 100% idealny notebook na beznu kancelarsku robotu. 1000+ EUR by som za to dal len v pripade, ze nemam vyhnutia, a musim pouzivat Windows resp. nie som ochotny pouzivat mac os, tieto 4700u alebo tie tigerlejkove verzie s 3:2 displejom idu okolo 1100 eur, za ten peniaz by som si ja osobne radsej kupil air m1, acer by mi dal 2x vacsi disk a 2x viac ram, ale efekt neuciti nikto s 8gb ram ak na tom bude mat o365 a browser ako hlavne pracovne nastroje, ani na macu ani na windowse.
Keby som si kupoval swift, zobral by som asi nejaku verziu do 800 eur, kedy ten pomer cena/vykon je mrte dobry kauf ak niekto chce naozaj kvalitne spracovanie. Najnovsie asus zenbooky som v ruke nedrzal, tie z 2020, mozno su na tom velmi podobne, ale pytaju si viac penazi, acer swift 3 brat!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 205 neregistrovaných