... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Pondelok, 25. Januára 2021, 20:33

mate niekto S20/N20 a realnu skusenost s tymi nepodarenymi 2020 exynosmi, ci sa to tak zahrieva ako vsetci hovoria?
potrebujem docela surne novy telefon, S20 FE pri 5g modeli ma sd 865, a prakticky ma fujva komplet secko ten telefon, ale nema hdr10+ a ja na telefone dost kontentu konzumujem posledne mesiace. note20 stoji o par korun viac, ale ak ma to ma palit v ruke tak to ozaj radsej ... no co radsej, nic, nic ine ako tieto dva telefony na androide momentalne nevidim ako moznost.

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Januára 2021, 21:04

ja mam S20 firemny a v pohode, jedine co mi vadi ze jak tam nie je obal tak cafte, leti z ruky rychlostou ako faktura v bobrovci do skartovaca a potom to samsungacke prostredie, to je riadna rakovina, zlaty oxygenOS. Ale urcite to je posun vpred oproti hulahej p9 lite 2017.

Okrem toho poslucha a ani sa neprehrieva, jedine pri wireless charge sa niekedy odpoji ale to predpokladam ze je normalne.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

boborjelotor

Pondelok, 25. Januára 2021, 21:17

aj fe aj n20 maju plastovu rit, to je cajk, ziadne sklo. ma sere, ze pred 2 tyzdnami cca som videl priamo na samsung eshop oficialnom n20 za neviem ci 650 ecka akciu.

RKa74

Štvrtok, 28. Januára 2021, 21:08

TT-SIMIK napísal:
Fajnsmekry....otazka.....ak platene tak apple music alebo spotify? Pre a proti? Cital som na gugli nejake typy,ale skorej ma to zaujma uzivatelsky.....

Dik za nazory👍
Deezer si neuvažoval?

RKa74

Štvrtok, 28. Januára 2021, 21:11

boborjelotor napísal:
nemas nahodou ten iphone firemny a nemas tam aktivovany profil, ktory to blokuje, alebo nemas privatny profil nastaveny? pozri v restrikciach, ci to nemas nahodou vypnute.
si propojeny na wifi?
skus sa odhlasit z icloud uctu a znovu prihlasit.

Tak nakoniec tam som predsa len ešte v jednom podnastaveni mal zakliknute aj fotky (22GB) Potom už to išlo. Ale za jednu zálohu zobralo v podstate komplet 5g. Nejako mi uchádza pointa toho. Pokiaľ to bude robiť také veľké zálohy tak miniem hneď aj tých 200gb či koľko ich ponúka. Každopádne dík aspoň raz sa to podarilo 😁

boborjelotor

Štvrtok, 28. Januára 2021, 22:26

deezer ma jednu obrovsku nevyhodu a to je sprava family uctu...teda to, ze ziadne ucty nema, tak ako spotify. vsetci sa prihlasuju tvojim menom a heslom, akurat si prepinas profily na jednom ucte, opravte ma, ak sa to za posledne 2 roky zmenilo. ja som zvykol obcas pre zmenu chuti skocit zo spotify na deezer, lebo v istom case malo spotify aplikacie dojebane uplne a deezer ich v tom case mal refreshnute a hlavne funkcne, aj music discovery jakz takz, ale uplne ma sralo to family, mamka mi volala kazdy treti den, ze jej zmizla hudba, a ze vidi nejaku inu a nevidi playlisty, alebo tatko pre zmenu rovno dojebal kazdy playlist, ktory nasiel. a mimo rodiny som to nemohol dat nikomu, co uz sice nerobim ani tak aj ked mam 2 volne ucty na spotify, lebo ludia sa zvyknu urazit, ked im nieco davate zadarmo cele roky a potom im poviete sorry, potrebujem to dat niekomu v rodine/blizsiemu, proste v spotify parada, kazdy si vytvori vlastny ucet, tak ako ma byt.
spotify ma jednoznacne najlepsiu music discovery, maju appku uplne vsade, v kazdej telke, na kazdej platforme, maju aj slusne riesene podcasty, aj ked ja tam len obcas pocuvam Conana a sleep timer na 20 minut.
apple music som tiez rok nemal zapnutu, ale pre mna to bolo uplne na rucnej, typicke apple ¨simplify at all costs¨, cele zle, tusim uz aspon zacali ponukat nejaky rozumny bitrate.

