... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Utorok, 20. Septembra 2016, 05:50

Fuxxo napísal:
blesk :-D presne :-D

pristineship: ja som aj rozmyslal nad 1er napriklad tiez, ale cenovo tam je rozdiel tak 7-8K pri "rovnakej" vybave, ale tiez som vo finale prisiel na to, ze ta vybava sa moze zdat rovnaka, ale napriklad tie full led svetla predne v 1er funguju ako xenony vo vyssich verziach, nemaju to vyrezavanie napriklad, a bude tam asi viac takychto rozdielov.. a pri tej cene sa mi to nezda uz rentabilne, a mrzelo by ma to asi :-) ale tak urcite budes spokojny.. a mozno do toho idrivu nalozis aj WoW :-D :-D a to bude potom uplne vprddeli :-D

Prečo by tie LEDky nemali vyrezávanie, ak to práve aj obyčajné bixenóny s automatickým diaľkovým režimom majú? Otec to tak na f10 LCI má, má sériové bixenóny a k tomu funkciu automatických diaľkových a tie mu vyrezávajú autá v protismere.
Nur Original ist Legal.

PristineShip
Autor témy

Utorok, 20. Septembra 2016, 06:05

nerozumiem comu nerozumies :)
v 1er ani v X1 LEDky to jednoducho nemaju.

bruno75

Utorok, 20. Septembra 2016, 07:32

Milosss napísal:
Prečo by tie LEDky nemali vyrezávanie, ak to práve aj obyčajné bixenóny s automatickým diaľkovým režimom majú? Otec to tak na f10 LCI má, má sériové bixenóny a k tomu funkciu automatických diaľkových a tie mu vyrezávajú autá v protismere.

Klasicke bixenony s asistentom dialkovych svetiel nemaju ziadne "vyrezavanie" (nemaju na to ani techniku BMW nepouziva taky typ xenonov, ktory by umoznoval odtienenie casti svetelneho pola), vedia sa len prepnut z dialkovych na stretavacie, ked je auto v protismere alebo dobehnem ine auto predo mnou... v F10 to vraj uz trochu vylepsili, ale v E60 to bolo dost naprd a reagovalo to dost divne :?
selektivne odtienenie auta v protismere / predo mnou dokazu len aktivne LED, ale to uz je o niecom uplne inom a s xenonmi to nema nic spolocne...

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Utorok, 20. Septembra 2016, 08:05

klasicke bixenony veru vyrezavanie nemaju kamo, to si neviem kde videl, ale take xenony som este nevidel ze by to vedeli.. ledky funguju na inom principe a vedia vypinat tie matice a inac usmernovat luce..
ja mam tiez adaptivne xenony a jak bruno pise v E6x je to take uletene troska, ale musim povedat ze po repasi prednych svetiel to funguje tak o 80% lepsie, lebo ten luc nesvieti hocikde ale ta kamera lepsie vidi vdaka tomu. akurat skoda ze to nevie rozoznat znacky a mysli si ze je to svetlo tak sa vypnu dialkove :-D

p.s. staci si pozriet konfigurator, naklikaj si 1er, a 3er napriklad, a uvidis ze ten popis je rozdielny. a tam jej to vidiet, ze to nema tu funkciu, inac by to tam napisali.
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

blesk
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský

Utorok, 20. Septembra 2016, 08:10

tak tak - bixxenon je adaptivny len natocenim celej cocky v smere kolies, plus ked mas funkciu automatickych dialkovych akurat vypina alebo zapina dialkove. svetlo z vybojky xenonu tam nie je ako inak "zatienit"
Led su zlozene z vela malych LED a tie sa vypinaju selektivne ("vyrezavanie")
Na af80/F3X tie adaptivne LED a teda automaticke dialkove aj "vyrazavenie vdaka tomu funguje velmi dobre

bruno75

Utorok, 20. Septembra 2016, 08:41

@ stanleyy, georgov: mozem iba potvrdit, pouzivam rovnake rozhranie ako georgov a naviac som si tam nastavil odber sprav cez niekolko slovenskych RSS kanalov a funguju presne tak ako tie ceske, takze stanleyy by pri prehlaseni vozidla do Ciech o nic neprisiel, skor naopak... :thumbup: :mrgreen: neviem, ako to robili ostatni chalani, ale ja som zavolal do Prahy na centrum podpory zakaznikov Connected-drive, auta sa preregistrovalo do Ciech a vsetky sluzby, ktore malo auto zaplatene v Nemecku ostali zachovane...
ked sme uz pri tych spravach, mate niekto osetrene, aby sa zobrazila cela sprava (t.j. odblokovanie citania sprav pocas jazdy)? Ja si chcem spravy citat (jednym ockom :mrgreen: ) najma pri monotonnej jazde po dialnici, vzdy mi tam zobrazi 3-4 riadky (anotaciu spravy) a k samotnemu obsahu sa nedostanem, lebo pocas jazdy spravu nezobrazi, ani hlasovy vystup mi moc nepomoze, lebo ked ta anglicka (alebo nemecka) tetuska zacne citat slovensky (cesky) text, tak to je taka hatlanina, ze sa v tom ani prasa nevyzna...
Jararak to skusal odblokovat, ale povedal, ze tieto bezpecnostne hlasenia a obmedzenia na NBT odstranit nevie... :?
ked uz sme pri tych nezmyselnych safety-warnings, tiez vam vadi, ze ked si date surround view, tak bezpecnostna hlaska o tom, ze sa nemam spoliehat len na obraz z kamier prekryje predok auta a nevidim obraz z kamery zachycujuci predne rohy auta?
konkretne myslim toto:
Prílohy
003.JPG

bruno75

Utorok, 20. Septembra 2016, 08:58

este maly dovetok k tym kameram / side view assistent : neviem, ci ma X1 surround view, ale na F10 su na bokoch predneho naraznika male kamerky, ktore zobrazuju situaciu bocne od vozidla, co pomoze, ked vychadzam z neprehladnych uzkych uliciek na hlavnu, zial funguje to len vpredu, skoda ze nieco podobne sa nedava aj na zadny naraznik... :?

a este cerstva skusenost s (ne)funkcnym RTTI / TMC na Slovensku: uz parkrat mi navigacny aj v ramci ciest po Slovensku ponukol nejaku obchadzku, ale nikdy som to nespajal s konkretnou dopravnou situaciou, v zozname dopravnych obmedzeni sa nikdy ziadna sprava zo Slovenska neobjavila
v nedelu som isiel z Tatier a uz kratko po zadani ciela do navi sa mi objavila hlaska o navrhovanej obchadzke, ktoru som bezmyslienkovo odklepol, ked som prisiel na koniec D1 pri Ivachnovej, auto ma zacalo smerovat na odbocku do Besenovej a na Liptovsku Teplu (t.j. obist Ruzomberok), ja som spravil tu hlupost, ze som pokracoval po D1 az na jej koniec a par metrov za odbockou na Besenovu sa vytvorila kolona, ktora siahala az do Ruzomberka a vyzeralo to najmenej na 1/2 hodinu (nakoniec sa mi podarilo odbocit do Ivachnovej, takze som to obisiel), ale znamena to, ze auto vedelo o kolone a snazilo sa ma presmerovat... takze nejake dopravne spravy na SK predsa len funguju :-k :shock:

Milosss

Utorok, 20. Septembra 2016, 09:19

bruno75 napísal:
Klasicke bixenony s asistentom dialkovych svetiel nemaju ziadne "vyrezavanie" (nemaju na to ani techniku BMW nepouziva taky typ xenonov, ktory by umoznoval odtienenie casti svetelneho pola), vedia sa len prepnut z dialkovych na stretavacie, ked je auto v protismere alebo dobehnem ine auto predo mnou... v F10 to vraj uz trochu vylepsili, ale v E60 to bolo dost naprd a reagovalo to dost divne :?
selektivne odtienenie auta v protismere / predo mnou dokazu len aktivne LED, ale to uz je o niecom uplne inom a s xenonmi to nema nic spolocne...

Nehovorím že to robí presné výseky ako LED, to je jasné že to s jedným zdrojom svetla nespraví, ale vyrezávanie funguje.
Tu je video z f30 https://www.youtube.com/watch?v=nZzt1hNFtog
Nur Original ist Legal.

Fuxxo

Utorok, 20. Septembra 2016, 11:31

ja som sa pytal vcera predajcu a ten mi povedal ze connected drive by malo mat aj na SK plnu funkcionalitu na jar 2017, tusim februar marec hovoril..

no v hentom videu 95% toho co tam je robi aj moja 10 rocna 6ka :-D ale nepride mi to jak vyrezavanie, skor sa mi zda ze to len vypina a zapina dialkovy xenon, podla toho ci ide nieco oproti, tak vypne spolujazdcovu stranu, alebo ked pred tebou ide niekto, tak natoci tie cocky viac od seba. ale vyrezavanie ako take to teda neni.. kukni jak funguje pri ledkach vyrezavanie..
https://www.youtube.com/watch?v=qAKqXk3wXbo

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

Milosss

Utorok, 20. Septembra 2016, 12:20

Viem ako to funguje pri LED svetlometoch. Chceš teda tvrdiť, že tvoja 6ka na ceste spraví to, že dobehneš auto, tesne za jeho nárazníkom máš hranicu svetla a tmy a vedľa auta vpravo a vľavo ti svieti diaľkový režim teda presvetluješ zboku to auto? Lebo IBA vypínaním diaľkovej a stretávacej clonky a hýbaním čočky doľava a doprava toto čo som popísal nedosiahneš. Pekne je to vidieť okolo času 7:50 na mojom videu, kde svieti okolo auta pred ním a lom svetla je presne na hranici jeho nárazníka. A to teda len vypínaním diaľkového a natáčaním čočky doľava doprava nedosiahneš.
Nur Original ist Legal.

bruno75

Utorok, 20. Septembra 2016, 13:32

@ Miloss: na tom tvojom videu podla mna nie je xenon ale LED, prave hranica svetla a tmy je prilis ostra, to co je tam zobrazene xenon nedokaze...
@ Fuxxo: neviem o tom, ze by bi-xenony vedeli zapinat zvlast dialkove na kazdom svetle, dialkove sa vzdy zapinali spolu na oboch svetlach a pokial ide o natocenie svetelneho luca to bolo zavisle len od pohybu volantu (a myslim, ze aj pri zaradeni spiatocky sa svetla natocili viac k sebe), nemyslim, ze by sa svetla vedeli natacat do stran podla toho, ci nieco islo oproti...

Milosss

Streda, 21. Septembra 2016, 06:00

A preto tam píše že je to xenón :D Ešte raz, dokáže to aj najnovší bixenón, kto neverí, nech si pozrie f10 LCI, máme to doma, robí to. Až pôjdem s otcom niekedy v noci, tak to natočím a natočím vám aj tú šošovku. Jak neveriaci Tomáš.
A k tej hranici svetla a tmy, odfotím ti moje bixenóny Hella G4 v e39ine, taký lom medzi svetlom a tmou snáď ani LEDky nerobia.
Nur Original ist Legal.

Fuxxo

Streda, 21. Septembra 2016, 08:40

nieeee to som nechcel povedat, to nerobia urcite moje svetla, co si napisal :-) len to natacanie a automaticke dialkove, tak mi to tak prislo ze to funguje podobne ;-) az na to vyrezavanie teda.. a tiez mam nove bixenony s cirou cockou a ten lom je fakt jak podla pravitka..
zaujimave ze to vedia aj xenony, chcelo by to niekoho kto to vie a vysvetli jak to meni a vyrezava ten luc :-D :-O kazdopadne sme odbocili od temy silno, rec bola o tom ze LEDky v 1er tieto veci nerobia..

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

PristineShip
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2016, 08:43

na xenonoch to mzoe fungovat jedine tak ako to funguje u inych vyrobcov - je tam dynamicky shader, ktory meni velkost tienidla tak aby moduloval luc svetla podla potreby.

Milosss

Streda, 21. Septembra 2016, 09:29

Dobre takže otázku či to vedia aj xenóny máme zodpovedanú.
Teraz otázka, pri LEDka v týchto nižších radách, 1er a X1, to downgradovali, teda predchádzajúci bixenón to ponúkal alebo takéto vyrezávanie neponúkli ani xenóny v predFL 1er a starej X1? To vyrezávanie teda ponúkajú len všetko od 3er vyššie a je jedno či to má xenón alebo LED.
A nerozumel som tomu čo písal fuxxo, že tie LED fungujú rovnako ako xenóny vo vyšších triedach že nemajú vyrezávanie, na čo som oponoval že xenóny vo vyšších triedach vyrezávanie môžu mať.
Nur Original ist Legal.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných