... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
obchodna sekcia

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Re: SMG : spokojnost,poruchovost,odporucania,pre a proti

Utorok, 18. Septembra 2012, 20:53

Páni, menili ste už v SMG niekto olej?

Niečo som študoval a kvapalina do hydrauliky SMG by mala spĺňať normu Pentosin CHF 11S. Spĺňa ju len jedna kvapalina a to je Liqui Molly http://obchod.damoslovakia.sk/kvapalina ... stemov-1l/

Ďalej som študoval, že čo naliať do samotnej prevodovky, je to manuál obyčajný, čiže pravdepodobne olej, ktorý spĺňa normu BMW MTF LT-2.

To spĺňa RAVENOL MTF-2 SAE 75W-80, mám tam teda naliať ten?

Čudujem sa, že BMW dáva prvo-náplne všade Castrol a normy na BMW ten Castrol nemá.

Sám neviem čo tam mám naliať. Tá hydraulická kvapalina ma až tak nezaujíma, skôr mi ide o ten olej do prevodovky.

Ďakujem
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

Užívateľov profilový obrázok
TomTomZH
Autor témy
Auto: e60 530xd,dodge SRT4
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 21. Septembra 2012, 14:57

Dudecc napísal:
Páni, menili ste už v SMG niekto olej?

Niečo som študoval a kvapalina do hydrauliky SMG by mala spĺňať normu Pentosin CHF 11S. Spĺňa ju len jedna kvapalina a to je Liqui Molly http://obchod.damoslovakia.sk/kvapalina ... stemov-1l/

Ďalej som študoval, že čo naliať do samotnej prevodovky, je to manuál obyčajný, čiže pravdepodobne olej, ktorý spĺňa normu BMW MTF LT-2.

To spĺňa RAVENOL MTF-2 SAE 75W-80, mám tam teda naliať ten?

Čudujem sa, že BMW dáva prvo-náplne všade Castrol a normy na BMW ten Castrol nemá.

Sám neviem čo tam mám naliať. Tá hydraulická kvapalina ma až tak nezaujíma, skôr mi ide o ten olej do prevodovky.

Ďakujem

no co si vymyslel?? mne uz dvaja poradili pokym to ide tak ako ma nemam sa do toho rypat..
12218

Dudecc

Piatok, 21. Septembra 2012, 17:23

Idem to meniť, do prevodovky olej MTF LT-2, to je buď Castrol Syntrans B 75w alebo Ravenol MTF2.

Do hydraulického systému buď Liqui Moly hydraulickú alebo, čo idem dávať ja: Castrol CHF.

Nenechaj si radiť blbosti, všetko čo sa hýbe, pracuje, to potrebuje servis, či olej v motore, diferáku, tak aj v SMG systéme v prevodovke atď.
Aj brzdová kapalina sa mení, prečo by sa nemala meniť kapalina v SMG?

Ja to vymením a budem mať srdce na mieste a mal by si to vymeniť aj ty. :wink:
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

TomTomZH
Autor témy
Auto: e60 530xd,dodge SRT4

Piatok, 21. Septembra 2012, 20:22

Dudecc napísal:
Idem to meniť, do prevodovky olej MTF LT-2, to je buď Castrol Syntrans B 75w alebo Ravenol MTF2.

Do hydraulického systému buď Liqui Moly hydraulickú alebo, čo idem dávať ja: Castrol CHF.

Nenechaj si radiť blbosti, všetko čo sa hýbe, pracuje, to potrebuje servis, či olej v motore, diferáku, tak aj v SMG systéme v prevodovke atď.
Aj brzdová kapalina sa mení, prečo by sa nemala meniť kapalina v SMG?

Ja to vymením a budem mať srdce na mieste a mal by si to vymeniť aj ty. :wink:

a mas niekoho skuseneho na to?? ci ides sam menit?? to mi je jasne ze sa to ma menit,len sa ti do toho nepusti hocikdo a zas kadekomu to davat robit to [-X
12218

Dudecc

Piatok, 21. Septembra 2012, 20:52

Mám nato skúseného človeka :wink:

Už to robili na 645i SMG II. či III. neviem.

Povedal, že to treba meniť a v pohode vymenia.

Len to nieje až také jednoduché a výmena niečo stojí, čiže musím sa ho spýtať.

PS: kúp si hydraulickú kvapalinu + olej a dojdi do LV, dohodneme termín, vymení sa a zároveň pokecáme, pofotíme autíčka \:D/
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

moila
Auto: Toyota Verso
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 14:06

Hello chalani.
Citam si toto vlakno a aj ked polovica prispevkov je hadanie sa o nicom, nieco predsa pada na urodnu podu :D

Na okruhu urcite smg najde opodstatnenie, ale aj napriek vyhodam, ktore ste tu nacrtli, si stale nemyslim, ze to smg je uplne az taka popicofka pre daily car. Treba si spocitat, kolko krat za rok s tym na ten okruh pojdem (tu nehovorim o chalanoch co su s M3kami na okruhu kazdy druhy den=casto), ale napriklad v e60ke alebo 330ci ktora nechodi kazdy vikend drat gumy na Ring je to skor na oštaru.

Niesom na okruhoch peceny vareny, ale uz som si tam par kol odkrutil a suhlasim, ze clovek ma co robit (a to nejazdim ani na hrane)a s manualom a spojkou treba echt opatrne narabat, aby auto nedostal do hodin (ci horsie).

Ale chalani tu basnia o bezporuchovosti, resp. nikto poriadne nehovoril o nakladoch pri poruchach. Osobne poznam majitelov, ktory po patáliách na zaciatku (s vymenou hydrauliky a pod.), menili nakoniec komplet prevodovku a cela tato sranda stala uz radovo tisicky eur. Pricom sa nejedna o bezny servis ako napriklad vymena spojky ci zotrvaku pri manualnej prevodovke. To su vsetko mozne naklady s SMG.

A na toto treba zaujemcov upozornit, nie ze tu niekto za posledne love kupy auto s SMG a potom tu bude nove vlakno ze nejazdi, lebo sa mu nieco pokaslalo a nema 1000+ Eur na vymenu, resp. opravu...a auto bude opat na predaj ako vacsina aut, ktore sa s SMG predavaju su za babku, lebo maju poruchu prevodovky.

Takze u "a" - ppc radenie (podradovanie) na okruhu ci predbiehani na okreskach, treba povedat aj to "b" - zvysene mozne naklady na servis.
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 16:56

ja by som tam dal chalani radsej toto http://www.millersoils.cz/124--trx-75w90-gl4-gl5.html

splna to api-gl5 ...manual na e46 si pyta api-gl4 takze pohoda + ZF TE-ML 02B

maju aj 75w80 ale ten olej je mineralny ,75w90 je polosyntetika tak si myslim ,ze to bude lepsie.....

Hodne teraz citam o olejoch je to sice iba teoria s mojej strany ale vraj castrol, mobil a podobne znacky sa nechytaju na oleje ako milleroils, motul, redline atd...

Alebo nevymyslat dat si to vymenit v Bawarii a ked sa pokazi tak sa vadit s nimi do krvi :mrgreen:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Dudecc

Pondelok, 29. Októbra 2012, 21:16

Avenger napísal:
ja by som tam dal chalani radsej toto http://www.millersoils.cz/124--trx-75w90-gl4-gl5.html

splna to api-gl5 ...manual na e46 si pyta api-gl4 takze pohoda + ZF TE-ML 02B

maju aj 75w80 ale ten olej je mineralny ,75w90 je polosyntetika tak si myslim ,ze to bude lepsie.....

Hodne teraz citam o olejoch je to sice iba teoria s mojej strany ale vraj castrol, mobil a podobne znacky sa nechytaju na oleje ako milleroils, motul, redline atd...

Alebo nevymyslat dat si to vymenit v Bawarii a ked sa pokazi tak sa vadit s nimi do krvi :mrgreen:

Avenger, ja som tiež čítal veľa o olejoch.

Je treba si určiť ktorou cestou sa dotyčný vybere. Sú tu odporúčania výrobcu a produkty (oleje) čo odporúčanie výrobcu nemajú.

Pre svoj pokoj na duši si radšej kúpim posraný Castrol, ktorý aj tak plní spoločnosť BP, a je odporúčaný priamo BMW, ako miller oils, čo samozrejme nepochybujem o jeho kvalitách, ale BMW odporúčaný nie je. Samozrejme som si takmer istý, že by sa prevodovke nič nestalo ani s Millers, ale ako sa poznám, potom by som vinu hádzal na seba.

Takisto, veľa ľudí leje do motora 5w-50 Mobil 1, ale ten olej nieje odporúčaný výrobcom. Tak prečo ho tam lejú??? tie motory sú prevádzkyschopné, ale keď to nespĺňa BMW normu, tak to tam ja osobne nenalejem.
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 21:33

Chapem presne co chces povedat ...len som ti chcel napisat ,ze su aj take moznosti lebo tieto znacky nepozna tolko ludi ako castrol a mobil....

Moj nazor na tie odporucania je ,ze je to skor marketing a odporucanie dostane len ten kto danej automobilke pekne za to zaplati ...

u mna je to zas tak ,ze mi staci ked splna specifikaciu , odporucania nepotrebujem :mrgreen:

Ale ako pises kazdy leje co chce je to jeho auto :thumbup:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

ancaaa
Auto: e46 330ci
Kraj: Košický

Utorok, 30. Októbra 2012, 09:51

myslim ze olej je to posledne co sa moze v smg "pokazit".... pokial nema afto nabehane minimalne 4kilka ani by som to neriesil...
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

Dudecc

Utorok, 30. Októbra 2012, 20:21

ancaaa napísal:
myslim ze olej je to posledne co sa moze v smg "pokazit".... pokial nema afto nabehane minimalne 4kilka ani by som to neriesil...

Ano, ale je "príjemný" pocit, že mám v aute (v tvojom prípade) 10+ ročný olej/kvapalinu. Radšej to vymením, lebo je to jediná prevencia, čo môžem urobiť. :wink:
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

ancaaa
Auto: e46 330ci
Kraj: Košický

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 02:03

Dudecc napísal:

Ano, ale je "príjemný" pocit, že mám v aute (v tvojom prípade) 10+ ročný olej/kvapalinu. Radšej to vymením, lebo je to jediná prevencia, čo môžem urobiť. :wink:

neboj ja svoju uz mam vymenenu apelujem len na nadpis clanku aby si kazdy kto ma nejaky problem z smg nemyslel ze vymeni olej a je po "oprave"
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

1morok
Auto: 330ci smg

Sobota, 3. Novembra 2012, 22:35

moila napísal:
Hello chalani.
Citam si toto vlakno a aj ked polovica prispevkov je hadanie sa o nicom, nieco predsa pada na urodnu podu :D

Na okruhu urcite smg najde opodstatnenie, ale aj napriek vyhodam, ktore ste tu nacrtli, si stale nemyslim, ze to smg je uplne az taka popicofka pre daily car. Treba si spocitat, kolko krat za rok s tym na ten okruh pojdem (tu nehovorim o chalanoch co su s M3kami na okruhu kazdy druhy den=casto), ale napriklad v e60ke alebo 330ci ktora nechodi kazdy vikend drat gumy na Ring je to skor na oštaru.

Niesom na okruhoch peceny vareny, ale uz som si tam par kol odkrutil a suhlasim, ze clovek ma co robit (a to nejazdim ani na hrane)a s manualom a spojkou treba echt opatrne narabat, aby auto nedostal do hodin (ci horsie).

Ale chalani tu basnia o bezporuchovosti, resp. nikto poriadne nehovoril o nakladoch pri poruchach. Osobne poznam majitelov, ktory po patáliách na zaciatku (s vymenou hydrauliky a pod.), menili nakoniec komplet prevodovku a cela tato sranda stala uz radovo tisicky eur. Pricom sa nejedna o bezny servis ako napriklad vymena spojky ci zotrvaku pri manualnej prevodovke. To su vsetko mozne naklady s SMG.

A na toto treba zaujemcov upozornit, nie ze tu niekto za posledne love kupy auto s SMG a potom tu bude nove vlakno ze nejazdi, lebo sa mu nieco pokaslalo a nema 1000+ Eur na vymenu, resp. opravu...a auto bude opat na predaj ako vacsina aut, ktore sa s SMG predavaju su za babku, lebo maju poruchu prevodovky.

Takze u "a" - ppc radenie (podradovanie) na okruhu ci predbiehani na okreskach, treba povedat aj to "b" - zvysene mozne naklady na servis.

nemyslíš, že je to porovnateľné s automatom?
a tých tu jazdí plná prdel
v najhoršom prípade sa dá za 5korún dorobiť spojkový pedál a radenie
riešil som už jednu takúto opravu, poškodená riadiaca jednotka prevodovky a spojový valec
riadiačka jazdená 200eur, sp.valec už neviem presne, cca.500eur
doteraz jazdí ako víno
je tam ešte pár vecí, kt. sa môžu pokakať, ale aj repas automatu stojí 2t.eur

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 23:50

Chlapi má tú niekto stým skúsenosť v e36, keďže mi v de jedna celkom lacná padla do oka, a ako vikendovka + občas okruch by nebolo zle, len ma zaujíma ako by ta smg mohla predrazit tie vikendy :-k
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

AdamBMW
Auto: E46 325Ci SMG
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Novembra 2014, 14:29

Ahoj,
Ked sa ti pokazi SMG, tak si to das prerobit na manual za cca. 300 euro :-"
Adam
.:LoadIT
Kompletný servis a údržba Vašich počítačov a počítačových sietí
www.loadit.sk

Škoda Octavia II FL RS, 2.0 TDi 220PS 460MN
BMW E46 325Ci SMG - ex - Story
BMW E46 320D 136PS - ex
Fiat 127 1.3 Sport 75PS - ex
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných