... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Pondelok, 19. Septembra 2016, 08:19

blesk :-D presne :-D

pristineship: ja som aj rozmyslal nad 1er napriklad tiez, ale cenovo tam je rozdiel tak 7-8K pri "rovnakej" vybave, ale tiez som vo finale prisiel na to, ze ta vybava sa moze zdat rovnaka, ale napriklad tie full led svetla predne v 1er funguju ako xenony vo vyssich verziach, nemaju to vyrezavanie napriklad, a bude tam asi viac takychto rozdielov.. a pri tej cene sa mi to nezda uz rentabilne, a mrzelo by ma to asi :-) ale tak urcite budes spokojny.. a mozno do toho idrivu nalozis aj WoW :-D :-D a to bude potom uplne vprddeli :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 19. Septembra 2016, 10:26

mala rypava otazka: kdesi tu odznelo (niekde v inom vlakne), ze new X1 nema ACC na principe radaru (ako vsetky ostatne "dospele" BMW :mrgreen: ), ale na optickom principe, takze v dazdi a proti slnku to neslape... ](*,) tak ako to teda je?
ja si svoj radarovy ACC neviem vynachvalit (napriek obcasny drobnym mucham) a uz sa mi stalo, ze ked som nahle vletel na dialnici do dost prudkeho lejaku (fakt mordor, nevidel som na 5 metrov), tak som za autom predo mnou brzdil len vdaka ACC... a ked uz bol lejak totalny (niektori zufalci odstavovali auta D1 na krajnicu) a ACC to po marnom boji vzdalo, tak mi teda dooost chybalo...
aj pri ceste oproti zapdajucemu slnku sa mi s tym jazdi ovela lepsie...
ak by sa mi malo ACC vypinat vzdy, ked mi ho kamion predom mnou zaprska, tak sa na taky system mozem viete co...

inak fuxxo ma v tomto pravdu, "rovnaka" vybava u roznych modelovych radov ani zdaleka nie je rovnaka... :?

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2016, 11:41

pisal som to tu ja,..teda mozno niekto iny tiez, ale ja
X1 nema radar ale len kameru. Udajne tam ale ma byt pouzita nova generacia stereoskopickej kamery, ktora by mala relativne bezpecne fungovat aj v noci (v ramci moznosti, tzn. pri hustom dazdi asi nie :)
Na Golfe mam radar, funguje od 0-160, kedysi som mal ACC na Audi, ale tam to bolo myslim len od 30kmh, nevedelo to same zastavit a rozbehnut sa atd.
Casto prejdem cez cele mesto len na ACC, funguje to vyborne. Radar ale tiez vie zahaprovat ak sa dobre zaserie od much, ale vtedy rovno aj vyhodi "znizena viditelnost" a vypne sa. Stalo sa mi to ale len raz, ked som na dialnici niekde pri Cock-a-cola fabrike preletel cez roj much, ale fakt ze zlty mrak takych tych hnusnych musiek, co sa rozplacnu na skle na 10cm stvorcovych - som musel normalne zastavit na krajnici a papierovym obruskom utriet aspon kusok skla, lebo som nevidel nic, jeden velky mastny flak, a radar bol komplet pokryty.
Minimalne 2x mi cely ten system v ramci nejakeo proaktivneho blabla systemu pomohol v krizovej situacii, ze zaregoval tak o pol sekundy skor ako ja, natlakoval brzdy ze ked som sa len dotkol nohou pedala tak prakticky ako keby na brzdu skocil slon. Raz som zareagoval neskor a zacal aj sam brzdit.

X1 majitelia na bimmerposte hovoria, ze ACC funguje dobre, ale urcit enie tak dobre ako radar, niektori pisali, ze to nezareagovalo dost dobre a neveria, ze by auto zastavilo na krizovatke, keby nezacali brzdit sami.
Takze na ACC si budem davat urcite vacsi pozor. Ono aj v Golfe to napriklad nie je uplne ideal - ak prides zo zakruty napr. ku kruhacu, kde uz pred tebou stoji auto, auto nezacne brzdit :). Spominal to niekde myslim aj mexican, ze podobne sa to chova na jeho Audi.
Jednu vec som nezistoval, ci viem pouzivat v X1 tempomat aj ako klasicky tempomat - ze proste nastavi rychlost a ide. Lebo na Golfe neviem vypnut to "A" a mat len CC, co mi niekedy vadilo, v hustej dialnicnej premavke je niekedy ACC viac na ostaru ako na osoh.

Viac mi vadi, ze tam nie je blind spot monitor, to ma fakt doslova serie, lebo blind spot monitor nie je nic ine ako nadstavba na cuvacie senzory, akurat ze musia byt vpredu aj vzadu na boku, priam az na blatniku. Na X1 sice su v rohoch, ale nie uplne na strane, ani PDC neukazuje 360 okolo auta, ale len tak 150 stupnov spredu a 150 zozadu, myslim, ze keby niekto pri zaputom PDC prisiel zboku presne do stredu auta tak ho senzory nezaregistruju.
Prakticky 3x denne cuvam do cesty, ci uz z garaze, alebo z parkoviska pri kancli alebo z parkoviska pri pekarni, kam rano chodievam, a vyhoda b.spot bola v tom, ze mi to az do vzdialenosti 40 metrov hlasilo, ci ide auto alebo chodec, - na nezaplatenie, ak z oboch stran stoja dodavky alebo auta so smetiarskymi vrecami na oknach, cez ktore nevidis nic.
Na Golfe mi to same aj zastavi auto ak sa nieco blizi a ja by som napriek tomu cuval. A uhol kamery je tiez mensi ako mam na Golfe, tam mam celkom pekny sirokac, v BMW vyzerala byt fokalna vzdialenost dlhsia. (ale aspon sa mi tocia ciary podla natocenia kolies, to som zas Golfe nemal)

Urcite by so privital aj adaptivne svetla, odkedy som si to vyskusal prvyrkat tak som lutoval, ze som bol lakomy uz minuly rok kupit si to do Golfu, BMW sice inzeruje tie LED svetla na X1 ako adaptivne, ale to len klasicky cornering hmloviek prisvetluje do zakrut.

Webasto by tiez bolo byvalo pekne. Ale do socialnych modelov BMW sa asi nedava :).

blesk
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Septembra 2016, 13:08

da sa doaktivovat Connected drive Advanced? ide mi hlavne o moznost M-Lapatimeru pre F80

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2016, 15:20

georgov
Auto: G31 540xi, G32 640xd

Pondelok, 19. Septembra 2016, 15:33

stanleyy napísal:
ty asi nemas auto registrovane v SVK? Pretoze connected drive tu este plne nefunguje.. zatial ide len pocasie, google search a spravy.. ovladanie na dialku ani connected drive portal pre Slovensko este nie (riesim to uz rok na svojom aute... Hlavne, ze to mam zaplatene a je mi to na prd)
Ahoj,

ja som si to registroval v cz cez net. Bolo to je jednoduche. Nikam som nemusel volat/pisat/riesit. Z nejakeho dovodu to nechces reg. v CR?
G32 640xd Sophisto grey
G31 540xi Touring Blue
Ex F11 530d Touring Frozen dark blue
Ex F34 320d GT Sapphire Black
Ex F11 520d Touring Sophisto grey

bruno75

Pondelok, 19. Septembra 2016, 17:23

PristineShip napísal:
Jednu vec som nezistoval, ci viem pouzivat v X1 tempomat aj ako klasicky tempomat - ze proste nastavi rychlost a ide. Lebo na Golfe neviem vypnut to "A" a mat len CC, co mi niekedy vadilo, v hustej dialnicnej premavke je niekedy ACC viac na ostaru ako na osoh.

Viac mi vadi, ze tam nie je blind spot monitor, to ma fakt doslova serie, lebo blind spot monitor nie je nic ine ako nadstavba na cuvacie senzory, akurat ze musia byt vpredu aj vzadu na boku, priam az na blatniku. Na X1 sice su v rohoch, ale nie uplne na strane, ani PDC neukazuje 360 okolo auta, ale len tak 150 stupnov spredu a 150 zozadu, myslim, ze keby niekto pri zaputom PDC prisiel zboku presne do stredu auta tak ho senzory nezaregistruju.
Prakticky 3x denne cuvam do cesty, ci uz z garaze, alebo z parkoviska pri kancli alebo z parkoviska pri pekarni, kam rano chodievam, a vyhoda b.spot bola v tom, ze mi to az do vzdialenosti 40 metrov hlasilo, ci ide auto alebo chodec, - na nezaplatenie, ak z oboch stran stoja dodavky alebo auta so smetiarskymi vrecami na oknach, cez ktore nevidis nic.
Na Golfe mi to same aj zastavi auto ak sa nieco blizi a ja by som napriek tomu cuval. A uhol kamery je tiez mensi ako mam na Golfe, tam mam celkom pekny sirokac, v BMW vyzerala byt fokalna vzdialenost dlhsia. (ale aspon sa mi tocia ciary podla natocenia kolies, to som zas Golfe nemal)
pokial viem, ACC sa da vypnut podrzanim tlacitka na zvacsovanie / zmensovanie vzdialenosti pre ACC na volante, potom to funguje ako klasicky tempomat... to iste sa stane, ked si vyhodnoti ACC senzor ako "necisty"... ale odkedy pouzivam ACC, uz nema z klasickeho tempomatu dobry pocit...

ak myslime pod "blind spot monitor" to iste (ja to volam Lane Change Warning), tak ta asi musim sklamat, jednak to nefunguje na baze senzorov ako PDC, ale ma pod zadnym naraznikom 2 radary, ktore sleduju stav za autom trochu do stran (viac za ako do stran) a jednak pri cuvani to myslim nefunguje, urcite nevie monitorovat 40 m ulice nalavo / napravo od auta, myslim, ze monitoruje akurat tak vedlajsi pruh cesty, t.j. max. 4-5 m do sirky v dlzke mozno 15-20 metrov....
opravte ma ak sa mylim...

kamere vycitam iba jednu vec, je vystrcena nad znackou a ked prsi, rychlo sa zaserie, toto ma napr. Medved vymyslene lepsie, kamera sa vystrci spod krytu az ked zapnes PDC, resp. zaradis spiatocku

xener
Auto: biele, sede, modre

Pondelok, 19. Septembra 2016, 18:53

bruno nemylis sa, su to vzhladom podobne radary ako predny, su vzadu po stranach za naraznikom.
tie 40m PDC , to je nejaky VAG patent ? ja mam na audi vpredu aj vzadu kameru, ktora sa da prepnut do zobrazovaniaa stran, ked sa vychadza do neprehladneho priestoru, ale PDC aby pozeralo na 40m, to musi byt nejaka super vychytavka. to co maju VW vpredu a vzadu na blatnikoch su park asist senzory.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2016, 20:07

https://www.youtube.com/watch?v=r5UYFdpDdEo , zhruba od 1:00 minuty

funguje to paradne, a radary tam nebudu, v juli mi chuj komplet rozjebal zadok auta, ziaden radar mi nemontovali (a faktura zo servisu mala 5 stran a bol tam kazdy srobik, vratane parkovacich senzorov)

