... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Utorok, 2. Augusta 2016, 14:25

tak to uz ja neviem, na ake maximalne obdobie sa da financovat auto operakom, ale dlhsie ako 48 mesiacov to asi nebude.
Cennikova cena ta nezaujima, ked uz tak skutocna po zlavach, ale ani ta ta velmi netrapi, pretoze tam je tolko faktorov, ktore to ovplyvnia, ze to ti nevysvetli ani samotny leasingovkar, lebo on tiez nevie na zaklade coho mu niekto iny nastavil koeficienty, predpokladane zostatkove hodnoy vozidiel pri danom najazde atd.
Zalezi ci zoberies poistku od nich alebo si poistenie vybavis sam (to som bol inak prekvapeny, ze to vobec umoznuju, lebo drviva vacsina leasingoviek, ci uz na plne financovanie alebo operak ti nanuti svoje poistky, a ak chces ine, tak su tam take chutovky ako poplatok za povolenie poistit auto samostatne 250 EUR /rok a podobne, cize si dobre rozmyslis, ci sa ti to oplati.
Na X1 je akcia kde BMW dotuje poistenie (bez GAP), a ak kupis 20d alebo 20i a vyssi tak vybava za 4600 zadarmo, a nad to este predajca nieco vie dat dole.
Uplne suverenne najvacsi rozdiel ti spravi najazd, rozdiel medzi 15000 rocne a 25000 rocne je uplne ina dimenzia.
Proste na Slovensku predavat 2 rocne auto s 50k, ked 80% jazdenych aut vykazuje pri 10 rocnych autach 120k, je fakt tazky biznis.
Vacsina operakovych aut podla mna konci ako mega stocenice. Vo firme kde pracujem sa teraz menilo asi 20 Superbov, a tie auta zmizli zo Slovenska,
podla mna ich vyviezli niekam dalej na vychod stocene o polovicu, lebo tie auta mali vacsina okolo 100k po 3 rokoch.

Mne skor chyba na Slovensku Jahreswagen program, ze niekto si naspeckuje auto podla seba, ale chce ho kupit ako rocne s 20k km. Kolega z Nemecka je dokonca v polrocnom programe, kazdych 6 mesiacov ma nove auto (ale to je uz uber drahe), na leto coupe alebo cabrio, na zimu nejaky kombik alebo suv s xdrive. Lenze to je tam aj o tom, ze musis vela veci prekusnut, a obcas sa pol roka vozis v aute, ktore fakt nechces. Lenze ked odmietnes ponuku prilis casto, tak ta jednoducho vyradia, lebo o tieto programy je dost velky zaujem a je to skor BMW, co si diktuje podmienky ako ty.

pri operaku na 2 roky a vacsom najazde sa to uz nebezpecne blizi k 2% ceny auta, ale vzdy je vacsi cenovy cinitel najazd ako vek.
Pre firmy su vyhody uplne inde, pre jednotlivca su dolezite uplne ine veci, cize si treba dobre zratat, ci ti to za to stoji.
Urobit si prieskum kde sa asi bude pohybovat cena toho auta o 2 - 3 roky, casto zavazi aj farba (tu som bol prekvpaeny, ze nikto mi nedaval podmienky aku farbu, viem ze niektore leasigovky pri operakoch nedovolia take ulety ako jasno-cerveny Superb a pod. :), ci to auto po tej dobe jazdenia bude obite alebo nie, ci interier bude vyzerat ako chliev aj po vikendovom profi detailingu. ked sa divas cisto na papier, tak tie cisla pre fyzicku osobu na operaku malokomu vyjdu zelene.
Pre mna je dolezite aj financne planovanie - viem uz teraz, kolko ma to auto bude stat pocas 2 rokov, plus ratam rezervu 10% keby pri odovzdavani som to auto svojou vinou nemal uplne OK, ze suchnem niekde naraznik atd., ze sa to nevyriesi len prelestnim laku ale nieco sa bude lakovat.
A co si ja hodnotim dost vysoko je nulova starost s predajom.
Ja som clovek s nizkou toleranciou bullshitu, ludia co volaju su ale uplni exoti, co sa pytaju, ci im auto nepoziciam na tyzden, aby si ho mohli vyskusat, pripadne ze ci im to nedam na splatky, alebo nevymenim 3 rocne auto, za ktore pytam 10k za Favorit a stary karavan (real story), potom obzeraci, co "musia este do banky zohnat peniaze" - to nikdy neviem, ci ziadaju o uver alebo tam idu v lyziarskej maske, a ci im nepockam tri mesiace, lebo este nemaju zmluvu na dobu neurcitu atd.
ja viem, ze to proste patri k tomu, ked sa auto neda predat po linke znamych a rodiny a ich znamych, ale vacsinou to konci tak, ze poctive auto s plnou servisnou historiou predam pod cenu aut o 2 roky starsich s historiou "po starsom panovi z nemecka".

pozri si ponuky operaku na bmw.sk, tie cisla su tam realne, ziadne skryte dalsie poplatky ze este 3% za uzatvorenie zmluvy atd.,
takze od toho sa da odrazit, ale hovorim, pridaj k tomu vyssi najazd a vybavu a tie koeficienty rychlo narastu od nizkych jedna cela nieco k takmer dvom percentam.

PristineShip
Autor témy

Streda, 7. Septembra 2016, 15:39

bumpnem si to tu po mesiaci, konecne kurvadrat mam aj realny termin. 23. augusta som sa pytal, ci uz je potvrdene, vraj to potvrdia az koncom augusta a hned mid a vediet.
tak som sa dnes dovolil spytat, ked uz mam prvy tyzden septembra za sebou :)

Vôbec ma neotravujete, to je samozrejmosť a chcete len vedieť kedy Vám príde Vaše nové BMW.

Vaše vozidlo sa vyrába v 40. týždni, čo je hneď prvý októbrový týždeň, to znamená, že dodanie ju plus týždeň, resp. týždeň a pol.
Pevne verím, že som Vás potešil a že vozidlo príde čo najskôr po výrobe.

aj som slzu stastia vyronil, lebo uz som prakticky pocital s tym, ze to nepotvrdili na oktober a budem rad ak auto bude do Vianoc

bruno75

Streda, 7. Septembra 2016, 17:30

takze uz strihas meter? :mrgreen:
tak teda prijemne cakanie prajem....

PristineShip
Autor témy

Streda, 7. Septembra 2016, 17:55

dik

ale vlastne ani nestriham meter, lebo akurat dnes som si uvedomil, ako rychlo ubehol ten august, takze tych 5-6 tyzdnov prejde ako nic.
a potom to rovno obujem na zimne AEZy :)

stanleyy
Auto: G30 530xD, F20 116i
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 10:13

georgov napísal:
Cau,

connected drive odporúčam zobrať:
6AK Connecteddrive Services Connecteddrive Services
6NR Apps Apps

Na 3GT to používam. Máš v aute sim-kartu cez ktorú máš prístup na net v celej európe. Vieš si do mobilu stiahnuť appku cez ktorú auto na diaľku ovládaš - otváraš, zatváraš, trúbiš, svietiš, vyhladávaš (vyhladávanie iba do 1,5 km od auta), ventiluješ. V aute máš v rámci netu správy, počasie a zopár užitočných appiek. Napríklad hľadanie parkingov v okolí (aktuálnejšie info ako cez navi), wikilocal - popisuje ti pamiatky či zaujímavosti v okolí. Keď cestujeme a vidíme neznáme miesto, je to celkom pohodlné a praktické či iné.

Do mobilu si môžeš staihnuť ďalšie appky, ktoré s idrive spolupracujú. Najviac využívam spotify, ktorý je pekne spracovaný ( prehrabávaš sa v albumoch a playlistoch jednoduchšie, ako ked si spárovaný bez app). Fajn je aj webové rádio - tisíce staníc z celého sveta.
ty asi nemas auto registrovane v SVK? Pretoze connected drive tu este plne nefunguje.. zatial ide len pocasie, google search a spravy.. ovladanie na dialku ani connected drive portal pre Slovensko este nie (riesim to uz rok na svojom aute... Hlavne, ze to mam zaplatene a je mi to na prd)
G30 530d xDrive, F20 116i, ex F31 328i xDrive, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90

xener
Auto: biele, sede, modre

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 11:43

connected drive nema registrovane na SK nikto. vsetci co chcu aby im to fungovalo, to maju v nemecku, rakusku, cechach.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 16:02

takze ti to objednali v auguste vlastne? je to vpodstate augustova varka, tym padom od zaciatku do konca sa to rata? a potom september oktober, a auto je vyrobene a dodane? to je celkom fajn rychlost.. dufam ze to bude u mna podobne :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

stanleyy

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 17:33

xener napísal:
connected drive nema registrovane na SK nikto. vsetci co chcu aby im to fungovalo, to maju v nemecku, rakusku, cechach.
Predstav si, ze ja Connected Drive zmluvu podpisanu mam a auto mam zaregistrovane. Na Slovensku. Ako pisem, nefunguje tu len portal, ale ostatne veci na Slovensku idu, vratane datovej Simky a SOS.

Fuxxo

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 17:55

asi niekto robi nieco zle :-D

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

PristineShip
Autor témy

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 18:06

Fuxxo hej, oficialna objednavka do vyroby odisla az niekedy 2. alebo 4. augusta.
Keby neboli tie prestoje s dovolenkami tak dnes uz by som sa druhy tyzden vozil :)

pri tvojom aute bude zalezat ci ma predajca objednanu kvotu, alebo ako dlho bude trvat, kym nejaku dostane ak nema. Pri X1 sa teraz dost casto stavalo, ze dosli auta 2-3 tyzdne skor, jednemu Slovakovi co si objednal X1 zhruba vtedy kedy ja mala prist az koncom septembra a uz sa druhy tyzden vozi, a to iste par ludi dalsich pisalo na bimmerposte. Ci je to specifikum modelu alebo celkovo len zhoda nahod vo vyrobnom procese, ze v nejakom logistickom module im to vyslo lacnejsie popresuvat tie terminy, to uz mozme len hadat.
Ale ak si to chces dat pod stromcek, tak asi by som to pre istotu objednal do konca mesiaca :)

stanleyy

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 18:45

PristineShip: tie X1 sa uz robia mimo Europy? Predosle tusim montovali v Gratzi, nie?
Inak co sa tyka X1, to auto sa mi dost paci, az na jednu vec - ze kvoli ulozeniu motora nemohlo BMW pouzit automat od ZF.. ten od Aisinu ma nanestastie len mechanicky volic, co je dost velka skoda :(
Ale verim, ze si to auto uzijes! Dufam, ze pride nacas.

Fuxxo

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 19:26

pristineship: no ved do konca mesiaca, resp. na dalsi tyzden hned pondelok ked sa podari tak tam idem, len moj predajca este ma skolenie tento tyzden.. bodlo by keby bol aspon den v predajni, ale asi nebude :-D
kazdopadne hento je mega rychle co si napisal podla mna.. lebo hovoril ze 3 az 4 mesiace trva dodanie, ale zaroven dodal ze vzdy sa snazia aby to bolo cim skor, cize asi je sanca ze to bude aj za dva mesiace? ked pozeram na ten tvoj termin, tak to je len nieco cez 2 mesiace, co je uplne super..

inak s tou prevodovkou suhlasim, vseobecne je skoda ze je to predokolka vpodstate, ale na druhej strane co som pozeral testy, auto sa mi velmi paci, a je to dospele suv (alebo sav?), aj rozmermi aj vnutornym priestorom a kvalitou interieru.. oproti predchadzajucej generacii to myslim si postavili od nuly.
ale zas ta prevodovka je overena v mini uz dost, nie? takze malo by to byt okej..

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

PristineShip
Autor témy

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 22:05

co sa tyka volica prevodovky, ja som aj rad, ze je tam klasicky. Ten joystick sa mi nikdy velmi nepacil, a hlavne ked uz je to full elektronika, tak naco to je velke ako dildo osamelej zeny po 30tke.
ved to kludne moze byt maly klitoris niekde schovany, nie hentaky zilnaty superohon, co tam trci do vesmiru cely cas.
Co sa tyka samotnej prevodovky - radi to dobre, jazdil som kratko a vsimal som si ine veci, prechadzam zo 7st. DSG a hoci ma dvojspojka svoje caro, ma aj svoje nevyhody, nehovoriac o tom, ked clovek radi len jednou spojkou napr. pri kickdowne tak to trha ako Meciar spisy STB v Tisovej vile.
Na youtube som fakt videl asi vsetky f48 videa, ktore mali viac ako 2000 videni, od uplnych amaterov po velke redakcie novinarske, a tie nazory su zhruba tak tretinove ze ZF je lepsi, Aisin je "OK" a su aj "Aisin je lepsi". Cisto subjektivne veci.
To ze je to prednokolka je ok, toto nie je krajac zakrut.
Mna viac ako motor a nahon mrzi, ze je to viac Mini ako BMW. Chybajuca vybava, kompromisy, ake nenajdes ani u Kie (fixne ukotvenie pasov, what the actual fuck...), niektore detaily som radsej ani neguglil, napr, preco sa navi vola Plus a nie Professional, ze ci je to len tym, ze je to mensi displej o 2 palce, alebo tam budu chybat dalsie veci (ludia reportuju, ze navigacia je dost zalagovana, a trpi tou takou chorobou lacnych Garminov z roku 2005 - "odbocka, ktoru ste prave presvihli bola ta kam ste mali o 30 metrov odbocit vpravo"
Ma to svoje porodne bolesti, aj ked 2017 model, co by uz mal byt aj moj, snad uz nie - napr. drkotajuca plastova doska nad kufrom, alebo zle dosadajuca kapota, kde si zvolis ze to bude nebude doliehat presne na jednej strane, alebo bude, ale bude to licovat tak, ze vlavo nic a vpravo strcis medzi blatnik a kapotu prst.
Lenze nech sa pozriem kam chcem, na svoje auta za posledne roky na auta kamaratov, kolegov, znamych - vsade, absolutne vsade nieco je. NIe je jedno auto, kde nie je aspon nejaka prkotina - chybny firmware v infotainmente, pripadne chybny firmware rovno v prevodovke, zvolavacky na kokotinky typu slziace ostrekovace, alebo rovno tlmice,
panty, zamky a vzpery, ktore treba mazat castejsie ako tu spominanu osamelu zenu po 30tke ked sa zatvori do kupelne so svojim kaucukovym pomocnikom...
A ked nieco ides reklamovat, tak garancny technik ti povie hlasky typu "Vam hrdzavie vyfuk? Ale to ste si mal navoskovat!!"
Hodnu chvilu som rozmyslal, este kym auto nebolo potvrdene do vyroby, ze to zrusim a kupim ten 3er GT. Nevedel som ale spravit ten kompromis, co vyhodit z narokov na vybavu, a nieto len pri 330i ale aj 320i, lebo som si hovoril, ze ak nemam mat v aute za 50k taky komfort ako mam v aute za 27 teraz, tak to si radsej nemusim kupovat nic.
Mozno o 2 roky
Som clovek lenivy, takze extra effort odo mna malokedy mozno cakat, ale uz som sa pristihol posledne tyzdne, ze robim aj nieco co sa mi nechce, a hovorim si pri tom, ze "aby potom bolo aj na 340i.." :)
Aj by som sam sebe uveril, keby som zas nezacal hravat World of Warcraft. Mal som radsej znovu zacat fajcit, to by bolo menej skodlive pre moj zivot.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Nedeľa, 18. Septembra 2016, 22:46

normalne som to skoro cele precital snad pre ten tvoj sposob pisania.

bmwmpower82
Auto: Mondeo

Pondelok, 19. Septembra 2016, 07:43

Mal som na starosti v byvalej robote projekt 2kove bavo a vacsina dielov bolo zdielanych medzi Mini,2ka,X1 pre veci co sme dodavali
Ja som mal s bmw pocit ze vlastne ani nevedia co chcu a su dost poddimenzovany na mnozstvo noviniek co chrlia
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných