preco by nevydrzal? to mi chces povedat ze za 5 rokov sa zlahne zem po komponentoch ktore budu fungovat v tomto mac pro? sak to je kokotina jak mraky.. keby aj vybehove modely, to neznamena ze su slabe.. keby to bola pravda, jak je mozne ze 10-12 rocne macy pro funguju tym ludom co ich maju s prstom v nose bez problemov a stale ich maju up-to-date.
takze tento mac rozhodne 10 rokov vydrzi a nebude s tym mat najmensi problem.
duplom ked si kupim obycajny macbook pro za par tisic a bez upgradu vydrzi 5 rokov s prehladom.
ps: zostavu davat vobec nemusis, videl som uz par takych zostav, hejteri to jebu na vsetky macovske blogy a fora, ale to na veci nic nemeni. uvedom si, ze ten pocitac jednoducho neni pre teba (a vo finale ani pre mna najskor). kludne si stavaj windowsove zostavy alebo hackintoshe za par supiek, toto je uplne o inom. serverova doska so serverovym procesorom (ktory mimochodom neni ani na trhu takze ani nemas sajnu jaky ma vykon), s milionom moznosti rozsirenia je podla mna troska inde jak to co si postavis z beznych komponentov. a to nehovorim o dizajne tej skrine vnutornom ci vonkajsom, k tomu sa nijako nedopracujes v obchode.
ide ale o to, ze apple spravil stroj ktory je totalne variabilny a musel pokryt jak base spektrum tak to uplne high end spektrum.. a to sa mu podarilo viac nez dobre, v porovnani s konkurenciou, co niesu "garazmajstri co skladaju windowsove zostavy doma", ale HP a IBM ktori ponukaju out of the box riesenia, je na tom myslim si celkom dobre.
som ale zvedavy jak to bude vyzerat za rok, ci bude nejaky update, ci bude nejaka lacnejsia verzia, atd.
pravdupovediac uvital by som lacnejsiu verziu, a tiez lacnejsi monitor, kludne rovnaky 5K jak mam v imacu, ale za 1500-2000€, to by som si kupil hned dva a bol vysmiaty na dlhe dlhe roky.. tazko povedat, ale toto bol spravny krok applu urcite, vzhladom k pro userom, ktori poslednych 6 rokov nemali co kupovat od applu..
ale tak vo finale je to jedno nie?

co nas to zaujima, nemusime sa handrkovat co je lepsie a co je horsie, mne sa to extremne paci, ty to hejtujes lebo to je zastarala kokotina, ostatni to hejtuju lebo sak kto da 6000€ za skrinu pocitacovu

mozno vo finale si kupim imac pro a za 4-5 rokov ho vymenim za novy imac pro.. a vyjde to financne podobne..