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2016, 20:11

no a kamera na X1 tiez je furt obnazena ako klienti resocializacneho centra v Galante,
na Golfe sa tiez pekne vystrci spod loga VW na kufri, za tych 15 mesiacov co to auto jazdi nebolo treba kameru pucovat jediny raz (aj ked v auguste ked to v servise montovali do novej zadnej kapoty tak ju hadam aspon o spinave monterky trochu otreli, nech sa aspon sosovka poskriabe :)

stanleyy
Auto: G30 530xD, F20 116i

Pondelok, 19. Septembra 2016, 20:20

georgov napísal:
Ahoj,

ja som si to registroval v cz cez net. Bolo to je jednoduche. Nikam som nemusel volat/pisat/riesit. Z nejakeho dovodu to nechces reg. v CR?
uz som to pisal. mam to registrovane na Slovensku, a ked dam registrovat auto v CR, tak mi vyhodi spravu, ze mi bude zrusena aktualna registracia na Slovensku. Pokial som to pochopil spravne, tym padom prijdem aj o Slovenske spravy v aute - ci tebe pod Ceskou registraciou funguju SK spravy u nas? Ak by to tak bolo, tak to kludne risknem..

Inak, v 2015tom som skusal registrovat moje auto na Ceskom portale a neslo to... hned, ako som dopisal SPZ auta, tak mi hodilo chybu, ze nie je mozne auto pridat a ze mam kontaktovat distributora.

connected drive.jpg
connected drive.jpg (81.03 KiB) 992 zobrazení
Naposledy upravil/-a stanleyy v Pondelok, 19. Septembra 2016, 20:39, upravené celkom 1 krát.
G30 530d xDrive, F20 116i, ex F31 328i xDrive, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90

stanleyy
Auto: G30 530xD, F20 116i

Pondelok, 19. Septembra 2016, 20:22

PristineShip napísal:
https://www.youtube.com/watch?v=r5UYFdpDdEo , zhruba od 1:00 minuty

funguje to paradne, a radary tam nebudu, v juli mi chuj komplet rozjebal zadok auta, ziaden radar mi nemontovali (a faktura zo servisu mala 5 stran a bol tam kazdy srobik, vratane parkovacich senzorov)

na F10 boli radary v zadnom narazniku... mozno preto to Bruno napisal. Je mozne, ze na X1 je len ultrazvukovy senzor...
G30 530d xDrive, F20 116i, ex F31 328i xDrive, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2016, 20:51

na X1 nie je ani chuj,
ja som xenerovi odpisoval, ze to je na Golfe

pokial viem Golf mk7, bol prvy, co dostal blind spot monitor aj s monitorovanim priestoru pri cuvani - ale ci to bol prvy v ramci znacky alebo koncernu, to uz neviem :).

georgov

Pondelok, 19. Septembra 2016, 21:31

stanleyy napísal:
uz som to pisal. mam to registrovane na Slovensku, a ked dam registrovat auto v CR, tak mi vyhodi spravu, ze mi bude zrusena aktualna registracia na Slovensku. Pokial som to pochopil spravne, tym padom prijdem aj o Slovenske spravy v aute - ci tebe pod Ceskou registraciou funguju SK spravy u nas? Ak by to tak bolo, tak to kludne risknem..

Inak, v 2015tom som skusal registrovat moje auto na Ceskom portale a neslo to... hned, ako som dopisal SPZ auta, tak mi hodilo chybu, ze nie je mozne auto pridat a ze mam kontaktovat distributora.

connected drive.jpg

Spravy mam ceske, to je fakt. Mam pocit, ze si vsak viem nastavit akekolvek ine cez pridanie a odoberanie rss. To vies vyakusat aj v SK verzii ci ide menit. Neskusal som to vsak. Skusim najblizsie. Tie spravy riesim na connected drive najmenej. Je pravda, ze aj ten remote app je skor taka zabavka. Pouzivam to len na srandicky ked niekomu z rodiny poziciwm auto a on sa nestaci divit preco to same vytrubuje :)
G32 640xd Sophisto grey
G31 540xi Touring Blue

georgov

Pondelok, 19. Septembra 2016, 21:44

stanleyy napísal:

connected drive.jpg

Posielam ti screenshoty z cz connected drive pre porovnanie. Vies tam menit zdroje sprav, takze mozes mat slovenske
Prílohy
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
G32 640xd Sophisto grey
G31 540xi Touring Blue
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných