... všetko o BMW ...
Dudecc napísal:Páni, menili ste už v SMG niekto olej?
Niečo som študoval a kvapalina do hydrauliky SMG by mala spĺňať normu Pentosin CHF 11S. Spĺňa ju len jedna kvapalina a to je Liqui Molly http://obchod.damoslovakia.sk/kvapalina ... stemov-1l/
Ďalej som študoval, že čo naliať do samotnej prevodovky, je to manuál obyčajný, čiže pravdepodobne olej, ktorý spĺňa normu BMW MTF LT-2.
To spĺňa RAVENOL MTF-2 SAE 75W-80, mám tam teda naliať ten?
Čudujem sa, že BMW dáva prvo-náplne všade Castrol a normy na BMW ten Castrol nemá.
Sám neviem čo tam mám naliať. Tá hydraulická kvapalina ma až tak nezaujíma, skôr mi ide o ten olej do prevodovky.
Ďakujem
Dudecc napísal:Idem to meniť, do prevodovky olej MTF LT-2, to je buď Castrol Syntrans B 75w alebo Ravenol MTF2.
Do hydraulického systému buď Liqui Moly hydraulickú alebo, čo idem dávať ja: Castrol CHF.
Nenechaj si radiť blbosti, všetko čo sa hýbe, pracuje, to potrebuje servis, či olej v motore, diferáku, tak aj v SMG systéme v prevodovke atď.
Aj brzdová kapalina sa mení, prečo by sa nemala meniť kapalina v SMG?
Ja to vymením a budem mať srdce na mieste a mal by si to vymeniť aj ty.
Avenger napísal:ja by som tam dal chalani radsej toto http://www.millersoils.cz/124--trx-75w90-gl4-gl5.html
splna to api-gl5 ...manual na e46 si pyta api-gl4 takze pohoda + ZF TE-ML 02B
maju aj 75w80 ale ten olej je mineralny ,75w90 je polosyntetika tak si myslim ,ze to bude lepsie.....
Hodne teraz citam o olejoch je to sice iba teoria s mojej strany ale vraj castrol, mobil a podobne znacky sa nechytaju na oleje ako milleroils, motul, redline atd...
Alebo nevymyslat dat si to vymenit v Bawarii a ked sa pokazi tak sa vadit s nimi do krvi
ancaaa napísal:myslim ze olej je to posledne co sa moze v smg "pokazit".... pokial nema afto nabehane minimalne 4kilka ani by som to neriesil...
Dudecc napísal:
Ano, ale je "príjemný" pocit, že mám v aute (v tvojom prípade) 10+ ročný olej/kvapalinu. Radšej to vymením, lebo je to jediná prevencia, čo môžem urobiť.
moila napísal:Hello chalani.
Citam si toto vlakno a aj ked polovica prispevkov je hadanie sa o nicom, nieco predsa pada na urodnu podu![]()
Na okruhu urcite smg najde opodstatnenie, ale aj napriek vyhodam, ktore ste tu nacrtli, si stale nemyslim, ze to smg je uplne az taka popicofka pre daily car. Treba si spocitat, kolko krat za rok s tym na ten okruh pojdem (tu nehovorim o chalanoch co su s M3kami na okruhu kazdy druhy den=casto), ale napriklad v e60ke alebo 330ci ktora nechodi kazdy vikend drat gumy na Ring je to skor na oštaru.
Niesom na okruhoch peceny vareny, ale uz som si tam par kol odkrutil a suhlasim, ze clovek ma co robit (a to nejazdim ani na hrane)a s manualom a spojkou treba echt opatrne narabat, aby auto nedostal do hodin (ci horsie).
Ale chalani tu basnia o bezporuchovosti, resp. nikto poriadne nehovoril o nakladoch pri poruchach. Osobne poznam majitelov, ktory po patáliách na zaciatku (s vymenou hydrauliky a pod.), menili nakoniec komplet prevodovku a cela tato sranda stala uz radovo tisicky eur. Pricom sa nejedna o bezny servis ako napriklad vymena spojky ci zotrvaku pri manualnej prevodovke. To su vsetko mozne naklady s SMG.
A na toto treba zaujemcov upozornit, nie ze tu niekto za posledne love kupy auto s SMG a potom tu bude nove vlakno ze nejazdi, lebo sa mu nieco pokaslalo a nema 1000+ Eur na vymenu, resp. opravu...a auto bude opat na predaj ako vacsina aut, ktore sa s SMG predavaju su za babku, lebo maju poruchu prevodovky.
Takze u "a" - ppc radenie (podradovanie) na okruhu ci predbiehani na okreskach, treba povedat aj to "b" - zvysene mozne naklady na servis.