... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Pondelok, 3. Júna 2019, 21:35

Robiť na to aby si človek kúpil PC (Mac whatever) potrebného na robotu 1-1,5 mesiaca mi príde dosť uletené. Tam mi niečo nesedí. To je tak na prehodnotenie podnikateľského plánu.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 3. Júna 2019, 21:51

hmm, tak toto zas mne pride maximalne uletene.. hlavne ked namiesto toho aby som kazde 3-4 roky kupoval novy pocitac za 3-4 tisic eur, kupim toto a vydrzi mi to 10+ rokov s mensimi upgradmi za ovela mensie peniaze, tak neviem co je na tom uletene, sorry :-D
ty asi zarabas zo vzduchu peniaze a nepotrebujes na to ziadne zariadenia ani nic. ved to tak funguje absolutne vsade v biznise, kamos ma kamionovu prepravu, kupi novy tahac, a zarabat mu zacne tak po 3-4 rokoch do vlastneho vacku, kym sa tahac splati, a zaplati soferov co na tom jazdia.. alebo napriklad kupis do firmy lis, alebo frezu za 500 000€, zaplati sa mozno za rok a potom zacne zarabat, to je v poriadku? nechapem tu logiku vobec.
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Júna 2019, 21:59

Keď sa na to pozrieme globálne asi viac profesionálov využíva win PC ako MAC pri 95% trhu Windows. Lebo je všeobecne výkonnejší, dá sa lepšie prispôsobiť, nemá žiadne obmedzenia a rovnako je naň XX profesionálnych aplikácii. Ja mám MacOS aj Windows 10 a poviem ti občas ma ten MAC ako je zbytočne komplikovaný pre niektoré jednoduché úkony pekne sere, sú veci ktoré na win spravím oveľa produktívnejšie za menej času ale nechcem tu porovnávať tieto OS, každý ma svoje výhody. Mimochodom s W10 nemám najmenší problém čo sa týka nejakej funkčnosti. Skorej neskôr napíšem k tomu Macu Pro. Už teraz môžem napísať že moj PC za 2500€ je v istých veciach ďaleko výkonnejší ako ten základný MAC za 6000€. (Áno ten MAC ma predraženú Intel Xeon sracku v sebe ale aj tak..) A to je obrovský problém pre mna osobne lebo mi nedáva zmysel aby som za OS zaplatil polovičku ceny celého PC. Z toho vyplýva že výrobná cena toho základného Macu Pro je maximálne 1500$.. Apple fakt stráca zdravý úsudok o cenách a aj keď ja si rad za kvalitu priplatím všetko ma nejaké hranice. Že použili 6 rokov zastaranú a dávno prekonanu Intel X299 platformu je tiež pekný fail.. keby mali nejaký rozum tak tam dajú AMD epic ktorý by tomu dal až 64c/128t (a za menej €!) a PCIE 4.0 kde by grafika aj disk komunikovali z procesorom 2x väčšou rýchlosťou. Čiže znížili by sa latencie a SSD by dával až 5000MB/s, v Raid až 15 000MB/s a prácu profesionálov by to posunulo na nový level.. áno oproti tomu starému košu je tento nový iný svet ale ani zadaleka nie je tak dobrý ako byt mohol, skratka inovácia žiadna a výkon neponúka žiadny aký sme tu doteraz nemali. Už len to nazývať počítač pre profesionálov a dať im menší disk aký ponuka iPhone je úplne udrete na hlavu.. A to sa teším na tie príplatky za pamäte, SSD a procesor, to bude iná zábava. Koľko bude stať najvyššia konfigurácia Macu Pro, 30k? 40k? Tie 1.5TB ram bude kurva drahý špas.

