... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Killo napísal:a co nechapes, ved mu optimalizovli pausaly, zo 138€ je 148€ty burzuj, pekne! len nechapem co je ta suma 138 a 148![]()
Lipo69 napísal:#-o ano, predali mi mobil za 900, ktory stoji 1400 normalne, a platim len o 10€ viac mesacne.. plus mam viac dat. jo, je to good job zo strany orange, neviem kto by mohol byt nespokojny a este pisat taketo hlupe komentare a snazit sa byt akoze vtipny.. zaroven, ked sa splati zenine Xrko v maji, tak ta faktura padne o 30€ dolu este..a co nechapes, ved mu optimalizovli pausaly, zo 138€ je 148€
navysili fakturu, predali mu mobil za liter a este Fuxo odisiel nadseny domovgood job zo strany Orange
Fuxxo napísal:len amoledovych 1000+ nit nie je 1000+ nit stale, amoled to (ak sa nemylim, tak aj apple pouziva tuto implementaciu) "zonuje" - cim viac svetlejsieho obsahu je zobrazeneho na displeji, tym mensi max jas. Apple uvadza typicky 800nit, s peakom na 1200 za urcitych podmienok. Celkove to zobrazenie amoledom je uplne ine oproti IPSku.edit: killo u mna to bude urcite radikalny displej, kedze 7 plus ma este klasicky fullhd lcd displej so 625 nitmi..
Fuxxo napísal:#-o ano, predali mi mobil za 900, ktory stoji 1400 normalne,...
Killo napísal:jasna vec ze to bude inac svietit, ale na telefonoch mam ja osobne aj tak jas na 50% max, nech aj baterka vydrzi, viac mi netreba.. :-)len amoledovych 1000+ nit nie je 1000+ nit stale, amoled to (ak sa nemylim, tak aj apple pouziva tuto implementaciu) "zonuje" - cim viac svetlejsieho obsahu je zobrazeneho na displeji, tym mensi max jas. Apple uvadza typicky 800nit, s peakom na 1200 za urcitych podmienok. Celkove to zobrazenie amoledom je uplne ine oproti IPSku.
Ja by som bral fullHD zo 7+ vsetkymi desiatimi, ale dnes to uz skoro nikto nevyraba
Najhorsie pre mna bolo, ked som skusal v alze amoledovy iphone a s TrueTone to vyzeralo hrozne, nemohol som sa na ten displej pozerat.
K arm macbookom - Air aj Pro 13 pouzivaju rovnaky M1 chip, s tym ze Air je pasivne chladeny, Pro ma ventilator, Air bude tym padom asi obmedzovat vykon pri dlhodobom zatazeni. Vydrz vyzera super, 17hod web browsing pre Pro 13. Co uz ale tak super neni, su ceny - $1,299/€1,413 for an 8/256GB model and $1,499/€1,637 for the 8/512GB. Tak nejako nevidim to zlacnenie, ked i5 2xTB 16GB/256GB model sa teraz dal kupit za 1560eur. Takze ceny su v podstate totozne, cakal som ich nizsie, kedze nemusia platit nenazranemu intelu.
Lipo69 napísal:jaj takja som to nemyslel tak ze si hlupy, kazdy nech si robi s peniazmy ako uvazi, u teba nepochybujem ze ti to ide
skor slo o to ze v oringy museli byt s takym zakaznikom spokojny :)
ja tiez uvazujem stale nad pro max, len ten chybajuci usb-c
mozno chvilu pockam a uvidim co napisu o nich o mesiac
pablohablo napísal:asi to ujde nodobre, benchmark apple M1 https://browser.geekbench.com/v5/cpu/4648107
MacBookAir10,1
Geekbench 5 Score
Single-Core Score 1687
Multi-Core Score 7433
Pre porovnanie Ryzen 5800x:
single-core score 1678
Multi-Core Score 10839.
Apple M1 score ma napr. "face detection" 2209images/sec zatial co Ryzen 5800x ma 1639images/sec, cize jednoznacne optimalizacia na specificke features mobilnych zariadeni co je hlavna pointa Apple Silicon, kedze Intel by sa im na to so svojim generickym dizajnom vyjebal.
Gratulujem Apple, beriem spat moj skeptizmus, aby pasivne chladeny cip (5nm) mal single-core score desktopoveho CPU (7nm) s TDP 105W je naozaj nieco.