RKa74 podla akej logiky si vypocital, ze ked ti teraz zozral backup 5gb tak 200gb zozeres zachvilu? ty nemas ziadnu kontrolu nad tym backupom, nevies mu povedat, ze rob mi daily incremental a udrzuj ich 5 dni, a kazdy tyzden fullbackup a drz ho 3 mesiace... a tym padom kazdy tyzden pribudne jeden fullbackup a aj s deduplikaciou sa ti nazbiera 50gb z piatich zachvilu. apple drzi backup 180 dni od posledneho syncu, kedysi mali aj v podmienkach, ze udrziavaju 3 posledne backupy, to v roku 2020 zmizlo, ono to znamenalo aj to, ze aj ked tvoja velkost zalohy je 4,99gb, oni drzali 3 posledne zalohy, im to samozrejme nezralo 3x4,99, ak si teda behom 3 zaloh uplne nezmenil data, ktore zalohujes, ale vacsina ludi mala deltu v desiatkach MB maximalne - pribudli/ubudli nejake fotky, emaily.
ty si kazdopadne nevies snapshotovat ani nijako backup ovplyvnit, mas 100gb v telefone, ktore zalohujes, tak zalohujes, mas limit 200gb...tak ked bude mat tvoja velkost zalohy 199gb, tak zalohujes. vzdy vidis len jeden backup, aj ked ich oni realne mozu mat snapshotnutych 10.
fotky si odzalohuj do googla, tie ktore tam nahras do 1. jula ci juna v ich kompresii vysokej sa nebudu do toho datumu ani cerpat z tvojho default 15gb limitu, az novonahrane po tom datume zacnu, takze ak mas niekde 40gb fotiek, jebni to do guglu a nebude to stat ani cent ani kb volneho miesta z limitu, ktory je zdarma.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Januára 2021, 23:03

Bobrik diky....poviem tak,nikdy som spotify nepouzival,vedel som ze existuje......Teraz sa zvovu po rokoch venujem mojmu konicku a to je vyssie hifi,nakupil som si domov audiovybavu a nejak ma prestal bavit ten youtub...Preto som hladal nieco co mi nahradi online muzic......Este mam len zakladnu verziu spoty a tam ma sere ze do playlistu mi pridavaju muziku(ale to asi iba v zakladnej app....ale paci sa mi airplay ako super funguje na mojom av receivery...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Piatok, 29. Januára 2021, 06:26

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:22, upravené celkom 2 krát.

boborjelotor

Piatok, 29. Januára 2021, 07:12

ak doteraz pustal hudbu zo 128kbit jutub sumakov tak 320 zo spotify bude zniet ako vajnl. tidal by mal vyznam ak by ho nativne podporoval jeho receiver, a platil by si hifi ci jak sa vola verzia tidalu, kera stoji kolko pri hifi, 18 eur single a 30 eur family? neviem uz.
ale ved moze vyskusat skoro vsetko na mesiac, niekde aj 3, zadarmo, aj deezer, aj spotify, aj tidal, a predpokladam, ze appl emusic ma tiez 1month trial.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Piatok, 29. Januára 2021, 15:26

boborjelotor napísal:
RKa74 podla akej logiky si vypocital, ze ked ti teraz zozral backup 5gb tak 200gb zozeres zachvilu? ty nemas ziadnu kontrolu nad tym backupom, nevies mu povedat, ze rob mi daily incremental a udrzuj ich 5 dni, a kazdy tyzden fullbackup a drz ho 3 mesiace... a tym padom kazdy tyzden pribudne jeden fullbackup a aj s deduplikaciou sa ti nazbiera 50gb z piatich zachvilu. apple drzi backup 180 dni od posledneho syncu, kedysi mali aj v podmienkach, ze udrziavaju 3 posledne backupy, to v roku 2020 zmizlo, ono to znamenalo aj to, ze aj ked tvoja velkost zalohy je 4,99gb, oni drzali 3 posledne zalohy, im to samozrejme nezralo 3x4,99, ak si teda behom 3 zaloh uplne nezmenil data, ktore zalohujes, ale vacsina ludi mala deltu v desiatkach MB maximalne - pribudli/ubudli nejake fotky, emaily.
ty si kazdopadne nevies snapshotovat ani nijako backup ovplyvnit, mas 100gb v telefone, ktore zalohujes, tak zalohujes, mas limit 200gb...tak ked bude mat tvoja velkost zalohy 199gb, tak zalohujes. vzdy vidis len jeden backup, aj ked ich oni realne mozu mat snapshotnutych 10.
fotky si odzalohuj do googla, tie ktore tam nahras do 1. jula ci juna v ich kompresii vysokej sa nebudu do toho datumu ani cerpat z tvojho default 15gb limitu, az novonahrane po tom datume zacnu, takze ak mas niekde 40gb fotiek, jebni to do guglu a nebude to stat ani cent ani kb volneho miesta z limitu, ktory je zdarma.
jo, presne tak to funguje, aj time machine aj icloud zalohy na i-devices..
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

RKa74

Piatok, 29. Januára 2021, 15:52

Fotky neriešim tie som si dal do Google. Takže mi bude robiť zálohu iba iných vecí. Teda inak povedané každá ďalšia záloha môže mať prakticky rovnakú veľkosť a nahradí predošlú hej? Ja mám z nejakej verzie ešte androidu zafixovane to že zálohy zostávali a teoreticky bolo možné neskôr vybrať aj nie poslednú ale ktorúkoľvek. Preto som to úplne nechápal. Teraz už je všetko jasné. Apple mám iba 4 rok 😂

K tomu Deezeru. Mám pocit že kedysi to bolo tak že ja keď som mal premium tak na môj účet išli 3 zariadenia. Viem že vtedy ešte priateľka mohla počúvať. Teraz neviem či to tak stále funguje. Inak som spokojný ale možno raz vyskúšam Spotify.

boborjelotor

Piatok, 29. Januára 2021, 15:59

tak hociaky zakladny 1-license ucet vie u vacsin sluzieb byt prihlaseny na 3-5 zariadeniach, ale pocuvat mozes len na jednom. takze ak ste zdielali zakladny, nie family ucet, tak ste nemohli pocuvat naraz obaja.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Piatok, 29. Januára 2021, 16:56

Spotify dako riesi tvoju polohu, aby jeden clen family nebol v Bobrovci a druhy na Sumracnej. Na zariadeniach kde si prihlaseny rovnakym uctom (z tych X family poductov) ti to bude hrat iba na jednom z nich naraz. Najvac ma jebe ten Spotify DRM, vyzera ze aj ked skladby natiahnes na offline playback do mobilu lebo hej setris si 4G data a jazdis niekde kde 4G neni, tak kazda skladba ma isty expiration date a po urcitej dobe ju musis stiahnut nanovo. Na mobile napr. pocuvam len v aute, a raz za cas musim pustit spotify appku doma na wifi a nechat ju aktivnu na popredi nech si nataha vyexpirovane songy co pri 24GB offline contentu zvykne otravovat.

RKa74

Piatok, 29. Januára 2021, 19:22

boborjelotor napísal:
tak hociaky zakladny 1-license ucet vie u vacsin sluzieb byt prihlaseny na 3-5 zariadeniach, ale pocuvat mozes len na jednom. takze ak ste zdielali zakladny, nie family ucet, tak ste nemohli pocuvat naraz obaja.

Je to možné. Len sme sa asi takto "nestretavali".

boborjelotor

Piatok, 29. Januára 2021, 19:47

nie je to mozne. je to tak.

pablo, v zivote sa mi to nestalo, s prestavkami na spotify fungujem 8 rokov, este z cias, ked u nas nebolo dostupne.
mam vzdy gro toho co pocuvam stiahnute online pri najvyssej kvalite a zrovna v poslednej hodine, kedze u nas jeblo trafo a 2 hodiny nebola elektrika, som pustil spotify na tablete, kde nebolo pustene asi od novembra. chcelo si to overit online, ze account je zivy, teraz ked nabehli internety tak secko hra bez redownloadu, a mam tam asi 8gb hudby stiahnutej.
na mobile - a prave o tom som pisal, ze som isty cas sptofy nepouzival par rokov dozadu - mali kedysi problemy s appkami, ze jednoducho sa im corruptovali ich lokalne subory a dokola tahalo a tahalo, kazdy den. ale posledne roky som problem nemal, mam tam playlisty, ktore prakticky nemenim, a nesledujem, ze by sa im nieco dialo.
nemas nastaveny nejaky nizky limit na cache? alebo malo miesta v telefone?

spotify neriesi polohu, ale kazdy ucet musi mat zadanu rovnaku adresu. a mali taku peknu vec, ze ked s tym zacali par rokov dozadu a ty si si nepamatal, aku adresu si zadal pri registracii - co osm ja zadal nejaku random neexistujucu - tak si samozrejme nemohol povedat svojim family member uctom, aku maju zadat, tak postupne ich vyhodilo vsetkych.
ale teraz tam mam napr. jeden ucet v Nemecku, s mojou adresou na Slovensku registrovanou, uz viac ako rok, a vsetko hra, nic nepicuje ani mne ako spravcovi ani jemu, ze akosi dlho sa pripaja z ip adries v Nemecku na slovensky family ucet. takze pokial kazdy zada rovnaku adresu, tak sicko hra..doslova.

esteze najebalo snehu dnes a nechcelo sa mi do tej brecky ist, lebo mam v zasielkovni Note20... no a rovno mozem stornovat objednavku. neviem ako mi to mohlo ujst, nejak som bol v mylnom domneni, ze note20 a s20FE su prakticky identicke telefony, rovnaky fujvahd displej a secko. picuzryzu, note20 nema 120hz. FE ma. nuz.. tak bude bober musiet vysolit o 3 stovky naviac a kupit note ultra a akceptovat ohnuty displej. co by ma nesralo az tak ako to, ze 2 tyzdne som kazdy den videl minimalne jedno dzutub vydejo o tychto telefonoch a rozhodoval si, ci chcem ten note ci Sko, a toto zistim, az ked otvorim nejakeho random dzutubera s 1k subs co o tmo hovori v prvych 20 sekundach videa.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných