... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 5. Júna 2019, 14:47

virtualizacia a simulacia systemov je pomerne lacna zalezitost ak to chces robit na kolene na jednom stroji. ale ked to chces robit seriozne aj tak k tomu potrebujes nejaky heartbeat, failover nad 10gbit, priepustnost iscsi, takze ma ovela vacsi zmysel mat viac lacnejsich masin. a kedze by to zapratalo pol kancelarie a zozralo kilo elektriky, tak si to z aws prenajmes na cas potrebny na testovanie a ked dotestujes vypnes a vyjde ta to relativne lacno aj ked si jednotlivec.
ja som sluzobne zbooky za 3k s quadrami vymenil za 500 eurovy 12 palcovy notebook, pretoze lokalne mi tam bezi akruat tak jeden weblogic, a nosit 1,5kg aj s nabijackou vs 5kg v batohu je kurva rozdiel.
ale na PC tu mame predsa samostatnu temu, kde si mozeme porovnavat pocet rgb ventilatorov v bedni.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 5. Júna 2019, 17:53

Sa tu vsetci tvaria chrumkavo, grafiky, simulacia kadejake.. Hry? :D Raz za tyzden si hodinu zahram Warthunder a o top nastaveniach grafiky mozem len snivat a to nemam uplny shit to PC. Potom su ludia co maju aj normalnu pracu s normalnou pracovnou dobou a zrejme su single a ti si na pre-order kupuju vsetky AAA herne tituly a hraju v 4K. Takze aj na to su "brutalne masiny", nebude to zanedbatelna cast aj ked sa tu vsetci tvaria ako inzinieri z NASA a na PC len striktne zarabaju. :D

boborjelotor

Streda, 5. Júna 2019, 18:59

a trvalo im len 6 rokov pridat zakladnu funkciu do google maps navigacie - rychlost.
https://www.androidpolice.com/2019/06/05/google-maps-can-now-display-a-speedometer-while-you-drive/

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Streda, 5. Júna 2019, 23:00

Peped napísal:
Chalani a čo na tých PC robíte že potrebujete take brutálne mašiny za take ťažké prachy?
tak ja napriklad grafiku, jak som pisal mac pro nepotrebujem, imac pro bude mat dostatocny vykon na to co robim, ale nieje na skodu mat to naslapane viac :-D kazdopadne SW z adobe balika, indesign, illustrator, photoshop, office balik, powerpointove komplikovane prezentacie s animaciami, a toto bohate staci aby som tu moju masinu vytazil. plus ide 10-14 hodin denne, vratane vikendov.. s obcasnou pauzou ked idem na vylet alebo na tovar :-D

starynovy napísal:
Sa tu vsetci tvaria chrumkavo, grafiky, simulacia kadejake.. Hry? :D Raz za tyzden si hodinu zahram Warthunder a o top nastaveniach grafiky mozem len snivat a to nemam uplny shit to PC. Potom su ludia co maju aj normalnu pracu s normalnou pracovnou dobou a zrejme su single a ti si na pre-order kupuju vsetky AAA herne tituly a hraju v 4K. Takze aj na to su "brutalne masiny", nebude to zanedbatelna cast aj ked sa tu vsetci tvaria ako inzinieri z NASA a na PC len striktne zarabaju. :D
no akurat macy na to velmi niesu :-) aj ked moj mbp 15 2018 stiha celkom fajn aj gta V nie vo full rozlisku, kedze ten book ma retinu, a ani nie na full detailoch, ale dostacuje :-)

//MPower napísal:
PS: škoda že Apple nepredstavil aj nástupcu LED cinema displeju ako “dostupnú variantu”. Jeden by som si k windowsu kúpil :D
toto ma najviac jebe, mozno dostanu rozum a spravia ho na september.. :-| lebo neviem co je take kurva tazke zobrat imac 5K, vyhodit z neho HW, dat tam par portov, uzsie telo, a predavat to za 1500€ jak LG tu spatnu sracku, ruky nohy by im odtrhli za to a hned by som si ho objednaval. :-|
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

boborjelotor

Štvrtok, 6. Júna 2019, 06:31

MKBHD povedal, ze to vraj zle chapeme politiku eplu, ze to nie ze drziak na monitor stoji 1000, ale ze to nam dava epl zlavu tisic dolcov na 6 tisicovy monitor ak uz mame svoj vlastny stojan.
Kazdy den sa nieco nove nauci clovek...

pyranes

Štvrtok, 6. Júna 2019, 09:16

cavte, mate niekto skusenosti s gearbest?
chcem nakoniec kupit frajerke xiaomi mi 9se a u nás vychádza 303€ pričom na gearbeste global verzia tá istá 249€. Ako je to potom so zárukou?