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Pondelok, 3. Júna 2019, 22:47

Fuxxo napísal:
hmm, tak toto zas mne pride maximalne uletene.. hlavne ked namiesto toho aby som kazde 3-4 roky kupoval novy pocitac za 3-4 tisic eur, kupim toto a vydrzi mi to 10+ rokov s mensimi upgradmi za ovela mensie peniaze, tak neviem co je na tom uletene, sorry :-D
ty asi zarabas zo vzduchu peniaze a nepotrebujes na to ziadne zariadenia ani nic. ved to tak funguje absolutne vsade v biznise, kamos ma kamionovu prepravu, kupi novy tahac, a zarabat mu zacne tak po 3-4 rokoch do vlastneho vacku, kym sa tahac splati, a zaplati soferov co na tom jazdia.. alebo napriklad kupis do firmy lis, alebo frezu za 500 000€, zaplati sa mozno za rok a potom zacne zarabat, to je v poriadku? nechapem tu logiku vobec.
sorry, teraz tuto tvoju logiku moc nechapem - preco by si pocitac za 4 tisic menil kazde 4 roky, oproti tomuto za 6tku a 10tim rokom?? Tie komponenty su uplne rovnake, zostarnu uplne rovnako, a o 10 rokov tu budu totalne odlisne technologie (uz o 2 generacie budes plakat ze vies dostat vyssi vykon /alebo viac jadier /alebo nizsiu spotrebu).
Nepozeral som specs, ale ak Mpower korektne napisal, tak X299 je totaaaalne vybehova platforma. Neviem ake je primarne smerovanie tejto zostavy, ale bude to zrat a kurit. U Eplu by som sa celkom obaval (len okrajovo som zachytil predchadzajuce kauzy s prehrievanim). Plus, tvojich 10 rokov to nevydrzi, lebo v CPU je termalna pasta, ktora dovtedy strati vlastnosti (takze sa to pekne spomali) - tiez neviem ci sa tam da CPU vybrat v tychto noblesnych zostavach. X299 ma zmysel pri vedeckych vypoctoch vdaka AVX-512 instrukciam. Ci to ma vyuzitie pri grafike neviem, to nech nam MPower ozrejmi.
Ako chapem, ze si zhyckany Eplom, dosahujes s nim najlepsej produktivity, a nemas na trhu ziadnu alternativu, ale tie ceny su fakt zlodejina. A neviem co sa ti nelubi na Win10, okrem kokotskych problemov s posahanymi aktualizaciami (mam ich stopnute) sa nemozem stazovat, od prveho momentu su 10tky mega intuitivne a dobre sa mi s nimi robi (ano, dodavam ze ja robim nejaku tu beznu administraciu, tvoje zameranie ma vyssiu specializaciu)

P.S.: tomu dizajnu ala kuchynske struhadlo na syr davam 9 tanierov bolonskych s parmezanom z 10tich
Obrázok Obrázok
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Júna 2019, 07:21

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 10:27, upravené celkom 2 krát.

Lipo69
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Júna 2019, 07:26

taku averziu voci oknam som uz dhlo nevidel, kopec ludi potvrdzuje pozitivne skusenosti s pracou v desiatke
a porovnavat stolovy pc s CNC nie je na mieste
kuchar tiez nebude chciet noz za liter lebo si vie nan zarobit, idealne ak mas nastroj co splna potrebne poziadavky za co najmenej penazi, aby ked sa pokazi mohol hned kupit dalsi, kupovat viac kusov toho macu zrovna nevyzera lakavo
ale to nemeni nic na veci ze je kazdeho vec co si spravi zo svojimi financiami, ved ludia daju apple vediet v predajoch ci to robia dobre alebo nie
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Júna 2019, 07:35

skor to myslel tak ze investovanie do pocitaca je investicia do podnikania ako ktorakolvek ina, vies si spocitat ROI podla zvysenej produktivity, spolahlivosti a pod. Zrovna mam tiez kamarata ktory ma kamionovu dopravu a mal nejake lacne PC riesenie a ked sa mu porucal disk (ziadna redundancia, ziaden backup, RAID, etc.) tak teda sa celkom zapotil. Ked kupis kazive CNC tiez mas vypadky produktivity, meskaju zakazky, atd. atd.
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 4. Júna 2019, 07:37, upravené celkom 1 krát.

Zarrick
Auto: E92
Kraj: Košický

Utorok, 4. Júna 2019, 07:37

Slušné strúhadlo :mrgreen:
#M41D17(ex) #M52B20(ex) #M43B19(ex) #M47TUD20(kompot) #M57D30TÜ2TOP(E92) #M57D30TÜ(X3)

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 4. Júna 2019, 08:15

potrebujem dnes do 13:00 kliknut objednavku a neviem sa rozhodnut, ci zobrat s10e alebo s10. som si nedavno povedal, ze zakriveny displej uz nechcem, ale ten s10e mi pride uz fakt akysi..maly.
Mate niekto tu s10e?

Zarrick
Auto: E92
Kraj: Košický

Utorok, 4. Júna 2019, 08:23

S10e vypadá dobre, slušná výbava a 5,8" :thumbup: Škoda, že v blízkej dobe nikomu nekončí paušál :mrgreen:
#M41D17(ex) #M52B20(ex) #M43B19(ex) #M47TUD20(kompot) #M57D30TÜ2TOP(E92) #M57D30TÜ(X3)

chup44
Auto: Nikdy v živote BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 4. Júna 2019, 08:26

Fuxxo napísal:
edit: ten stojan za liter je ale epic fail to je pravda dopice.. co im jebe, si mam za 5000 dolarov kupit displej a opret ho o stenu ci jako?

:D To im tam už dobre jebe, nedávno ipod, teraz toto. Ktovie, čo parádne vymyslia v septembri s ajfonmi.

Fuxxo

Utorok, 4. Júna 2019, 09:18

//MPower napísal:
Keď sa na to pozrieme globálne asi viac profesionálov využíva win PC ako MAC pri 95% trhu Windows. Lebo je všeobecne výkonnejší, dá sa lepšie prispôsobiť, nemá žiadne obmedzenia a rovnako je naň XX profesionálnych aplikácii. Ja mám MacOS aj Windows 10 a poviem ti občas ma ten MAC ako je zbytočne komplikovaný pre niektoré jednoduché úkony pekne sere, sú veci ktoré na win spravím oveľa produktívnejšie za menej času ale nechcem tu porovnávať tieto OS, každý ma svoje výhody. Mimochodom s W10 nemám najmenší problém čo sa týka nejakej funkčnosti. Skorej neskôr napíšem k tomu Macu Pro. Už teraz môžem napísať že moj PC za 2500€ je v istých veciach ďaleko výkonnejší ako ten základný MAC za 6000€. (Áno ten MAC ma predraženú Intel Xeon sracku v sebe ale aj tak..) A to je obrovský problém pre mna osobne lebo mi nedáva zmysel aby som za OS zaplatil polovičku ceny celého PC. Z toho vyplýva že výrobná cena toho základného Macu Pro je maximálne 1500$.. Apple fakt stráca zdravý úsudok o cenách a aj keď ja si rad za kvalitu priplatím všetko ma nejaké hranice. Že použili 6 rokov zastaranú a dávno prekonanu Intel X299 platformu je tiež pekný fail.. keby mali nejaký rozum tak tam dajú AMD epic ktorý by tomu dal až 64c/128t (a za menej €!) a PCIE 4.0 kde by grafika aj disk komunikovali z procesorom 2x väčšou rýchlosťou. Čiže znížili by sa latencie a SSD by dával až 5000MB/s, v Raid až 15 000MB/s a prácu profesionálov by to posunulo na nový level.. áno oproti tomu starému košu je tento nový iný svet ale ani zadaleka nie je tak dobrý ako byt mohol, skratka inovácia žiadna a výkon neponúka žiadny aký sme tu doteraz nemali. Už len to nazývať počítač pre profesionálov a dať im menší disk aký ponuka iPhone je úplne udrete na hlavu.. A to sa teším na tie príplatky za pamäte, SSD a procesor, to bude iná zábava. Koľko bude stať najvyššia konfigurácia Macu Pro, 30k? 40k? Tie 1.5TB ram bude kurva drahý špas.
no a ma amd nejake 28 jadrove procaky? alebo nieco co sa tomu priblizuje? a kolko ramky do toho vies nalozit? inak uplne idealne by bolo, keby sa dal kupit ten pocitac bez toho procesora o 2 litre lacnejsie, lebo ja fakt nepotrebujem 1.5TB ramky, a 8 jadier mi bude bohate stacit, skor si chcem za dva tri roky vymenit grafiku, pridat SSD, pridat ramku na mozno 128GB..
kazdopadne co robis ty na pocitaci? tak ci tak to neni rozhodne stroj pre teba, a ani nad nim nemusis rozmyslat. je pravda ze zakladna cena je overkill aj napriklad pre mna, ale ja som skurveny fanboy, takze to nejak prekusnem a nasetrim, plus uvidime co este vymyslia za rok, mozno spravia nejaku mensiu lacnejsiu mid verziu s beznejsimi komponentmi.
a s tym pcie 4 sa mi to tiez nezda moc, lebo intel potvrdil 5.0 v 2021, takze asi preto aj ostavaju s intelom a neskor to implementuju na tu platformu a bude to este rychlejsie jak 4, nie?
https://www.extremetech.com/computing/2 ... en-shipped
najvyssia konfiguracia macu pro bude kludne 100 litrov, a ti klienti ktori na to maju, prave na toto cakali.
navyse som si prebehol americke fora a velmi vela prave pro userov je nadsenych jak z dizajnu tak z toho ze to vlastne apple vyrobil, je to presne to co chceli. jasne ze vela ludi hejtuje na cenu, ale tak co uz. cas ukaze..
plus upgrady urcite nebude treba riesit priamo z apple komponentov, takze napriklad za par stoviek si tam dokupim SSD a bude to lacnejsie jak keby som to objednal v BTO priamo.

Killo napísal:
sorry, teraz tuto tvoju logiku moc nechapem - preco by si pocitac za 4 tisic menil kazde 4 roky, oproti tomuto za 6tku a 10tim rokom?? Tie komponenty su uplne rovnake, zostarnu uplne rovnako, a o 10 rokov tu budu totalne odlisne technologie (uz o 2 generacie budes plakat ze vies dostat vyssi vykon /alebo viac jadier /alebo nizsiu spotrebu).
Nepozeral som specs, ale ak Mpower korektne napisal, tak X299 je totaaaalne vybehova platforma. Neviem ake je primarne smerovanie tejto zostavy, ale bude to zrat a kurit. U Eplu by som sa celkom obaval (len okrajovo som zachytil predchadzajuce kauzy s prehrievanim). Plus, tvojich 10 rokov to nevydrzi, lebo v CPU je termalna pasta, ktora dovtedy strati vlastnosti (takze sa to pekne spomali) - tiez neviem ci sa tam da CPU vybrat v tychto noblesnych zostavach. X299 ma zmysel pri vedeckych vypoctoch vdaka AVX-512 instrukciam. Ci to ma vyuzitie pri grafike neviem, to nech nam MPower ozrejmi.
Ako chapem, ze si zhyckany Eplom, dosahujes s nim najlepsej produktivity, a nemas na trhu ziadnu alternativu, ale tie ceny su fakt zlodejina. A neviem co sa ti nelubi na Win10, okrem kokotskych problemov s posahanymi aktualizaciami (mam ich stopnute) sa nemozem stazovat, od prveho momentu su 10tky mega intuitivne a dobre sa mi s nimi robi (ano, dodavam ze ja robim nejaku tu beznu administraciu, tvoje zameranie ma vyssiu specializaciu)

P.S.: tomu dizajnu ala kuchynske struhadlo na syr davam 9 tanierov bolonskych s parmezanom z 10tich
Obrázok Obrázok

komponenty niesu uplne rovnake, a zabudol si na jednu velmi dolezitu vec, Mac pro vydrzi 10+ rokov prave preto, ze komponenty si vies refreshnut. a to kompletne vsetky, vratane procesora (to sa dalo vzdy a na vsetkych macoch pro), takze nic take co si napisal nestane. a rozhodne z beznych pocitacov nebudes vediet nijako dostat taky vykon jak z tejto masiny, cital si jake specifikacie vies naklikat na tom? :-D pocitac co mam by som nemusel menit ani po 5tich rokoch lebo urcite pojde jak strela stale, mal som MBP 17" ktory mal viac jak 5 rokov a isiel bez problemov cely cas, ale proste chcem. :-D a pri mac pro ma to nebude tak lakat, lebo viem ze aj tak nic rychejsie mat nebudu a keby aj nahodou ano, tak mi staci par veci dokupit/vymenit a zas to je inde.

pablohablo napísal:
Ak ma clovek pocitac ako pracovny nastroj/lopatu, a jeho hlavnym pracovnym nastrojom nie je Excel, tak si kupuje pocitac maximalne na 4-5 rokov a nie na 10 rokov, idealny cyklus su 3 roky. Je jedno aky pocitac by si pred 10 rokmi kupil, dnes by to bol totalny srot. Takisto mi je jedno ci mam OSX alebo Win, nerobim a nezarabam v operacnom systeme, robim v aplikaciach. Striedavo mam macbook (momentalne 15" Late2018 6-core) a windows (naposledy X1 Carbon 4th Gen) poslednych 12rokov a je to uplne jedno, skor mam pocit ze OSX je cim dalej tym viac otravnejsi a problemovejsi ako windows, dokonca aj kostrbatejsi v uzivani, rozjebat ma ide z tohto macbooku ako veci co vo Windows chodili uplne bez problemov tu musim debugovat, byvalo to skor naopak pred par rokmi. Hlavny workstation bol a navzdy aj bude PC s Win pretoze nepotrebujem aby moj pocitac bol "cool", potrebujem hruby vypoctovy vykon a podporu peripherals, a mac za tu cenu neponuka nic moc a navyse ma milion obmedzeni v kompatibilite.
asi si nikdy nepocul o macu pro potom ze nie? :-D lebo nic z toho co si pisal neplati jednoducho. pozri si trocha macrumors alebo hocijake apple forum, a uvidis kolko ludi tam fici na 2008, 2010 macoch pro (co su povodne cheese gratre), maju v tom nalozene novsie procaky, 128+ GB ramiek, VEGA grafiky, a stale im to ide tak jak ked to bolo cisto nove. celkovo tieto macy pro jednoducho su stavane na to aby ficali x rokov a bolo mozne ich jednoducho upgradnut podla toho co potrebujes.
a tebe to je uplne jedno, ale ja windows neznasam velmi dlhu dobu a pride mi to cele totalne komplikovane na jednoduche veci, a ako killo pisal, tie aktualizacie ma idu rozjebat, za 5 minut co to je otvorene vyskoci 5 krat ze to musim aktualizovat, spustat aplikacie a potvrdzovat furt nejake jebnute okno, ked chcem nieco nahodou nastavit, tak preklikavat sa tymi nastaveniami to je uplny teror na cloveka.
platim jebnutemu microsoftu prachy za office 365 kedze to pouzivam velmi casto, a staci mi ze nedokazu doteraz vyladit poriadne ani zasrany powerpoint, oproti keynote, ktory sice ma o nieco menej funkcii, ale tak ci tak user experience je na totalne inom leveli. kamos teraz presiel do novej roboty, kde 10 rokov robil na macoch a tiez ich proste ma rad, v novej robote o tom nechcu ani pocut a tam ma windows, a prve dni bol az taky zufaly ze nevedel ci tam vobec chce ostat :-D kvoli tomuto..

Lipo69 napísal:
taku averziu voci oknam som uz dhlo nevidel, kopec ludi potvrdzuje pozitivne skusenosti s pracou v desiatke
a porovnavat stolovy pc s CNC nie je na mieste
kuchar tiez nebude chciet noz za liter lebo si vie nan zarobit, idealne ak mas nastroj co splna potrebne poziadavky za co najmenej penazi, aby ked sa pokazi mohol hned kupit dalsi, kupovat viac kusov toho macu zrovna nevyzera lakavo
ale to nemeni nic na veci ze je kazdeho vec co si spravi zo svojimi financiami, ved ludia daju apple vediet v predajoch ci to robia dobre alebo nie
porovnavat stolovy pc s cnc je velmi na mieste, preco by nebolo??? je to moj JEDINY pracovny nastroj a zaraba mi na zivobytie. a kedze robim to co robim uz dost dlhu dobu a mam vdaka tomu inu klientelu tak nemusim pozerat na financie a kupovat si najlacnejsi srackovy nozik aby som ho musel za par mesiacov vyhodit a kupovat si novy lacny nozik. mozem si kupit ten najdrahsi nozik, a nechavat si ho nabrusovat kazdych par rokov, a vo finale to bude aj lacnejsie jak kupovat si stale nove noziky.
kopec ludi moze potvrdzovat pozitivne skusenosti ked isli zo 7micky :-D tam pokrok rozhodne je :-D ale z macos teda urcite nie, aspon pre mna.

pablohablo napísal:
skor to myslel tak ze investovanie do pocitaca je investicia do podnikania ako ktorakolvek ina, vies si spocitat ROI podla zvysenej produktivity, spolahlivosti a pod. Zrovna mam tiez kamarata ktory ma kamionovu dopravu a mal nejake lacne PC riesenie a ked sa mu porucal disk (ziadna redundancia, ziaden backup, RAID, etc.) tak teda sa celkom zapotil. Ked kupis kazive CNC tiez mas vypadky produktivity, meskaju zakazky, atd. atd.
toto si presne vystihol, akurat este u mna to je tak ze menit to nepotrebujem, stale je aktualny pocitac dost fresh, takze by to bolo hlupe, ale aspon mam cas dat dokopy financie :-D

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Utorok, 4. Júna 2019, 09:45

Fuxo pýtaš sa či ma AMD procesor ktorý či sa približuje k 28 jadrovému xenonu? Po pravde nemá, lebo ma ďaleko lepšie procesory ktoré majú 64 jadier/128 vlákien! a ten historicky xenon ktorý hreje jak varná doska si natre na raňajky, obed aj večeru. Čo s týka PCIE 4.0 tak to je realita dostupná pre každého za pár € už od 7.7 na platforme AMD X570..

Čo sa týka 10+ rokov že vydrží Mac Pro vďaka tomu že sa dá upgradovat tak tomu rovnako never. Ako som písal Platforma Intel X299 je kus histórie a Intel len čaká ako na zjavenie Krista aby mal dostupnú 10nm výrobu (čo tak skoro mat nebude) aby tu zastaranú platformu odpískal.. A potom je cely Mac Pro v riti lebo bez supportu Intelu to bude o 5 rokov vykopávka.. O 10 rokov ani nehovorím.. Pre tu platformu nebudú možno už o rok/dva dostupné žiadne nové CPU.. Rovnako pamäte budú DDR5 už ktoré tam neosadíš, proste to je zastarané už teraz, 10 rokov sa to síce používať bude dať ale v tej dobe budú stroje voči ktorým takýto Mac Pro bude ako z múzea.

Fuxxo

Utorok, 4. Júna 2019, 10:15

okej, tak este jedna otazka. kde je napisane, ze na buduci rok nebude mat napriklad intel nieco novsie a apple to s prstom v nose neupdatne na tomto stroji? je jasne ze by to vela ludi nasralo, lebo ked vysolia tolko penazi za to teraz a na rok pride nova generacia, tak to bude na nervy, ale ked cakali 10 rokov na to so starymi macmi pro, tak toto je uplne ina galaxia tak ci tak. ako vobec mozes tvrdit z istotou ze mac pro za 10 rokov apple vobec neupgradne a intel nebude mat novu platformu??? co si na drogach dpc? ktory pocitac ma apple momentalne na trhu co nema upgrade? aj ten failovy trashcan mac pro bol uvedeny iba pred 6 rokmi a je tu full nova generacia. ten sice vobec neupdatovali, lebo sa vpodstate ani nedal, no stale ma dost stavy v sebe.. toto takto proste nefunguje. a nikdy to tak nefungovalo a ani nebude.

a este mi prosim ta vysvetli ako bude pocitac ktory moze mat:
- 28 jadier
- az do 1.5TB RAM s 2933Mhz
- 128GB VEGA II grafikami
- 4TB SSD slotmi
- plnou prdelou pci slotov
z muzea??? mas vobec zdravy usudok? :-D ja ti neviem fakt, apple spravil proste to co chceli vsetci pro useri, niektori picuju lebo na to nemaju, zvysok je nadseny a nevie sa dockat kedy vysoli applu prachy za to.

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

Fuxxo

Utorok, 4. Júna 2019, 10:48

inak skus si len tak z riti naklikat konfiguraciu stroja ktory je priama konkurencia tomuto macu pro..
https://store.hp.com/us/en/ConfigureVie ... uantity=1#!

ja som to skusil, a to som tam nevedel naklikat grafiku 8GB ale len 4GB. a vo finale ten dizajn je uplne nula bodov oproti tomu macu pro

Screen Shot 2019-06-04 at 11.46.45 AM.png

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 248 neregistrovaných