boborjelotor

Štvrtok, 6. Júna 2019, 09:27

clo a dan bude dalsich 50 eur ked ti chytia na colnici.
neviem ako xiaomi uznava zaruku na cinske verzie, ak je to intl. verzia s podporou LTE u nas tak to mozne ceske zastupenie xiaomi zreklamuje, ale netusim.
rozhodne sa to ale neoplati koli 50 eckam kupovat z ciny, ak naviac tych 50 eur mozno bude musiet tak ci tak doplatit.
gearbest je len e-commerce platforma, cize "skusenost" by si sa musel pytat s konkretnym predajcom, ktory cez gearbest predava.
neviem kto vlastni gearbest, ale nakolko maju takmer identickyh web engine, tak ho bud skopirovali od aliexpressu, alebo oboje patri pod alibabu, netusim a je to jedno.
a si si isty, ze chces MIUI na telefone? imho samsung a50 by bola mozno lepsia volba

pyranes

Štvrtok, 6. Júna 2019, 10:10

bobor, praveze som to chcel na nej vyskusat, lebo co som cital recenzie na phonearena tak boli slusne, rozmyslal som este nad cistym androidom one plus..
na margo toho gearbestu, pytal som sa preto, lebo kamarat co objednava obcas nejake haraburdy tak mi kedysi davno spominal ze neriesi ali pretoze vraj z gearbestu ti nic nezastavia? vraj to ide z europy? nehadam sa preto som to hodil do plena..
edit si ma prehovoril.. idem objednat ten tamtung.. aj tak vzdy poradis najlepsie :D

Pilifo
Auto: BMW E61 530d

Štvrtok, 6. Júna 2019, 10:38

Zrovna dnes mi došiel Xiaomi Mi 9 SE, objednával som to z Hong Kongu odtiaľto - https://www.geekbuying.com/item/Global-Version-Xiaomi-Mi-9-SE-5-97-Inch-6GB-64GB-Smartphone-Blue-415239.html

Ak zvolíš EU Priority Line shipping, garantujú, že nebudeš platiť clo ani DPH, keďže to shippujú z EÚ. Potvrdzujem, v balíku som ani nenašiel žiadny papier z colnice a nič som nemusel doplácať...

pyranes

Štvrtok, 6. Júna 2019, 10:40

Pilifo, ale veď stojí toľko, koľko u nás na heureke.. nie ?

boborjelotor

Štvrtok, 6. Júna 2019, 10:43

ak si pozeral toto https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_009651179762.html?wid=1349303
tak ten je "stock in Hongkong"
ono ten tamtung ked sa aj nebude pacit, tak ho zabalis a vratis a kupis si schajomi, naopak by to bolo komplikovanejse :).

ja kupujem 4-5 veci kazdy mesiac z ali, a nieco chodi z estonska/litvy, nieco z ciny, nieco z nemecka, talianska, ale to su male balicky, a malokedy nad 30 eur, ale ked kupujem, shipping vzdy ukazuje z ciny, takze ono to tiez nie je uplne smerodajne. gearbest mava viac flash dealov takze ak je to nieco co sa kupuje vo velkom objeme im je to tiez lacnejsie poslat do europy a odtial rozposlat,

ak sa potvrdia rumors, ze na baze mi 9se bude mi a3, cize v podstate mi9se s android one, tak to bude mega, lepsi pixel 3a za 2/3 ceny.

Pilifo
Auto: BMW E61 530d

Štvrtok, 6. Júna 2019, 10:45

Ja som to kupoval v ČR a tu to oproti cenám vo veľkých obchodoch typu Alza, Mall, CZC vychádzalo z Geekbuying o cca. 1500 Kč lacnejšie...

Potom na heureke boli aj malé obchody, kde to bolo lacnejšie, ale doba dodania tam bola niekoľko dní, takže predpokladám, že tie svoj tovar objednávajú rovnakým spôsobom, ako som to spravil ja.

boborjelotor

Štvrtok, 6. Júna 2019, 10:52

nemam skusenost s tymi obchodmi s najlacnejsimi ponukami na heureke, co tam je najlacnejsi tak mp3.sk, kde som uz par veci kupoval hlavne preto, ze v TN maju vydajnu tovaru 100m od alzy, a ja pokial mozno vzdy objednavam s vyzdvihnutim, neznasam cakat na kurierov.
v mp3.sk je za 320, v alze ho ja vidim za 330 ale pod mojim kontom, v incognito mode mi alza ukazuje 350.
ale myslim, ze za 320 z mp3.sk to nie je zly deal, a relativne vysoke cislo hodnoteni na extreme computers co to ma za 305 by tiez mohlo byt v cajku vo vysledku.

ja keby som to kupoval z ciny, tak by som to ozaj asi riskol uz teda za tych 250, bud za to zaplatis v konecnom dosledku rovnako, alebo usetris 50, kedze pri tom za 300 aj tak nemam 100% istotu, ze k tomu nevyrubia clo.

pyranes

Štvrtok, 6. Júna 2019, 11:04

Ja som to vecer pozerala potom mi to uz spamovalo fb a vyskocilo mi toto.. len som nemal cas to nejako cele ocekovat
https://m.gearbest.com/cell-phones/pp_009651179762.html?wid=1349303
Zas ak by som mal riesit 30 eur tak by som radsej riesil mp3 alebo iny shop nakolko mam pokoj s reklamaciou atd..

boborjelotor

Štvrtok, 6. Júna 2019, 11:30

mne prave dorazila krabicka z telekomu.
trvalo mi dlho pochopit, ze mensi telefon ma aj svoje vyhody, v podstate ma rokoch s lopatami k tomu naviedol Xr, a je neskutocne ako dobre padne do ruky ten s10e.
laska na prvy unboxing.
ale nech vas boch varuje kupovat samsung leather puzdro, nebol som tak sklamany uz dlho. za 40 ecka je to brak, ktory s apple leather neda porovnat ani na obrazku. 5 eurove TPU puzdra cinske su asi lepsie. keby som nezahodil obal idem to aj vratit do alzy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných